Jump to content

Ne vidim, ne čujem, ne govorim zlo... radim li zlo?

Препоручена порука

пре 17 минута, Muramasa рече

Legendarni Chris Kyle je u pustinji tamanio prljave Iračane, a kući bio dobar muž i otac.

Uporedi ove dve izjave:

'I hate the damn savages!'   - Chris Kyle

'I hate war as only a soldier who has lived through it can.'    - Dwight Eisenhower

Znas, ne vidim ih na istoj platformi.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Brate Juanito inženjerskim rečnikom uvek se vrši projektovanje spram najgore moguće situacije čak i se i to pojačava nekih 10 %.Znači tipa ako zidaš temelj za zgradu i zidove i projektuješ za područije gde je najači ikada zabeležni zemljotres 5 rihtera ti dodaš još 10 % na tu snagu i gradiš takve da trpe i preko tih 5.

Само ако пројектовање за најгору ситуацију не нарушава основну функцију објекта и ако је вероватноћа најгоре ситуације довољно велика да оправда све то. У супротном бисмо сви живели у бункерима.

У твом случају дизајн за најгору ситуацију нарушава основну функцију, свакодневни живот са нормалним људима.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

У твом случају дизајн за најгору ситуацију нарушава основну функцију, свакодневни живот са нормалним људима.

Ne.Ovo si ti psihološki  isprojektovao i stvorio neku potpuno nakardnu sliku.Ovde je takva tema,tema o zlu i nasilju i ne mogu brate da pričam onda o nekim lepim situacijama i momentima u životu več o onim koju su adekvatni za tematiku.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Muramasa рече

Ne znam za Juana, ali ja kad god projektujem neki sistem, prvo radim na tome da može sve da preživi (ddos, hakovanje, neregularne zahteve...), pa tek onda optimizujem.

Nisam programer ,ne znam za to.Ima logike.

Ja recimo kad projektujem grejanje za objekat gde je minimalna spoljna temperatura recimo -15 snaga grejnih tela se pojačava za nekih 10 -15% i time se pokriva i eventulaija sa nižom temperaturom od te.To je pravilo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Kratos рече

E vidiš a meni je prva pomisao zaštita a nasilje je u službi zaustavljanja njegovog maltretiranja jer ne postoji alternativa.U svakom čoveku postoji delić zveri,to se niti postaje niti prestaje to se jednostavno oslobodi u nekim trenucima al treba imati svest i kontrolu nad tim vukom u nama.Ali opet si izbegla odgovor na pitanje šta bi uradila?Ne šta pomisliš nego kako bi dejstvovala?

Deder gukni,oslobodi tu zver.:D

Да свако то има и мислим да би се и мени та звер активирала у случају да неко нападне рецимо мојег оса и мајку и моје најближе и не би био сигуран да би се могао контролисати. Али то је стварно крајност и не треба да то потенцирамо. У тим ситуацијама то није зло јер једноставно у тим најстрашнијим ситуацијама код човека проради нагон само одржања.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Kratos рече

Ali opet si izbegla odgovor na pitanje šta bi uradila?Ne šta pomisliš nego kako bi dejstvovala?

Deder gukni,oslobodi tu zver.:D

Дала бих свој и вероватно бих узела туђ живот за своје најмилије. Је ли ти то довољно конкретно?

Хришћансто нас учи да се уздигнемо изнад тог зверског. Ми јесмо животиње, али они имају само инстинкт, а ми и разум.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Muramasa рече

Može se selektivno biti zver. Legendarni Chris Kyle je u pustinji tamanio prljave Iračane, a kući bio dobar muž i otac.

Нормално. Као што су легендарни пилоти НАТО '99 таманили прљаве Србе, а кући су били добри мужеви и очеви. А о нацистима и да не причамо: колико стотина хиљада њих је убијало нечије прљаве очеве, мајке, браћу, сестре и децу у неким тамо прљавим земљама, а кући су били узорни и брижни родитељи. Ено и Адолф је волео да држи децу у крилу и да им да понеку чоколадицу...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, GeniusAtWork рече

Нормално. Као што су легендарни пилоти НАТО '99 таманили прљаве Србе, а кући су били добри мужеви и очеви. А о нацистима и да не причамо: колико стотина хиљада њих је убијало нечије прљаве очеве, мајке, браћу, сестре и децу у неким тамо прљавим земљама, а кући су били узорни и брижни родитељи. Ено и Адолф је волео да држи децу у крилу и да им да понеку чоколадицу...

Ја не видим шта је ту нормално. Како да му буде савест чиста. Може свашта да буде посао, али убивање по мени не може да буде посао.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Muramasa рече

Valjda je odlika inteligentnih osoba da uče i na tuđim greškama, a za svoje 24 godine sam se nagledao raznih slina od ljudi kojima je neko naivan ukazao poverenje.

То је мач са две оштрице. Такво резоновање је, у једном тренутку мог живота, направило од мене нешто слично ономе што си ти сада. И онда сам кренула да пуцам. Сад сам много јача јер прихватам и своје слабости и јаке стране. И трудим се да радим на тим слабостима, а не да их игноришем.

Не капирам да толико наивно посматраш живот, јбт. моје си годиште, ниси баш дете. Змија те једном ујела и сада се бојиш да изађеш из куће да не налетиш на гуштера. Набио си себи фобију од људи.

пре 15 минута, Muramasa рече

Nigde nisam rekao da ne treba da se koristi razum.

Ниси ти, него Кратос са оним удри педофила. Ти и превише мозгаш, па себи закомпликујеш живот.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Lady Godiva рече

Дала бих свој и вероватно бих узела туђ живот за своје најмилије. Је ли ти то довољно конкретно?

Хришћансто нас учи да се уздигнемо изнад тог зверског. Ми јесмо животиње, али они имају само инстинкт, а ми и разум.

Životinjo.:D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Lady Godiva рече

Кратос са оним удри педофила

Ima li nešto razumnije kad su oni u pitanju?Šta je tu nerazumno?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Muramasa рече

Ja ne znam ni jednog Srbina koji se razneo usred Pariza ili uleteo kamionom u gomilu.

Написао си "прљаве Ирачане". Ја не могу да знам шта ти (не)подразумеваш под тим.

пре 16 минута, Ненад Р. рече

Ја не видим шта је ту нормално. Како да му буде савест чиста. Може свашта да буде посао, али убивање по мени не може да буде посао.

Не видим ни ја. Пост је био ироничан.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Lady Godiva рече

A ko to kaže da zivotinje imaju samo instinkt?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Kratos рече

Ima razumnije, mnogo razumnije, rad sa njima u okviru psihijatrijskih ustanova u kojima će provesti život ili dio zivota, sa različitom paletom strucnjaka, kako bi im se pomoglo koliko je to moguće.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

Спречиш насиље и позовеш полицију, а не да изиграваш неког осветника.

пре 8 минута, Muramasa рече

Ne znam šta dobijam, ali znam da rizikujem da me taj neko ima u šaci, ili da to krčmi okolo.

Ја шта знам о једној другарици, она мени цео свој живот исприча у детаље, тако јој је лакше ваљда. Што бих ја њу сад нешто држала у шаци и ојалавала...

Не мораш ти да плачеш неком на рамену, али није здраво да унапред претпостављаш да су људи слине (и каква ти је ово терминологија, реци бре ђубре или тако нешто нормално).

Хоћемо ли се споразумети данас?! :bu:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...