Гости Guest Написано Децембар 27, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 Дуго сам ћутао, али не могу више. Ово што ћу вам испричати ће вас потрести до сржи, али време је да знате ко вам ради о глави и о вери. Разумећете да ћу донекле морати променити неке детаље и имена због своје личне безбедности, због сигурности мени драгих особа, али и због других који су регрутовани као саблажњатори. Први пут сам чуо за саблажњаторе октобра 2008. године. Тада сам био студент Православног Богословског Факултета у Београду. Десило се то након веома занимљивог предавања из Новотарске теологије с практичним екуменизмом које нам је држао фратар Алојзије, иначе језуита који је задржао нека начела своје хиндуистичке прошлости. Али боље да скратим причу, која би се по својој дужини и детаљима могла претворити у роман – постао сам члан тајног удружења World's Truth Changer Council (Светски сабор измењивача истине). Интерна шала чланова у Србији овај назив је преиначила у Сабрани Лажови – Саблаж, а сами смо се називали саблажњаторима. Саблажњатори су тајно удружење финансирано и мотивисано од стране масона, циониста, илумината, јевреја, Ватикана, сатанистичке цркве, Америке и Миливоја Ж. из Великих Црљена. Логично да смо изузетно добро плаћени и пажљиво припремљени. Свако има свој реон делања и убачени смо у најразличитије делове друштва. Циљ је пољуљати веру код простодушног човека, скренути му пажњу са завера које се кују тик пред његовим носом и натерати га да размишља о свом личном животу, молитвености и добороти. Требали смо својим трудом да просечног Србина усмеримо ка старању за породицу, ближње, болесне и потребите. То би му скренуло пажњу са заверâ којима – скоро сви – желе да униште Србе, Србију и србску православну веру. Више или мање успешно смо успели да скренемо пажњу јавности са очигледних новотарско-илуминатских ритуала унутар православног богослужења, и да у фокус ставимо тривијалне ствари, попут тобожњих опасности од сиромаштва, непотизма, ускогрудости, сујеверја и примитивизма србског народа. Саблажњатори су учинили смешним залагање појединаца да се придев српски пише са „б“, али још нису успели да научно разоре теорије Јована Деретића који је умало донео пропаст целом удружењу изрекавши исувише пуно чињеница. Саблажњатори убачени у редове свештеникâ су пажљиво тренирани да стављају смисао пре ритуала и да буду блиски са народом. Они најбоље тренирани свештенослужитељи понашали би се сасвим нормално, као обична људска бића! Разорило би веру код Срба ако би, рецимо, видели свештеника у цивилу како пије пиво на концерту Рибље Чорбе. Или ако би га видели да игра мали фудбал. Једном приликом је свештеник у цивилу играо фудбал док је трајао концерт Рибље Чорбе на сеоском стадиону. Следеће недеље није нико дошао на Литургију. Фудбал и Бора Ђорђевић су уништили толико душа. Још бољи ефекат остављају саблажњатори у редовима епископа, јер се народ још више саблазни на монаха који игра фудбал - монах једва да треба да живи, он, тако, битише, вегетира. Оспоравао сам догмат да причешћивањем без љубави свакако добијамо благодат Божију и свети догмат да су жене ропски подређене мушкарцима. Отворено сам устајао против Речи Божије говорећи да Свето Писмо није научна и грубо историјска књига, и да Адам није заиста живео 930 година, и да се пророштво Аврааму о великом потомству не односи на Србе... А противио сам се и канонима и Светим Оцима. Рецимо, био сам противник тога да је исповест механички предуслов за Причешће, или да се жене с менструацијом не могу причестити, ни излазити из собе, итд. О, како сам био зао и подмукао! Изазвао сам много, много, саблазни и гневних осећања. На пример, подривао сам свето учење Цркве да ће сви некрштени (неправославни) отићи у вечне паклене муке, или да су свештенослужитељи виша каста у односу на народ. Ја сам био убачен у редове онлајн-теолога саблажњатора. То је значило да веру подривам куцајући текстове у којима се јасно или сублимирано уништавају неки основни догмати православне Цркве. Али нисам био једини. Много нас је. Постоје чак и личности који су дуго у послу, па им се реон проширио. Рецимо, један свештеник је проширио реон саблажњавања на интернет, те је изнео мишљење да постојање ванземаљаца није искључено, иако сви врло добро знамо да су то демони. Тиме је изазвао жељу људи да остваре мир са демонима, што је свакако било по вољи нашим претпостављенима: сатанистичкој цркви предвођенуој жутим Луцифером лично. ( Да, он је жут, а не црвен или црн како смо вас ми уверили, да заташкамо истину. ) Наравно, увек постоје они који остану доследни истини и не наседну на наше провокације. Највећа опасност за саблажњатора је када га неко прозре и баци на њега анатему на друштвеној мрежи. Анатема истински верујућих може деловати моментално, као и клетва и псовка – ту је, дабоме, реч о православној магији. Најкобнији за саблажњаторе су, ипак, недуховити и припрости изливи цинизма ревносних верника помешани са хаотичним цитирањем канона и светих отаца. Они могу емотивно и интелектуално толико да потресу саблажњаторе, да од последица не дођемо себи неколико седмица. Једном приликом сам прочитао коментар од неког Живорада са сајта ЖРУ, да сам четири месеца покушавао да схватим шта је тиме хтео рећи. Ослабио сам шест килограма и добио кожно обољење. Међутим, нико од нас, саблажњатора, није толико духовно узвишен да би схватио мистичне висине богопознања верникâ који имају смирење да поделе ама баш сваку икону која обећава да ће им подарити мир у кући ако кликну share. Благодатну силу viral икона нисмо успели да зауставимо, као ни мешење моћног хиландарског бисквитића. Саблажњатори нису задужени само за веру и историју. Иако је то од нас чувано у највећој тајности, начули смо да саблажњатори постоје и међу лекарима и политичарима. Ипак, не могу да потврдим да ли заиста постоји лекар који не узима мито или политичар који жели да помогне свом народу. Лично, нисам се срео са таквима, али могуће да постоје. Зашто вам говорим све ово? Скоро сам гледао инспиративан филм. Реч је о Едварду Сноудену који је смогао снаге да каже свету делић онога шта се дешава. Чак ни он се није усудио да помене како је све то учињено само с једним циљем: да се уништи србско православље. јер странци знају колики генетски квалитет се крије у нашој србској православној крви и то би злоупотребили. Нећу дозволити да се моја жена ишта пита, јер сам, по апостолу Павлу, ја једини који може да бије чланове своје породице (осим ако смо под кровом мог оца, наравно). Браћо и сестре, одбацио сам од себе зло масонско, ционистичко, илуминатско, јеврејско, ватиканско-америчко, сатанистичко-миливојевско наслеђе и решио да служим оној цркви у којој ви тако храбро стојите! Почећу да сричем каноне ван контекста и да чувам паганске обичаје јер су ми их оставили дедови! Нећу своје Православље прилагодити духу времена, већ ћу га чувати конзервирано и стерилно од сваког животног искуства, јер духовни живот мора грубо бити раздвојен од световног! Наћи ћу себи жену која је Србкиња; шамар, јер је Свети Никола, коме се ругају, тако поступао према јеретицима! ( И то исто док деца гледају!) Покренућу поступак за оцепљене од свих тобож православних цркава које славе Божић кад и амерички Ватикан! Примите ме под своје свето и чисто окриље! Ближе се празници, ево, искористићу своје умеће и позиваћу људе да спале своје украшене јелке док њихова деца то гледају, јер је то ционистичко-јеврејско наслеђе! Свим Деда Мразовима по тржним центрима треба ударити И увек, и изнад свега, као прави и доследни Србин Православац, презираћу из дна своје србске православне душе све оне који мисле другачије и шире, и који желе да направе било какву промену у наш вишевековни свети поредак устаљених мисли, обичаја и ритуала! Нека су проклети и они и њихова деца до трећег колена бочне стране двородног крвног сродства! ДЈЕЛУЈЕ!!!! НАПИШИ АМИН И ПОДИЈЕЛИ ОВАЈ ТЕКСТ АКО ЖЕЛИШ ДА АНАТЕМА НАД НАШИМ НЕ ПРИЈАТЕЉИМА ЗА ЖИВИ!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 R2D2 jeste li vi pisali ovaj "reverse pshychology" tekst? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 Заболе ме глава. Шта треба да признам? Wu and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 пре 46 минута, R2D2 рече И увек, и изнад свега, као прави и доследни Србин Православац, презираћу из дна своје србске православне душе све оне који мисле другачије и шире, и који желе да направе било какву промену у наш вишевековни свети поредак устаљених мисли, обичаја и ритуала! Нека су проклети и они и њихова деца до трећег колена бочне стране двородног крвног сродства! Mozda ovo, treba da se prizna, tako deluje. Saljiv tekst, o sablaznjatorima. Jel, to moze da bude i neki robotic, pa mu se lepo ucitaju sve programske seme po bogoslovskim sistemima, kojima moze da sablaznuje hriscansku nejac po njihovim skupovima. Sablaznjator.... александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 Mилена КШ, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Окитих јелку, ја овако матора. Сад се учланих у клуб саблажњатора у инат. Bokisd and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Ја сам већ одавно у том клубу Adelaida and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 28, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 23 часа, R2D2 рече Дуго сам ћутао, али не могу више. Ово што ћу вам испричати ће вас потрести до сржи, али време је да знате ко вам ради о глави и о вери. Разумећете да ћу донекле морати променити неке детаље и имена због своје личне безбедности, због сигурности мени драгих особа, али и због других који су регрутовани као саблажњатори. Први пут сам чуо за саблажњаторе октобра 2008. године. Тада сам био студент Православног Богословског Факултета у Београду. Десило се то након веома занимљивог предавања из Новотарске теологије с практичним екуменизмом које нам је држао фратар Алојзије, иначе језуита који је задржао нека начела своје хиндуистичке прошлости. Али боље да скратим причу, која би се по својој дужини и детаљима могла претворити у роман – постао сам члан тајног удружења World's Truth Changer Council (Светски сабор измењивача истине). Интерна шала чланова у Србији овај назив је преиначила у Сабрани Лажови – Саблаж, а сами смо се називали саблажњаторима. Саблажњатори су тајно удружење финансирано и мотивисано од стране масона, циониста, илумината, јевреја, Ватикана, сатанистичке цркве, Америке и Миливоја Ж. из Великих Црљена. Логично да смо изузетно добро плаћени и пажљиво припремљени. Свако има свој реон делања и убачени смо у најразличитије делове друштва. Циљ је пољуљати веру код простодушног човека, скренути му пажњу са завера које се кују тик пред његовим носом и натерати га да размишља о свом личном животу, молитвености и добороти. Требали смо својим трудом да просечног Србина усмеримо ка старању за породицу, ближње, болесне и потребите. То би му скренуло пажњу са заверâ којима – скоро сви – желе да униште Србе, Србију и србску православну веру. Више или мање успешно смо успели да скренемо пажњу јавности са очигледних новотарско-илуминатских ритуала унутар православног богослужења, и да у фокус ставимо тривијалне ствари, попут тобожњих опасности од сиромаштва, непотизма, ускогрудости, сујеверја и примитивизма србског народа. Саблажњатори су учинили смешним залагање појединаца да се придев српски пише са „б“, али још нису успели да научно разоре теорије Јована Деретића који је умало донео пропаст целом удружењу изрекавши исувише пуно чињеница. Саблажњатори убачени у редове свештеникâ су пажљиво тренирани да стављају смисао пре ритуала и да буду блиски са народом. Они најбоље тренирани свештенослужитељи понашали би се сасвим нормално, као обична људска бића! Разорило би веру код Срба ако би, рецимо, видели свештеника у цивилу како пије пиво на концерту Рибље Чорбе. Или ако би га видели да игра мали фудбал. Једном приликом је свештеник у цивилу играо фудбал док је трајао концерт Рибље Чорбе на сеоском стадиону. Следеће недеље није нико дошао на Литургију. Фудбал и Бора Ђорђевић су уништили толико душа. Још бољи ефекат остављају саблажњатори у редовима епископа, јер се народ још више саблазни на монаха који игра фудбал - монах једва да треба да живи, он, тако, битише, вегетира. Оспоравао сам догмат да причешћивањем без љубави свакако добијамо благодат Божију и свети догмат да су жене ропски подређене мушкарцима. Отворено сам устајао против Речи Божије говорећи да Свето Писмо није научна и грубо историјска књига, и да Адам није заиста живео 930 година, и да се пророштво Аврааму о великом потомству не односи на Србе... А противио сам се и канонима и Светим Оцима. Рецимо, био сам противник тога да је исповест механички предуслов за Причешће, или да се жене с менструацијом не могу причестити, ни излазити из собе, итд. О, како сам био зао и подмукао! Изазвао сам много, много, саблазни и гневних осећања. На пример, подривао сам свето учење Цркве да ће сви некрштени (неправославни) отићи у вечне паклене муке, или да су свештенослужитељи виша каста у односу на народ. Ја сам био убачен у редове онлајн-теолога саблажњатора. То је значило да веру подривам куцајући текстове у којима се јасно или сублимирано уништавају неки основни догмати православне Цркве. Али нисам био једини. Много нас је. Постоје чак и личности који су дуго у послу, па им се реон проширио. Рецимо, један свештеник је проширио реон саблажњавања на интернет, те је изнео мишљење да постојање ванземаљаца није искључено, иако сви врло добро знамо да су то демони. Тиме је изазвао жељу људи да остваре мир са демонима, што је свакако било по вољи нашим претпостављенима: сатанистичкој цркви предвођенуој жутим Луцифером лично. ( Да, он је жут, а не црвен или црн како смо вас ми уверили, да заташкамо истину. ) Наравно, увек постоје они који остану доследни истини и не наседну на наше провокације. Највећа опасност за саблажњатора је када га неко прозре и баци на њега анатему на друштвеној мрежи. Анатема истински верујућих може деловати моментално, као и клетва и псовка – ту је, дабоме, реч о православној магији. Најкобнији за саблажњаторе су, ипак, недуховити и припрости изливи цинизма ревносних верника помешани са хаотичним цитирањем канона и светих отаца. Они могу емотивно и интелектуално толико да потресу саблажњаторе, да од последица не дођемо себи неколико седмица. Једном приликом сам прочитао коментар од неког Живорада са сајта ЖРУ, да сам четири месеца покушавао да схватим шта је тиме хтео рећи. Ослабио сам шест килограма и добио кожно обољење. Међутим, нико од нас, саблажњатора, није толико духовно узвишен да би схватио мистичне висине богопознања верникâ који имају смирење да поделе ама баш сваку икону која обећава да ће им подарити мир у кући ако кликну share. Благодатну силу viral икона нисмо успели да зауставимо, као ни мешење моћног хиландарског бисквитића. Саблажњатори нису задужени само за веру и историју. Иако је то од нас чувано у највећој тајности, начули смо да саблажњатори постоје и међу лекарима и политичарима. Ипак, не могу да потврдим да ли заиста постоји лекар који не узима мито или политичар који жели да помогне свом народу. Лично, нисам се срео са таквима, али могуће да постоје. Зашто вам говорим све ово? Скоро сам гледао инспиративан филм. Реч је о Едварду Сноудену који је смогао снаге да каже свету делић онога шта се дешава. Чак ни он се није усудио да помене како је све то учињено само с једним циљем: да се уништи србско православље. јер странци знају колики генетски квалитет се крије у нашој србској православној крви и то би злоупотребили. Нећу дозволити да се моја жена ишта пита, јер сам, по апостолу Павлу, ја једини који може да бије чланове своје породице (осим ако смо под кровом мог оца, наравно). Браћо и сестре, одбацио сам од себе зло масонско, ционистичко, илуминатско, јеврејско, ватиканско-америчко, сатанистичко-миливојевско наслеђе и решио да служим оној цркви у којој ви тако храбро стојите! Почећу да сричем каноне ван контекста и да чувам паганске обичаје јер су ми их оставили дедови! Нећу своје Православље прилагодити духу времена, већ ћу га чувати конзервирано и стерилно од сваког животног искуства, јер духовни живот мора грубо бити раздвојен од световног! Наћи ћу себи жену која је Србкиња; шамар, јер је Свети Никола, коме се ругају, тако поступао према јеретицима! ( И то исто док деца гледају!) Покренућу поступак за оцепљене од свих тобож православних цркава које славе Божић кад и амерички Ватикан! Примите ме под своје свето и чисто окриље! Ближе се празници, ево, искористићу своје умеће и позиваћу људе да спале своје украшене јелке док њихова деца то гледају, јер је то ционистичко-јеврејско наслеђе! Свим Деда Мразовима по тржним центрима треба ударити И увек, и изнад свега, као прави и доследни Србин Православац, презираћу из дна своје србске православне душе све оне који мисле другачије и шире, и који желе да направе било какву промену у наш вишевековни свети поредак устаљених мисли, обичаја и ритуала! Нека су проклети и они и њихова деца до трећег колена бочне стране двородног крвног сродства! ДЈЕЛУЈЕ!!!! НАПИШИ АМИН И ПОДИЈЕЛИ ОВАЈ ТЕКСТ АКО ЖЕЛИШ ДА АНАТЕМА НАД НАШИМ НЕ ПРИЈАТЕЉИМА ЗА ЖИВИ!! Ma ima svega! Čovek je ovim vremenima gord! gordost je vrlina koja se potiče kod generacija koje dolaze (ja pa ja i samo ja)...ambicioznost kažu najcenjenija vrlina.....sve je to od gordosti...sablazan je zbog gordosti ili prelest...ko smo mi? šta smo? šta si umišljamo da jesmo? ...Gospod vidi nameru svakog od nas...on što dopušta ostvarit će se, ono što ne dopušta to se neće ostvariti ma koliko je čovek u iluzionom uverenju...Bog ima zadnju reč! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Одлично! Прво ми је било смешно, али сам прочитала поново... уф... колико има људи који се уклапају у неки од наведених описа.... пре 23 часа, R2D2 рече Браћо и сестре, одбацио сам од себе зло масонско, ционистичко, илуминатско, јеврејско, ватиканско-америчко, сатанистичко-миливојевско наслеђе и решио да служим оној цркви у којој ви тако храбро стојите! Почећу да сричем каноне ван контекста и да чувам паганске обичаје јер су ми их оставили дедови! Нећу своје Православље прилагодити духу времена, већ ћу га чувати конзервирано и стерилно од сваког животног искуства, јер духовни живот мора грубо бити раздвојен од световног! Наћи ћу себи жену која је Србкиња; ...и све остало... Одличан текст! Још само да га заврте на интернету као стварну исповест, па да га и потврдимо.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Upravo to, mnogi smo se ponasli u tekstu. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 On 12/27/2016 at 15:15, R2D2 рече Међутим, нико од нас, саблажњатора, није толико духовно узвишен да би схватио мистичне висине богопознања верникâ који имају смирење да поделе ама баш сваку икону која обећава да ће им подарити мир у кући ако кликну share. Благодатну силу viral икона нисмо успели да зауставимо Драгана Милошевић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука