Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 ili Oblace idi na forum Miroljuba Petrovica pitaj ga par pitanja da te zagreje za veru i kad krene da prica protiv crkve ti se vrati ovamo na ovaj forum, al ne kao ateista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 56 минута, Ana Bjelan рече ajde ajde ne budi lenj. Meni je taj dokumentarac jako lepo uradjen. Prva epizoda se tako i zove "Sve je dozvoljeno" Znaci postavlja se pitanje: ako nema Boga sve je dozvoljeno? Nije. Ako nema Boga dozvoljeno u nekoj zajednici je ono što veći deo te zajednice smatra da je dozvoljeno... kao što možemo da primetimo kroz istoriju... Ako ima Boga... e onda apsolutno sve može da bude dozvoljeno... uključujući i omnicid poput Potopa... ili samoubilačke bombaše... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 1 hour ago, Ana Bjelan рече ajde ajde ne budi lenj. Meni je taj dokumentarac jako lepo uradjen. Prva epizoda se tako i zove "Sve je dozvoljeno" Znaci postavlja se pitanje: ako nema Boga sve je dozvoljeno? Hoces da kazes da je bog jedina stvar koja te sprecava da ides naokolo i radis sve sto padne na pamet? E sad vidi, imas mene koji ne poznajem boga i zivim zivot sa najdubljim postovanjem prema ljudima i okolini i imamo tebe koja bez boga ne bi znala da razlikuje dobro i zlo... i ti mene pitas zasto nisam vernik? Dal je nesto dozvoljeno ili ne, ne zavisi od boga... on je tu nemocan. PS. Odbijam da sebe trujem propagandnim subjektivnim (lazljivim) dokumentarcima. Pametan covek moze da parafrazira to sto zeli da kaze. Ako si i sama odlgedala video (u sta duboko sumnjam) onda mi parafraziraj, predstavi mi tacke koje su u vezi sa tvojom argumentacijom i postavi pitanje na koje cu ja s osobitim zadovoljstvom da odgovorim. Klipove ne gledam nego razgovaram sa ljudima. Sjajan koncept, preporucujem da probas a davljenje u klipovima ostavi artemitima, antivakcerima i kreacionistima Јелена011 and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 1 hour ago, cloudking рече Hoces da kazes da je bog jedina stvar koja te sprecava da ides naokolo i radis sve sto padne na pamet? E sad vidi, imas mene koji ne poznajem boga i zivim zivot sa najdubljim postovanjem prema ljudima i okolini i imamo tebe koja bez boga ne bi znala da razlikuje dobro i zlo... i ti mene pitas zasto nisam vernik? Dal je nesto dozvoljeno ili ne, ne zavisi od boga... on je tu nemocan. PS. Odbijam da sebe trujem propagandnim subjektivnim (lazljivim) dokumentarcima. Pametan covek moze da parafrazira to sto zeli da kaze. Ako si i sama odlgedala video (u sta duboko sumnjam) onda mi parafraziraj, predstavi mi tacke koje su u vezi sa tvojom argumentacijom i postavi pitanje na koje cu ja s osobitim zadovoljstvom da odgovorim. Klipove ne gledam nego razgovaram sa ljudima. Sjajan koncept, preporucujem da probas a davljenje u klipovima ostavi artemitima, antivakcerima i kreacionistima Taj video sam odgledala jos davno nebitno. Ako postoji Bog onda postoji i zakon po kojem treba da se vladamo, a ako krsimo taj zakon placamo za greh jos i dobro ako ga platis u ovom zivotu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 1 сат, Avocado рече Nije. Ako nema Boga dozvoljeno u nekoj zajednici je ono što veći deo te zajednice smatra da je dozvoljeno... kao što možemo da primetimo kroz istoriju... Ako ima Boga... e onda apsolutno sve može da bude dozvoljeno... uključujući i omnicid poput Potopa... ili samoubilačke bombaše... Nije isto Potop i samoubilacki cin. Kao sto rekoh kao sto postoji dobro postoji i zlo. Zlo vlada u ovom svetu, ali je zivot i smrt u Bozijim rukama. To ne daje za pravo nekim bolesnicima da dignu ruke na sebe. Ipak oni to cine, jer postoji slobodna volja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 6 минута, Ana Bjelan рече Taj video sam odgledala jos davno nebitno. Ako postoji Bog onda postoji i zakon po kojem treba da se vladamo, a ako krsimo taj zakon placamo za greh jos i dobro ako ga platis u ovom zivotu... Када не би постојао Бог, да ли би ти опет осећала обавезу да будеш морална и да поштујеш друге, или би ти онда све било дозвољено? Не тврдим да Бог не постоји, далеко од тога, верник сам, али не поштујем друге због Бога, него због људскости. А однос са Богом је толико узвишенији од тих закона који нам помажу да живимо у складу са другим појединцима у друштву. GeniusAtWork, Paradoksologija, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 9 минута, Ana Bjelan рече Taj video sam odgledala jos davno nebitno. Ako postoji Bog onda postoji i zakon po kojem treba da se vladamo, a ako krsimo taj zakon placamo za greh jos i dobro ako ga platis u ovom zivotu... Doobro... A sta bi tvoja poenta bila? GeniusAtWork and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 Управо сада, RYLAH рече Када не би постојао Бог, да ли би ти опет осећала обавезу да будеш морална и да поштујеш друге, или би ти онда све било дозвољено? Не тврдим да Бог не постоји, далеко од тога, верник сам, али не поштујем друге због Бога, него због људскости. А однос са Богом је толико узвишенији од тих закона који нам помажу да живимо у складу са другим појединцима у друштву. To je najbolje da pitamo Jerotica, on kaze da su ti ljudi retki moralni, a ne veruju u Boga. Mnogo su bitna i necija dela. Pa ja licno sam se zapitala da li vredi biti dobar jer sam imala jedan jaki udarac u zivotu da sam pomislila da nema smisla biti dobar, jer dobro dosta trpi. Tek sa verom sve to dobija smisao, zapravo zivot kao takav ima smisla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 2 минута, Ana Bjelan рече To je najbolje da pitamo Jerotica, on kaze da su ti ljudi retki moralni, a ne veruju u Boga. Mnogo su bitna i necija dela. Pa ja licno sam se zapitala da li vredi biti dobar jer sam imala jedan jaki udarac u zivotu da sam pomislila da nema smisla biti dobar, jer dobro dosta trpi. Tek sa verom sve to dobija smisao, zapravo zivot kao takav ima smisla. Јеротића изузетно поштујем, али не мора да значи да је у свему у праву. Вера у Бога није исто што и морал, нити је закон. Вера у Бога је далеко узвишенија од било каквог моралног или законског кодекса. Ако се вера своди само на то да ја будем добар члан друштва, вера се срозава на ниво репресије. У атеистичком СССР или атеистичкој Кини, репресијом се постизало да друштво има далеко мању стопу обичног криминала него друга друштва простом репресијом. Тако да ето, Бог није потребан ради очувања реда у друштву, доста је батина. Бог је потребан за друге, далеко узвишеније ствари. GeniusAtWork, Avocado, елТорнеро and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 3 минута, Ana Bjelan рече To je najbolje da pitamo Jerotica Чиниш да све чешће лајкујем поруке људи који себе зову атеистима, човек те упућује на људскост- човечност, а ти би да консултујеш Јеротића. Зар он треба да ти каже да будеш љубазна? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 2 часа, Ana Bjelan рече ili Oblace idi na forum Miroljuba Petrovica pitaj ga par pitanja da te zagreje za veru i kad krene da prica protiv crkve ti se vrati ovamo na ovaj forum, al ne kao ateista То за шта ће Мирољуб Петровић некога да загреје сигурно неће имати везе са вером у било ком облику Lady Godiva, RYLAH, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 11 минута, RYLAH рече Јеротића изузетно поштујем, али не мора да значи да је у свему у праву. Вера у Бога није исто што и морал, нити је закон. Вера у Бога је далеко узвишенија од било каквог моралног или законског кодекса. Ако се вера своди само на то да ја будем добар члан друштва, вера се срозава на ниво репресије. У атеистичком СССР или атеистичкој Кини, репресијом се постизало да друштво има далеко мању стопу обичног криминала него друга друштва простом репресијом. Тако да ето, Бог није потребан ради очувања реда у друштву, доста је батина. Бог је потребан за друге, далеко узвишеније ствари. Meni se cini da kod ateista nema mnogo iskusenja. Jednostavno nisu mnogo interesantni... Kako neprijatelj otprilike razmislja: Evo ovi ni ne znaju za Boga, daj da napadnemo one tamo sto nesto znaju, jer su oni opasniji. Njima je vise dato. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 11 минута, елТорнеро рече Чиниш да све чешће лајкујем поруке људи који себе зову атеистима, човек те упућује на људскост- човечност, а ти би да консултујеш Јеротића. Зар он треба да ти каже да будеш љубазна? Ako samo ti ljubazno lajkuj ateistima Probaj ti da ih razuveris Steta samo sto smo malo skrenuli sa teme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 пре 27 минута, cloudking рече Doobro... A sta bi tvoja poenta bila? ali taj zakon ne vazi za ateiste, tako da bez brige Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 17, 2017 Пријави Подели Написано Април 17, 2017 Bog nece nikoga da spasava na silu. Ne moze On da te spasi ako ti neces. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука