Рапсоди Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 8 минута, Bokisd рече Pa, po onome, savrseni par...savrseni gen..i savrsena priroda ..u pocetku. Nema mesta za neke viruscice. Да добро сте рекли у почетку ... Какве бре вирусе, пуцали од здравља и живели ...колико беше година.... Е само нек се јави неко паметан и каже да је дугоживљење старозаветних људи у ствари једна велика метафора..... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 4 минута, Рапсоди рече Да добро сте рекли у почетку ... Какве бре вирусе, пуцали од здравља и живели ...колико беше година.... Е само нек се јави неко паметан и каже да је дугоживљење старозаветних људи у ствари једна велика метафора..... Cist vazduh, pticice i tihi povetarac...idealna temeperatura i sunce sija, ....a, ozonski omotac radi posao.... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 1 минут, Bokisd рече Cist vaduh, pticice i tihi povetarac...idealna temeperatura i sunce sija, ....a, ozonski omotac radi posao.... Нема кише, нема загађења, нема вакцина... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 1 сат, Рапсоди рече Па рецимо, рецимооооо да су преживели тако што се нису ни сусрели...а ваша маленкост нека претпостави зашто се нису никада нашли у загрљају грипЕ.. Zato sto nisu postojali rapso... vidis kako je logika elegantna stvar? Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 1 hour ago, Рапсоди рече Нема кише, нема загађења, нема вакцина... A onda... devetog dana big stvori mikrobe... Kako zasto? Pa da za**bava ljude, posto smo vec utvrdili tu njegovu sadisticku crtu Avocado and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 1 сат, Рапсоди рече Да добро сте рекли у почетку ... Какве бре вирусе, пуцали од здравља и живели ...колико беше година.... Е само нек се јави неко паметан и каже да је дугоживљење старозаветних људи у ствари једна велика метафора..... A možda ih je Bog poživeo? Uprkos prirodi. Jesu Jevreji lutali po pustinji 40 godina? I šta kaže Pismo, kako ih podseća na čudo: toliko godina u pustinji, imate i hranu i vodu, a ni odeća vam ne propade; dakle nešto što se događa uprkos prirodi, podseća te starozavetne ljude da ih Bog čuva. To ne negira prirodu takva kakva jeste. Oni nisu bili neki supermeni (inače ne bi bežali od Egipćana), niti to znači da tada bolesti nisu postojale (jer šta bi sa pomorom u egiptu). Pismo kaže da je Bog stvorio sve, ali i da te čuva. Pismo nije knjiga iz biologije. Ne mešaj stvari. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 3 часа, Milan Nikolic рече Pa kako ne protiče, pobogu moj? Vidiš li meru vremena u ovoj brzini: trista hiljada kilometara u sekundi? Jao brate, nemoj molim te više o tome. Bolje da pravimo vatromet za novaka. Aj ti lepo uzmi lagano iščitaj sve što sam ti napisao.Šta je ustvari vreme.Znači uzmi od prvog posta pa do sada.Teče tebi ali u lobanji a kad to shvatiš onda ćeš da se osvestiš u sadašnjem trenutku. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 2 часа, Milan Nikolic рече Poznaje budućnost. Bog poznaje budućnost kao sve mogućnosti, što bi pročitao kod sv.Maksima da si čitao. Šta se tebi uopšte ,,sviđa'' kod Maksima? Šta se uopšte pozivaš na njega? A to kako Bog ,,poznaje'', eto to treba da razmotriš da bismo nešto postigli sa razumevanjem vremena kako treba, a ne da se poigravamo sa nekim kategorijama kako nam je volja. Ako je vreme svojstvo tvorevine, onda je i vreme, upravo na način kako je opisano kod Maksima, izraz samog ostvarenja volje Božije. To rešava toliko zagonetki u teologiji danas, a vezano za nauku, i ko zna kad će ljudi prihvatiti takve odgovore. Možda sledeća generacija (vernih hrišćana). Aha znači đavo je ustvari ostvarivanje Božije volje ili ustvari jedna od mogućnosti kao i Hristov drugi dolazak? Tvoj je problem što ti uopšte i ne razumeš ,,šta,, je vreme. Maksim uopšte ne piše o tome o čemu ti trabunjaš ovde.Na Maksima si se pozvao ti ne ja.Božije poznanje sveta nema nikakave veze sa njegovom voljom.Prosta logika će ti reći da u tom slučaju Bog ne bi mogao uopšte da poznaje đavola i zlo.Ograničen je onda ko terasa. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 @Kratos Nisam sve ispratio, ali mislim da razumem o čemu pričaš. I onaj Ajnštajnov citat lepo objašnjava tu misao. Kada bi sve stalo, ne bi imalo smisla govoriti o vremenu. Ali ključna reč je: sve. A onda zamislimo tu kuglu/nebesko telo koje si pomenuo. Recimo da u i na toj kugli sve stane, ali sve drugo oko nje funkcioniše normalno. Da li postoji vreme za tu kuglu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 Veruj mi da nisi ni ti to razumeo (citat o Ajštajnovoj teoriji). Nema ništa od razumevanja dok se ne prebrode prava pitanja i savremeni aspekti. Ajnštajnova teorija je stara teorija. Nova teorija koju treba razmatrati je kvantna teorija sa novim pretpostavkama i eksperimentalnim rezultatima. Kada budemo istražili tu novu perspektivu, moći ćemo nešto i dodati ili oduzeti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 38 минута, Kratos рече Aj ti lepo uzmi lagano iščitaj sve što sam ti napisao. Šta je ustvari vreme. Znači uzmi od prvog posta pa do sada. Teče tebi ali u lobanji a kad to shvatiš onda ćeš da se osvestiš u sadašnjem trenutku. Ne znam zašto si se ograničio na naše glave, kao da samo u našim glavama teče vreme. Nije baš tako. Naime, možeš uzeti primer koji se zove ,,dekoherencija''. To se ne odvija samo u nečijoj glavi, nego se tiče svake moguće čestice i, uopšte, celog kosmosa. Znaš šta? Bitno je da ni ti ni ja nemamo problem sa vremenom. Ti imaš svoje rešenje, a i ja imam svoje, i mirna Bačka. Izgleda da hrišćansko stanovište uopšte nema problem sa shvatanjem vremena. Međutim, potrebno je razumeti da vreme stvarno postoji kao princip našeg postojanja, a ne samo u ,,našim glavama''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 10 минута, Milan Nikolic рече Ajnštajnova teorija je stara teorija. Ајнштајнове теорије су стубови целокупне науке То што називаш квантном теоријом - вероватно мислиш на квантну теорију поља - је ништа друго него Специјална теорија релативитета + квантна механика. Космологија је ништа друго него примена Опште теорије релативитета на одређене услове. Да би било која теорија у физици била валидна, она мора да буде и релативистичка. Што само показује колико су обе његове теорије у суштини свега. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 13 минута, Milan Nikolic рече Veruj mi da nisi ni ti to razumeo (citat o Ajštajnovoj teoriji). Nema ništa od razumevanja dok se ne prebrode prava pitanja i savremeni aspekti. Ajnštajnova teorija je stara teorija. Nova teorija koju treba razmatrati je kvantna teorija sa novim pretpostavkama i eksperimentalnim rezultatima. Kada budemo istražili tu novu perspektivu, moći ćemo nešto i dodati ili oduzeti. Koliko znam, teorije (struna, čuda...) govore o dimenzijama, stepenima slobode, od kojih je vreme samo jedna. Krećemo se u 3 dimenzije u kojima imamo slobodu kretanja, ali se krećemo i u četvrtoj dimenziji vremena, ali na koje nemamo uticaj. I kažu ti mozgatori, u višim dimenzijama je moguće kontrolisati i poziciju u vremenu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 52 минута, Kratos рече Maksim uopšte ne piše o tome o čemu ti trabunjaš ovde. Na Maksima si se pozvao ti ne ja. Božije poznanje sveta nema nikakave veze sa njegovom voljom. Prosta logika će ti reći da u tom slučaju Bog ne bi mogao uopšte da poznaje đavola i zlo. Ograničen je onda ko terasa. Znaš šta, nema logike dokazivati nekome ko nema razumevanja. Čak i da navedem sve citate i reference, džaba. Ali toliko sam potrešen tvojim insistiranjem da Božije poznanje tvorevine nema veze sa Njegovom voljom. Pa o tome debatujemo godinama sa pregršt pozivanja na merodavne teologe, i stare i savremene. Zato izgleda da nema logike razgovarati po ovim dubokim pitanjima. Nije za svakoga a i dolaze praznici i moraju se spremati torte i kolači. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 20 минута, GeniusAtWork рече Ајнштајнове теорије су стубови целокупне науке То што називаш квантном теоријом - вероватно мислиш на квантну теорију поља - је ништа друго него Специјална теорија релативитета + квантна механика. Космологија је ништа друго него примена Опште теорије релативитета на одређене услове. Да би било која теорија у физици била валидна, она мора да буде и релативистичка. Што само показује колико су обе његове теорије у суштини свега. Ajnštajnova teorija (relativiteta) ipak nije stub kvantne mehanike. Otkud tebi to da jeste? Ajnštajn je samo začeo empirijske okvire za čestična svojstva svetlosti, - dokazao postojanje atoma - itsl. Pa znaš valjda koliko je Ajnštajn zaludeo i sebe i druge sa totalno pogrešnim viđenjem kvantne mehanike. Kvantna mehanika sadrži karakteristike koje su daleko od Ajnštajnovih otkrića. Sam Ajnštajn je priznavao da su sadržaji pravih odlika ,,vremena'' njemu totalno nepoznati. Tako da, nemoj molim te, podržavati zablude kojima se ovde neki ispoljavaju, tobože da postoji nekakva ,,istovremenost'', nekakvo večno ,,sada'' koje je Ajnštajn pretpostavljao. Nema toga u Ajnštajnovim pretpostavkama i otkrićima. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука