Bokisd Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 21 минута, Milan Nikolic рече Међутим, заиста постоји могућност да је еволуција заправо последица Адамевиног греха. Заправо, почетак постојања од класичног Великог праска, може бити последица Адамевиног греха. Kako to moze biti, kada je vec zemlja stvorena i nebo ( andjeli ), pa tek onda Adam ? Kako se moze spojiti Veliki prasak, sa Adamom, kada je po teoriji praskom nastao svet, a uvoditi Adama u prasak, gde je vec stvoren 'adamov' svet, je nelogicno . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 5 минута, Kratos рече E a ovde je kontra,Bog ne može da stvori čoveka bez smrti od koje ga na kraju spasava.... Хајде рецимо да може, али шта онда добијамо? Једно тешко питање мењамо другим, још тежим створи Бог човека без употребе смрти (елегантније, признајем), човек онда згрешин (два човека тачније) и онда због греха та два човека почиње да умире све живо, милијарде људи кроз еоне и еоне... Шта ћемо онда... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 24 минута, Milan Nikolic рече Међутим, заиста постоји могућност да је еволуција заправо последица Адамевиног греха. A el postoji mogućnost da je Adamov greh posledica evolucije? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Али истина је да наслеђујемо првородни грех као природу. Истина је да је људска природа несавршена. Због чега, не бих се усудио да тврдим. Чак неважно је у крајњој линији, јер не видим разлику између тога да смо наследили грех од првих људи или да су и први људи били несавршени, као и ми. У обе ситуације, предвиђено је да ми будемо овакви какви јесмо. Друга опција би била да А и Е нису морали да згреше, али да ипак јесу, па да смо ми наследили то. Не личи ми баш то на савршен план свемогућег Бића. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 2 минута, Kratos рече A el postoji mogućnost da je Adamov greh posledica evolucije? ona bi izmedju adama inicijatora evolucije i coveka proizvoda evolucije imao rupu od mnogo miliona godina... a adam jeste covek, pa je prilicno nelogicno пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Боки, Ићи за логиком треба доследно. Како онда објаснити да су прво створене биљке, па тек потом Сунце? Казивање о библијском стварању носи дубоку поруку која се пише и чита Духом Светим. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 7 минута, Kratos рече A el postoji mogućnost da je Adamov greh posledica evolucije? Грех није последица начина стварања, тако да није могуће то што питаш. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Управо сада, Milan Nikolic рече Грех није последица начина стварања, тако да није могуће то што питаш. A el postoje neke posledice uopšte greha? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Други део дебате: Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 14 минута, Milan Nikolic рече Боки, Ићи за логиком треба доследно. Како онда објаснити да су прво створене биљке, па тек потом Сунце? Казивање о библијском стварању носи дубоку поруку која се пише и чита Духом Светим. Da, slazem se . Zasto ? Smatram, da ste sad rekli logicnu stvar, iz perspektive 'unutrasnjeg' hriscanskog posmatranja stvaranja. Jer, ima duboke poruke, kako ste lepo rekli, u tome, sto je Duhom dato, da su po pismu , prvo stvorene biljke i tek potom Sunce. Naravno, govorimo o nasem hriscanskom shvatanju stvari postanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 9 минута, Срђан Шијакињић рече Истина је да је људска природа несавршена. Због чега, не бих се усудио да тврдим. Чак неважно је у крајњој линији, јер не видим разлику између тога да смо наследили грех од првих људи или да су и први људи били несавршени, као и ми. У обе ситуације, предвиђено је да ми будемо овакви какви јесмо. Друга опција би била да А и Е нису морали да згреше, али да ипак јесу, па да смо ми наследили то. Не личи ми баш то на савршен план свемогућег Бића. Божији план није био да човек згреши. То је погрешно схватање које данас многи износе због незнања. Разлика између првобитне и секундарне творевине, односно творевине пре и после пада, јесте у смеру укупног кретања. Ка чему се ми сада крећемо, а ка чему се кретала првобитна творевина? У првобитној творевини би Син дошао и био би крај, а сада пролазимо спасење заокретањем ка Евхаристији. Све сада иде погрешним смером, зато све заокрећемо у прави смер. И себе лично и природу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 14 минута, Kratos рече A el postoje neke posledice uopšte greha? Изгледа да се тешко разумемо. Сада како питаш, наравно да постоје последице греха, то су смрт и болест. Ако се питаш шта је узроковало грех, онда је одговор у слободи која се погрешно реализовала. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 11 минута, Milan Nikolic рече Божији план није био да човек згреши. То је погрешно схватање које данас многи износе због незнања. Разлика између првобитне и секундарне творевине, односно творевине пре и после пада, јесте у смеру укупног кретања. Ка чему се ми сада крећемо, а ка чему се кретала првобитна творевина? У првобитној творевини би Син дошао и био би крај, а сада пролазимо спасење заокретањем ка Евхаристији. Све сада иде погрешним смером, зато све заокрећемо у прави смер. И себе лично и природу. Овај став је океј сасвим, видим само једну тешкоћу, а то је питање како то да нас нико ништа није питао у ком смеру желимо да се крећемо? Како то да милијарде људи бива гурнуто у погрешном смеру, без своје воље, због одлуке двоје људи? (Ако се уопште може говорити о одлуци, јер Адам и Ева нису имали познање добра и зла, како су онда могли направити одлуку?) Ако је један од темеља хришћанства да нема одговарања за туђи грех, онда ми ово делује невероватно. Са друге стране, зашто би Бог створио двоје људи, знајући да ће они згрешити и гурнути цео свет у погрешном правцу, ако Он то није планирао? Ако то није била идеја од почетка. У том случају би средство било неодговарајуће циљу. Ако је Бог желео творевину која тежи ка Њему, до коначног сједињења, зашто би све уредио на тежи начин? Зашто би створио творевину која тежи према Њему на трен (не временски, већу смислу само двоје људи), а затим бесконачно дуго у патњи се одаљава од Њега, да би се на крају, заокретом и уз тешку борбу, вратила ка Њему? Једино зато, како ја то видим, што и одаљавање, заокрет и борба имају неку сврху и смисао. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Изгледа да се тешко разумемо. Сада како питаш, наравно да постоје последице греха, то су смрт и болест. Ако се питаш шта је узроковало грех, онда је одговор у слободи која се погрешно реализовала. A pogresno se reazlizovala zato sto je bog bio u fazonu "imate slobodnu volju ali ovo vam je set pravila koja morate da postujete, ovo vam je drvo sa kojeg ne smete da jedete, ovo vam je spisak reci koje ne smete da izgovarate i hrana koju ne smete da jedete... e tako a sad uzivajte i NIAKDA ne zaboravite odakle vam sve ovo, ko vam je to obezbedio i bez koga ne bi ni vas bilo, i toga da se secate sto cesce ;)" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече Овај став је океј сасвим, видим само једну тешкоћу, а то је питање како то да нас нико ништа није питао у ком смеру желимо да се крећемо? Како то да милијарде људи бива гурнуто у погрешном смеру, без своје воље, због одлуке двоје људи? (Ако се уопште може говорити о одлуци, јер Адам и Ева нису имали познање добра и зла, како су онда могли направити одлуку?) Ако је један од темеља хришћанства да нема одговарања за туђи грех, онда ми ово делује невероватно. Са друге стране, зашто би Бог створио двоје људи, знајући да ће они згрешити и гурнути цео свет у погрешном правцу, ако Он то није планирао? Ако то није била идеја од почетка. У том случају би средство било неодговарајуће циљу. Ако је Бог желео творевину која тежи ка Њему, до коначног сједињења, зашто би све уредио на тежи начин? Зашто би створио творевину која тежи према Њему на трен (не временски, већу смислу само двоје људи), а затим бесконачно дуго у патњи се одаљава од Њега, да би се на крају, заокретом и уз тешку борбу, вратила ка Њему? Једино зато, како ја то видим, што и одаљавање, заокрет и борба имају неку сврху и смисао. То Ов O ovome su Oci napisali knjiga za jos jednu Aleksandijsku biblioteku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука