Jump to content

Diskusija - hrišćanstvo i ateizam: sudar pitanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече

Не разумем те баш, како мислиш убија разноразна бића? Она умиру у смртном свету. Тачније не разумемшта је ту разлика у односу на идеју о стварању, по којој Бог створи човека, а онда уђе смрт, па онда сви једнако умиру, као да се стварало еволуцијом...

То може да збуни. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Interesantno mi je kada ateista, koji smatra da nema zivota posle smrti, ili sta god, prica o istini. Ne vidim kakvu vaznost istina u tom slucaju moze da ima. Jedono ako istina im bude korisna za nesto, ali u tom slucaju i neistina moze da bude korisna za nesto, sto znaci da istina nema nikakvu drugu vrednost, sem prakticne.

Sto se tice skoka od dezima, ka teizmu, mozda gresim, ali ne verujem da je skok veliki.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, niksrbin рече

Ако је креационизам званични став Цркве, а јесте, зашто би био санкционисан?!

Докле дарвинизам и еволуционизам су осуђени res ipsa јер су атеизам који уопште нема примену нити места у хришћанству...

Хвала на комплименту - у праву си, млого бре трабуњам. Мада се неки пут не квалификујем у одговору, односно останем недоречен уздајући се у моћ разбирања саговорника. Но, и није важно. У здравље emoji3.png

Sent from my iPad using Tapatalk

Можда треба да сазнаш на ком језику ћеш се изразити најбоље.

Претпостављам да волиш да прочиташ књиге са благословом. Ако имаш макар неке информације, било шта да си доживио или проживио, ти појасни.

ЖРУ из срца

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Господин Дареалис рече

lol

15220216_667872366721338_137479511810186

Док се са Драгићевићем не поразговара о блудним радњама, нећемо знати шта је смисао карактера. Никога не треба нешто спречавати, само причамо о теолошким импликацијама.

Атеиста једном мора доћи до кључног питања: да ли је нешто изворно лоше и ко смо ми сами?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, niksrbin рече

Која бре наука. Еволуција/дарвинизам нема икакве везе са науком - доказано је да су и дарвинизам и еволуционизам (из врсте у врсту) вероисповест - религија сама по себи. Та "наука" боље рећи РЕЛИГИЈА дарвиниста и еволуциониста захтева да верујете у бога који се зове "милиони и милиони година"...

Dokaano je i da je Isus bio ozenjen pa vam ja to ne nabijam na nos... ;)

Naucnici su dokazali da je dovoljno da stavis "dokazano je" ispred neke tvrdnje kolko god debilna bila, pa da je istog trenutka pretvoris u apsolutnu istinu ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Kratos рече

Pa već sam naveo.Brutalan način stvaranja.Ko da je Mengele.Zamisli Boga ljubavi koji milionima godina ubija raznorazna bića kroz prirodnu selekciju da bi posle ne znam ni ja koliko miliona godina na kraju na jedvite jade nekako kroz reke krvi i gomilu patnju uspeva da kreira biće po svom liku i podobiju?Kako spajaš takav način stvaranja sa Bogom koji je ljubav?Meni je nespojiv.

I meni je nespojiv takodje. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Господин Дареалис рече

lol

Не капирам, ако је ово стварно рекао, како онда "човек не сме да дозволи себи нецивилизованост и неотесаност"... Мсм, баш је цивилизовано и отесано причати људима иза леђа да имају лош карактер, много боље него им рећи у лице...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, cloudking рече

I meni je nespojiv takodje. :skidamkapu:

Вај мен?

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Господин Дареалис рече

lol

Високоразумно поштење, филоЗофија искрености. Еволуција савести и реалности, модернистички морал. Мали Боки обећава, признајмо то тешка срца.

Подели на овим сајтовима

Cim je poceo da prica o Bibliji i o SZ-u, totalno se pogubio covek. Umesto da pita svog sagovornika odma koji je hriscanski stav, on je trosio minute da nam prica sta pise u Bibliji.
Interesantno je sto je pomenuo cherry picking, jer je sam kriv, kao i mnogi drugi ateisti, za to. Generalno, kada ateisti pocnu pricu o Bibliji i SZ, krenu od predpostavke da se sve sto pise tamo tumaci bukvalno, pa kada im neko pomene da nesto od toga je metafora, oni onda optuze toga nekoga za cherry picking, dok sami tumace Bibliju kako oni oce.

Appeal to authority nije neophodno logicka greska, tu se malo zeznuo.
Ne razume problem greha mislima. Da malo razmisli o tome, video bi da plitko razmislja.
"Evo ti nesto bez ikakog dokaza. Zasto? E tako." nema smisla, jer time se negiraju spisi, itd, kao dokazi za nesto.
Koliko ja znam, teologija je grana filozofije, pa ne razumam sta misli pod onim "igranje sa filozofijom".

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Срђан Шијакињић рече

Вај мен?

stvaranje kroz smrt mi se nikako ne uklapa u hriscanskog boga opisanog  u svetim knjigama i svetootackim zapisima.

Religija kaze da je covek bozija kreacija (kao i sve zapravo), a covek je nastao evolucijom. Mnogo je vrsta i jedinki umrlo dok nismo dosli do onoga sto danas nazivamo covek.

Jedinu odbranu ovog argumenta vidim u tome da smrtnost nije bozija tvorevina vec rezultat covekovog pada, u fazonu da bog s tim nema nista... ali smrtnost postoji mnogo pre nego sto se prvi covekov predak pojavio... zasto je sav taj zivi svet pre coveka morao da umire ako je covek taj koji je svojim grehom uzrokovao umiranje na prvom, tj. poslednjem mestu :D

Mnogo zapetljano... nista tu ne stima...a TE stima  itekako, tako da nesto tu mora da se menja ;)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Nije valjda, da verujete u ovo. Mislim, malo je preterano. 

Kada se uđe u cloudkingov quid pro quo način diskusije, bar meni postaje jasno da se hoće reći 'dokazano je isto koliko'...

Цитат

доказано је да су и дарвинизам и еволуционизам (из врсте у врсту) вероисповест - религија сама по себи. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...