Кратос Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Bre ovaj sveštenik na prosto pitanje da li se transcedetni Bog može dokazati izfilozofira ga za medalju brate.Moj intelekt kaže ja sam agnostik a sa verske tačke gledišta moja pozicija je apsolutno hrišćanska.Mogao bi komotno da se bavi politikom.Sa će vidimo šta kaže bucko ateista. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Bolji je bucko na prvom pitanju. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 7 minutes ago, Kratos рече Bolji je bucko na prvom pitanju. Bucko, hehehe. Кратос је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 24 minutes ago, Bokisd рече Naravno, veliki greh bi bilo oduzimati nama danas 'neogranicenu' blagodat i znanje, koje sticemo kroz iskustvo. E,sad, koliko' nam je iskustvo, mozda je to glavni problem. Iskustvo je veće jer nam ostaje sve ono što su drugi kroz blagodat dozivjeli. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 32 minutes ago, Kratos рече Uklapa se možda u ideju o nekom teističkom ili deističkom Bogu, ali o živom hrišćanskom Bogu koji je ljubav,teško. Зашто? Мислим шта је проблематично у ТЕ у том смислу? Чак и у абиогенези? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Снимак је као да мотор окреће жичару. Дајте људи да нађемо новац за сниматеље. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
niksrbin Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Ako se crkva ubi od objanjsavanja da nauka i religija nisu u sukobu, zar onda ne bi trebalo da osudi kreacionizam? Zar po tom kljucu onda ovakve poruke ne bi trebalo da budu sankcionisane po ssistemu "to nije zvanicnan stav pravoslvne crkve"? @RYLAH Која бре наука. Еволуција/дарвинизам нема икакве везе са науком - доказано је да су и дарвинизам и еволуционизам (из врсте у врсту) вероисповест - религија сама по себи. Та "наука" боље рећи РЕЛИГИЈА дарвиниста и еволуциониста захтева да верујете у бога који се зове "милиони и милиони година"... Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 1 minute ago, niksrbin рече Која бре наука. Еволуција/дарвинизам нема икакве везе са науком - доказано је да су и дарвинизам и еволуционизам (из врсте у врсту) вероисповест - религија сама по себи. Та "наука" боље рећи РЕЛИГИЈА дарвиниста и еволуциониста захтева да верујете у бога који се зове "милиони и милиони година"... Sent from my iPad using Tapatalk Ne trabunjaj u prazno, ništa nisi pročitao i pogledao, ali znaš sve odgovore Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 26 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Зашто? Мислим шта је проблематично у ТЕ у том смислу? Чак и у абиогенези? Pa već sam naveo.Brutalan način stvaranja.Ko da je Mengele.Zamisli Boga ljubavi koji milionima godina ubija raznorazna bića kroz prirodnu selekciju da bi posle ne znam ni ja koliko miliona godina na kraju na jedvite jade nekako kroz reke krvi i gomilu patnju uspeva da kreira biće po svom liku i podobiju?Kako spajaš takav način stvaranja sa Bogom koji je ljubav?Meni je nespojiv. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 11 minutes ago, Ronald рече Ne trabunjaj u prazno, ništa nisi pročitao i pogledao, ali znaš sve odgovore Пусти бре, ко зна у каквом је човек црнилу. Аурор and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 5 minutes ago, Kratos рече Pa već sam naveo.Brutalan način stvaranja.Ko da je Mengele.Zamisli Boga ljubavi koji milionima godina ubija raznorazna bića kroz prirodnu selekciju da bi posle ne znam ni ja koliko miliona godina na kraju na jedvite jade nekako kroz reke krvi i gomilu patnju uspeva da kreira biće po svom liku i podobiju?Kako spajaš takav način stvaranja sa Bogom koji je ljubav?Meni je nespojiv. Не разумем те баш, како мислиш убија разноразна бића? Она умиру у смртном свету. Тачније не разумемшта је ту разлика у односу на идеју о стварању, по којој Бог створи човека, а онда уђе смрт, па онда сви једнако умиру, као да се стварало еволуцијом... Paradoksologija and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
niksrbin Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 Ne trabunjaj u prazno, ništa nisi pročitao i pogledao, ali znaš sve odgovore[emoji6] Ако је креационизам званични став Цркве, а јесте, зашто би био санкционисан?! Докле дарвинизам и еволуционизам су осуђени res ipsa јер су атеизам који уопште нема примену нити места у хришћанству... Хвала на комплименту - у праву си, млого бре трабуњам. Мада се неки пут не квалификујем у одговору, односно останем недоречен уздајући се у моћ разбирања саговорника. Но, и није важно. У здравље [emoji3] Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 7 minutes ago, niksrbin рече Ако је креационизам званични став Цркве, а јесте, зашто би био санкционисан?! Али није друже... Да јесте, не бисмо ваљда разлабали о томе годинама... Ronald, Paradoksologija and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 16 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Али није друже... Да јесте, не бисмо ваљда разлабали о томе годинама... Мисле људи да је креационизам "признавање" Бога за Творца, а да је све што није креационизам - атеизам, хбг. Volim_Sina_Bozjeg, Јанко, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 37 minutes ago, niksrbin рече Ако је креационизам званични став Цркве, а јесте, зашто би био санкционисан?! Докле дарвинизам и еволуционизам су осуђени res ipsa јер су атеизам који уопште нема примену нити места у хришћанству... Хвала на комплименту - у праву си, млого бре трабуњам. Мада се неки пут не квалификујем у одговору, односно останем недоречен уздајући се у моћ разбирања саговорника. Но, и није важно. У здравље Sent from my iPad using Tapatalk Pogrijesio si jer nije zvaničan stav Crkve, tako da Ipak mnogo, mnogo trabunjas http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука