Драгана Милошевић Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Sanja Arsenijević (31) iz Kragujevca, majka petoro dece, i pored toga što nema nikakvih prihoda, nije mogla da dobije dečiji dodatak. Foto: N. Raus / RAS Srbija Deca žive u kući bez krova Teodora (11) Luka (9), Ljubina (7), Rajko (5), i Stefan (2), žive od milosti komšija i rođaka. - Kuća, u kojoj živimo, nema krov. To je pomoćni objekat na rođakovoj imovini koji nikada nije uknjižen i nema adresu. Zato što ne mogu da navedem adresu na kojoj deca žive, ne mogu da dobijem dečiji dodatak, a zato što je moj muž nasledio zemlju na selu, ostali smo bez socijalne pomoć - objašnjava Sanja. Dragan, moj muž, je na lečenju već četiri meseca. Dobio je moždani udar. Ima 48 godina. Ne može da se javi na telefon, ne mođe da priča. Oduzete su mu obe strane. - Podnela sam zahtev za dečiji dodatak. Ja ne radim nigde, on je bolestan. Nemamo prava na socijalnu pomoć, jer muž ima neku zemlju na selu, koju je nasledio. A za dečiji dodatak sam prikupila sve papire. Nedostajao je samo dokument o kvadraturi kuće i porezu na nju. A kuća nije naša, nije uknjižena, nisu došli ni službenici koji treba da mere kuću radi uknjiženja. I tako sam ostala bez dečijeg dodatka - kaže ona i dodaje: "Taj novac, koji bi trebali da dobijemo, je oko 9.000 dinara, za četvoro dece. To nije neki novac za mnoge, ali je za nas veliki... Rođaci nam donesu neku hranu sa sela. Dvoje dece ide u školu. Lekove za muža moram da kupujem sama, samo lečenje u bolnici sam platila 4.000 dinara. Kada bi imali dečiji dodatak, bila bi nam plaćen i deo struje, a ovako ni to nemamo." U naselju Stanovo je ova porodica ostavljena na milost i nemilost života. Grad je prošle godine pomogao sa 20.000 dinara, jednokratno. Od tada nikakve konkretne pomoći nema. - Rodila sam petoro dece, i na kraju se pokazalo da to nije prednost, nego sramota. U ustanovama su me službenici često pitali "što tražite pomoć, a rađali ste toliko dece". Ja sam ponosna na svoju decu, i na to što sam majka. A sramota je na drugoj strani, jer zbog jednog papira niko ne brine o nama. Nemamo svoju kuću, i zbog toga nemamo ni dečiji dodatak - priča Sanja. NA ULICI OD PROŠLE GODINE Privatni izvršitelj je prošle godine prodao kuću za 5.500 evra, od 170 kvadrata, koja je bila procenjena na 66.000 evra. Kuća je pripadala Draganovom ocu, ali nakon njegove smrti ispostavilo se da je zadužena. Usledile su tužbe za naplatu duga i tada se Dragan Arsenijević, polio benzinom i pretio da će da se spali kada su sudski izvršitelji došli da ga isele iz njegove kuće. Žena i deca su mu ostali na ulici. Arsenijevići su tada mogli samo da pokupe tanjire i posuđe i da sakupe dečje stvari. Iz Komore izvršitelja Srbije su izjavili za "Blic da je "pravda ostvarena", jer je "bivši vlasnik boravio u nekretnini koja je prodata na ime duga i nije njegovo vlasništvo na osnovu pravosnažne presude" Blic -Владимир-, Рапсоди and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Тешко је то схватити, али убоги и сиромашни су баш они Божији изасланици, лице самога Христа, које нам се шаље да се покаже ко је ко, јер на муци се познају јунаци. Онај који научи и изврши назваће се највећи у Царству Божијем а онај који научи и не изврши најмањи ће се назвати. Или: што говориш а не твориш то што причаш? У милосрђе се прима и молитва, топла реч, суза сажаљења за убогог, стара и омалела одећа, па и претекла храна коју бацамо. А награда неће изостати. aliluja and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Сутра дан, када се ми нађемо у оваквој ситуацији, како ћемо тражити да се неко на нас сажали? Или како желите да вама људи чине чините и ви њима. Није ли речено у Беседи на гори "Блажени који плачу јер ће се утешити"? Није ли невоља која нас сналази Божија посета да би се у огњу окушали и да би се одвојило вредно од нечистог, злато од блата? И ако ти брат твој затражи рибу који је од вас човек камен да му да? Или: "гладан бијах и нахранисте ме жедан бијах и напојисте ме, наг бијах и оденусте ме"... - уђите у радост Господара свога, заједно са мудрим и милосрдним девојкама. Или: гладан бијах и не нахранисте ме, жедан бијах и не напојисте ме, наг бијах и не оденусте ме - идите немилосрдни у пакао који вам је припремљен од постања света - заједно са оним лудим девојкама, које само причају да их људи виде а не раде то што кажу. Коме су драга браћо и сестре упућене ове Христове речи? Нису ли баш нама? SerbCro, Sanja Т. and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Заиста немам речи да искажем оно што осећам.Боже мили какви безосећајни људи има на овом белом свету. АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Један папир би решио проблем око дечјег додатка! Можда би за толико могли да прогледају кроз прсте PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 19 minutes ago, Драгана Милошевић рече Можда би за толико могли да прогледају кроз прсте Eeee birokratija, NE MOŽE! Mилена КШ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Нато, боље да ћутим! Ил ћу попит казнени поен на брзака PredragVId and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 FT1P oduvek bio i bice...sramota! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Ne brinite, doće vam azilanti a kuš onda njima ne dati socijalku ili dječije dodatke,. To bi bio odmah rasizam i digle bi se i OUN i UNICEF i Kandićka s onim svojim helsinškim i Zeleni i Anarhisti a sudilo bi se to do Strazbura i Komiteta OUN za ljudska prava. To što si dozvolite svojima ljudima njima ne budete smjeti! 4 žene, 22 djece, 360.000 eura socijalne pomoći godišnje: Britský deník Express píše o neuvěřitelném příběhu syrského uprchlíka, který na své čtyři manželky a 22 dětí údajně pobírá v Německu 360 000 eur ročně. To je přitom asi sedmkrát víc, než činí průměrná roční mzda v zemi. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Syrsky-uprchlik-se-4-manzelkami-a-22-detmi-si-zije-v-Nemecku-jako-kral-459834 PredragVId and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Svakako da joj treba pomoci ali je pitanje zaista dobro. Zasto ima petoro dece i pored nedostatka resursa? Medjutim jako je bitno znati da li je ona od jednom postala siromasna ili je od prvog do poslednjeg deteta konstatno u siromastvu. Znala je da nema novca i resila je da ima ne jedno, vec pet deteta. To je onda vec problem, jer je ta osoba neodgovorni roditelj. Sto znaci da je konstatno ponavljala jednu te istu gresku, znajuci da ne moze tu decu da hrani. PredragVId and SerbCro је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 8 minutes ago, Aurelije рече Svakako da joj treba pomoci ali je pitanje zaista dobro. Zasto ima petoro dece i pored nedostatka resursa? Medjutim jako je bitno znati da li je ona od jednom postala siromasna ili je od prvog do poslednjeg deteta konstatno u siromastvu. Znala je da nema novca i resila je da ima ne jedno, vec pet deteta. To je onda vec problem, jer je ta osoba neodgovorni roditelj. Sto znaci da je konstatno ponavljala jednu te istu gresku, znajuci da ne moze tu decu da hrani. Postala siromašna. Muž se razboleo, kuća njegovog oca prodata jer se ispostavio da je zadužena. Nije ih pravila dok je bila na ulici. Arsenija, Aurelije, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 5 hours ago, Драгана Милошевић рече Rodila sam petoro dece, i na kraju se pokazalo da to nije prednost, nego sramota. U ustanovama su me službenici često pitali "što tražite pomoć, a rađali ste toliko dece". Зезнуто је то мало, ако си неудата и без деце онда си хедониста који мисли само на своје д**е. Ако имаш више деце него што чаршија мисли да треба, "Шта си бре рађала толику децу!?". Обрни-окрени, зезнула си ствар... Sanja Т., АлександраВ, Juanito and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Da smo mi država ko što nismo ona bi kao majka petoro dece trebala da prima platu. PredragVId, Sanja Т., RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 22 minutes ago, Natasa. рече Postala siromašna. Muž se razboleo, kuća njegovog oca prodata jer se ispostavio da je zadužena. Nije ih pravila dok je bila na ulici. Onda pitanje nije na mestu. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2016 7 hours ago, GeniusAtWork рече Зезнуто је то мало, ако си неудата и без деце онда си хедониста који мисли само на своје д**е. Ако имаш више деце него што чаршија мисли да треба, "Шта си бре рађала толику децу!?". Обрни-окрени, зезнула си ствар... Tačno, ljudi će uvek da s***, zato treba da uđe na jedno, izađe na drugo. Lako tuđim gloginje mlatiti, što nisi ovo, što si ono, što si ovako a ne onako...ajd mrš bre! RYLAH, Данче*, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука