Jump to content

"Двери" политичке каљуге Србије

Препоручена порука

Требају се помирити са чињеницом да, ако не схвате гдје гријеше и не почну правити праве кораке, будућност српске деснице лежи неминовно код Радикала :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Sofija_ рече

:0222_shocked:

Pa u pravu je čovek al nisu svi svetitelji.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Слабо вама иде та веронаука изгледа... :)

"Павле, по вољи Божијој апостол Исуса Христа, и брат Тимотеј, светој и вјерној браћи у Христу Исусу која су у Колоси: Благодат вам и мир од Бога Оца нашега и Господа Исуса Христа." Кол 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Рапсоди рече

Су позвани на светост, јој Гризли на катихизис у року од одма....:ani_biggrin:

Sveti su ali nisu svi svetitelji.Čitaj u poslanicama Apostol Pavle naziva okupljene u Hristu svetima a posle ih ukoreva za neka sagrešenija.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Sveti su ali nisu svi svetitelji.Čitaj u poslanicama Apostol Pavle naziva okupljene u Hristu svetima a posle ih ukoreva za neka sagrešenija.:D

Добро одок ја на катихизис, Гризлић не мора. 

Мада дискутабилан је тај цитат, не треба све баш буквално схватати и истргнути из контекста . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Рапсоди рече

Добро одок ја на катихизис, Гризлић не мора. 

Мада дискутабилан је тај цитат, не треба све баш буквално схватати и истргнути из контекста . 

Podji ti sestro kod brace Dverjana i reci im da im ekonomski program ne valja. Neka to popravljaju jer je to nesto sto moze da se nauci i popravi. Imace vecu podrsku i bolje rezultate na izborima ako im je to cilj.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sofija_ рече

eto, ovo dovoljno govori, kako je samo vazno drugog uniziti, poniziti, uvrediti, oduvati itd itd. e moj rode srpski, preci ti se u grobu prevrcu kakav si postao :babuska:

Нисам ја сестро хтео никога да унизим и све остало што си навела. Ако је до тога, то су они постигли сами. 

Прво, ово је обичан форумски коментар. Чињеница је да "Двери" слове као стожер неког будућег окупљања деснице и патриотских снага. Па јел` може тај неки "пројекат" да буде, барем једном постављен на праве основе, а не пласирањем полуистина и довођењем корисника информација у заблуду.

Ако су хтеле (Двери) нешто да постигну, сва та питања су могла и на други начин да се поставе и опет да изгледа коректно. 

Као што и у самом наступу кажу да немају ништа против ангажовања наших војника у Међународним мисијима под мандатом УН, тако су, истине ради требали да јавности (јер ће она пре свега да чита ова питања) кажу и још неке ствари.

Значи, смета "Дверима" ангажовање наших снага у мисијама ЕУ. Ок. Навео сам тамо да је у питању "сила" од 16 људи укупно. Небитно, може да се каже. Битно је да је то мисија ЕУ. Ок, кажем. А онда истине ради и знања и "равнања", треба рећи да је мисија "Атланта" ЕУ у Сомалији, односно две "подмисије" (у Малију и Сомалији) у којима учествује поменутих 16 наших људи; дакле, та мисија је успостављена у децембру месецу 2008. године и то на основу Резолуција Савета безбедности УН 1814, 1816, 1838 и 1846. Задатак је спречавање, превенција и сузбијање пиратских активности дуж сомалијске обале. Значи-јесте "ЕУ", али је и са мандатом УН...

Сарадња са НАТО и Русијом. Написао сам горе. МОжда јесте тако и чини се тако (а уверен сам да однос 10:1 није такав што се може и проверити простом анализом извештаја са сваке од тих активности било са једном, било са другом страном.) Па опет "знања и равнања" ради, треба рећи да како год изгледало, сарадња са војском Руске Федерације је много садржајнија у најкраћем. Са ангажовањем (наших) готово пуних потенцијала, а нарочито у делу односа са Ваздушно космичким снагама Руске федерације. Зар се може тактичко увежбавање наших и руских ловачких, те посада транспортних авиона и хеликоптера; зар се може "мерити" са вежбом информатичке службе "Сајбер Тесла"? И на основу тога градити питање и политика на крају?

Или ово за бројно стање војника? Или за служење војног рока. По мени, можда они нису тако мислили (Двери) да звуче, али ја то капирам како директно дефетисање процеса служења војног рока. Понављам, војна обавеза није укинута. За сада служи онај ко жели, а одгворна опозиција и политичка групација која жели добро својој земљи не "маше" неистинитом фразом, него каже, добро господо војници. Да ли постоји могућност и да ли ви имате ресурсе да се врати обавезност војног рока. Да не буде могућност и жеља. Ето, имали сте неколико година и видели да ли то функционише и да ли је, на основу досадашњег искуства показало се добрим професионална војска или ово за шта се ми залажемо, да сви један део живота морају провести под оружјем. Уосталом, војска је најавила крајем ове године подробну анализу тог дела система одбране. А и ако не може тако, ајте онда видите господо војници, да повећате квоту војника који иду на доивбровољнмо служење. нађите начин, јер омладина жели да иде у војску. е тако би, сматрам требало рећи, а не ићи около и причати како је војска безмало укинута.

И поред онога што сам нагласио, око пензионисања ратно искуственог кадра, требало је поставити питање министру и врху опве државе како мисле да бране небо Србије са неколико авиона? Докле се стигло са набавком нових средстава НВО? Какав је стандард наших официра, подофицира и војника. Када ће се решити нерешених више од 30000 стамбених питања. Колико старешина може да да себе у ситуацији када нема решено оно основно. Кров над главом. Да ли може да се преживи од једне плате, где војник обзиром на обавезе, не може да се "сналази" и тражи други посао неки као додатни извор прихода. На карју и не треба. То су мислим, требало да буду права питања, а не ове тлапње на које сам се, без претензија за убеђивањем икога и аспирација да будем неки коментатор, осврнуо просто као човек, војник и форумаш. Ето.

Подели на овим сајтовима

Проблем са свим тим причама о обавезном служењу војног рока је то што се уопште не ради о било каквим реалним безбедоносним анализама чији би циљ било да се утврди да ли је тако нешто потребно, него о најприземнијој демагогији типа "ниси мушко ако не служиш војску", "ево у шта нам се претворила омладина" и сличним балканоидним фрустрацијама на које се многи и даље ложе (ко не верује, нека види интервјуе са Обрадовићем на ту тему, има их гомила на нету). Тако да им та прича добро дође да се мало узму гласови од оних који се још увек пале на све то.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, florenntina рече

Podji ti sestro kod brace Dverjana i reci im da im ekonomski program ne valja. Neka to popravljaju jer je to nesto sto moze da se nauci i popravi. Imace vecu podrsku i bolje rezultate na izborima ako im je to cilj.

Ма они и немају програм, имају само пароле. То су комунисти направили па наш народ дан данас не разуме да то није само што гласније викање парола па ко гласније виче победи... То је бре људска делатност као и свака друга, постоје неки закони и правила које ако поштујеш и вредно радиш добијеш резултате. А људи очекују да се неком магијом "снага уверења" претвори у "резултат".

Шајзе...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Slazem se, ali te parole su bile dugo vremena zvanicna ekonomska skola kod nas (i jos uvek velikim delom). Zato kazem da je moguce nauciti nesto novo i popraviti, napraviti dobar ekonomski program- bar to za pocetak.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, florenntina рече

Да само добар  економски програм може помоћи опоравку ове наше јадне напаћене земље  онда би Србија давно била у фази цветања са обзиром на економске програме другиг политичких опонената / за које неки тврде да су зрели / . Мишљења сам да је економски програм од другоразредног значаја за процват/ опоравак/ итд.

Главни проблем је корупција, и никакв добар чак ни идеалан, па ни чак економски п. разрађен до танчина са обзиром на реално стање у Србији не може помоћи .  

Можда једино драконска казнена политика....али под условом да је не спроводе Срби / толико смо дубоко у глибу корупције, да нам је корупција  постала део природе / .

Помоћи једино може Бог, Двери ако се приклоне Русима и драконска казнена политика .  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Sad se setih da i Dverjani vole da citaju sta se pise pa da budem jos konkretnija, mozda pomogne.

Dakle, generacije ekonomske skole u Srbiji su odrasle na ucenju razlicitih nacina kako drzava treba da vodi ekonomiju, gde da ulaze, sta da podstice da se proizvodi, sta da zabranjuje itd.

To je u korenu pogresno. Ekonomski napredak je direktno proporcionalan ekonomskim slobodama. Dakle, ako hocete ekonomski napredak napravite program gde ce drzava imati sto manje uticaja na (pre)raspodelu resursa i ostavite da to resi trziste. Mnooogo manje posla za vas (mnogo manje i moci ali i odgovornosti) a posticete najefikasniju alokaciju raspolozivih resursa a samim tim i najbrzi razvoj.

Ako ste spremni da se odreknete moci(u slucaju dolaska na vlast) zarad dobrobiti vase dece i Srpskog naroda, ne vidim nikakvu prepreku da ovo usvojite u svoj ekonomski program.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Да само добар  економски програм може помоћи опоравку ове наше јадне напаћене земље  онда би Србија давно била у фази цветања са обзиром на економске програме другиг политичких опонената / за које неки тврде да су зрели / . Мишљења сам да је економски програм од другоразредног значаја за процват/ опоравак/ итд.

Главни проблем је корупција, и никакв добар чак ни идеалан, па ни чак економски п. разрађен до танчина са обзиром на реално стање у Србији не може помоћи .  

Можда једино драконска казнена политика....али под условом да је не спроводе Срби / толико смо дубоко у глибу корупције, да нам је корупција  постала део природе / .

Помоћи једино може Бог, Двери ако се приклоне Русима и драконска казнена политика .  

Nisi u pravu. Drakonski kazneni sistem bi samo oterao jedne u zatvor (ako bi uopste) a druge doveo na istu poziciju.

Ovaj tip korupcije koji mi imamo a to je sistemska korupcija se mozda najbrze i moze resiti bas trzistem.

Najjednostavnije: Ljudi na vlasti rade korupciju zato jer imaju moc. Ako im oduzmes tu moc, dovesces ih u situaciju da NE MOGU vise da je rade ni priblizno u onoj meri u kojoj bi mogli kada bi oni (pre)rasporedjivali sredstva u drzavi. Zato trziste treba da vrsi alokaciju resursa a ne politicari/drzava i zato to treba da bude kljuc ekonomskog programa. Evo ti primer Amerike. Samo zahvaljujuci trzistu uspeo je da se pojavi neko dovoljno mocan da se suprostavi korupciji tekucih politicara. Ne ulazim sada u to koliko je sam Tramp dobar ili los ( a i nebitno je jer da nije njega pre ili posle bi se sigurno pojavio neko poput njega!) ali pojavila se konkurencija Klintonovoj politici i to je odmah dobro. Dakle, braco Dverjani i sestre Dverjanke naucite "Konkurencija Srbina spasava" :) 

Naravno, to mora ici pod ruku sa pravnim sistemom. Ali za pocetak da im uzmemo mogucnost da nam (gradjanima) otimaju pare.

Sustina cele price je da se uspostavi sistem u kome ce biti mnogo manje vazno KO je na vlasti a ne da pokusavamo sa novim kandidatima da trazime resenje po staroj matrici koja vec decenijama daje lose rezultate. To je prava stvar!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Нисам ја сестро хтео никога да унизим и све остало што си навела

znam da nisi braticu :) moj komentar se odnosio na komentar Jelene011 upucen tebi

1 hour ago, Милан Ракић рече

То су мислим, требало да буду права питања, а не ове тлапње на које сам се, без претензија за убеђивањем икога и аспирација да будем неки коментатор, осврнуо просто као човек, војник и форумаш. Ето

:dobro:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...