Jump to content

"Двери" политичке каљуге Србије

Препоручена порука

18 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па ни ни Софија ми се чини неће ићи у рат ако треба

Sofija ce braniti svoj prag i svoje ognjiste, kako 91. tako i  ubuduce ako bude potrebno i ako mi Bog da zdravlja :) 

Daj Boze da rata ne bude, ali ko nije spreman taj je nadrljao.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Рапсоди рече

Драга сестро Флорентина, нисам члан Двери, али у Двери верујем :) .Било би добро, када би могло то што ти кажеш да се спроведе у нашој Србији. У нашој Србији се више ништа не зна, ни ко пије ни ко плаћа, ни које моћан ни ко није, ни ко је марионета , а ко не, ништа се више овде код нас не зна, једино евидентно је да народ теглећи елемент. Све је пукло скроз на скроз. Мутне воде, брзе руке, несавесност и неморал и баш ме брига за сутра...ето то је друга страна медаље  већине политичких гарнитура. 

Систем у коме се налази Србија, ја стварно не знам који је, али да је јединствен у свету јесте, отприлике неки калем робовласничког и  капитализма / икс капитализма , од којег се и капиталисти крсте  /, са примесама  никад преживљеног ни заборављеног социјализма / само по називу / па онда примесе диктаторског режима. Од демократије ни д.Ја се лично осећам као роб. Е ајде сада ти направи од ове ујдурме од  политике и политичара, нешто налик твојим жељама и поздравима.

Сва ова мешавина свега и свачега код нас ме подсећа на Фреди Кругера . Ужас. 

Значи систем јединствен у свету . Фредикругерско уређење. :ani_biggrin: 

Sve te razumem, ali mora se od necega poceti. Evo jednog primera kako se, po mom misljenju, konkretnim "ekonomskim" akcijama mogu smanjenjiti mogucnosti za korupciju, mnoogo bolje, efikasnije i brze nego drakonskim kaznama. Pisala sam na drugoj temi, ono sto ja vidim da se trenutno (odmah!) moze uraditi cak i pod ovim kletim komunjaram na vlasti i sto je u cilju svih cestitih gradjana i vernika bez obzira na politicku pripadnost jeste:

1. Traziti od drzave smanjenje poreza na rad (bar duplo za pocetak!)

2. Traziti od SPC transparentnost u trosenju novca, kao sto radi vl. Maksim u svojoj eparhiji

Verujem da oko ovoga ne bi bilo sporova ni podela a kvalitet zivota bi nam se odmah poboljsao, zar ne?

Ti razmisli pa mi reci kako ti to zvuci? Da li je ovo bolje resenje ili da uhodimo i hapsimo vladike, svestenike, administratore, savetnike, zamenik, politicare, proveravamo sta voze, gde jedu, da li kupuju kuce ili ne itd ili cekamo da dodje neka nova vlast ili prosto trpimo i spasavamo se na taj nacin.

Подели на овим сајтовима

Оно што наши људи не разумеју у вези тог национаног "запишавања територије" - још од Императора у Покушају Александра Носатог - је да "територија" није важнија од људских живота. Много је важније чувати народ, у миру развијати културу, бизнис, чувати веру, традицију него "имати територију". Једини ко има корист од тога је краљ, данас политикантска банда. Јер они живе од продавања магле. Обичном човеку није битно да ли му порез отима Кинез или Србин. Исто му дође...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

45 minutes ago, kordun рече

ne treba nikakva posebna bezbedonosna analiza srbima i vrapci na grani znaju da srbiji treba borbeno sposobno stanovnistvo kao i uvijek do sada, danas vise nego ikad...

u zadnjih 20 godina srbi su izgubili 30% svoje zemlje, a dusmani nisu sa tim zadovoljni, situacija u svijetu se preokrene za manje od 6 mjeseci a tad je prekasno kretati od nule, svaka ozbiljna zemlja vodi racuna o bezbednosti i slobodi, srpska sloboda je jako skupo placena da bi je neko prokockao svojom kratkovidnoscu.

Tačno je da smo na vetrometini. Ali isto tako je tačno da mnoge nevolje možemo izbeći ukoliko vlastodršci imaju dovoljno pameti i hrišćanskog smirenja.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, florenntina рече

Ti razmisli pa mi reci kako ti to zvuci?

Мени звучи супер, али бојим се да када би јавно  предложила нешто слично етикетирали би те у најбољу руку  као утописту.:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Иван ♪♫ рече

I kako bi opisala

Ocajno. Samo se po selima i to zabacenim(rekla bih zapadna i jugozapadna Srbija)

moze naci normalne, skromne i postene omladine, sto muskih sto zenskih. Barem ono sto ja vidjam.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Sofija_ рече

samo ako ostanemo robovi u sopstvenoj drzavi

Robovi kome?

1 minute ago, Sofija_ рече

Ocajno. Samo se po selima i to zabacenim(rekla bih zapadna i jugozapadna Srbija)

moze naci normalne, skromne i postene omladine, sto muskih sto zenskih. Barem ono sto ja vidjam.

U kom smislu?

Подели на овим сајтовима

38 minutes ago, kordun рече

tacno da nisam sluzio vojni rok dobro si zapamtila, al onda nemoj biti malodusna pa iskriviti ono sto sam ja rekao, ja vojni rok nisam sluzio zbog toga sto nisam zelio ici u ustasku vojsku, a ne zato sto nisam zelio da sluzim u sropskoj vojsci, vojni obveznik sam republike srpske i na regrutaciji sam dobio skolu rezervnih oficira, na zalost dok sam ja studirao vojska u republici srpskoj se gasila, smanjivala najprije zbog financija a kasniej skroz ukinula, to nije bila moja volja.

sto se tice neke vojne obuke ja bi mogao da drzim predavanja iz iste jer sam dijete iz rata koje je u rukama imalo bogat arsenal, cak sam krao eksploziv iz minskog polja da pucam za bozic, mogao bi i al kaidi drzati obuku, moje nesluzenje vojse nema nikakve veze sa mojom voljom i mojim stavovima, zato ne izokreci zgazicu te traktorem po rebrima

Da rezimiram: jedno pricas, drugo radis (posto i sada mozes sluziti vojsku ako to zelis) a ako ti neko ukaze na nedoslednost, ide traktor preko rebara.

Drage moje dame, samo da znate da je Mladjoni sada ovde, podrzao bi me a mi smo ga izbacile sa foruma verujuci da je sovinista. Kakva greska :(

Подели на овим сајтовима

pa kaze:  za koju Srbiju Vuce Brankovicu? Za Srbiju koja se ne brani dok je seku, koja zmuri i cuti dok je pale, koju drugi po svojim merama kroje,

kojoj drugi kazu sta da seje i zanje, sta od koga da kupuje, kome da prodaje, za Srbiju koja zaboravlja sopstvenu decu,svoje junake i svoje mucenike,

a obuva, odeva, hrani i slavi one koji sanjaju da je sahrane.... E RODE MOJ OVO JE ZIVA ISTINA

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, Grizzly Adams рече

У преводу - за идеале гину будале.

Национални интерес је да се сачувају главе, а не да се жртвују. Та самоубилачка, деструктивна идеја о некакавим "националним интересима" за које треба да се гине нас је скупо коштала у XX веку. Срозали смо се на најниже гране... Нажалост.

А прави национални интерес је интерес сваког грађанина, појединца. Прво да преживи, а онда да живи што боље и просперитетније. Само то је национални интерес, све остало је срање.

u slobodnom prevodu za ideale ginu budale najcesce znaci da posteni poloze glave i oni su budale, a rezultat eksploatisu oni ''pametni'' koji su kad je trebalo bili u misijim rupama

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, kordun рече

pa kad su nacionalni interesi u pitanju placa se glavama, onaj ko nije na to spreman ne zasluzuje ni da bude nacija

Ako pojedinac koji živi na određenoj teritoriji ne želi da izgubi glavu zbog nečijih snova o etnički zasnovanim državama, nema pravo da bude 'nacija'? To je u redu, ne poznajem nikog čiji je san da 'bude nacija', kako god bi se to moglo izvesti. 

5 minutes ago, florenntina рече

Drage moje dame, samo da znate da je Mladjoni sada ovde, podrzao bi me a mi smo ga izbacile sa foruma verujuci da je sovinista. Kakva greska :(

Koje smo mi to dame izbacile Mlađonija verujući da je šovinista? :scratch_head:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...