Debora Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 47 minutes ago, obi-wan рече Cekaj sad kad ti dodje Parapsihologija, pa kad te propusti kroz tastaturu... pevaces ti sutra drugu pesmu, i to na engleskom!... 34 minutes ago, Kratos рече Ti si zrela za dekonstrukciju.Oštro pero paradoksalne gospođe neće imati milosti u razmontiravanju ovih predrasuda koji ti je nametnuo zli muški patrijarlni način vaspitavanja. Khm.. sad posle ovoga osećam se kao pred Inkviziciju ne znam ko je dotična gospođa/gospođica, ali sam spremna na izazov, i za lomaču! (zašto imam osećaj da ću zažaliti zbog ovoga)... Рапсоди, Кратос and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 53 minutes ago, Kratos рече Pravi muškarac je cokula a ne papuča.Jaka komanda u kući gde ga uvek čekaju topao dom,ručak i osmeh njegove drage u domu koji blista.Od kako su papuče u modi od doma i porodice ne osta ništa. Idealan filmski scenario, sa zivotom nema mnogo veze. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Debora Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Sad sam gotova. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 И сад ми треба да се расправљамо око очигледно измишљене и површне приче која почива на устаљеним предрасудама... Ево да опробам и ја своје књижевне способности: Jedna moja prijateljica je došla kod mene na kafu, sedeli smo i ćaskali, pričali o životu… "Odoh na sekund u garažu da zamenim ulje u autu", rekoh joj. Pogledala me je kao da sam joj rekla da sam pošla da konstruišem svemirski brod. Reče mi, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno: "Dobro za tebe sto pomažeš svom mužu, kada ja to uradim, moj muž to ne ceni. Jedne nedelje sam zamenila probušenu gumu, ni hvala." Vratila sam se da sednem sa njom i objasnila da ja ne pomažem svom mužu. "Mom mužu ne treba pomoć, treba mu partner. Аурор, Sanja Т. and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 У идеалним условима, мушкарац би требао да зарађује, а жена да буде дома и бави се децом и покућством.Још ако је паметна, знаће добро да искористи сваки слободан тренутак и осмисли креативно исти. Ако су имућнији, унајмиће и послугу. И још ако је паметна знаће себе духовно да надогради и да јој никада не буде досадно. Идеалан мушкарац под овим горе условима, доћи ће кући и уз топао осмех и топлу атмосферу опустиће се уз своју драгану .Било би непристојно и себично од жене у овим условима да тражи од мужа да ради по кући / многобројне послове / сем у нужди. Али, али, али пошто услови ни приближно нису идеални / о кривици други пут / било би дрско и крајње себично од мушкарца тражити од жене да ради и зарађује и још плус упоредо да обавља све послове у кући и ком.бригу о деци да преузме. Ако обоје раде и зарађују / због морања / обоје треба и да деле послове . Али и у тој деоби могу да се добром организацијом ипак они више женски послови више пребаце на жену, што наравно не значи да мушкарац ни у тим пословима неће бити изузет. Debora, Broken and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Рапсоди рече У идеалним условима, мушкарац би требао да зарађује, а жена да буде дома и бави се децом и покућством To je idealno isto koliko je idealno da ako zena ima bolje placen posao, muskarac ostane kod kuce ili radi skraceno i brine se o pokucstvu. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 1 minute ago, Justin Waters рече To je idealno isto koliko je idealno da ako zena ima bolje placen posao, muskarac ostane kod kuce ili radi skraceno i brine se o pokucstvu. Мојим очима гледано то су идеални услови . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 1 hour ago, Рапсоди рече У идеалним условима, мушкарац би требао да зарађује, а жена да буде дома и бави се децом и покућством.Још ако је паметна, знаће добро да искористи сваки слободан тренутак и осмисли креативно исти. Ако су имућнији, унајмиће и послугу. И још ако је паметна знаће себе духовно да надогради и да јој никада не буде досадно. Идеалан мушкарац под овим горе условима, доћи ће кући и уз топао осмех и топлу атмосферу опустиће се уз своју драгану .Било би непристојно и себично од жене у овим условима да тражи од мужа да ради по кући / многобројне послове / сем у нужди. Али, али, али пошто услови ни приближно нису идеални / о кривици други пут / било би дрско и крајње себично од мушкарца тражити од жене да ради и зарађује и још плус упоредо да обавља све послове у кући и ком.бригу о деци да преузме. Ако обоје раде и зарађују / због морања / обоје треба и да деле послове . Али и у тој деоби могу да се добром организацијом ипак они више женски послови више пребаце на жену, што наравно не значи да мушкарац ни у тим пословима неће бити изузет. Sačuvaj me Bože i sakloni. Znaš li ti Rapso ko je bio najveći korisnik antidepresiva u SAD-u '50ih godina?DOMAĆICE! Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 I nije mi jasno više to potenciranje zaštite. Od čega da me štiti? Sve žene vazda pričaju o nekoj zaštiti. Od koga, od čega? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 11 minutes ago, Natasa. рече Sačuvaj me Bože i sakloni. Znaš li ti Rapso ko je bio najveći korisnik antidepresiva u SAD-u '50ih godina?DOMAĆICE! Ја причам и пишем искључиво из своје перспективе . / моје писање, одраз мојих жеља и мојих снова / . А сада, ко је највећи корисник антидепресива , шта кажу статистикe ? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 4 hours ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече @Paradoksologija Ово је твој проблем (материјал за деконструкцију), а не мушкарци... Pa i dekonstruišu se diskursi i narativi, a ne ljudi, pobogu Kad sam ja ljude ma kog pola čerečila? 2 hours ago, Debora рече Khm.. sad posle ovoga osećam se kao pred Inkviziciju ne znam ko je dotična gospođa/gospođica, ali sam spremna na izazov, i za lomaču! (zašto imam osećaj da ću zažaliti zbog ovoga)... Draga Debora, Dobrodošla na forum Meni se, iskreno, malo smučilo da me se doživljava kao neku ratnicu u ratu polova, kad ja tako lepo u miru sa svojim mužem živim. Ako nekome smeta reč 'partneri', meni ona znači prosto da smo saborci, saputnici, i da zajedno radimo na zajedničkom cilju. Nema potrebe da ograničimo svoju ljudskost samo zato da bismo se uklopili u nekakve nečije ideale - i zašto bi to bilo ko sebi i svom partneru radio? Što bih mu otimala krpu kad je njemu čistoća bitnija i draža? Što bih ga terala u neki 9-5 posao da bi zarađivao više od mene? Zar nismo ljudi koji mogu da se dogovore i organizuju tako da bude fer? Ako oboje rade, nije li fer da podele i kućne poslove? Ako neko više vremena provodi na poslu, nije li fer da druga osoba obavlja više poslova u kući? A čitava ideja podele na 'muške' i 'ženske' poslove je u današnjim uslovima života prosto nesuvisla. Osim dojenja, sve poslove u kući mogu obaviti osobe oba pola. Danijela, Deja Vu, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 20 minutes ago, Natasa. рече Sačuvaj me Bože i sakloni. Znaš li ti Rapso ko je bio najveći korisnik antidepresiva u SAD-u '50ih godina?DOMAĆICE! Па нормално кад су биле неке њањаве. Да су биле како треба, ожењени мушкарци би били највећи корисници антидепресива(читај алкохола). Шалу на страну, многе жене које знам не би имале ништа против да буду домаћице да постоје услови за то. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 9 minutes ago, Рапсоди рече Ја причам и пишем искључиво из своје перспективе . / моје писање, одраз мојих жеља и мојих снова / . А сада, ко је највећи корисник антидепресива , шта кажу статистикe ? I šta ćeš ako te zameni za mlađi model jednog dana? Da moljakaš za alimentaciju? Ne znam za današnje statistike, ali opet žene prednjače. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 5 minutes ago, -Владимир- рече Шалу на страну, многе жене које знам не би имале ништа против да буду домаћице да постоје услови за то. Ma beži bre, kakva domaćica, najluplja stvar koju može sebi da natovari na vrat. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Ne dobih odgovor na pitanje-od čega vas to muškarac štiti? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука