Zayron Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 8 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ti onda ne umeš da me čitaš i ne zameram ti. Ja sam vrlo dosledan i nikad protivrečan. Vrlo sam dobro govorio o kakvoj je ličnosti reč i da ličnost bez te vere nije ličnost koja bi bila dostojna da se nazove STENA ali da ta vera te ličnosti nije samo od sebe po telu i krvi od te ličnosti no od samoga OCA NEBESKOG. Takva ličnost je prva ispovedila ne po vlasti takvu veru i pokazala se kao STENA na kojoj treba graditi Crkvu no po časti koje joj ukaza OTAC NEBESKI, kojeg SIN BOŽJI prepozna u ličnosti Petra te mu nadene i tako posve novo ime PETAR STENA. Hajd molim te idi održat kakvo predavanje onda svetom Avgustinu i svim ostalim Otcima, Patres kad si tako dobro obeznamen s tim primatom i tim na šta je Isus tačno mislio i šta je s tim što je rekao tačno reći htio. Objasni to svetom Avgustinu da je bio u zabludi kad jer mogao "provalit" ovakvu do neba vapijuću besmislicu prema tebi, dakle: Svatý Augustin: „Petri principatus cuilibet episcopatui praeferendus.“ (De bapt. II., I.) (Moci Petrově jest dáti přednost před každou jinou biskupskou mocí.) i svim ostalima Patres, Otcima koji su to isto mislili kao on jer su se tom primatu pdredjivali i bili papama poslušni, uvažavali ga kao konačnu ultimativnu autoritu u Crkvi: Jurisdikční moc prováděná římskými papeži v prvním tisíciletí Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma hajte molim vas, pa ne razgovaramo sada o ..... (nemam pojam da izjasnim šta osećam) Naravno da je izmišljotina sve što je novo a nema utemeljenje ni u Pismu ni u Predanju i naravno da nije izmišljotina sve što je novo a da je utemeljeno u Pismu i u Predanju. Novine se dešavaju u Crkvi svaki dan svaki čas i Crkva bez svakodnevno novoga nije Crkva niti je Telo Hristovo. Samo je Hristos sa stvaralačko eshatološke perspektve završio posao Spasenja ali časovi za taj posao su u Oca Nebeskog, kod Oca Nebeskog samo su njemu poznati i samo su njemu dati u vlasti. Dakle svakodnevno novo je nešto što krasi Crkvu a to svakodnevno novo postoji samo u Pismu i Predanju, odnosno ne može biti ni trunke suprotnog od Pisma ili Predanja. Ni trunke, jer verovali ili ne upravo u Pismu i Predanju imamo svoju budučnost samim tim i svoje novine, koje će se tek desiti i koje se još nisu desile. Истина, и враћање на старо а што неки тумаче као ново је такође нешто што краси Цркву. Читав коментар ми је близак. :-) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 4 minutes ago, utopija рече +! Ma, što se mene (Tihomir) tiče, slobodno se i dalje može 'tumačenjima' lupati po 'Pedru', iako ne vidim, koja je korist za čovječanstvo od toga. Izvlačim se iz scenarija, ali ne zbog kuhanja. Nije mi namera udarati po PAPI nego pokazati da je PAPSKA STOLICA sebi uzela za zadatak biti sluga i naslednik Petrove STOLICE po časti i po pravilnom ispovedanju vere i to dogmatizovala kao nepromenjivo stanje. Za takav poduhvat joj je bilo potrebno i ono što sebi PETROVA STOLICA nikada ne bi dozvolila a to je da bude PRVA i po VLASTI pogotovo kroz ex katedra. DAANAŠNJI PAPA PO MOM MIŠLJENJU JE DALEKO KRENUO POKAZATI PRVENSTVO PO ČASTI ALI ĆE MU UZDRMATI STOLICU RIMOKATOLICI JER ĆE SVOJOM LJUBAVLJU I REVNOVANJEM SLUŽENJEM I SPREMNOŠĆU NA DIJALOG UČINITI PRIMATSTVO PO VLASTI NEPOTREBNIM I IZRUGAĆE DOGMAT. JA REKOH SEBE SPASIH. Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 4 minutes ago, Bokisd рече Noop. Pogedaj recenicu, kaze Avgustin, 'na ovoj veri, na recima'. Subjekat recenice je na reci "recima". To znaci da ne pripadaju samo Petru te 'reci', nego da pripadaju i ostalim apostolima, da kada se kaze ...... "na ovoj veri, na recima : Ti si Hristos Sin Boga Zivoga." , mogu da ispovede ( tu rec) svi apostoli Hrista kao Boga, stoji temelj Crkve. Drugo, lepo kaze bl.Avgustin u drugoj recenici: "Na ovome kamenu sazidacu crkvu moju, znaci, ne na Petru, kao sto je, ( verovatno misli, kada se cita po slovu izreka ), nego na kamenu njegova ispovedanja" Ne postoji nikakav nesklad izmedju ove dve recenice i tumacanja bl.Avgustina. Znaci, morate se malo vise udubiti u problematiku, jer je tema izuzetno komlikovana i trazi punu koncetraciju i dosta znanja. Ne boki jer se onda Hristos ne bi MOLIO ZA PETRA DA GA VERA NE NAPUSTI, jer ako ne nadje kod Petra više tu veru onda će naći kod JANKA, MARKA ,AUGUSTINA,MILOŠA... Dakle ličnost koja u sebi ima takvu veru jeste ta STENA a to naravno nije samo Petar kao što znaš. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 6 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije mi namera udarati po PAPI nego pokazati da je PAPSKA STOLICA sebi uzela za zadatak biti sluga i naslednik Petrove STOLICE po časti i po pravilnom ispovedanju vere i to dogmatizovala kao nepromenjivo stanje. Za takav poduhvat joj je bilo potrebno i ono što sebi PETROVA STOLICA nikada ne bi dozvolila a to je da bude PRVA i po VLASTI pogotovo kroz ex katedra. DAANAŠNJI PAPA PO MOM MIŠLJENJU JE DALEKO KRENUO POKAZATI PRVENSTVO PO ČASTI ALI ĆE MU UZDRMATI STOLICU RIMOKATOLICI JER ĆE SVOJOM LJUBAVLJU I REVNOVANJEM SLUŽENJEM I SPREMNOŠĆU NA DIJALOG UČINITI PRIMATSTVO PO VLASTI NEPOTREBNIM I IZRUGAĆE DOGMAT. JA REKOH SEBE SPASIH. Već sam vam objasnio da nešto takvo kao primat "po časti i/ili vlasti" u svetootačkoj literaturu ne postoji. Postoji samo pojam "jurisdikčni primat" koji je obuhvatao sve ti složke crkvenog prava zakonodarnu, sudsku i izvršnu, egzekutivnu i vrijedio u cijeloj Crkvi na teritorijama svih eparhija, biskupija, episkopija bez ograničenja. Papa je mjenjao presude i zbacivao ili nastoljavao pojedine patrijarhe, episkope itd. sve si to možete proivjerit OVDJE: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Zayron рече Već sam vam objasnio da nešto takvo kao primat "po časti i/ili vlasti" u svetootačkoj literaturu ne postoji. Postoji samo pojam "jurisdikčni primat" koji je obuhvatao sve ti složke crkvenog prava zakonodarnu, sudsku i izvršnu, egzekutivnu i vrijedio u cijeloj Crkvi na teritorijama svih eparhija, biskupija, episkopija bez ograničenja. Što onda nije sazvao nijedan od 7.vaseljenskih sabora? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 12 minutes ago, Kratos рече Što onda nije sazvao nijedan od 7.vaseljenskih sabora? Sazivao je svaki: Primát papeže a všeobecné koncily Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 5 minutes ago, Zayron рече Već sam vam objasnio da nešto takvo kao primat "po časti i/ili vlasti" u svetootačkoj literaturu ne postoji. Postoji samo pojam "jurisdikčni primat" koji je obuhvatao sve ti složke crkvenog prava zakonodarnu, sudsku i izvršnu, egzekutivnu i vrijedio u cijeloj Crkvi na teritorijama svih eparhija, biskupija, episkopija bez ograničenja. Papa je mjenjao presude i zbacivao ili nastoljavao pojedine patrijarhe, episkope itd. sve si to možete proivjerit OVDJE: Lako je tebi da se zezaš ti si nezabludiv. Ako se zabludiš, onda baciš oko na nezabludiv sajt i jopet si nezabludiv. A ja vidiš moram da podučavam. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Управо сада, Zayron рече Sazivao je svaki: http://www.tedeum.cz/5_2009/papezstvi_a_koncily_052009.htm Ne laži.Sazivali su ih imperatori. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne boki jer se onda Hristos ne bi MOLIO ZA PETRA DA GA VERA NE NAPUSTI, jer ako ne nadje kod Petra više tu veru onda će naći kod JANKA, MARKA ,AUGUSTINA,MILOŠA... Dakle ličnost koja u sebi ima takvu veru jeste ta STENA a to naravno nije samo Petar kao što znaš. Noop. Tu je drugacija sintagma u odnosu na Petra stenu, mesas razlicite sudove, i donosis pogresne zakljucke ( g.Ivan ce bolje objasniti gde gresis u logicnom zakljucivanju ). Uostalom, dacu i tumacenje otaca o tome, kako su oni gledali na tu stvar da Petra vera ne napusti i na mnogo drugih slicnih izreka u s. Pismu. Polako, tek smo poceli da razmrsavamo klupko. I da opet, navedem citat bl.Avgustina: "Na ovome kamenu sazidacu crkvu moju, znaci, ne na Petru, kao sto je, ( verovatno misli, kada se cita po slovu izreka ), nego na kamenu njegova ispovedanja" Ovo je sasvim dovoljno, da se prekine svaka rasprava, jer je bl.Avgustin u mnogim stvarima temelj ucenja rimokatolicke crkve i veliki autoritet na Zapadu, tako da ove reci Avgustina imaju veliku tezinu i daju jaku argumentaciju, da Petar na Zapadu, od otaca Zapada, nikad nije smatran za temelj crkve. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Temelj Crkve je sam Isus Hristos,Bogočovek,Sin Božiji i Sin Čovečiji i vera u Njega kao takvog.To je ugaoni kamen.O čemu i Pavle govori.Niste ni Petrovi,ni Pavlovi nego Hristovi.To je više nego jasno u Svetom Pismu Novoga Zaveta. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Bokisd рече Noop. Tu je drugacija sintagma u odnosu na Petra stenu, mesas razlicite sudove, i donosis pogresne zakljucke ( g.Ivan ce bolje objasniti gde gresis u logicnom zakljucivanju ). Uostalom, dacu i tumacenje otaca o tome, kako su oni gledali na tu stvar da Petra vera ne napusti i na mnogo drugih slicnih izreka u s. Pismu. Polako, tek smo poceli da razmrsavamo klupko. I da opet, navedem citat bl.Avgustina: "Na ovome kamenu sazidacu crkvu moju, znaci, ne na Petru, kao sto je, ( verovatno misli, kada se cita po slovu izreka ), nego na kamenu njegova ispovedanja" Ovo je sasvim dovoljno, da se prekine svaka rasprava, jer je bl.Avgustin u mnogim stvarima temelj ucenja rimokatolicke crkve i veliki autoritet na Zapadu, tako da ove reci Avgustina imaju veliku tezinu i daju jaku argumentaciju, da Petar na Zapadu, od otaca Zapada, nikad nije smatran za temelj crkve. Nadji moj post o 3 glavne linije otackog tumacenja ovog Mt mesta... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Da zaomolim @Zajrona, da ne postavlja tekstove na ceskom jeziku.Mislim, da nemaju nikakvu funkciju i svrhu. Licno bih voleo da procitam sve te stvari i vidim argumentaciju. Ako moze nekako drugacije da se objasni, bilo bi mnogo bolje za samu raspravu. Леон Професионалац and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Zoran Đurović рече Nadji moj post o 3 glavne linije otackog tumacenja ovog Mt mesta... Mislite oce, za post u ovoj temi ? ( Vec mi glava puca, ko ce jos da trazi razne postove ). Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 56 minutes ago, Kratos рече Ne laži.Sazivali su ih imperatori. Ne lažem. Ovdje piše kako je to bilo, inače je to prevod ruske pravoslavne Ckvene istorije Duhovne akademije kazanjske od 1873.g. kojim se ovaj katolički autor namjerno služio kako bi izložio činjenice iz "nepristranog" pravoslavnog izvora, tj. takvog koji bi bio akceptovateljni i od vas: I Vaseljenski Sabor Rozkolní „pravoslavní“ zamlčují nebo i popírají účastenství papeže při svolávání a jeho vedení koncilu a říkají, že koncil svolal císař Konstantin a předsedajícím že byl patriarcha Alexandr z Alexandrie. Dokumenty ale dokazují něco jiného, a to, že Konstantin sice skutečně poskytl účastníkům koncilu velikou pomoc tím, že vyslal posly a doprovod pro tři sta osmnáct biskupů, ale i když snad projevil snahu vměšovat se do církevních záležitostí, a to i na koncilu, kde seděl vedle biskupů na obyčejném křesle, uslyšel poučení předsedajícího koncilu biskupa Hosia: „Nevměšuj se do záležitostí Církve a nemysli si, že nám v těchto věcech budeš rozkazovat, ale raději se jim od nás uč...“ Ale i sám císař pronesl ke koncilním otcům: „Vás Bůh ustanovil kněžími a dal vám moc nás soudit...“ Patriarchu Alexandra pak žádné tehdejší ani pozdější dokumenty neuvádějí na prvním místě, ale vždy až za papežskými legáty. Nakonec, moskevské „pravoslavné“ bohoslužebné knihy na den 2. ledna [svátek sv. Silvestra ve východním liturgickém kalendáři – pozn. překladatele] zahrnují papeže Silvestra takovýmito pochvalami: „Ukázal ses býti ohnivým sloupem, svatě jsi vedl svatý koncil [...]. Ukázal ses býti představeným[3] svatého koncilu [...] jako božská hlava svatých otců.“ Kdyby biskup Hosius nebyl zástupcem papeže Silvestra, nemohla by Církev nazývat tohoto papeže „představeným“ koncilu. Už první všeobecný koncil nám tedy ukazuje, že na něm římský velekněz vykonával nejvyšší pravomoc a nikdo ji nepopíral. II Vaseljenski Sabor Koncil svolal císař Theodosius, ale historikové připouštějí, že to učinil se souhlasem papeže Damasa, protože koncilní otcové píší papeži takto: „Sešli jsme se v Cařihradě na základě listu Vaší důstojnosti, který jste poslal zbožnému císaři...“ Na koncilu bylo sto padesát biskupů a třicet šest heretiků makedoniánů. Není známo, jestli zde byli vyslanci od papeže. itd. itd. Ovdje je o tom više: http://www.tedeum.cz/5_2009/papezstvi_a_koncily_052009.htm http://zayron.livejournal.com/2283.html http://bit.ly/2e6HvVZ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука