Bokisd Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 Управо сада, Леон Професионалац рече Слажем се да је то стање ,,на терену" али не видим објашњење да један може да буде незаблудив а мноштво не може да буде незаблудиво. Мноштво је прогнало Златоустог и бирало Милошевића па и овог сада, знате већ кога. Mislim, da kada se govori o sistemskom misljenju u odredjenim organizacijama, gde postoje pravila i ustaljeni nacin zivota i rada ( te organizacije ), samo tada se moze govoriti o grupnom odlucivanju i nalazenju ispravnih postupaka i odluka. Razumes, mnostvo raje, nije monolitna organizazija sa svojim pravilima kojih se svi drze, tako da nije odgovarajuce poredjenje. I jos postoji mogucnost medijske manipulacije raje i dovodjenje u zabludu. Slucaj Zlatoustog je, mislim, poseban slucaj. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 1 minute ago, Zoran Đurović рече Рекао: https://stanjestvari.com/2014/09/05/зоран-ђуровић-отворено-писмо-уредниш/ Nisi rekao. Idi tamo, pa im to otvoreno reci u lice. A onda se nakači malo na "domoljubne" forume, pa njih optužuj malo za talibanizam. Mada ako smo mi pravoslavci talibani, onda su oni pandemonijum. Ovde niko ne mrzi katolike, tako da samo gubiš vreme 5 minutes ago, Zoran Đurović рече Ти би им опросто када би они у костријету се кајали и мало кували у уљу. Samo neka prestanu da nas ubijaju. To bi bio sasvim lep osnov ZA ISTINITI I PRAVI EKUMENSKI DIJALOG. Recimo oni unijati u Ukrajini. Inače, ja nemam lično za šta da im opraštam. Mojoj porodici lično ništa nisu uradili. Ali su npr. masakrirali dedu i dva ujaka moje supruge. Ujaci su bili male bebe. Ako im je ona oprostila, pa ja nemam ništa protiv. Ali ovde nije reč o tome. Ako hoće evharistijsku komunikaciju, moraju se odreći onog svog "nepogrešivca". To svi znamo. Tako da je svo ovo razvlačenje svetog Justina potpuno nepotrebno. Kao i sve ovo naknadno razvlačenje po blatu i mržnja koju pokazuješ prema svojim neistomišljenicima. 13 minutes ago, Zoran Đurović рече Не разумеш параболу о Блудном сину. Ti je ne razumeš. Taj bludni sin, na koga ovde misliš kolje po Ukrajini, ide na Tompsonove koncerte gde se čuje pesma "Jasenovac i Gradiška Stara, to je leglo Maksovih mesara, taj bludni sin razbija ćirilične table po Vukovaru, taj bludni sin je u konačnom skoru proterao oko 300.000 svojih pravoslavnih, srpskih sugrađana iz svoje zemlje a da za to NIKO NIJE KAŽNJEN. Dakle, nema pokajanja. Samo priprema za novo klanje, bar ako je parametar razbijanje ćiriličnih tabli i posećenost Tompsonovih koncerata....ali bude li novog klanja, ja ti dajem reč da ćemo mnogo skuplje prodati svoju kožu. 19 minutes ago, Zoran Đurović рече Пошто сам то урадио, имам морално право да га тучем у вама. Niti si to uradio, niti imaš moralno pravo da bilo kome držiš lekcije. Nisi mi odgovorio na primedbu o Otporu. Gde si bio i šta si radio za vreme rata? I šta si radio 2000? 4 minutes ago, Zoran Đurović рече Мрзиш, и то активно. Pa dokaži. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 Mislim, da kada se govori o sistemskom misljenju u odredjenim organizacijama, gde postoje pravila i ustaljeni nacin zivota i rada ( te organizacije ), samo tada se moze govoriti o grupnom odlucivanju i nalazenju ispravnih postupaka i odluka. Razumes, mnostvo raje, nije monolitna organizazija sa svojim pravilima kojih se svi drze, tako da nije odgovarajuce poredjenje. I jos postoji mogucnost medijske manipulacije raje i dovodjenje u zabludu. Slucaj Zlatoustog je, mislim, poseban slucaj. Jeсте али показује да мноштво итекако зна да буде заблудиво. Слажемо се да је Дух тај који испуњава али људски елемент није занемарив. Ако неки имају криву слику о датом проблему и такви дођу на Сабор, мењање њихове воље од Духа би нарушило људску слободу воље. На Саборима се дешавало и неразумевање и несагласност па и буквално наговарање и убеђивање до постизања једногласја. У недоглед и натраг и опет смо на истом: и један и мноштво могу бити заблудиви. А ако узмемо ба се папа саветује пре неке одлуке, да ли је његова одлука уствари одлука једног или мноштва? И код римокатолика свакако има саборности. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 20 minutes ago, Ivan Marković рече Mada ako smo mi pravoslavci talibani, onda su oni pandemonijum Samo neka prestanu da nas ubijaju. ....ali bude li novog klanja, ja ti dajem reč da ćemo mnogo skuplje prodati svoju kožu. +! Zanima me općenito mišljenje (subjektivno/objektivno...) o stanju u Srbiji, te zašto je takvo kakvo jest. U stilu: - Ima li Blagoslova (blagostanje, mir, zakoni ugodni Gospodinu, političari u službi Kraljevstva nebeskoga,...)? - Koliko je Kristovih 'boraca', a koliko 'talibana'? ... Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 24 minutes ago, Zoran Đurović рече Нема саборности као принципа истине. Pa to ja sve vreme tvrdim. A ovde se učitava suprotno. 25 minutes ago, Zoran Đurović рече Само Рим остао правоверан, скембаше папу Мартина, не остаде православног увета у васељени. A ko je to potvrdio? Pa ŠESTI VASELJENSKI SABOR, POD PREDSEDNIŠTVOM KONSTANTINA IV (ako nisam pogrešio cara) 27 minutes ago, Zoran Đurović рече Није Златоустово мишљење исправно зато што су га потврдили многи, него зато што је у себи исправно. Naravno da je ispravno, ali kako ti znaš da je "u sebi ispravno". Postoje nekoliko mogućih odgovora (a ti dopiši ako ja nisam naveo sve): 1) Ti ovo znaš, jer si sveznajuć i nepogrešiv. 2) Ovo si pročitao u knjizi nekog teologa, a ti mu veruješ, jer smatraš da je nepogrešiv. 3)Rekao ti je papa, a ti mu veruješ, jer smatraš da je nepogrešiv. 4) Tako je rekao sabor, a ti mu veruješ, jer smatraš da u ovom slučaju Sabor NIJE MOGAO DA POGREŠI JER JE BIO NADAHNUT SVETOM TROJICOM. 5)Lično ti je Neko od Svete Trojice tako rekao. 6) Ništa od gore pomenutog. Ti ni u šta od ovoga ne veruješ, ali zbog tokova teme pokušavaš da dezavuišeš protivnika, pa si se sada zapetljao, jer od svih pomenutih alternativa, biće da je najverovatnija ČETVRTA. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 +! I naravno: - Kakvo je u grubo stanje u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi? (duhovna 'krvna' slika kako je vidimo kao amateri) a) nikad bolje, b) moglo bi biti mnogo bolje, c) onako, d) ni na nebu ni na zemlji, e) pohvalno, čak što više izvrsno, f) mnogo 'talibana', g) zanemariv broj 'talibana',... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 8 minutes ago, utopija рече Zanima me općenito mišljenje (subjektivno/objektivno...) o stanju u Srbiji, te zašto je takvo kakvo jest. U stilu: - Ima li Blagoslova (blagostanje, mir, zakoni ugodni Gospodinu, političari u službi Kraljevstva nebeskoga,...)? - Koliko je Kristovih 'boraca', a koliko 'talibana'? ... Dragi brate Tihomire, pre svega dozvoli da kažem da mi je drago što smo se upoznali. Za razliku od ovde nekih novootvorenih nikova za koje sumnjam da su fejk i da iza svih stoji jedna osoba, ti si bar godinama ovde (koliko znam). Što se tiče ovih tvojih pitanja, mogu ti ponuditi samo neka moja (pogrešiva) mišljenja. 1) Blagoslova ima, jer smo još uvek živi, uprkos svim našim gresima. Bog nas nije zaboravio, kao NI VAS. Dokaz za to je da živimo i vi i mi, i da nam je data još jedna (po ko zna koji put) šansa. 2) Ako pitaš ima li duhovnog blagostanja, ima ga tu i tamo, ako pitaš ima li materijalnog, opet tu i tamo. 3) Mira ima. Bar za sada. 4) Od zakona ugodnih Gospodu, pa neki jesu neki nisu, bar ako nas naše predanje ne laže. Sa jedne strane, zabranjeno je ubistvo i krađa, ali se tu otprilike spisak bogougodnih zakona završava. A onda slede oni đavougodni:abortus, homoseksualizam i bankarsko kamatarenje su legalni. 5)Mislim da bi kvalifikacije "Hristovih boraca" i "talibana" trebali da izbegavamo, jer su samo puke kvalifikacije i služe za informacioni rat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 +! I naravno: - Kakvo je u grubo stanje u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi? (duhovna 'krvna' slika kako je vidimo kao amateri) a) nikad bolje, b) moglo bi biti mnogo bolje, c) onako, d) ni na nebu ni na zemlji, e) pohvalno, čak što više izvrsno, f) mnogo 'talibana', g) zanemariv broj 'talibana',... Гласам за одговоре под б), ц), д) и ф) а уколико додате наводнике на а) - онда ће ми то бити фаворит. [emoji219] Zoran Đurović and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 +! Eto, bilo bi mi drago, da i 'vi' i 'mi' nanesemo veliku štetu 'pozemljarima', a ne da se šamaramo poput dvojice Hebreja u 'Egiptu'. - Kako to ostvariti? Ne volim monolog, pa ako se netko udostoji nešto 'blesavo' napisati na ovu temu, bit će mi drago, jer svaki narod može otići iz 'faraonskog sustava'. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 2 minutes ago, Ivan Marković рече 1) Ti ovo znaš, jer si sveznajuć i nepogrešiv. Добили сте милион долара! Тачан одговор! 26 minutes ago, Ivan Marković рече Idi tamo, pa im to otvoreno reci u lice. А откуда ти знаш где ја идем? И да ти одговорим, знам да се ти не би постидео. Чудићеш се када будеш читао у житију . 28 minutes ago, Ivan Marković рече Gde si bio i šta si radio za vreme rata? I Ја сам 1988 прорекао да ће бити грађански рат, да ће Београд бити бомбардован. Тада сам одлучио да свој "живот у руке комуниста не дам". 6 месеци сам се "спремао" за војску, добровољно се јавио, вратили ме кући на силу после 3 дана. Све је било како сам рекао. Казао сам мојима да се враћам за 3 дана. Сви су мислили да ћу на робију да завршим. Нису правили испраћај. Но, све то је за један добар филм. И ток рата сам описао. Имам живе сведоке. Знају смедеревци. Породицу сам послао за Македонију, ја сам остао са народом и помагао. Једини сам био од попова који је пред црквом држао говоре да се Милошевић збаци. Први сам одржао говор Коштуници кад су започели протести (никад нисам био присталица ДСС нити иједне партије). Залагао се код полиције да не буде крви. Мантија, а и глава ми били у опасности. Улетели ми у стан са калашњиковима у 3 по поноћи. Никад члан Отпора, никад ни од кога узео паре. Само сам ставио главу на пањ ради мојих парохијана. Декларисани сам противник Нато политике и присталица Путина. Нисам за евро-интеграције, али за сарадњу, ако је икако могуће, да. Декларисани екумениста (шта год да неко разуме под тиме, јер немам времена да пишем књигу). Католичку цркву држим за истинску цркву као што је православна. Некоме је то много, некоме мало, али то је мој став. Не градим га по допадљивости људима. Волим да малтретирам талибане јер су непријатељи Божије благодати. Никада слагао. Све говорим јавно. То је у најкраћем. Милан Ракић and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 47 minutes ago, Леон Професионалац рече Jeсте али показује да мноштво итекако зна да буде заблудиво. Слажемо се да је Дух тај који испуњава али људски елемент није занемарив. Ако неки имају криву слику о датом проблему и такви дођу на Сабор, мењање њихове воље од Духа би нарушило људску слободу воље. На Саборима се дешавало и неразумевање и несагласност па и буквално наговарање и убеђивање до постизања једногласја. У недоглед и натраг и опет смо на истом: и један и мноштво могу бити заблудиви. А ако узмемо ба се папа саветује пре неке одлуке, да ли је његова одлука уствари одлука једног или мноштва? И код римокатолика свакако има саборности. Mislim, da moramo da razdvojimo neke stvari. Ajde, da pogledamo prvo stanje samo u ortodksnoj tj. pravoslavnoj crkvim prvog milenijuma. Merilo sabornosti je uvek vazilo na saborima i sakupljanjima. Na saborima je mogla da prisutvuju i druga strana ( optuzena jeres ), pa se kroz raspravu dolazilo do istine. Navodjenje odredjenih argumenta, citiranje svetog pisma i odgovarajcih tumacenja najpoznatijih sv.Otaca, nalazanje pravog smilsla reci Pisma u odredjivanju osnovnih dogmatskih postavki hriscanske vere, i razoblicavanju pogresnih ucenja, u direktnom suceljavanju otaca ( sa glavnim nosiocima jeresi), jesu bile glavne odlike sabora. Na taj nacin, ( i jos mnogo vise dubljih rasudjivanja o verskim stvarima, koje nisam naveo ), su donosene odluke sabora crkve. Naravno , postojali su istoriji crkve, sabori koji, su na falsifikovanim tumacenjima sv. pisma i na primeni sile i nedemokratskih sredstava, pokusali da nametnu svoje odluke, ali, su od opste i katolicanske Crkve, prepoznati kao 'lazni' i nevalidni sabori. Ova stvar oko nametanja volje, mi nekako deluje, sustinski nebitna, jer, onda mozemo ubaciti u raspravu i mnoge druge stvari. Recimo, razna cudesa koje su se desavala na saborima, koja su potvrdjivala istinitost prave vere i slicne duhovne i nadahnujuce stvari. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 О. Ђуровићу, Да ли је ово некаква игра истине? Ако јесте имам и ја штошта да питам. :-P Ако ли није - не наседајте на дезавуисање теме. Класичан провокатор. Обећавао је некакав научни рад, питам се каЋе? :-D Не видех да се човек било где наставио на тему. Кад год код Вас коментарише он врти исту песму: папска непогрешивост, бла, бла, трућ... Ово му дође као јавна исповест под присилом. Подсећа ме на оне талибане попове који испитују ,,у ситна цревца". Oпростите што испада да Вам делим лекције али ми пишти телефон нон-стоп а прошли пут се опраштао од оног типа до 7 изјутра. :-) Изгледа опет има слободно вече. Страхујем. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 3 minutes ago, Bokisd рече Mislim, da moramo da razdvojimo neke stvari. Ajde, da pogledamo prvo stanje samo u ortodksnoj tj. pravoslavnoj crkvim prvog milenijuma. Merilo sabornosti je uvek vazilo na saborima i sakupljanjima. Na saborima je mogla da prisutvuju i druga strana ( optuzena jeres ), pa se kroz raspravu dolazilo do istine. Navodjenje odredjenih argumenta, citiranje svetog pisma i odgovarajcih tumacenja najpoznatijih sv.Otaca, nalazanje pravog smilsla reci Pisma u odredjivanju osnovnih dogmatskih postavki hriscanske vere, i razoblicavanju pogresnih ucenja, u direktnom suceljavanju otaca ( sa glavnim nosiocima jeresi), jesu bile glavne odlike sabora. Na taj nacin, ( i jos mnogo vise dubljih rasudjivanja o verskim stvarima, koje nisam naveo ), su donosene odluke sabora crkve. Naravno , postojali su istoriji crkve, sabori koji, su na falsifikovanim tumacenjima sv. pisma i na primeni sile i nedemokratskih sredstava, pokusali da nametnu svoje odluke, ali, su od opste i katolicanske Crkve, prepoznati kao 'lazni' i nevalidni sabori. Ovo oko nametanja volje, mi nekako deluje, sustinski nebitno, jer, onda mozemo ubaciti u raspravu i mnoge druge stvari. Recimo, razna cudesa koje su se desavala na saborima, koja su potvrdjivala istinitost prave vere i slicne duhovne i nadahnujuce stvari. Ниједан васељенски сабор није био демократичан. Некако ми разгали душу кад прочитам ово што си изнео, права православна наивчина... Џуманџи and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 1 hour ago, Bokisd рече Dok pogledam sta se pise ovde kod o.Zorana, vec neko nesto pise na temi o.Save.....sve mi se vrti u glavu' . Oprostite, ali, za danas, ja sam gotov, nacisto. Леон Професионалац and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 Управо сада, Bokisd рече Oprostite, ali, za danas, ja sam gotov, nacisto. АЛИЛУЈА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ИЗВИЊАВАЈ СЕ! Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука