Jump to content

Sve više maloljetničkih trudnoća ali i abortusa u RS

Препоручена порука

2 minutes ago, Ronald рече

Ne znam, ne vidim ja tu "istrosenost":-)

Ja je vidim. Pritom ne mislim na neko moralisanje-jao kurva bila sa svakim, nego se vidi da se nekako potrošila.

Tužna slika.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Natasa. рече

Ja je vidim. Pritom ne mislim na neko moralisanje-jao kurva bila sa svakim, nego se vidi da se nekako potrošila.

Tužna slika.

Ma nisam ni mislio na moralisanje, nego na istrosenost kad neko kaže kao da u njoj nema života, ne vidim to iskreno.

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Arsenija рече

Nisu deca kriva ... To je moj stav i moje misljenje ... Kada bi ih roditelji podrzali , mozda bi neke stvari bile drugacije . Mi na zalost najcesce srecemo tu sitaciju kada roditelji , najcesce majke , nagovaraju svoju zensku decu da abortiraju ... I ta deca su poslusna svoj majci do te mere da samo kazu - Izvini mama . Onda majka sve organizuje , zove , zakazuje , a trudna devojka ide na abortus kao ovca na zaklanje . Bukvalno . 

Jaaaooo nikad deca nisu kriva. Kad zna da se...onda treba i da zna za neku elementarnu odgovornost. Šta treba da radi majka kad je već zeznula stvar? Nije ni njoj lako da sve to odradi, od dva zla bira manje. Šta će dete da radi sa detetom? Pritom, nije to samo stvar "sramote", šta će selo da kaže, već što će dete školskog uzrasta da postane roditelj, potpuno nespremno i nesvesno svega. Majčina greška je što nije naučila ćeru, a očeva što nije naučio sina (jer ipak dete ne pravi devojka sama) da se zaštite. Sve ostalo je posledica gluposti i neodgovornosti. Deca-roditelji su mi mnogo tužna slika.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Ronald рече

Ma nisam ni mislio na moralisanje, nego na istrosenost kad neko kaže kao da u njoj nema života, ne vidim to iskreno.

Nije ni to, sad da nema života, to je onda mnooogo hard core iskustvo. Nemam pojma kako bih to objasnila, jednostavno propadne. Npr. meni je Ana Nikolić školski primer, jeste negovana, lepo izgleda, ali propalo, pijano i potrošeno.

Подели на овим сајтовима

У том случају одговорни су родитељи, они би требало да преузму одговорност, чување бебе и све остало, а да деци омогуће да наставе школовање или шта су већ започели.

Видео сам неке такве случајеве са веома срећним крајем (тј. наставком) где су млади након школе ступили у брак, преузели бригу о детету и сви били срећни и задовољни.

А видео сам и неке друге случајеве, страхоте које су се завршавале самоубиствима... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Natasa. рече

Npr. meni je Ana Nikolić školski primer, jeste negovana, lepo izgleda, ali propalo, pijano i potrošeno.

Сећам се њених првих наступа, још као средњошколку пронашао је чувени нишки гитариста Драган "Јога". Колико је само то било лепо дете... да ти се заврти у глави...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ni ja nemam pojma .

Ali ako oni kao odrasli ljudi misle da su sve izgubili time stu im maloletna deca ostala trudna ...  i da je abortus jedino resenje  , onda treba neko da im objasni da jos nisu izgubili dusu i da je ona njihova najveca vrednost .

Pojma nemam . 

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Grizzly Adams рече

Сећам се њених првих наступа, још као средњошколку пронашао је чувени нишки гитариста Драган "Јога". Колико је само то било лепо дете... да ти се заврти у глави...

Jeste, sećam je se sa početka karijere, mnogo dobra ženska. Alkohol i estrada uzmu danak, sad može da pumpa filere koliko hoće, nije to to, i ne mislim na godine.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Arsenija рече

Ni ja nemam pojma .

Ali ako oni kao odrasli ljudi misle da su sve izgubili time stu im maloletna deca ostala trudna ...  i da je abortus jedino resenje  , onda treba neko da im objasni da jos nisu izgubili dusu i da je ona njihova najveca vrednost .

Pojma nemam . 

Dobro, šta treba? Da gaji dete sa 13, 15? Da daje na usvajanje? Pa i sama je dete, kad ne zna da se zaštiti, nema ni pojma o bilo čemu. Gde će nesrećnica da vodi trudnoću, ni telo joj se nije razvilo, pa da prolazi porođajne bolove, šta onda...da ga gaji ili usvajanje? Gde je mlađani tata u celoj priči i njegova porodica? Ne kažem da je abortus idealan, ali ne treba oduđivati nikog. Niko nije to sredio iz uživanja, to su strašne stvari.

Videla sam Cigančicu na ulici, sva sitna, dete, ne bi se reklo ni da je menstruaciju dobila, nosi jadna stomak do zuba. Užasne li slike, neki je dohvatio i dete, ali bukvalno dete, zatrudnelo. Šta će, gde će i kako će da izgura sve, nek' joj je Bog upomoć.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Ronald рече

Natasa

Nemam pojma, ja ne vidim samo čujem kako ljudi definisu nekakvu "potrosenost".

Znaš dobro o čemu svi pričaju, samo iz nekog razloga nećeš da priznaš. Nisi klinac, video si dovoljno da znaš.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Natasa. рече

Znaš dobro o čemu svi pričaju, samo iz nekog razloga nećeš da priznaš. Nisi klinac, video si dovoljno da znaš.

Vjerovatno tek trebam da vidim, nisam previše gledao:D Zezam se, znam na šta misliš, ali svako se moze istrositi.Najveći problem je kad se neko kontantno emotivno iscrpljuje, to ostavlja traga.

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Grizzly Adams рече

У том случају одговорни су родитељи, они би требало да преузму одговорност, чување бебе и све остало, а да деци омогуће да наставе школовање или шта су већ започели.

Видео сам неке такве случајеве са веома срећним крајем (тј. наставком) где су млади након школе ступили у брак, преузели бригу о детету и сви били срећни и задовољни.

А видео сам и неке друге случајеве, страхоте које су се завршавале самоубиствима... :(

Odgovorni su roditelji da nauče decu da se štite. U petom razredu smo svi dobili knjižicu o kontracepciji i polno prenosivim bolestima, šta nam je falilo. Pritom sam imala i kućno vaspitanje. Pa ne mogu roditelji da zaključaju klince i stave ih pod stakleno zvono, mogu da pričaju i mole Boga da su odradili posao kako treba. Meni je maloletnička trudnoća strahota, tuga.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

Vjerovatno tek trebam da vidim, nisam previše gledao:D Zezam se, znam na šta misliš, ali svako se moze istrositi.Najveći problem je kad se neko kontantno emotivno iscrpljuje, to ostavlja traga.

Naravno da se svako ne da može istrošiti, već se kad tad potroši.

Svakako se slažem za emocije, takođe emotivna isključenost ostavlja tragove-kako bi ti rekao-nema života u sebi.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Natasa. рече

Au al su odlepili confused1

Sreednji vek, spaljivanje vestica. Javno sramocenje ista stva.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...