Тања1 Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 36 minutes ago, Иван ♪♫ рече Jel mi to persiraš? Nemoj molim te Što se tiče ostalog, da, potrebne su nam bezbednosne snage, a da bi bezbednosne snage bile dobre, nije potrebna vojna obaveza (šta više uopšte ne doprinosi kvalitetu snaga), već nam je potreba jaka ekonomija, a istorija jasno pokazuje da je jaka ekonomija tamo gde su lične slobode najveće. Не пересирам ти, мислила сам на више чланова форума на теми. Боже, као да сам политичарка, проводим време на теми расправљајући касарне и војну службу Србије, док ко зна ко уређују економију Одбране. Требамо договор па тек онда - економију Одбране, транспарентно финансијско управљање, буџет који се мора посматрати у контексту да Србија стоји заједно...међутим, овде се стално нешто кукумаче... Читам на Блицу: VOJSKA SRBIJE: Testira se novo, modernije oružje Tanjug | 01. 10. 2016 - 14:26h http://www.blic.rs/vesti/drustvo/vojska-srbije-testira-se-novo-modernije-oruzje/svmw6e6 Један од коментара гласи: ~Mucenik : Jadna smo mi vojska... Nemamo sta da obučemo,obujemo,opremu kupujemo po buvljacima, kasarne se raspadaju.... U vojsci sam aktivno 14 godina...i jos uvek duzim običnu automatsku pušku....a o novoj ne sanjam niti mi ista treba.. Totakli smo dno dna, ovo što se sada radi sa vojskom je obično reklamiranje u koje veruje samo nekolicina.. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Јој колко жучи и острашћености и пуцања Тања1, obi-wan, aстрофизичaр and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 11 minutes ago, Драшко рече Јој колко жучи и острашћености и пуцања neki to vole vruce... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 4 minutes ago, JESSY рече neki to vole vruce... У суштини то смо ми Напалимо се на оваквим темама, излети из нас све оно што јесмо Тренутно су ови анти-милитантни врло пит-буласти obi-wan, Зосима, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 26 minutes ago, Драшко рече Јој колко жучи и острашћености и пуцања Онда да не читам претходне коментаре... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 13 minutes ago, Драшко рече У суштини то смо ми Напалимо се на оваквим темама, излети из нас све оно што јесмо Тренутно су ови анти-милитантни врло пит-буласти Баш чудно да неко постане ”пит-буласт” кад хоће да га користе као топовско месо за остварење ”виших циљева” и кад хоће да га мимо његове воље шаљу на преваспитавање и претварање у ”правог мушкарца”... Paradoksologija, Ћириличар, Иван ♪♫ and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 RYLAH, kordun and drvce је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Odeal "on da brani ona da radja" ne moze da se ostvari ako on ne ume da brani :P drvce, Paradoksologija, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 3 hours ago, АлександраВ рече До `89. год. су сви били титови пионири, па једни у читуљу, други на власт а трећи у средину. А у средини најмање места а највећа гужва. А још ни прозоре нико да отвори. Sto znaci da demografska slika i nije toliko losa koliko vele. Good. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Ја сам био Титов мали пионир. Морало тако, нико ме није ништа питао. Ова част се стицала негде пре уписа у 1. основне, ако ме сећање добро служи. Тада смо сви добили лепе црвене мараме, плаве капе и један беџ и полагали смо заклетву. Ја нисам изговорио текст заклетве, јер нисам баш капирао о чему се ради и шта се дешава: велика сала, гужва, неки непознати људи око мене, гомила неке деце. А ја не знам где су ми мама и тата у тој гужви, изгубио сам их из видокруга (они мене нису, како сам касније сазнао). Тако сам постао млађани пионир при пионирском одреду "Партизан Звездан" у ОШ Едвард Кардељ у Наисусу, сада нам већ праисторијске '84. После је дошао један чика који је био првоборац и причао нам мало о партизану Звездану, чије смо име поносно носили. Ништа посебно, класичне дечје приче прилагођене нашем узрасту, како су му Немци бајонетом урезали петокраку на челу и после му одрубили главу задњих дана рата '44. И сличне пикантерије. И тако су текли моји првоборачки дани. Једино чега се још сећам из тог славног периода је када једном нисам могао да нађем мараму, па сам закаснио на смотру. Ал' то је већ нека друга прича... Juanito, АлександраВ, Биљана and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 5 minutes ago, GeniusAtWork рече Ја сам био Титов мали пионир. Морало тако, нико ме није ништа питао. Ова част се стицала негде пре уписа у 1. основне, ако ме сећање добро служи. Тада смо сви добили лепе црвене мараме, плаве капе и један беџ и полагали смо заклетву. Ја нисам изговорио текст заклетве, јер нисам баш капирао о чему се ради и шта се дешава: велика сала, гужва, неки непознати људи око мене, гомила неке деце. А ја не знам где су ми мама и тата у тој гужви, изгубио сам их из видокруга (они мене нису, како сам касније сазнао). Тако сам постао млађани пионир при пионирском одреду "Партизан Звездан" у ОШ Едвард Кардељ у Наисусу, сада нам већ праисторијске '84. После је дошао један чика који је био првоборац и причао нам мало о партизану Звездану, чије смо име поносно носили. Ништа посебно, класичне дечје приче прилагођене нашем узрасту, како су му Немци бајонетом урезали петокраку на челу и после му одрубили главу задњих дана рата '44. И сличне пикантерије. И тако су текли моји првоборачки дани. Једино чега се још сећам из тог славног периода је када једном нисам могао да нађем мараму, па сам закаснио на смотру. Ал' то је већ нека друга прича... Ја носио и заставу. Сећам се у први разред на часу смо сви држали руке позади и нико није смео да писне.Сваки учитељ је имао прут при руци. Први поклон који смо добили у школи је била шпаркаса, учили су нас од најмањих ногу да штедимо. Имали смо ужину, али сви ђаци су морали да носе салвете и на салвете смо добијали намазан хлеб или неке кифлице.Била је дисциплина и однос према старијим је био са страхопоштовањем. GeniusAtWork and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 22 hours ago, Тања1 рече Да би илустровао нешто или декорисао можеш радити аналогијом или поређењем...где сам ја покушала да визулено пренесем - видео говори о 'српским ратницима', али такође се могу мешати медији, могла сам поставити видео специјалне јединице војске Србије и САЈ, и написати српски ратници, мало више уметнички карактер. Није у питању патрицијски језик, већ твоја потреба да будеш у праву, а моја потреба да ме чујеш шта причам (). Нажалост ја нисам примјетио ту намјеру о декорацији ондје. Но небитно је у сваком случају, хтјела или не хтјела декорисати - опет и као декорација је противрјечило твом ставу Нисам крив што сам увијек у праву Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 38 minutes ago, GeniusAtWork рече Ја сам био Титов мали пионир. Морало тако, нико ме није ништа питао. Ова част се стицала негде пре уписа у 1. основне, ако ме сећање добро служи. Тада смо сви добили лепе црвене мараме, плаве капе и један беџ и полагали смо заклетву. Ја нисам изговорио текст заклетве, јер нисам баш капирао о чему се ради и шта се дешава: велика сала, гужва, неки непознати људи око мене, гомила неке деце. А ја не знам где су ми мама и тата у тој гужви, изгубио сам их из видокруга (они мене нису, како сам касније сазнао). Тако сам постао млађани пионир при пионирском одреду "Партизан Звездан" у ОШ Едвард Кардељ у Наисусу, сада нам већ праисторијске '84. После је дошао један чика који је био првоборац и причао нам мало о партизану Звездану, чије смо име поносно носили. Ништа посебно, класичне дечје приче прилагођене нашем узрасту, како су му Немци бајонетом урезали петокраку на челу и после му одрубили главу задњих дана рата '44. И сличне пикантерије. И тако су текли моји првоборачки дани. Једино чега се још сећам из тог славног периода је када једном нисам могао да нађем мараму, па сам закаснио на смотру. Ал' то је већ нека друга прича... Занимљиво да вас тема подсећа на Јосипа Броза Тита. Јa због тога побегох са теме на РТС- ТВ уживо Стрим Сателитског програма, кад тамо Бомба у 10 и 10. Честитам! http://www.rts.rs/page/tv/ci/live.html GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 4 minutes ago, Тања1 рече Занимљиво да вас тема подсећа на Јосипа Броза Тита. Јa због тога побегох са теме на РТС- ТВ уживо Стрим Сателитског програма, кад тамо Бомба у 10 и 10. Честитам! http://www.rts.rs/page/tv/ci/live.html Био сам много мали кад је Маршал отишао, тако да ме за њега сећање не служи добро. Али знам да пар пута нисам испоштовао да морам да станем где се нађем вани кад сирене засвирају на дан његове смрти. Уплашиле ме, па побего назад у зграду... АлександраВ and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 47 minutes ago, GeniusAtWork рече Био сам много мали кад је Маршал отишао, тако да ме за њега сећање не служи добро. Али знам да пар пута нисам испоштовао да морам да станем где се нађем вани кад сирене засвирају на дан његове смрти. Уплашиле ме, па побего назад у зграду... Ниси ме разумео. Увек је било јаза између сваке генерације, у данашње време брзо се мења, па је генерацијски јаз стога већи него икада. Верујем да је добар начин да се практикује заједница, али да слушам само о ономе што припада прошлости...Мислим да сте веома самољубећи...Ја ако нешто не успем данас, не постоји нико други крив - за разлику од 1980 - их када су други криви. Имам измењен поглед на овом пољу, на крају крајева не морамо да се договоримо, сама сам у свом смеру, сама ћу једног дана да донесем закон о обавезном служењу војног рока (генерацијски јаз)! А ти настави да будеш мали партизан (наравно не односи се на тебе, али се и ти вратио у прошлост уместо да идеш напред)! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука