Jump to content

GENETSKA REVOLUCIJA: Rođena prva beba sa TROJE RODITELJA

Данче*

Препоручена порука

12 hours ago, Grizzly Adams рече

Управо тако, нешто као трансплантација органа на ћелијском нивоу.

12 hours ago, Arsenija рече

To je zapravo kao neka prenatalna operacija .

Kako sad to? Pa zar ovi sto podrzavaju abortus ne kazu da TO nije zivo i da moze da se abortira bez posledica...a gle sad- prenatalna operacija u korist buduceg zdravlja malog coveka, uz svu podrsku revolucionarne medicine!?

Подели на овим сајтовима

Grizzly, koliko ga pratim, daleko od toga da podrzava abortus. 

Ja imam par rezervi po pitanju ove varijante, ali one su cak manje od koriscenja citavih jajnih celija anonimnih donorki.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Nisam mislila na Grizlija ,ni na Arsu, vec na medicinu  ... samo sam njih citirala kao podlogu za odgovor .

Sto se tice ovog slucaja- cutacu. Neka je dete zivo i zdravo, nije ono nista i nicemu krivo.

.....................

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Фрида рече

Kako sad to? Pa zar ovi sto podrzavaju abortus ne kazu da TO nije zivo i da moze da se abortira bez posledica...a gle sad- prenatalna operacija u korist buduceg zdravlja malog coveka, uz svu podrsku revolucionarne medicine!?

Pa da. Nije zivo. Mozes da ga abortiras a mozes i da napravis coveka. Kako oces.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Justin Waters рече

U cemu je konkretno problem oko te modifikacije? Uklonili su stetne gene koje bi kasnije dovele do sigurne bolesti i smrti i zamjenili ih sa zdravim. Kao kad bolestan bubreg zamjenis sa zdravim. Nije tu nikakav covjek stvoren. 

Управо тако.

Мало може да уплаши сензација о "три родитеља".

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Justin Waters рече

U cemu je konkretno problem oko te modifikacije? Uklonili su stetne gene koje bi kasnije dovele do sigurne bolesti i smrti i zamjenili ih sa zdravim. Kao kad bolestan bubreg zamjenis sa zdravim. Nije tu nikakav covjek stvoren. 

Ово говорим као потпуни лаик у тој области: нек је родитељима са срећом, и да Бог да детету да живи још сто година без иједног проблема на свету. Ал нисам сигуран колико заиста знамо о свему томе, да ли је толико знање довољно да се играмо тиме.

Попут ДДТ некада, за који се тек касније сазнало колико је заиста штетан, или напалма, за чије се нуспојаве сазнало тек неколико година после његове прве употребе.

Не сумњам у најбоље намере лекара који су ово радили, али мислим да би ствар требало да пређе у рутинску да би почела да се примењује на људима, а мислим да је, макар за сада, далеко од тога, и да је ово експеримент на живом човеку (беби), који ће своје последице да покаже тек за коју деценију.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, pedja257 рече

Inace, uskoro cemo moci da pravimo ljude na nekonvecionalan nacin - bez jajne celije xD

Naučnici: Oplodnja će biti moguća i bez žena

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2016&mm=09&nav_id=1176548

Pogresno interpretirano istrazivanje. Autori su izdali saopstenje da medijska interpretacija ovog njihovog ustrazivanja nije tacna.

A mediji su ga tako predstavili jer su znali kome ce biti interesantno i ko ce ga potegnuti ko glavni argument za sve i svasta :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

33 minutes ago, RYLAH рече

Ово говорим као потпуни лаик у тој области: нек је родитељима са срећом, и да Бог да детету да живи још сто година без иједног проблема на свету. Ал нисам сигуран колико заиста знамо о свему томе, да ли је толико знање довољно да се играмо тиме.

Попут ДДТ некада, за који се тек касније сазнало колико је заиста штетан, или напалма, за чије се нуспојаве сазнало тек неколико година после његове прве употребе.

Не сумњам у најбоље намере лекара који су ово радили, али мислим да би ствар требало да пређе у рутинску да би почела да се примењује на људима, а мислим да је, макар за сада, далеко од тога, и да је ово експеримент на живом човеку (беби), који ће своје последице да покаже тек за коју деценију.

Опет се враћамо на стари и никада решени проблем - теорија. Није неопходно код сваке нове ствари испитати све што може да нам падне на памет. То би заправо онемогућило да се било шта појави јер је скуп свих могућих ефеката бесконачан. Зато имамо теорије. Теорије (у овом случају молекуларне биологије) нам говоре шта може, а шта не може да се деси и онда испитујемо само оно што може.

А чак и да занемаримо све то и да заиста постоје неке скривене опасности које ће се открити тек за коју деценију, у овом конкретном случају би без интервенције дете умрло далеко пре тих неколико деценија.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Juan рече

А чак и да занемаримо све то и да заиста постоје неке скривене опасности које ће се открити тек за коју деценију, у овом конкретном случају би без интервенције дете умрло далеко пре тих неколико деценија.

U ovom konkretnom slučaju, dete ne bi bilo ni začeto.

U tome je moja dilema: do koje mere prihvatamo kao apsolutnu vrednost potrebu da oni koji žele da budu roditelji imaju bar delimično biološku decu? Ali tu čak veće probleme imam sa anonimnim 'doniranjem' čitave jajne ćelije (i spermatozoida, u nešto manjoj meri, jer doniranje bar ničim ne može ugroziti zdravlje donora).

Imam problema sa eksploatacijom tela siromašnijih, ali ne moramo u to opet da zalazimo :D

A imam problema i s time što smatram da dete ima pravo da upozna biološke roditelje ili da bar zna ko su, ako je to moguće. To garantuje i UN povelja o pravima deteta. Nekad nije moguće, i obično prihvatamo da su takve situacije tužne - osim kada dobrostojeći koji mogu i žele kreiraju decu koja imaju 'ugrađeni' nedostatak kontakta sa biološkim roditeljem. Meni je to licemerno.

U ovom konkretnom slučaju, koliko shvatam, mitohondrijalna DNK koja se uzima od donorke ne prenosi bitne nasledne informacije osim ovakvih kao što su nasledne bolesti te nemogućnost upoznavanja donorke nije gubitak za dete i njegov identitet.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Paradoksologija

Kako mislis mitohondrijalna DNk ne prenosi bitne nasledne informacije i zasto mislis da bi to bio nedostatak za identitet djeteta?  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Pa ne bih bas DDT i napalm poredio sa ovim zahvatom. Dok DDT u svojoj primjeni direktno steti mnozini, ovaj zahvat za sad se moze pokazati samo negativan po dijete koje ce se roditi. Ali to sto postoje mogucnosti za posljedice one ipak prevazilaze konacan ishod koji bi bio smrt djeteta koje bi se eventualno rodilo. Dakle prije neke sveopste primjene naravno da ce se ovakvi zahvati raditi u slucajevima gdje nema sta da se izgubi, i ako se vremenom pokaze kao efikasno onda ce se pustiti u siru upotrebu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Ronald рече

Paradoksologija

Kako mislis mitohondrijalna DNk ne prenosi bitne nasledne informacije i zasto mislis da bi to bio nedostatak za identitet djeteta?  

Pa jedino samo ako je to oceva mitohondrijalna DNK ... Kad sprematozoid oplodi jajnu celiju , mitohondrije oca ne uzlaze ... 

Deca - i muska i zenska -  mitohondrije nasledjuju od majke .   :)   Dakle , to znaci da su sve nase mitohondrije u telu , u svakoj celiji , iste kao mitohondrije nase majke , odnosno bake , odnosno prabake ... sa majcine linije . 

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...