Jump to content

Od lenjosti i čamotinje do uninija i depresije...

Препоручена порука

25 minutes ago, Arsenija рече

Htela sam da kazem kako depresija nije uvek posledica lenjosti ...   
... Uvek se setim kineske mudrosti koja kaze da je - rad radost ...

Da li je to bas tako ? Nisam sigurna .

Nije depresija posledica lenjosti vec obrnuto lenjost moze da se javi kao posledics/prateci element nedostatka motivacije, depresije.

Naravno, imas i dosta ljudi radoholicara koji iz neke sopstvene teskobe beze u rad jer samo tako uspevaju naci mir sto je takodje izvesna disfunkcionalnost, ali to sad nije tema.

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, АлександраВ рече

Слажем се.

Ја бих само проширила - и када ја патим због тога.

Kad ja patim zbog lenjosti, problem je u premaloj ljubavi prema sebi, ne prevelikoj. I to nije nešto od čega se lako može pokajati. Zato može biti greh u izvornom smislu reči (na hebrejskom reč za greh prosto znači promašiti cilj), ali ne u onom koji mi često volimo da koristimo - u smilsu krivice

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Јелена011 рече

lenjost kao lenjost i "lenjost" kao simptom depresije.

Лењост је мањак воље, недостатак воље за неку или било какву активност, за улагањем енергије, уједно и изговор или лакши избор.

По мени лењост није оно мрзи ме сада да оперем судове, идем да се прошетам, опраћу их касније. То је давање приоритета одређеним активностима или садржајима, што нужно не значи лењост.

Униније изазива лењост, оно нас спречава да деламо, униније (депресија) је зла лењост.

Е сада, интересује ме, како видите Хомера, као лењог или...?... :)

lazy-homer.gif

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, АлександраВ рече

Е сада, интересује ме, како видите Хомера, као лењог или...?... :)

On je jedan od retkih primera čiste, nepatvorene lenjosti :D

Nije u depresiji, voli život i uživa u njemu, nije radno nesposoban - samo ga mrzi da učini bilo šta što mu ne donosi trenutno i lako zadovoljstvo. Njegova lenjost ne samo da smeta njegovoj porodici, već može, zbog posla koji mu je poveren, da ugrozi živote i bezbednost mnogih.

I sada idem da razmislim o činjenici da sam upravo moralno osudila lik iz crtaća.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Paradoksologija рече

On je jedan od retkih primera čiste, nepatvorene lenjosti :D

Nije u depresiji, voli život i uživa u njemu, nije radno nesposoban - samo ga mrzi da učini bilo šta što mu ne donosi trenutno i lako zadovoljstvo. Njegova lenjost ne samo da smeta njegovoj porodici, već može, zbog posla koji mu je poveren, da ugrozi živote i bezbednost mnogih.

I sada idem da razmislim o činjenici da sam upravo moralno osudila lik iz crtaća.

On je jedan od retkih primeraka, čoveka koji radi odgovoran posao i uz to ima troje svoje dece, nimalo naivan niti glup, da sebi ne bi dopustio pozorišta i napravio jedini mogući beg od sistemaša i onijeh kojima smeta konzerva piva ako se ne odnese istog momenta u smetlište kad je popijena.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

On je jedan od retkih primeraka, čoveka koji radi odgovoran posao i uz to ima troje svoje dece, nimalo naivan niti glup, da sebi ne bi dopustio pozorišta i napravio jedini mogući beg od sistemaša i onijeh kojima smeta konzerva piva ako se ne odnese istog momenta u smetlište kad je popijena.

Eto vidiš, može i tako da se gleda :D

Ipak možemo i ovde da debatujemo, nije nužan blud.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Хомер је лик који реално не постоји. С једне стране апсолутни егоиста, тип људи који уништавају своје породице и све око себе а с друге стране , уме и да се жртвује за друге.  То не иде једно са другим. Не знам који би био тачан узрок лењости али да је срећан, не би користио свако слободно време кратио огромном количином хране и алкохола и уништавао своје здравље. У реалности би, по мени, био дубоко несрећан лик.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, -Владимир- рече

Хомер је лик који реално не постоји. С једне стране апсолутни егоиста, тип људи који уништавају своје породице и све око себе а с друге стране , уме и да се жртвује за друге.  То не иде једно са другим. Не знам који би био тачан узрок лењости али да је срећан, не би користио свако слободно време кратио огромном количином хране и алкохола и уништавао своје здравље. У реалности би, по мени, био дубоко несрећан лик.

Odlično mu je zdravlje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Moj primer...ja sam na PhD studijama i što se više penjem na obrazovnoj lestvici imam sve manje samopouzdanja. Dešava mi se sve često da dobijem zadatak od profesora i krenem da kukam kako ja to ne mogu, kako ne znam, kako sam glupa i od silnog stresa koji sebi nabijem da sam nesposobna ode mi vreme ne radeći ništa dok se ne sredim u glavi da ja to mogu. I naravno da uradim sve na kraju, ali mi dosta vremena ode u prazno jer sam umislila da me profesor gleda kao da sam budala. Baš bezveze. A tek što profesori na fakultetima umeju da budu Ciganija, to je posebna priča, očekuješ gospodu, kaaad onooo...:smeh1:

Plus što imam i puno praznog hoda, dogovaram se sa njima i odjednom ih nema i ne mogu da ih na'vatam...pa dok ti pregledaju, pa dok ih namoliš...pa hodaj po jajima da ih slučajno nešto ne nagaziš...SAMO DA IH NE GLEDAM :smeh1:

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Paradoksologija рече

Ipak možemo i ovde da debatujemo, nije nužan blud.

Depresija može biti posljedica nedostatka bludničenja (recimo ljubavi, al' 'ajd); bludničenje može biti pokušaj bijega od depresije... 1324_womens

Подели на овим сајтовима

Својевремено сам тражио на интернету решење за лењост. Оно што сам нашао ме је убило у појам. Најбољи лек за лењост је — рад.       

—_—

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дијана. рече

Depresija može biti posljedica nedostatka bludničenja (recimo ljubavi, al' 'ajd); bludničenje može biti pokušaj bijega od depresije... 1324_womens

I ko sad po forumu sve okreće na seks? :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Urednici su tu da vrte teme, po svaku moguću cijenu... šalim se, volim da se igram riječima i idejama :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...