Аурор Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 15 minutes ago, Aquilius Cratus рече Sreca u nesreci je sto ce sva ta nerodjena deca biti postedjena izazova da zive sa cinjenicom da im bilo koji clan SPSa kroji kapu ili soli pamet. Sta fali Staljinistickoj Partiji Srbije? Realno, treba da se pokriju usima svi, da mole za oprost i da se zahvaljuju sto 6.10.2000. nisu bili zabranjeni zauvek, kako su zasluzili... Aquilius Cratus, Grizzly Adams and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 1 minute ago, Paradoksologija рече Prababa mog muza, vretenom. Ali i poradjala i umela da napravi serklaz i inkubator u stali sa ovcijim krznom... Sve u nepismenom planinskom selu. Pa da, seoska babica, zna da porodi, zna da pobaci, sve iskusno. Čula sam za vreteno, to mi vazda jezivo bilo, o infekcijama da ne pričam. Paradoksologija, Sanja Т., Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 3 minutes ago, Natasa. рече To su bile naše seoske mile bake. Ti si snob. Šalu na stranu, nije abortus ništa ni novo, ni urbano, niti ga je socijalizam izmislio. Svako selo imalo neku babu koja je znala da izazove pobačaj. Vazda bilo otkad je sveta i veka. Opasne su te seoske...samo ih neki mnogo romantizuju. Ма наше баке су живеле у екстремно суровом свету... Нису то оне радиле што су биле лење и саможиве, него зато што нису могли да се прехране, била је то борба за опстанак. Ако је дете имало неку физичку ману, вероватноћа да ће преживети била је минимална. Највероватнија судбина била је да ће умрети од болести или глади. За нас данас "екстремне ситуације". Хиљадама година пре нас - свакодневни живот, норма. Juanito and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Ма наше баке су живеле у екстремно суровом свету... Нису то оне радиле што су биле лење и саможиве, него зато што нису могли да се прехране, била је то борба за опстанак. Ако је дете имало неку физичку ману, вероватноћа да ће преживети била је минимална. Највероватнија судбина била је да ће умрети од болести или глади. За нас данас "екстремне ситуације". Хиљадама година пре нас - свакодневни живот, норма. Ma znam, nego znaš kako ljudi romantizuju vremja ono i žene onog vremena. Budale Juanito, Grizzly Adams, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 2 minutes ago, Господин Дареалис рече Realno, treba da se pokriju usima svi, da mole za oprost i da se zahvaljuju sto 6.10.2000. nisu bili zabranjeni zauvek, kako su zasluzili... То је била шанса да се са њима расчисти, нажалост имали смо "опозицију меког срца". И неке "легалисте" који све упропасте... Аурор, Aquilius Cratus, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 4 minutes ago, Господин Дареалис рече Sta fali Staljinistickoj Partiji Srbije? Realno, treba da se pokriju usima svi, da mole za oprost i da se zahvaljuju sto 6.10.2000. nisu bili zabranjeni zauvek, kako su zasluzili... Ili streljani http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Управо сада, Natasa. рече Ili streljani Колико су они људи стрељали, требало би их стрељати све двапут да се поравна... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Колико су они људи стрељали, требало би их стрељати све двапут да се поравна... Dragane šutiskrati jezik, mogu te čuti Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 4 minutes ago, Natasa. рече Ma znam, nego znaš kako ljudi romantizuju vremja ono i žene onog vremena. Budale ma te price o surovosti proslih vremena su zapravo preuvelicane, te ljudi bili gladni, jeli travu, ovo , ono, gluposti obicne koje su neutemeljene, ja sam citao radove nekih istoricara koji su se bas bavili standardom obicnog srbina u srednjem vijeku, ljudi uopste nisu oskudjevali u hrani, zapravo gdje je vama logika da covijek na selu kome je primarno zanimanje zemljoradnja bude gladan, ne znam dje je ta logika kod ovih koji tako zakljucuju. takodjer nije istina da su ljudi generalno umirali mladi, to su isto podvale... tacno je da nije bilo stomatologa, al nije bilo ni nezdravog nacina zivota od koga bi se kvarili zubi, nije bilo plasticnog hirurga, manikira, nije bilo brate onih salona za sisanje pudlica pa sta onda, al nije bilo ni zenskih teznji za samostalnoscu i ravnopravnoscu vec su se zene usmjerile na ono za sta su i stvorene Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 12 minutes ago, kordun рече vec su se zene usmjerile na ono za sta su i stvorene Au. Da uzmem samo kokice za uz vatromet... Mилена КШ and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 8 minutes ago, kordun рече ma te price o surovosti proslih vremena su zapravo preuvelicane, te ljudi bili gladni, jeli travu, ovo , ono, gluposti obicne koje su neutemeljene, ja sam citao radove nekih istoricara koji su se bas bavili standardom obicnog srbina u srednjem vijeku, ljudi uopste nisu oskudjevali u hrani, zapravo gdje je vama logika da covijek na selu kome je primarno zanimanje zemljoradnja bude gladan, ne znam dje je ta logika kod ovih koji tako zakljucuju. takodjer nije istina da su ljudi generalno umirali mladi, to su isto podvale... tacno je da nije bilo stomatologa, al nije bilo ni nezdravog nacina zivota od koga bi se kvarili zubi, nije bilo plasticnog hirurga, manikira, nije bilo brate onih salona za sisanje pudlica pa sta onda, al nije bilo ni zenskih teznji za samostalnoscu i ravnopravnoscu vec su se zene usmjerile na ono za sta su i stvorene U cinjenici da je vecina useva propadala a samim tim je i stocni fond bio desetkovan. Ljudi su znali daleko manje o uzgoju biljaka i zivotinja pa su i rezultati bili takvi. Pogledaj samo kolike su gladi harale Evropoom tokom citavog srednjeg veka. To da je prosecni zivotni vek u srednjem veku bio vise nego duplo kraci nego danas svedoce arhivirana dokumenta o rodjenju i umiranju. Za danasnju poljoprivredu i medicinu nisu znali ali pisati jesu. Zubi se ljudima kvare sta god da jedu. Tacno od nekih namirnica se kvare brze ali sta god da jedu pre ili kasnije se kvare i prave velike probleme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 44 minutes ago, Natasa. рече Ne budi snob. Ma nisam ja snob samo mislim da je to neobrazovana necivilizovana paleolitska seljadija 41 minutes ago, Grizzly Adams рече Јован Адамовић познатији као Међед Који Гризе... А о методама "контрацепције" да не говоримо... "Нежељену" децу су жене тада једноставно гушиле својим рукама па "умрло, ето...". То је била норма, ма колико шокантно звучало некоме ко први пут чује. Суров је то живот био, што ови данашњи мудросери не могу да замисле. Уместо да вичу "хвала Богу", још лупају глупости. A tek o metodama rađanja da ne govorimo... 43 minutes ago, Aquilius Cratus рече Sreca u nesreci je sto ce sva ta nerodjena deca biti postedjena izazova da zive sa cinjenicom da im bilo koji clan SPSa kroji kapu ili soli pamet Kakav je ovo uticaj Rastina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 1 minute ago, Deja Vu рече Kakav je ovo uticaj Rastina Trebao bi neki Rastin da posavetuje SPS likove kao onu zenu stoje zaglavila robiju. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 15 minutes ago, kordun рече nije bilo brate onih salona za sisanje pudlica pa sta onda Pa dobro, bilo je salona za sisanje ovaca, sad ljudi osiromasili nemaju ništa pa sisaju manja stvorenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 9 minutes ago, kordun рече ma te price o surovosti proslih vremena su zapravo preuvelicane, te ljudi bili gladni, jeli travu, ovo , ono, gluposti obicne koje su neutemeljene, ja sam citao radove nekih istoricara koji su se bas bavili standardom obicnog srbina u srednjem vijeku, ljudi uopste nisu oskudjevali u hrani, zapravo gdje je vama logika da covijek na selu kome je primarno zanimanje zemljoradnja bude gladan, ne znam dje je ta logika kod ovih koji tako zakljucuju. takodjer nije istina da su ljudi generalno umirali mladi, to su isto podvale... tacno je da nije bilo stomatologa, al nije bilo ni nezdravog nacina zivota od koga bi se kvarili zubi, nije bilo plasticnog hirurga, manikira, nije bilo brate onih salona za sisanje pudlica pa sta onda, al nije bilo ni zenskih teznji za samostalnoscu i ravnopravnoscu vec su se zene usmjerile na ono za sta su i stvorene Nismo pomenuli manikir niti samostalnost ni glad. Pričali smo o težini poroda tada, verovatnoći preživljavanja majke i deteta, kao i bolestima zbog kojih deca nisu doživela pubertet, a kamoli starost. Ja ne znam babu ni dedu da nije pomenuo preminulog brata ili sestru u ranom detinjstvu od neke boleštine. Plus, koliko god da je bilo izobilja hrane, ovo je područje gde se često ratovalo, a time i gladovalo. Pusti te Sex i grad fore, niko tako ne živi ni u Bg-u, a kamoli po ostatku Srbije. Seoski uslovi ranije su svakako bili surovi, rat, bolest, mnogo dece, siromašna medicinska zaštita ( koji eufemizam za nikakvu medicinsku zaštitu)...daleko im lepa kuća i hvala Bogu da živim u 21. veku, makar i u Srbiji. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука