Драшко Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 Volim uniforme Ponekad mi zao sto nisam pandur, vojno lice ili stjuart zbog tih uniformi Zaista Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 За оне који воле униформе, ствар се решава врло лако - школа их понуди и ко жели, тај купи и носи. Grizzly Adams, БанеЛ, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 14 minutes ago, Juan рече За оне који воле униформе, ствар се решава врло лако - школа их понуди и ко жели, тај купи и носи. Poenta uniformisanih je militarizam, sto i je u osnovi ovakvog koncepta skole, pa je tu hoces neces nesto potpuno strano i pogresno. Grizzly Adams, Ronald and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 10 hours ago, Paradoksologija рече S tim što oni koji manje zarađuju ne bi mogli da priušte dobro osiguranje Зашто? Наравно да би могли, било би разних врста осигурања за разне џепове и стилове живота. Нема никаквог разлога да то не буде доступно практично свима. Као што је доступно осигурање за ауто или кућу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 2 minutes ago, Grizzly Adams рече Зашто? Наравно да би могли, било би разних врста осигурања за разне џепове и стилове живота. Нема никаквог разлога да то не буде доступно практично свима. Као што је доступно осигурање за ауто или кућу. Зар ниси управо потврдио оно што је она рекла? Дакле, постојало би осигурање које не би покрило оно што је њој и беби било потребно и постоји могућност, врло реална, да она не би могла да приушти да плати оно које је заиста неопходно. NinaD and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 Па нисам. Рекао сам да би такве ствари биле доступне свима. Можда би људи морали да мало више планирају и буду одговорнији у животу, али то је добра ствар. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 Ја ко клинац носио ђачку блузу. Ем морао ем ми било супер, нисам морао ујутро да размишљам шта да обучем. Али ја сам мушко, сигурно је девојчицама било БЗВЗ. И снобовима ваљда... Sanja Т. and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 Oduvek sam bila luda za muskarcima u uniformama, cak i sad kad muz sudi na fudbalskoj utakmici pa obuce sudijski dres, ja malo probalavim Al' s druge strane, u srednjoj skoli nisam imala muskih-jezicka gimnazija-pa mi niko ne bi odvlacio paznju sa ucenja Salu na stranu, svidja mi se ona ideja o uniformama sa grbom skole, nesto sto podstice osecaj zajednistva. U mojoj gimnaziji to nije bilo potrebno, mi smo ipak karlovacki djaci, nama vlada poseban, poznati karlovacki duh, imamo svoju himnu i uostalom, dovoljno je to sto idemo u prvu srpsku gimnaziju. Sto se tice dece i materijalizma, ovo sam vec vise puta pisala-vidim da mnogi kazu kako je i u njihovo vreme bilo razlika...i ja znam da su u moje vreme govorili da razlike postoje, da se vidi ko nosi nasledjenu odecu a ko markiranu i to...ali ja to ama bas nikad nisam primetila. Znaci, ni ne znam koje su marke bile u modi jer me nije zanimalo, nosila sam nasledjenu odecu kroz celu osnovnu a i kroz srednju i nikad nisam bila izopstena, niti sam primetila da se odbacuju druga deca koja imaju manje nego ostali. U prvom srednje su vec skoro svi imali mobilne, samo jedna svestenicka cerka i ja nismo, ali niko nas zbog toga nije zezao ili sikanirao. Ubrzo smo ih dobile, cisto da ne ostanemo van tokova, ali ne zato sto je bilo sramota da ih nemamo vec zato sto su svi vec komunicirali preko poruka, pa da ne bismo silom prilika ostale van dogovaranja za druzenje i ostalo. Sve nesto mislim da je i danas tako, da se te famozne razlike o kojima se toliko prica i pise zapravo i ne potencijaru toliko medju decom koliko medju roditeljima. Ono, roditelji se plase da ce dete biti izopsteno zbog manjka novca pa onda u svemu vide realizaciju tog straha. Mozda i gresim, nemam toliko dodira sa skolskom decom u Srbiji, ali mi sve jako lici na ono moje vreme... Edit: sad se setih da smo i u osnovnoj imali himnu Ћириличар, александар живаљев and NinaD је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 Уместо униформи, боље је оваквим стварима да се бавимо: drvce and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 1 hour ago, Dijasporka рече Salu na stranu, svidja mi se ona ideja o uniformama sa grbom skole, nesto sto podstice osecaj zajednistva. Ах, кад би наше школе још имале грбове, која бито љепота била ( Оксфорд ) александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 6 minutes ago, Ћириличар рече Ах, кад би наше школе још имале грбове, која бито љепота била ( Оксфорд ) Pa dobro, eto, da se prvo uvedu grbovi Nema ni svaka skola himnu pa sam ja eto isla i u osnovnu i u srednju koje su ih imale... Edit: tek sad skontah sta pise na grbu, mnogo sam nesto brza Eto, jos lepse kad imaju takvu poruku. александар живаљев and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 У клипу кога сам окачио изнад лик прича о бескорисности традиционалних ”лекција” и ”предавања” и то у контексту далеко развијеније земље и уређенијег система. Такође нуди једну од могућих алтернатива (која се такође може комбиновати без проблема са осталим алтернативама). Ronald and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 On 19.9.2016. at 20:45, Juan рече А да ли може оним родитељима који могу и желе нешто другачије да се омогући да спроведу своје идеале, а да за оне који желе систем постоји систем? Што да не, само да они родитељи који не би желели систем, не плаћају тај систем. On 19.9.2016. at 20:44, Paradoksologija рече Da, jer su svi ljudi prirodno svetitelji i ne smeta im da za dž čuvaju tuđe dete Мене су многи људи чували потпуно за џ када сам био мали... Сећам се сјајно, многе лепе успомене. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Септембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 Ђачке кецеље у две београдске школе Б. БОРИСАВЉЕВИЋ | 20. септембар 2016. 22:15 Ученици од првог до шестог разреда ОШ "Алекса Шантић" из Калуђерице имају кецеље, а Савет родитеља ОШ "Никола Тесла" у Винчи прихватио је предлог да се уведу кецеље од првог до четвртог разреда Ђаци ОШ "Алекса Шантић" ЂАЧКЕ униформе некада су биле обавезни део школске гардеробе. У учионици су сви били једнаки, па није било загледања марки патика, фармерки, дуксерица... У престоници тренутно ученици од првог до шестог разреда ОШ "Алекса Шантић" из Калуђерице имају кецеље, а Савет родитеља ОШ "Никола Тесла" у Винчи прихватио је предлог да се уведу кецеље од првог до четвртог разреда. Према речима Драгане Калинић, помоћника директора ОШ "Алекса Шантић", школске униформе су уведене 2013. године и тренутно их носе ученици од првог до шестог разреда. Дечаци имају плаве, а девојчице розе и имају грб школе. Ђаци кажу да им треба мање времена да се спреме, јер не треба да брину шта ће обући. - Школа финансира куповину униформи, а претходно је Савет родитеља прихватио ову идеју, сматрајући да се индивидуалност више испољава кроз учење и напредовање, а мање кроз спољашњи изглед - објашњава Калинић. - Идеја нам је да школске униформе носе сви ученици од првог до осмог разреда, као и да их добију и наставници. Стопама ове школе кренула је и највећа основна школа у Србији "Никола Тесла" у Винчи. На Савету родитеља је донета једногласна одлука да се уведу униформе за ученике млађих разреда. Уколико одлука добије "зелено светло", следи законска процедура расписивања тендера и избора произвођача који понуди најповољнију цену униформе. Ако све буде текло по плану, може се очекивати да се ученици већ у другом полугодишту у учионицама појаве у униформама. - Сви присутни чланови Савета родитеља прихватили су увођење униформи, које би они купили - објашњава Драгољуб Гачић, директор школе. - Цена по комаду била би око 1.000 динара, а требало би сваки разред да има другу боју униформе. Овим потезом желимо да умањимо социјалне разлике међу ученицима, такође и родитељима ће бити практичније јер деца неће прљати и хабати своју гардеробу. ПОКЛОН ОПШТИНЕ ГРОЦКА ПРВАЦИ ОШ "Никола Тесла", којих има више од 300, већ имају униформе чију набавку је финансирала Општина Гроцка. И пре неколико година, постојала је иницијатива да се уведу ђачке кецеље, али родитељи нису били заинтересовани. - Униформе је сашила фирма из Крњаче, која је имала најповољнију цену - каже директор Гачић. - Нису у универзалној величини, већ је за свако дете сашивена по мери, а цена је била 1.063 динара. Из буџета Општине Гроцка је за ове намене издвојено око 340.000 динара. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 12 hours ago, Grizzly Adams рече Па нисам. Рекао сам да би такве ствари биле доступне свима. Можда би људи морали да мало више планирају и буду одговорнији у животу, али то је добра ствар. Eto, moj brat i snaha, oboje sa postdiplomskim obrazovanjem, oboje zaposleni na puno radno vreme, izuzetno odgovorni, nisu mogli u SAD da priušte osiguranje koje bi njoj i detetu garantovalo više od jednog bolničkog dana posle porođaja. Njena polisa je bila skuplja jer je žena u fertilnom periodu. I onda je tu odgovorno šta? Jedino u životu isplanirati da nemaš decu ako si profesor u školi, kao što su to oni, i moliti se da se nećeš razboleti od lečive bolesti koja zahteva duže bolničko lečenje. Jer neodgovorno je i loše isplanirano u životu birati takvu profesiju u kojoj se relativno malo zarađuje, pa onda i ko bi im bio kriv? Dijasporka, Sanja Т. and NinaD је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука