Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 37 minutes ago, cloudking рече Ne slusaj ga... u homo pingvine se veruje... ako ti ronald predoci dokaze to onda vise nije vera. Necu da stavljam slike zivotinja, jer je Rile izbrisao jedan takav tekst, ali ima toga koliko hoces, gledaj na wiki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals Navedeno je dosta životinja i slike. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 29 minutes ago, Ronald рече Ne vrijedjam ja tebe, ako misliš da jesam oprosti. Takodje i administratori ukoliko misle da jesam na osnovu rijeci u poruci, neka me sankcionišu. Nije valjda da mislis da bi tako nesto trazio ikad? E ovo je vec uvreda, ali nista ne brini, imam ja veze tamo u administraciji, sredicemo to uz pice... Ronald је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, obi-wan рече Nije valjda da mislis da bi tako nesto trazio ikad? E ovo je vec uvreda, ali nista ne brini, imam ja veze tamo u administraciji, sredicemo to uz pice... Sve najbolje bratac obi-wan је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 minutes ago, Ronald рече Necu da stavljam slike zivotinja, jer je Rile izbrisao jedan takav tekst, ali ima toga koliko hoces, gledaj na wiki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals Navedeno je dosta životinja i slike. Sto meni dajes linkove? Pa nisam ja taj koji stavlja sumnju na pojavu homoseksualnosti u prirodi? Ronald and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 27 minutes ago, Јелена011 рече Obi, volela bih da si u pravu... Pazi, ja sam rekao da pricamo o vaznom pitanju. Nisam ulazio u to kako ce to ovde sve prakticno da se manifestuje, u Cungalunga republiki sve je moguce. Ali da je pitanje koje jeste egzistencijalno - itekako jeste, kao i mnoga druga slicna i razlicita pitanja u ovoj nasoj post-post-moderni. I Hriscani prosto ne smeju da zmure na ta pitanja, isto kao sto ne smeju da na njih nastupaju mrznjom i ponizavanjem bilo koga. I ne, nismo mi nikakav homofobni narod, prosto stojimo jos uvek na svojim nogama, a uz Bozju pomoc i stajacemo. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 10 hours ago, Ћириличар рече Ne, nwgo ti sto su alergicni neka ne uznu vino - ili u prevodu ovi kojima smeta gej brak neka okrenu glavu od toga i ne brane drugima da to rade jer je njima samo to lose. Kao sro vino ne napada onog ko je alergican na njega, tako ni gej brak ne napada onog kome on smeta У преводу ако не можеш да се причестиш вином , причести се другачије, не тражи да се сви причешћују смокијем и пепсијем. Ако двоје не могу да имају деце, донеће плод на други начин, неће говорити да је смисао брака само секс, као што управо то ти радиш. Уби се обесмишљавајући брак у цркви и доказујући да је смисао брака секс а не рађање да би оправдао црквени геј брак. 10 hours ago, Ћириличар рече Gej brak erodira drzavu? Ma kako da ne. Gej brak nikome ne oduzima prava i nikome ne cini stetu. Samo mi objasni kako dva geja koja zive zajedno citav zivot u ljubavi i postovanju erodiraju drzavu i drugome otimaju prava? Nikaki, eto kako. Dakle niko nema pravo da to zabranjuje. Za razliku od tebe kada vi trqzio kumovu penziju, gdje uzimas nesto od nekoga. Laznu analogiju si napravio. Нико ти и не забрањује да живиш са неким у љубави и поштовању, немој да вршиш замену тезе. Грађански брак , нити је гаранција за љубав и поштовање, нити је његово непостојање препрека за остваривање љубави. Грађански брак служи за заштиту институције породице. Рецимо, да супружник може да наследи пензију и здравствено осигурање супружника, и плаћање алиментације у случају развода, да би деца била колико толико осигурана. Ако је само до усвајања, шта фали да се тражи да самцима буде омогућено да лакше усвајају децу, то би било разложно и у корист и државе и деце. Месечева је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 hours ago, Ronald рече Daj mi tu studiju u kojoj piše da je homosexualnost epigeneticka greška? Niko ne mijenja uzorke i ne iskrivljuje do ovi koji na silu pokušavaju uvjeriti druge kako je djeci loše u homo zajednicama, kao onaj Mark Ragnerus. Ima ljudi koji su odrasli, srećni,zdravi, obrazovani, procitaj njihovu priču na Internetu. С обзиром да сам за тему заинтересована још од давне 2005/2006. год., у то време је таква поставка ствари била заступана и од стане WHO. Данас не знам како је, с обзиром да је наука у великој мери стављена под утицај новца и интересних група. Још тад су објављиване студије сасвим супротне овима које ти презентујеш. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 31 minutes ago, Џуманџи рече 3 quota, nijedan lajk, kak'i ste to ljudi! A `de lajkamo, pokazi? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, cloudking рече Sto meni dajes linkove? Pa nisam ja taj koji stavlja sumnju na pojavu homoseksualnosti u prirodi? Ma čisto da vidiš šta ima novo u nauci, hehe, bonobo: "Roughly 60% of all bonobo sexual activity occurs between two or more females". Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 А на овом линку је књига коју су, такође, објавили професори психологије са америчког универзитета који говоре о својим истраживањима на тему сексуалности и пола, а који у многоме руше тезе о урођености хомосексуализма и осталих сексуалних девијација ( written by Dr. Lawrence S. Mayer, an epidemiologist trained in psychiatry, and Dr. Paul R. McHugh, arguably the most important American psychiatrist of the last half-century — in the hope of improving public understanding of these questions. Examining research from the biological, psychological, and social sciences, this report shows that some of the most frequently heard claims about sexuality and gender are not supported by scientific evidence. The report has a special focus on the higher rates of mental health problems among LGBT populations, and it questions the scientific basis of trends in the treatment of children who do not identify with their biological sex ). http://www.thenewatlantis.com/publications/number-50-fall-2016 Значи, баратамо студијама које се суштински косе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Месечева рече С обзиром да сам за тему заинтересована још од давне 2005/2006. год., у то време је таква поставка ствари била заступана и од стане WHO. Данас не знам како је, с обзиром да је наука у великој мери стављена под утицај новца и интересних група. Још тад су објављиване студије сасвим супротне овима које ти презентујеш. Evo, i nemoj toliko vjerovati u teorije zavjere, Dušan objasnio dosta toga: http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 hours ago, cloudking рече Prvo, samim tim sto biras da koristis rec "greska" ti jasno odredjuje politicki stav po ovom pitanju. Drugo, kakve veze imaju "epigeneticke greske" sa problem usvajanja dece? Политички став? Прво, ја сам по професији лекар. Против хомоса немам ништа јер је 50% мушкараца медицинара хомосексуално. То су показале анкете урађене међу студентима медицине још давно док сам ја била студент. Вредни, марљиви људи, посвећени, углавном одлични студенти. Мени је веома жао што смо као друштво спали на ово да морамо да се правдамо како нисмо малициозни и злонамерни према онима који су другачији од нас. А ти си, изгледа (исправи ме ако грешим) у категорији оних који аутоматски оптужују и осуђују, чим се неко не уклопи са твојим ставовима, као да си сам до те мере исправан и савршен да је немогуће да ти нешто погрешно схваташ, а заправо си само човек који подржава актуелне политичке вибрације на ову тему. Управо ја, све време, позивам на опрезност и неприхватање статистичких студија здраво за готово- ни у једном смеру. И у неком од претходних коментара сам позвала на озбиљнија истраживања. Да ли знаш и схваташ шта је епигенетика тј. епигенетска грешка? Ако схваташ, онда није тешко закључити зашто тој проблематици треба прилазити веома опрезно. Дакле? -Владимир-, Nina 777, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 33 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Не бих могао ни да се сложим ни да се не сложим са тобом, јер на свету постоје поретпостављам милиони геј парова, а ја не познајем ниједан геј пар Са друге стране, мислим да је негде пола - пола од људи које знам да су верни својој жени... Све у свему, мало ми је претерано потенцирање да се геј односи базирају у толикој мери на сексу (за шта је крива и сама геј поткултура у мас медијима), јер верујем да има много њих којима је, поготово у неким годинама, као уосталом и хетеро људима, више стало до других ствари него до не-знам-ти-ни-ја каквог секса са неким кога познају већ 20 година нпр. Тако да не знам, што и геј људи не би могли да имају суштинску блискост и љубав међу собом. Што се тиче овог мормона, стварно ми је супер тип оставио утисак, свака му част, нарочито за један наступ за пример, у коме нико не намеће своју причу, већ само нуди опцију. Али на страну, то, никако не верујем да је баш баш скроз геј икад био, јер да је тако, онда никад не би могао да спава са женом, ни под каквим условима, а камоли да има "јак сексуални живот" у годинама када долази до засићења и у паровима који су привлачни једно другом. Или је можда он право чудо Божије које се јавило међу мормонима Moj drug koji je gej, ne zna ni jedangej par koji je monogaman, koji se odrzao zaista dugo( a da nije bilo skrivenih prevara ili dozvoljenih prevara), osim jednog, koji su po prirodi obojica aseksualni, a ima jako mnogo kontakata i kod nas i u svetu. Sami sebe nazivaju tetkama, i kurvama, i smeju se, uzivaju u tome...vrlo im je jasno sta znaci taj stil zivota, i na neki nacin su srecni sto ne nose krst onoga sto nosi porodican zivot... i misle da su iznad, jer su "slobodni" Za hetero sam upravo i rekla, takvog pristupa seksualnosti imas i kod mnogih hetero,samo sto oni to rade sa supr.polom, ali nemaju blagoslov za takav stil zivota..neki to rade i u braku, sto znaci da su licemerno tu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Paradoksologija Pogledaj ovo i primjetices kako žene i muškarci odgovaraju na pitanja. Koliko su žene u BiH obrazovanije, informisanije i tolerantnije od muskaraca čak i kada nemaju nikakvo znanje to na svakom koraku može da se vidi. Naravno ne generalizujem. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 11 minutes ago, Ronald рече Evo, i nemoj toliko vjerovati u teorije zavjere, Dušan objasnio dosta toga: Душан још само да нам ДОКАЖЕ еволуцију. ТЕОРИЈА еволуције, да те подсетим, не може бити основ за овако озбиљне расправе. п.с. не негирам је, али је опет не прихватам здраво за говотово Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука