Deja Vu Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 27 minutes ago, RYLAH рече @cloudking @Зосима Ајде баталите више са вређањем, безвезе би сад било да вам због глупости изричем опомене, а нисам у фазону да идем само за вама по форуму. Ja bih ovom Zosimi za kaznu pustio nesto od Milosa Bojanica cisto da na trenutak oseti predukus pakla. Драшко, Зосима, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 58 minutes ago, Ronald рече Navedi zbog cega ljudi homosexualci ne mogu odgojiti dijete Нигде, али нигде нисам рекла да они то не могу. Свако то може. Проблем је што се деца узимају олако, чак и од стране родитеља. Свако од нас може да упадне у причу да као Вотсон од свог или усвојеног детета направи малог Алберта. Ова тема, као и све остале, сличне, враћају нас увек на почетак приче - ко прихвата хомосексуалност, он даље прихвата све њихове захтеве као оправдане. Ко не прихвата, има отпор према тим њиховим правима. Признајем, ја сам у другој групи. И тешко да ће ме линкови према некаквим истраживањима, разговор на форуму или парада померити ка првој групи. Када и ако будем имала прилике, а волела бих да се то деси, да видим, чујем, упознам неки хомо пар, али не на ТВу или нету, него у комшилуку, у реалној средини, који ће рећи - да волимо се, желимо нашу љубав и нежност да пренесемо на дете које ћемо водити до човека, доброг човека, желимо да том детету улепшамо живот, или који већ разлог имају да усвоје дете, то ће ми бити довољно. Знам их доста, не иду на параде, не воле децу. Не да не желе да усвоје децу, него их посматрају како један рече као "мале штеточине". Можда нисам упознала праве хомо људе, али такве сам добила у свом окружењу. Мени све то исувише делује исполитизовано, и буквално ту целу причу и посматрам као Роналдове пингвине, вероватно смо већ дубоко у том лабораторијско-експерименталном добу. александар живаљев, -Владимир-, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 hour ago, Џуманџи рече Сори, омашила сам тему, мислила сам да је о усвајању. Едит: да ли је Црква апеловала некада на парове који нису венчани у Цркви да не усвајају децу, или предлагала закон који би онеомогућио усвајање деце људима који нису у Браку? Ако јесте - зашто јесте, ако није - зашто није? Питам, паде ми на памет, пошто је брак темељ, јел те... Nisi nista omasila, prica o usvajanju je prica o zdravom braku/porodici, samo je i ova tema vec odavno otisla u honduras... АлександраВ, Џуманџи and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 7 minutes ago, Juan рече А могу ли самци да усвоје дете (по закону)? Mene isto zanima, ali sto se Crkve tice, da li samac/samica moze da usvoji dete i da se smatra roditeljem? Nema crkvenopravnih prepreka, ili ima? Naravno, podrazumevamo da (npr. ja) ispunjavam sve ostale uslove, samo nemam bracnog druga? Jel' dozvoljeno? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 21 minutes ago, АлександраВ рече Нигде, али нигде нисам рекла да они то не могу. Свако то може. Проблем је што се деца узимају олако, чак и од стране родитеља. Свако од нас може да упадне у причу да као Вотсон од свог или усвојеног детета направи малог Алберта. Ова тема, као и све остале, сличне, враћају нас увек на почетак приче - ко прихвата хомосексуалност, он даље прихвата све њихове захтеве као оправдане. Ко не прихвата, има отпор према тим њиховим правима. Признајем, ја сам у другој групи. И тешко да ће ме линкови према некаквим истраживањима, разговор на форуму или парада померити ка првој групи. Када и ако будем имала прилике, а волела бих да се то деси, да видим, чујем, упознам неки хомо пар, али не на ТВу или нету, него у комшилуку, у реалној средини, који ће рећи - да волимо се, желимо нашу љубав и нежност да пренесемо на дете које ћемо водити до човека, доброг човека, желимо да том детету улепшамо живот, или који већ разлог имају да усвоје дете, то ће ми бити довољно. Знам их доста, не иду на параде, не воле децу. Не да не желе да усвоје децу, него их посматрају како један рече као "мале штеточине". Можда нисам упознала праве хомо људе, али такве сам добила у свом окружењу. Мени све то исувише делује исполитизовано, и буквално ту целу причу и посматрам као Роналдове пингвине, вероватно смо већ дубоко у том лабораторијско-експерименталном добу. Pa mozda i jeste problem sto nisi upoznala ljude koji su usvojili djecu i vole se, jer je ovo ipak sredina u kojoj su patrijahat i tradiicionalne vrijednosti dosta dominantne. Ne mozes posmatrati ljude i pingvine isto, jer mi imamo alternativu za razliku od zivotinja, kulturno smo mnogo napredniji tako da je ipak neiporedivo. Pingvini u zoo vrtu su eksperiment koji nam govori da je moguce i kod zivotinja ako im se obezbjedi isto kao ljudima, prije svega mlijeko za mladunce, odnosno pocetni uslovi. Mlijeko je neophodno i nekim majkama koje ne mogu da doje. Nemam ja nista protiv tvog stava, ja samo kazem da ima dosta ljudi koji su odrasli u homo, bi i transrodnim porodicama i nemaju nikakvih psihickih, emocionalnih problema. Ako negdje u realnosti upoznas homo par koji je usvojio djecu, vole ih i paze, mozda i ti pocnes drugacije da gledas, sto ne mora da znaci da ces promijeniti misljenje. Zasto sam ja poceo sa zezanjima, pa ni mi vec dugo ne zivimo u okruzenju koje je 100% prirodno, izmjenili smo ga i nazalost dosta unistili, mozda i bespovratno, tako da sam se samo nadovezao jer je svrha u podizanju naravno. Sve najbolje Aleks i izvini ako sam te nepotrebno navodio na pisanje mojim igranjem sa rijecima "prirodno i neprirodno". александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 30 minutes ago, Џуманџи рече Mene isto zanima, ali sto se Crkve tice, da li samac/samica moze da usvoji dete i da se smatra roditeljem? Nema crkvenopravnih prepreka, ili ima? Naravno, podrazumevamo da (npr. ja) ispunjavam sve ostale uslove, samo nemam bracnog druga? Jel' dozvoljeno? Shapiro na avataru a postavljas demonska pitanja. Џуманџи, александар живаљев and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Nisam za to uopste Zasto? Gde su dokazi? Pa nema ih Postoje stavovi. Vecina gej populacije koju poznajem su ok ljudi, dobri, ne verujem da bi iskvarili nekoga kao pojednici. Ali kao par...nisam za to. Po mom osecaju to nije dobro za dete. Znam i gejeve koji vole decu ali im ne pada na pamet da ih prave ili usvajaju jer im nije u skladu sa njihovom orijentacijom Nema ovde dokaza, studija koje su pokazale ovo ili ono....to je sve diskutabilno Samo bez.vrijedjanja molim ;-) Sanja Т., Dijasporka, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Управо сада, Aquilius Cratus рече Shapiro na avataru a postavljas demonska pitanja. И аплоудујем Ничеа. Па, шта знам, покушала сам у том правцу да поведем дискусију: ако је Брак основа, темељ, да ли би требали да се залажемо за то да они који нису у Богомустановљеној заједници ((црквеном) Браку) не усвајају децу? Или да подржавамо мање зло? Aquilius Cratus, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 14 minutes ago, Ronald рече Sve najbolje Aleks александар живаљев and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 3 minutes ago, Џуманџи рече И аплоудујем Ничеа. Па, шта знам, покушала сам у том правцу да поведем дискусију: ако је Брак основа, темељ, да ли би требали да се залажемо за то да они који нису у Богомустановљеној заједници ((црквеном) Браку) не усвајају децу? Или да подржавамо мање зло? Pa ako smo rascistili da homoseksualci ne mogu da zasnuju crkveni brak onda automatski pricamo o gradjanskom, zar ne?! A ako pricamo o gradjanskom to je onda van teoloskih dilema vec pitanje prava. Ћириличар, Џуманџи and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 4 minutes ago, Драшко рече Postoje stavovi. Који би морали бити засновани на још нечему осим на осећају за филинг. (не кажем теби, него уопштено мало, око овог залагања за законе ) Кад ме водиш на кафу? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Men ezanima u kojim državama gej parovi imaju pravo na usvajanje dece i koji procenat gej parova ( koji su valjda registrovani zakonski ) tamo stvarno usvaja dete ? Ћириличар and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Управо сада, Aquilius Cratus рече Pa ako smo rascistili da homoseksualci ne mogu da zasnuju crkveni brak onda automatski pricamo o gradjanskom, zar ne?! A ako pricamo o gradjanskom to je onda van teoloskih dilema vec pitanje prava. Требало би. Али се изгледа не може напустити еклисиолошко полазиште, па реко' да видим како, колико, зашто и када га користимо, а када не. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 10 minutes ago, Џуманџи рече Који би морали бити засновани на још нечему осим на осећају за филинг. (не кажем теби, него уопштено мало, око овог залагања за законе ) Кад ме водиш на кафу? Zasnovani na mom ubedjenju vaspitanju (name it) da su mama tata pas i kravatatataaaaaa..... Do skoro je to bila bolest. Vise nije. Ok. Ali ovde prosto nema dokaza tipa "arhimedovog zakona" pa da zasnujem stav Zato mislim da su samo stavovi u pitanju. Na mom vencanju su bili tri pripadnika/ce te populacije....ne brini nisam ja neki homofobicar...samo imam stav..covece ja najzad imam.stav, P.s.vodim te sutra ako si free.....samo se bre javi na vajber poruke :-D Sanja Т., Џуманџи, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Predstavnici "istinske SPC" osveštavaju Trg Republike FOTO Na beogradskom Trgu Republike, posle završene Parade ponosa, okupili su se predstavnici “Srpske istinske pravoslavne crkve“. IZVOR: B92 NEDELJA, 18.09.2016. | 15:55 B92 Kako javlja reporter B92 sa lica mesta, oni osveštavaju mestu na kom su nekoliko sati ranije bili prestavnici LGBT populacije. B92 Oni su Paradu ponosa završili na, kako su rekli “srcu grada“, posle šetnje koja je krenula od Trga Slavija. B92 Posle Parade ponosa koja je prošla putanjom od Trga Slavija do Trga Republike, stanje u glavnim beogradskim ulicama se normalizuje. B92 Parada pod sloganom “Ljubav menja svet“ je održana uz poruku organizatora da je to istorijska šetnja jer prvi put kolona ide od Slavije do “srca Beograda“. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=09&dd=18&nav_category=12&nav_id=1178103 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука