verum est in beer Написано Септембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 3 hours ago, Плаво Небо рече И да напоменем, нисам бранитељ вере и нисам присталица ни новотараца, дао ми Бог да се родим као Православни Србин па како ми Господ да за даље. ??? Светислав Павловић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Септембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 1 hour ago, Јелена011 рече Verume, ne stizem...nego da ti kazem jedno kad dođes u Bg javi se vodimo te na pivo Ја и дошао и прошао, али одувек сам у њему систер Али увек сам за пиво Јелена011 and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 5 minutes ago, verum est in beer рече Немој да глумиш невину снајку. Тачно си рекао што си желео да кажеш, немој сада да глумиш невиност, стој иза својих речи!!!! Па макар биле и погрешне. Најмање један од нас двојице не уме да чита мисли, то је очигледно. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 12 minutes ago, Милан Ракић рече И без тебе и по теби, Бог се сваком студенту ПБФ-а открије и обрати на почетку сваке академске године, у зависности када почетак "пада" (око 1. октобра) углавном, када се врши призив Светог Духа и благодарење за почетак Нове академске године. i soc.radnicima mora dopasti bar na neki datum, jer nam na poslu sleduje pakao! ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Септембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 6 minutes ago, Ниџока 1.1 рече Најмање један од нас двојице не уме да чита мисли, то је очигледно. Ја искрено немам тај таланат, а за тебе брате свака ти част. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 36 minutes ago, verum est in beer рече Ја и дошао и прошао, али одувек сам у њему систер Али увек сам за пиво Skleroza a onda je neko jos od modova dole na juznoj pruzi, ja sam mislila da si ti verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 2 hours ago, verum est in beer рече Да ли је то мој текст? Јесте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 3 hours ago, Плаво Небо рече Ево, још овде си рекао да ти се текст свиђа. Чим ти се свиђа, то је исто као да си га ти написао. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2016 Рекох већ, мало се едукуј па таласај. Где сам ја рекао да су св, Оци западне цекве? Немој да глумиш паметнило, боље да научиш нешто, јер да знаш, не би ни говорио то. Malo je nejasno rečeno: ,,Сви се бусају св. Оцима Цркве, а они су почели да се изучавају пре сто и кусур година и то су Руси почели, а све то је узето од римокатолика. И не само то, него и црквена археологија и многе друге области. " Pa samo proveravam kolko sam naučio i kolko sam razumeo rečeno. daleko od toga da talasam. Edukujem se po moćima svojim.Problem je što je i učitelja raznoraznih pa nije na odmet pitati na više strana. Praštajte ako deluje kao pametovanje i molim pomozite vašim znanjem nama nedovoljno edukovanim. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2016 На крају треба да знаш, сине мој љубљени, да у данашње време, нико ни међу мирјанима, ни међу монасима, ни међу јерејима или архијерејима, не поштује, не љуби, не боји се и не прима никога, као апостола Божијег и ученика Христовог, по љубави Христовој, или по заповести, или ради вечних блага која су нам обећана; већ сви ми презиремо једни друге, и ружимо једни друге: монаси осуђују монахе, јереји архијереје, мирјани све њих и једни друге међу собом, и уопште нико нема на уму да Црква Божија, каква је била у древна времена, таква је и сада, и као што је онда у њој Бог одредио прве Апостоле, друге пророке, треће учитеље и остале које је побројао свети Павле, тако и сада они пребивају у лицима својих наследника, предстојатеља цркве да би их свако примао: неке као Апостоле, неке као пророке, неке као учитеље. Ми смо пак то сасвим заборавили и без мере се узносимо једни над другима. Онога који ме је јуче крстио, ослободио од греха и кварежи моју душу, испунио ме благодаћу Светога Духа, причестио пречистим телом и спаситељном крвљу Господа нашег Исуса Христа и начинио ме сином Божијим (шта су друго, боље од овога чинили и онда за хришћане Христови Апостоли?), на тога истога ја сада нећу ни да погледам ни да га поздравим зато што то сматрам срамотом за себе; не излазим му у сусрет када иде код мене, да му укажем поштовање, и принесем љубазност, већ са досадом говорим своме слуги: “шта хоће он? Реци му да је твој господар заузет и да нема времена да га прими.”. Већ да не говорим о томе што је још горе и непоштеније, да се овако понашају не само према монасима него и према јерејима, и то они исти који се исповедају код њих и поверавају им своју душу. Бива да неко изабере себи духовног оца и учитеља на исповести, и после неког времена, када га је овај назвао духовним сином, почиње да показује гордост пред својим духовним оцем, и уместо да му буде духовно чедо и ученик, постаје духовни отац и учитељ и почиње читати задатке свом духовном оцу; противречи му и понижава га, ако се деси да му овај (духовник) каже нешто што му (сину) није по вољи; након неког времена он сасвим заборавља да има духовног оца и учитеља. Ако духовни отац сам дође ка њему, али не чини његову вољу и не повлађује његовим жељама, или боље рећи не пада сам заједно сњим, да не би заједно с њим и погинуо, тада га он оставља и тражи другог, који би повлађивао његовим телесним жељама.преп. Симеон Нови Богослов Sanja Т., Н И Н Е, Bokisha and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2016 Не баве се сви покемонима МАНСТИР РУКУМИЈА: Ако нисте ожењени или удати, ево решења! Сваке прве суботе у месецу у манастиру Рукумија се читају молитве за женидбу и удају, и сваки пут све већи број момака и девојака присуствује овим молитвама. После читања молитава сви долазе у манастирску трпезарију на послужење, где се могу међусобно и упознати. Пошто смо сматрали да овај позитиван пример бриге за младе, а самим тим и за будућност српског народа, не сме остати непримећен, замолили смо оца Симеона за благослов да на сајту објавимо ову лепу вест како би што више младих, за које се готово нико у друштву не брине, дошло на молитву и Божијом милошћу склопило хришћанске бракове. Манастир Лепавина http://arandjelovacinfo.rs/2016/09/04/manstir-rukumija-ako-niste-ozenjeni-ili-udati-evo-resenja/ Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2016 АлександраВ, Bokisha and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 On 9/3/2016 at 20:53, Дијана. рече sto ste na ovoj temi svi nadrndani bre. Хаха, Дијана не могу да верујем , е нисам очекивала од једне фине културне жене за коју те сматрам , један овако улични израз / надрндани / Но шалим се наравно, " е сад си човек дај руку " / што рече, у једном чини ми се тв дуелу владика Атанасије Јефтић неком тамо са ким је дуелисао / АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 'oces reci da nisam apsolutno, konstantno i neprikosnoveno prepodobna? nego covjek, errare humanum est АлександраВ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 7 minutes ago, Дијана. рече 'oces reci da nisam apsolutno, konstantno i neprikosnoveno prepodobna? nego covjek, errare humanum est Ееее, баш тако.... Дијана. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука