karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ниси никога повриједио 0202_238 Што се Старог Завјета тиче:тачно је да Стари Завјет одобрава полигамију у неким случајевима као и инцест али као што неко горе рече:не значи да је то исправно.Свети Илија је био дјевственик а колико знам и ви га признајете као пророка. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ево овдје да поновим одговор Александра: Dajte mi objašnjenje sljedečih citata: Nadglednik dakle treba da je besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, pametan, častan, gostoljubiv, sposoban da uči. Poslužitelji neka su muževi jedne žene, koji dobro upravljaju djecom i svojim kućama. То значи да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац. Naveo sam dva citata dali ste odgovor i idemo dalje!Nebih volio da me razumijete da omalovažavam ikoga.Ja se zahvaljujem na ovom našem fer dijalogu i nijednim postukom nebih želio da uvrijedim ikoga! Не вријеђаш никога аман човјече 0202_238 Само нас интересује зашто се не слажеш? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Енизе, ниси ми одговорио на питање зашто и женама није дозвољено више мужева, ако је један од разлога полигамије жеља да се спречи разврат? Ето, како жене сачувати од разврата? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Енизе, ниси ми одговорио на питање зашто и женама није дозвољено више мужева, ако је један од разлога полигамије жеља да се спречи разврат? Ето, како жене сачувати од разврата? Dobro pitanje:Brate kod nas u islamu nije dozvoljeno da čovjek ima odnos sa ženom sa kojom je neko imao odnos prije (muž,pa umro ili se razveli, ili silovana nedaj bože,) sve dok se ne očisti tj dok ne bude imala menzes.Ženi nije dozvoljeno u islamu da se uda za drugog čovjeka sve dok joj sa prvim mužem ne istekne period iščekivanja.Žena koja je u drugom stanju i umre joj muž ako se desi da se uda za drugog, dok ne rodi nije joj dozvoljen odnos sa novim mužem dok ne rodi.Zbog čega, tako precizne odredbe , to je zbog toga zato što u islamu nije dozvoljeno mješanje različitih sjemena zbog čistoče i jasnoče porijekla djeteta koje se rodi! Djetetu se mora znati ko mu je otac. To jedno! Drugo u islamu muževi vode brigu o ženama a ne žene o ljudima! Treće:Žena je poput njive u koju se može samo jedno sjeme sijati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Četvrto muškarci su ti koji gube živote a ne žene i biva manjak muškaraca a ne žena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Četvrto muškarci su ti koji gube živote a ne žene i biva manjak muškaraca a ne žena. У Кини је тренутно мањак жена, шта да им саветујемо? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 У реду Енизе, али зар ти се не чини да су та објашњења одраз свести и клутуролошког времена далеке историје? Мучкарци гину, кажеш, а не жене. Вероватно си мислио на ратове. Но, ево данас и жене бивају војници. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Četvrto muškarci su ti koji gube živote a ne žene i biva manjak muškaraca a ne žena. У Кини је тренутно мањак жена, шта да им саветујемо? 0311_womens Мислим да је и Бања Лука имала, а можда још увек има, тај проблем. Однос мушкараца и жена је 1:7. Хе, благо бањалучанима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Četvrto muškarci su ti koji gube živote a ne žene i biva manjak muškaraca a ne žena. У Кини је тренутно мањак жена, шта да им саветујемо? Јадни кинези...а тако су гошћољубиви! 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 То значи да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац. Jel` ovo znači da se čovjek treba osjećati kao kastriran,ili da se kastrira... Čini mi se da je to protiv prirode čovjekove. A,to pokazuje ,veoma zorno, i primjer katoličkih sveštenika,koji malo malo naprave neki belaj zbog celibata... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Не могу да нађем одговарајућу тему за ово, па ево овде да метнем. :smiley: Да ми неко каже нешто више о bold-ираном делу овог текста. Харам ал шериф или Омарова купола на стени, подигнута је на месту срушеног јеврејског храма краља Соломона (који се у Курану помиње као Сулејман), а изградио је калиф Абдул Малик у 7. веку, с'кубетом од злата и раскошним мозаиком. Унутра се налази Света стена у којој је коњ оставио отиске - пророк Мухамед је из Меке долетео на Бураку, крилатом коњу с'лицем жене и телом пауна, и лествицама светлости вазнео се у рај (џенет на арапском). Помагао му је арханђел Гаврило. Дакле, да ли је то тачно тј. да ли ви заиста верујете у то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 То значи да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац. Jel` ovo znači da se čovjek treba osjećati kao kastriran,ili da se kastrira... Čini mi se da je to protiv prirode čovjekove. A,to pokazuje ,veoma zorno, i primjer katoličkih sveštenika,koji malo malo naprave neki belaj zbog celibata... Не да се кастрира, већ је брак светиња и може бити само један (као и живот). Када говоримо о природи, питао бих те о којој природи је реч? Којој природи то треба да угађамо? Зар овој коју смо стровалили у грех, страст и смрт? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Не могу да нађем одговарајућу тему за ово, па ево овде да метнем. :smiley: Да ми неко каже нешто више о bold-ираном делу овог текста. Харам ал шериф или Омарова купола на стени, подигнута је на месту срушеног јеврејског храма краља Соломона (који се у Курану помиње као Сулејман), а изградио је калиф Абдул Малик у 7. веку, с'кубетом од злата и раскошним мозаиком. Унутра се налази Света стена у којој је коњ оставио отиске - пророк Мухамед је из Меке долетео на Бураку, крилатом коњу с'лицем жене и телом пауна, и лествицама светлости вазнео се у рај (џенет на арапском). Помагао му је арханђел Гаврило. Дакле, да ли је то тачно тј. да ли ви заиста верујете у то? Ја сам сличне сцене као дете гледао у дивним арапским бајкама о Аладину, Алибаби,... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 То значи да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац. Jel` ovo znači da se čovjek treba osjećati kao kastriran,ili da se kastrira... Čini mi se da je to protiv prirode čovjekove. A,to pokazuje ,veoma zorno, i primjer katoličkih sveštenika,koji malo malo naprave neki belaj zbog celibata... Не мора да се "кастрира", може да промени занимање па да се ожени поново. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Може бити да смо овим исцрпели тему о ,,саксуалности'' у дијалогу са муслиманима. Али аргументи, односно наука о ,,девствености'' за хришћане је веома опширна и сложена, јер је заснована на читавој теолошкој причи. За нас хришћане није девственост, само тек тако, нешто пожељно и часно, за поштовање итд, већ је од егзистенцијалне важности. Док смо на овоме свету и у оваквоме животу можемо имати телесна утешења у браку, са ,,једном женом'', то јест у брачној заједници. Међутим, од момента када ће престати овакав начин постојања света и историје, промениће се и начин постојања телесних својстава у одређеним категоријама које су наведена у Новоме Завету. На пример, неће бити мушког ни женског, неће бити грка ни јудејца, роба ни господара итд., у том отвореном разликовању и поделама, већ ће сви бити ,,једно''. Неће бити женидби и удавања, али биће ,,кћери и синови Божији'', исто тако неће бити нација и држава, али биће ,,спасени народи и цареви'' (Отк.21,24). Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука