-Владимир- Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 9 minutes ago, Јелена011 рече . Neko ko dođe na forum ili u zivot i pocne da prica o tome da mu se to vrzma po glavi, prvo je izuzetno hrabar jer je to i dalje tabu, a drugo ima problem. Или је трол. 9 minutes ago, Јелена011 рече Teoretski gledano ti si sve rekao sto stoji da svi mi verujemo u Hrista snagom jednog apostola pomerali bismo planine, al care da li mislis da to pomaze coveku u nevolji. Видео сам из прве руке и то код особа са овог форума . Носе такав крст под којим бих се ја десет пута сломио , и не ропћу. А овде имамо човека који је дошао да тролује и да се спрда са озбиљним темама, јер има вишак времена. @Arsenija Нисам. Хвала за информацију, врло је информативна. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 3 minutes ago, -Владимир- рече Или је трол. Видео сам из прве руке и то код особа са овог форума . Носе такав крст под којим бих се ја десет пута сломио , и не ропћу. А овде имамо човека који је дошао да тролује и да се спрда са озбиљним темама, јер има вишак времена. @Arsenija Нисам. Хвала за информацију, врло је информативна. Moguce, ne kazem, ali ko sve cita ovaj forum? Da li ce mozda neko ko je u muci proguglati malo na temu samoubistva i reci cek da vidim sta pise i videti recenicu da imas vere ne bi ti to padalo na pamet. Jel teoretski, ti jesi u pravu za sve, da imamo vere svi ovo bi bio raj na zemlji, isceljivali bismo volesne, tesili tuzne, radovali se sa srecnima, ne bi bilo sukoba, ne bi bilo toliko toga. Ali mi nemamo veru apostola, al sta sad? Da se kolektivno samoubijemo? Malkice samo da porazmislimo da nase reci treba da budu blage i nekom melem na ranu pogotovo na ovako osetljivim temama. Jeste da je odgovornost za svaciji zivot u njegovim rukama, da svako svoje odluke donosi i snosi, ali mi i ne slutimo koliko mozemo doprineti tome. florenntina and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 2 hours ago, Агница рече ако мисле да им је то усуд и судбина то је управо и циљ ђавола да их лаже и плаши..у православљу судбина не постоји.. Dobro, to je tvoje mišljenje, ali ne veruju svi u đavola, ni u boga, neko veruje u sudbinu,neko u nirvanu,neko u karmu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Upravo tako Jelena. Previse ispreplitano uzduz I popreko, zacinjeno djavoljom rabotom...Sve je, samo nije povrsno I jednostavno. Kada je moja majka upala u duboku psihozu ( laicki pisem I u proslom vremenu, iako to jos uvek traje), tada smo svi VIDELI da "nesto sa njom nije u redu". Nije istina zapravo da je tad nastao problem.Nastao je decenijama u nazad.Jednostavno, ne nauceni, bez ikakvog iskustva u takvim bolestima I bez razgovora sa ljudima koji su prolazili kroz to, niko od nas nije mogao da prepozna njeno ranije, visegodisnje ponasanje, kao bolest, kao poziv u pomoc. Lecenje je zapocinjala , pa odustajala.Problemi su uvek bili isti, bez ikakve podrske oko sebe, bez Boga u sebi.... Kada je doslo do toga da se bukvalno krije I izviruje kada joj neko dodje I da u svakome vidi pretnju, ali bukvalno pretnju, tada smo je odveli u bolnicu. Posto nije bila agresivna, vracena je kuci uz terapiju. Umisljaji su bili njena realnost, a od realnosti tesko da je sta bilo u tim trenucima. Sutra dan je izasla malo napolje, otisla do bunara I htela da udje u njega. Kada sam je videla I pitala sta radi rekla mi je : " Rekli su mi da udjem, treba da se pozdravimo". Bogu hvala na snazi u tom momentu I pribranosti.Pozvala sam je da udje u kucu da se pozdravimo I da odemo do tate . Naravno, odvezla sam je u bolnicu I tamo je ostala da lezi. Dijagnoza, atrofija mozga . Bogu hvala, sada je pod terapijom I redovnim kontrolama.Veoma svesna, cak I onoga sto se desavalao u tim danima. Zahvaljuje na ljubavi I podrsci, a ja njoj zahvaljujem na saradnji I poslusnosti. Bogu smo zahvalne obe. Kada sam je pitala , mnogo kasnije, zasto ona misli da se sve to desilo, odgovorila mi je da je mislila da nikome vise nije potrebna! Glasove nije umela da objasni... Izvinite na podugackom postu, ako mislite da je nepotrebno I preterano obrisite.Pozeleh sa vama da podelim jedno iskustvo. Danijela, Goku, 3006 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 ...to je nešto najstrašnije što čovek može uraditi sebi, u kakvoj agoniji i psihičkom stanju čovek mora biti da bi to uradio -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Hvala tebi Sanja sto si to podelila s nama. Teske su to stvari, a ljudi se plase da pricaju, stide sebe i svojih, kao da je sad ona kriva sto je bolesna. Mislim, moze i tako, krivi smo svi za sve, al jbg to ne pomaze. Ljudi dodju pa citaju, ok neko je trol, al depresije, psihoze, razna stanja i s.anja nisu nesto sto se desava tamo negde tamo nekom, nije dovoljno reci ma ja verujem u Boga sta mi moze, pa to je gordost. Moze, jer bolest ne bira niti se dobija po zasluzi ili kazni. Kao da zivimo u starom zavetu i borimo se tako sto lazemo sebe da ako si dobar bice ti dobro, ako nisi sticice te kazna. Nema tog automatizma kod Boga. Meni su za fizucku bolest tako govorili -da si se vise molila izlecila bi se. Ma care super si ti, al nisi ni svestan koliko to strah govori iz tebe, strah da se ti ne razbolis, pa je lakse da kazes drugom tako nesto. Teske su to teme i nije za svakoga da se time bavi, slazem se, al kad te snadje il nekog tebi bliskog, tu filozofije nema. Ima da kopas rukama i nogama i da gledas kako najbolje da mu pomognes. Stide se ljudi, mnogo je tabua oko toga, mnogo zidova dizemo lazuci sebe i druge da smo sjajni a unutra bol i tuga. Pa cemu? Da, ok, ko oma veru apostola neka leci ljude, ko nema uci, citaj, edukuj se. Mnogo mi je drago da ti je mama dobro, junakinje ste obe Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 22 minutes ago, Сања Т. рече Upravo tako Jelena. Previse ispreplitano uzduz I popreko, zacinjeno djavoljom rabotom...Sve je, samo nije povrsno I jednostavno. Kada je moja majka upala u duboku psihozu ( laicki pisem I u proslom vremenu, iako to jos uvek traje), tada smo svi VIDELI da "nesto sa njom nije u redu". Nije istina zapravo da je tad nastao problem.Nastao je decenijama u nazad.Jednostavno, ne nauceni, bez ikakvog iskustva u takvim bolestima I bez razgovora sa ljudima koji su prolazili kroz to, niko od nas nije mogao da prepozna njeno ranije, visegodisnje ponasanje, kao bolest, kao poziv u pomoc. Lecenje je zapocinjala , pa odustajala.Problemi su uvek bili isti, bez ikakve podrske oko sebe, bez Boga u sebi.... Kada je doslo do toga da se bukvalno krije I izviruje kada joj neko dodje I da u svakome vidi pretnju, ali bukvalno pretnju, tada smo je odveli u bolnicu. Posto nije bila agresivna, vracena je kuci uz terapiju. Umisljaji su bili njena realnost, a od realnosti tesko da je sta bilo u tim trenucima. Sutra dan je izasla malo napolje, otisla do bunara I htela da udje u njega. Kada sam je videla I pitala sta radi rekla mi je : " Rekli su mi da udjem, treba da se pozdravimo". Bogu hvala na snazi u tom momentu I pribranosti.Pozvala sam je da udje u kucu da se pozdravimo I da odemo do tate . Naravno, odvezla sam je u bolnicu I tamo je ostala da lezi. Dijagnoza, atrofija mozga . Bogu hvala, sada je pod terapijom I redovnim kontrolama.Veoma svesna, cak I onoga sto se desavalao u tim danima. Zahvaljuje na ljubavi I podrsci, a ja njoj zahvaljujem na saradnji I poslusnosti. Bogu smo zahvalne obe. Kada sam je pitala , mnogo kasnije, zasto ona misli da se sve to desilo, odgovorila mi je da je mislila da nikome vise nije potrebna! Glasove nije umela da objasni... Izvinite na podugackom postu, ako mislite da je nepotrebno I preterano obrisite.Pozeleh sa vama da podelim jedno iskustvo. Zastrašujuće je kako ti "oni"... čoveka mogu navesti da oduzme sebi život... Ne daj Bože nikome... A majci želim sve najbolje i da je dragi Bog sačuva kao i onda kod bunara... Sanja Т. and Агница је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 22 hours ago, Pronobis рече Нисам знао тачно где ову мрачну тему да поставим. Елем, суицид или самоубиство, сви знамо шта је то. Већина људи изврши самоубиство због депресије, која је изазвана због одбачености, разних породичних, љубавних, финансијских проблема. Један део људи изврши самоубиство због неподношљивих психичких проблема (фобије и остало). А један део, онај мањи, изврши самоубиство због немоћи да пронађе смисао живота као и немоћи да превазиђу проблем смрти. Мала дигресија, индиректно сам познавао једног младића, који је током гимназијских дана где смо ишли, би с времена на време говорио да када напуни 21 годину, да ће да се убије. Био је страшно интелигентан за математику, физику. Многи су мислили да му је то некаква неслана шала јер је био доста духовит и волео је да се и шали. Није никако могао да схвати зашто уопште он и било шта друго постоји. Када је ваљано загазио у 21. годину, ујутро је појео бурек с јогуртом, отишао на мост, понео личну карту ради идентификације и скочио је с моста. Заиста кад човек тако погледа, смрт је поруга свему, људи се рађају да би умрли. Кад видим у парку на пример неку мајку како гура мало дете у колицима, сви би помислили, јаооо види ново дете, нови живот. А ја видим, јаоооо види ново дете, нова смрт. Због хира и себичности тих родитеља, то дете је рођено, па ће морати цео живот у школи да стрепи, па код зубара да му оном бушилицом иритирају живац, па ће да стрепи на неким глупим испитима, па ће да стрепи на разговорима за посао, па ће да стрепи да ли ће да изгуби посао, и онда пре или касније, ако не погине до тада, ће да добију неку болешчину и онда ће у некаквом ужасном вртлогу страха, бола и гушења да оконча. А онда ће да дође Бог, ко зна када, да га подигне из земље и да га пошаље лево јер је то дете мастурбирало, блудничило, псовало и шта све већ скоро сви људи раде. И онда тамо негде у вечности шкргуће зубима. И све то, зато што су тамо нека два родитеља имала малу замисао да роде то јадно дете и да пројектују себе на том детету. Родитељи су заправо убице, живот је ишчекивање смртне казне. Тако је то и у Сједињеним Америчким Државама, тамо када вас осуде на смрт, осуђеници проведу чак и деценије у затвору незнајући датум извршења казне, и онда им месец дана пре извршења саопште датум и време смртне пресуде. Тако је и у животу, људи живе, онда се разболе и сазнају тако отприлике да ће за једно месец дана да умру у ко зна каквој агонији. Људи су без питања бачени у живот, бачени из непостојања у постојање, и онда се као говори ту о некој слободи одговорности. Наравно, не треба све гледати негативно. Има ту и лепих ствари. Цвркут птица, мирис цвећа, укус ћевапа и тај фамозни секс, који је у људском друштву као некакав врхунац нечијег живота. Само погледајте на шта то личи, два примата се тресу и ваљају једно по другом, и онда после тога је човек као некакво наличје Бога и круна стварања? Те лепе ствари, то су све заправо само моменти, и да ли су они заправо стварно утеха? Многима јесу. И заиста, каква је поента свега овога када ћемо сви да се угушимо пре или касније? Кажу да нас је Христос спасао смрти, нетачно, ми ћемо сви умрети, а онда ће Христос да нас опет оживи и да нам се крви напије ако се нисмо повиновали свештеницима (Немам ништа против послушности свештенству). Макар да нас врати у не-егзистенцију да заиста одморимо. И ако завршимо у рају, ко нам гарантује да нам нека глупост неће пасти на памет па онда да излетимо из раја, не бисмо били први који су истерани из раја (пали анђели, Адам, Ева...) На крају, не можемо рећи да је Бог лицемер, и сам Бог је постао човек и прошао је кроз смрт, али зашто би мени туђа мука ублажила бол? Или то говори да је смрт толико страшна да је чак и Бог успео да умре. Ми и даље умиремо. И кад већ сви умиремо и када смо већ сви без питања и добили живот (тј. смрт), зашто онда не бисмо имали право (благослов) да сами себи и узмемо живот? Или је то да се ми ништа и не питамо, тј. слободни смо да радимо шта хоћемо, али после следи казна. То је као дете под забраном родитеља, то дете може да прекрши забране, али ће онда добити батине од родитеља, па да ли је онда то дете слободно? Није. Ајде сад философи. Odlično razmišljanje, podsjećame na Bibliju knj. Propovjednika...ispraznost nad ispražnjošću..itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 4 minutes ago, Јелена011 рече Hvala tebi Sanja sto si to podelila s nama. Teske su to stvari, a ljudi se plase da pricaju, stide sebe i svojih, kao da je sad ona kriva sto je bolesna. Mislim, moze i tako, krivi smo svi za sve, al jbg to ne pomaze. Ljudi dodju pa citaju, ok neko je trol, al depresije, psihoze, razna stanja i s.anja nisu nesto sto se desava tamo negde tamo nekom, nije dovoljno reci ma ja verujem u Boga sta mi moze, pa to je gordost. Moze, jer bolest ne bira niti se dobija po zasluzi ili kazni. Kao da zivimo u starom zavetu i borimo se tako sto lazemo sebe da ako si dobar bice ti dobro, ako nisi sticice te kazna. Nema tog automatizma kod Boga. Meni su za fizucku bolest tako govorili -da si se vise molila izlecila bi se. Ma care super si ti, al nisi ni svestan koliko to strah govori iz tebe, strah da se ti ne razbolis, pa je lakse da kazes drugom tako nesto. Teske su to teme i nije za svakoga da se time bavi, slazem se, al kad te snadje il nekog tebi bliskog, tu filozofije nema. Ima da kopas rukama i nogama i da gledas kako najbolje da mu pomognes. Stide se ljudi, mnogo je tabua oko toga, mnogo zidova dizemo lazuci sebe i druge da smo sjajni a unutra bol i tuga. Pa cemu? Da, ok, ko oma veru apostola neka leci ljude, ko nema uci, citaj, edukuj se. Mnogo mi je drago da ti je mama dobro, junakinje ste obe Upravo tako. I gledas kako deci najbolje da objasnis, upravo da traga na njima ne ostane, Jer to stvarno nema veze sa njihovim zivotima.Svako ima svoj " scenario" , pa tako neka svako " svoj film rezira". Hvala za lepe reci. :* Агница је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 7 minutes ago, aliluja рече Zastrašujuće je kako ti "oni"... čoveka mogu navesti da oduzme sebi život... Ne daj Bože nikome... A majci želim sve najbolje i da je dragi Bog sačuva kao i onda kod bunara... Vec je cuva, uvek je I cuvao, hvala. Da dodam, nagovor je sledio NAKON SVEGA.Posle svih godina, dok se sve vec splelo I izvezlo. Glumiti junaka je ponekad na svoju stetu.Treba pomoc traziti na sve strane, dok mozemo...ili za druge, pre nego sto bude kasno za pomoc...a nesto jednostavno I nije na nama...nije do nas. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Vec je cuva, uvek je I cuvao, hvala. Da dodam, nagovor je sledio NAKON SVEGA.Posle svih godina, dok se sve vec splelo I izvezlo. Glumiti junaka je ponekad na svoju stetu.Treba pomoc traziti na sve strane, dok mozemo...ili za druge, pre nego sto bude kasno za pomoc...a nesto jednostavno I nije na nama...nije do nas. Прије или након свега,али увијек је он тај који тјера човјека на самоубиство,а савремена психијатрија ни не признаје његово постојање и утицај на човјека.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 5 minutes ago, Агница рече Прије или након свега,али увијек је он тај који тјера човјека на самоубиство,а савремена психијатрија ни не признаје његово постојање и утицај на човјека.. Da, a svet je crno beli i u njemu zive pokemoni. Razumem da je neko vernik, ali mogla bi malo i da naucis nesto novo. Ne postoje za dzabe pri crkvama i ljudi koji su psihijatri, psiholozi i ostali. Kod Rusa ih bas ima, citavi centri pravoslavnih psihijatara, terapeuta, sta mislis kod nas u pastirskom centru gde psihijatri, psiholozi i ostali rade besplatno sa ljudima, da veruju u marsovce? Bolje da covek ode kod psihijatra kome je to posao neko kod zdusne babe da mu prebaje nesto. Razumem strah od nepoznatog i veru, ali vera ne sme biti slepa ni zatvorena za nova saznanja. Sanja Т. and Danijela је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Da, a svet je crno beli i u njemu zive pokemoni. Razumem da je neko vernik, ali mogla bi malo i da naucis nesto novo. Ne postoje za dzabe pri crkvama i ljudi koji su psihijatri, psiholozi i ostali. Kod Rusa ih bas ima, citavi centri pravoslavnih psihijatara, terapeuta, sta mislis kod nas u pastirskom centru gde psihijatri, psiholozi i ostali rade besplatno sa ljudima, da veruju u marsovce? Bolje da covek ode kod psihijatra kome je to posao neko kod zdusne babe da mu prebaje nesto. Razumem strah od nepoznatog i veru, ali vera ne sme biti slepa ni zatvorena za nova saznanja. Кажем савремена психијатрија без Бога,без православног учења..а ти примјери које наводиш су супротност томе,заснивају се на православљу и учењу светих отаца што и јесте врховна психотерапија,тако да не брини,у томе се слажемо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 5 minutes ago, Агница рече Кажем савремена психијатрија без Бога,без православног учења..а ти примјери које наводиш су супротност томе,заснивају се на православљу и учењу светих отаца што и јесте врховна психотерапија,тако да не брини,у томе се слажемо Ne, zasnivaju se na psihijatriji i psihologiji. Ti ljudi su zavrsili te skole podjednako kao i drugi, ucili iz istih "bezboznih" knjiga... Sve je do coveka, konkretnog, da li ce biti na mestu il nece, da li ce se ponasati ovako ili onako, ne postoji generalizacija. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Ne, zasnivaju se na psihijatriji i psihologiji. Ti ljudi su zavrsili te skole podjednako kao i drugi, ucili iz istih "bezboznih" knjiga... Sve je do coveka, konkretnog, da li ce biti na mestu il nece, da li ce se ponasati ovako ili onako, ne postoji generalizacija. Свако вјерује онако како хоће.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука