Снежана Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 40 minutes ago, Pronobis рече Ко ли је следећи бисер у династији? Никад се не зна. зашто ми ово звучи као да играш "руски рулет", и надаш се да ћеш ти бити "срећни добитник"? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 1 minute ago, Снежана рече зашто ми ово звучи као да играш "руски рулет", и надаш се да ћеш ти бити "срећни добитник"? Ako je trol moze biti i igrica zvana cik me izleci, a ako nije onda...kao sto rekoh ko zna ko ovo cita Suicid i misli o suicidu nisu znak slabosti, nisu znak kukavicluka i potrebno je mnogo hrabrosti reci to nekome i poveriti se. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 1 minute ago, Јелена011 рече uicid i misli o suicidu nisu znak slabosti, nisu znak kukavicluka i potrebno je mnogo hrabrosti reci to nekome i poveriti se. нису, нико то није ни рекао, али је чини ми се већа храброст ипак, остати и променити визуру, намерно не кажем остати и борити се, то ми је тако офуцано. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 28 minutes ago, Pronobis рече Баш си ме сад натерала да размислим о томе, ништа наручито. Ne mora to biti tako lose. Kad ti je svejedno, onda je to sjajna platforma da budes hrabar jer ionako nemas sta da izgubis, u smislu... Ionako je sve prolazno i besmisleno, pa kad sam se vec tu zatekao daj da se bar dobro zabavim, da bar malo, kratkorocno pokusam da tu kratku prolaznost na neki nacin ovekovecim nekim licnim stilom i pecatom Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 1 minute ago, Снежана рече нису, нико то није ни рекао, али је чини ми се већа храброст ипак, остати и променити визуру, намерно не кажем остати и борити се, то ми је тако офуцано. Razumem te, ali ljudi to misle...mnogi nazalost, kao samo kukavice oduzimaju sebi zivot i slicno...zato to kazem, ne kazem da je neko to rekao. U tim trenucima dok to traje ta psihicka bol, neizdrz, besmisao je toliko jaka da nadjacava sve drugo, to jeste u neku ruku izmenjeno stanje svesti gde racionalno slabo pomaze. Dzabe ti... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 5 minutes ago, Arsenija рече Persiram , ali to je sad sporedna stvar ... Nije mi jasna tvoja poruka... Ima dosta simbola ... Da li bi mogla da je objasnis ... kroz neki primer na primer ... Kada se suicid ponavlja unutar jedne porodice... ostaje nesreća i na potomcima... Problem je u tom slučaju duhovne prirode.... Pronobis je pomenuo da se to ponavljalo u porodici... (izneo je to kao fakt), on sam ne vidi lepotu u životu (barem tako zbori) što ne znači da to tako sad mora da ostane... i da se nezadovoljstvo nastavi... Ne znam koliko je pri veri al' vidim da je tragač... što nije loše za početak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 16 minutes ago, Јелена011 рече Ako je trol moze biti i igrica zvana cik me izleci, a ako nije onda...kao sto rekoh ko zna ko ovo cita Suicid i misli o suicidu nisu znak slabosti, nisu znak kukavicluka i potrebno je mnogo hrabrosti reci to nekome i poveriti se. Potpuno se slazem. Ko je imao prilike da gleda ljude koji se bore sa takvim izazovima, mogao je da vidi kakve su to patnje i koliko hrabrosti i borbe treba da bi nasao motivacije da ustanes samo iz kreveta ujutro a ne nesto drugo. Zato se stalno savetuje ljudima da potraze pomoc jer je jasno da su patnje toliko velike da je neophodan drugi da malo pomogne pojedincu da nadje motivaciju da izdrzi taj brodolom... aliluja, Јелена011 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 Znam, ljudi misle da je to stvar volje. Ma daj nije ti nista, ustani i bori se, sta nije sve tako crno, gledaj decu u africi kako umiru od gladi stil...teska depresivna stanja su bolest kao sto su i fizicke bolesti, pa kako lepo ide u onom klipu koji uporedjuje psihicke i fizicke bolesti, kad ti dodje neko s ranom od metka u grudima ne kazes mu ne sekiraj se procice. Ponovicu, ne sporim dobru nameru i zelju, ne kazu to ljudi jer mrze coveka, ali jako malo znamo o tome i edukujemo se sta zapravo znaci pomoci nekom u raznim stanjima da ne kazem s.anjima. ВИЛМА, florenntina and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 10 hours ago, Pronobis рече Ајде сад философи. Mogu li ja prvo ovdje jednu moravsku o smrti i umiranju. To je teška tema, otkud bi mi bila iz ničega ništa najednom inspiracija za takve teške stvari. Nasuvo to nejde, htjelo bi to nekakvu inspiraciju prvo, onako muzičku barem da si to predstavim u glavi nekako i da me uhvati to z srce. Ovako ispade ko da svaki drugi dan umiremo pa se iz mrtvih dižemo, pričekajte, sad će to odmah. Ni inspiracije ni povoda ni nekakve predstave. Treba se valjda prvo uvest u problematiku nekakvim priikladnim načinom. Ovako baneš najednom, hajd sad kao umri, zamorduj se, objesi se itd. Treba to nekakvu pripremu! Psihičku barem! VELKÁ NAD VELIČKOU-HORŇÁCKÉ SLAVNOSTI 2016 (sobota)Ej, uásko, uásko... (5.) florenntina је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 5 minutes ago, Zayron рече Treba se valjda prvo uvest u problematiku nekakvim priikladnim načinom. Treba li Zajrone da te podsetim da na forumu niko osim tebe ne zna ceski ... ... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 53 minutes ago, aliluja рече Kada se suicid ponavlja unutar jedne porodice... ostaje nesreća i na potomcima... Problem je u tom slučaju duhovne prirode.... Pronobis je pomenuo da se to ponavljalo u porodici... (izneo je to kao fakt), on sam ne vidi lepotu u životu (barem tako zbori) što ne znači da to tako sad mora da ostane... i da se nezadovoljstvo nastavi... Ne znam koliko je pri veri al' vidim da je tragač... što nije loše za početak. Ne znam koliko takvo misljenje ima realno utemeljenje na tom -> duhovnom planu ... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pronobis Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 1 hour ago, florenntina рече Potpuno se slazem. Ko je imao prilike da gleda ljude koji se bore sa takvim izazovima, mogao je da vidi kakve su to patnje i koliko hrabrosti i borbe treba da bi nasao motivacije da ustanes samo iz kreveta ujutro a ne nesto drugo. Zato se stalno savetuje ljudima da potraze pomoc jer je jasno da su patnje toliko velike da je neophodan drugi da malo pomogne pojedincu da nadje motivaciju da izdrzi taj brodolom... А по мени су храбри они који победе нагон за преживљавањем и страх од смрти и убију се. Не можемо негирати и њихову врсту храбрости. Da pacem, Domine, in diebus nostris. Quia non est alius. Qui pugnet pro nobis. Nisi tu Deus noster. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 29 minutes ago, Arsenija рече Treba li Zajrone da te podsetim da na forumu niko osim tebe ne zna ceski ... ... ? Pa to je muzika, ta se sluša srcem a ne ušima. U muzici je više informacija nego u riječima, ako je to zaista muzika a ne nekakvi besmisli. Ja sam tu pjesmu već jednom tu na forumu preveo, prepjevao na srpski pa probam to naći a na ovom videu je neka verzija koju ni ja još nisam do sad čuo. Izgleda kao osavremenjena, aktualizirana verzija jer u toj originalnoj se spominju baš neke srednjovjekovne rustikalne, seoske predstave o Bogu, smrti, pravdi i taj neki prastari rječnik i stilske figure. Taman kad sam slušao tu pjesmu i sozercavao prijatelj mi posla ovaj video, možda bude imao veze sa temom, ko zna, nije mi poslan slučajno pa vam ga pokažem. Kad čovjek izgubi smisao života onda se lako i ubit, ništa tada nije vrijedno takvog života a smisao svega a ne samo života je samo u Bogu. Ako izgubimo ili ne pronadjemo Boga promašili smo sve razloge zbog kojih bi trebali živjet. A svi ti razlozi i povodi se nalaze opet u Bogu. Existencija koja je utemeljena na ničemu a ne na Bogu je nikakva. Muslim man dies & thinks he will be with Allah & Muhammad in Paradise then this happens... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 3 hours ago, Јелена011 рече ovo nikad nikad ali nikad ne bi smeo ni reci ni pomisliti da si hriscanin. Ti znas kakva je njegova vera? Kakav je njegov zivot? Imas verometar? Vera u Boga nije magija zaboga Не знам каква је његова вера. Можда је живи светац који помера планине, али то не могу да знам, нисам прозорљив. Могу да знам само оно што прочитам а оно што пише није хришћанско учење. Све је тачно рекао, без грешке. Потпуно је у праву ако изоставимо васкрсење. А то је стуб, основ вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 7 minutes ago, -Владимир- рече Не знам каква је његова вера. Можда је живи светац који помера планине, али то не могу да знам, нисам прозорљив. Могу да знам само оно што прочитам а оно што пише није хришћанско учење. Све је тачно рекао, без грешке. Потпуно је у праву ако изоставимо васкрсење. А то је стуб, основ вере. Zelim ti od srca da se nikada ne susretnes sa nekim ko je u takvom stanju a i ako ga sretnes beziiiiiii,bolje ce biti. Uopste nije rec o tome sta jeste, a sta nije stub vere. Ti si covek, on je covek, on je neko ko razmislja o samoubistvu i ti ces mu na to reci -imaj vere?! Pa ta recenica je ista kao da si uzeo pusku i upucao ga. Jel nekom ko ti dodje u ordinaciju sa karijesom kazes imaj vere i da imas vere izlecio bi karijes? Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука