Млађони Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 34 минута, Avocado рече Već smo pričali o dugoročnim i kratkoročnim trendovima i kako prodavci magle namerno brkaju ta dva... ovo je zapravo sjajan primer za ilustraciju... Ali siguran sam da to neće sprečiti neke da prve zovu prevarantima, a druge skepticima... Ja opet vidim isti problem, gde su i koliko su kredibilni podaci iz proslosti? JA ovde vidim da je veliki rast od 2010 pa na ovamo, i od 1980 pa na ovamo. Ali valjda to trba da poredimo sa necim generalnijim, nekim vecim vremenskim periodima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 Jose је достигао категорију 4, Irma је 5. Баш уобичајено... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 1 сат, Avocado рече 1. Ovo je realnost koju naučnici žele da vidimo (trend kretanja označen isprekidanom linijom): То је северна хемисфера, тј. Арктик. Са друге стране на Антарктику, тј. јужној хемисфери количина снега и леда расте: https://www.ncdc.noaa.gov/snow-and-ice/extent/sea-ice/G/7 Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 1 hour ago, Млађони рече Ja opet vidim isti problem, gde su i koliko su kredibilni podaci iz proslosti? JA ovde vidim da je veliki rast od 2010 pa na ovamo, i od 1980 pa na ovamo. Možda te nisam dobro razumeo, ali meni to što si napisao deluje kao: ja tu vidim samo ono što hoću da vidim i osporavam kredibilnost onih podataka koji mi ne odgovaraju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 2 минута, Grizzly Adams рече То је северна хемисфера, тј. Арктик. Са друге стране на Антарктику, тј. јужној хемисфери количина снега и леда расте: Onaj gif se odnosio na Arktik. Znamo da na južnoj hemisferi količina leda raste (i to niko i ne krije, pa je "revelation" nepotreban). Znamo i da je taj rast na južnoj manji nego pad na severnoj... tj. da imamo neto gubitak leda ako gledamo celu Zemlju. Baš na tom linku kojeg si postavio možeš da izabereš da ti da tabelu za severnu, južnu hemisferu i za "globe"... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 Млађони, Avocado, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 1 минут, Avocado рече Onaj gif se odnosio na Arktik. Znamo da na južnoj hemisferi količina leda raste (i to niko i ne krije, pa je "revelation" nepotreban). Znamo i da je taj rast na južnoj manji nego pad na severnoj... tj. da imamo neto gubitak leda ako gledamo celu Zemlju. Baš na tom linku kojeg si postavio možeš da izabereš da ti da tabelu za severnu, južnu hemisferu i za "globe"... Evo ga nivo leda za celu zemlju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 Onaj gif se odnosio na Arktik. Znamo da na južnoj hemisferi količina leda raste (i to niko i ne krije, pa je "revelation" nepotreban). Znamo i da je taj rast na južnoj manji nego pad na severnoj... tj. da imamo neto gubitak leda ako gledamo celu Zemlju. Baš na tom linku kojeg si postavio možeš da izabereš da ti da tabelu za severnu, južnu hemisferu i za "globe"... Па што твој извор није показао све податке него само шта му одговара?Количина леда увек осцилује и локално на половима и глобално. Али Climate Witnesses бирају шта изгледа драматичније... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 20 минута, Grizzly Adams рече Па што твој извор није показао све податке него само шта му одговара? Количина леда увек осцилује и локално на половима и глобално. Али Climate Witnesses бирају шта изгледа драматичније... pa svi podaci su tu? Imas dropdown listu da odaberes koju oces regiju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 пре 21 минута, Grizzly Adams рече Па што твој извор није показао све податке него само шта му одговара? Jeste. Ovo je moj izvor. http://nsidc.org/data/seaice_index/ Kao što vidiš gore možeš lepo da klikneš na Antartic i da vidiš tabelu za Antarktik. Цитат Количина леда увек осцилује и локално на половима и глобално. To je tačna ali nepotpuna tvrdnja, namerno uopštena i samim tim irelevantna... Preciznija tvrdnja je: količina leda uvek osciluje i lokalno na polovima i globalno ali da su oscilacije takve da dugoročno globalno beležimo pad količine leda što je između ostalog potvrda predikcija naučnika koji se bave globalnim zagrevanjem. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 Paradoksologija, Џуманџи, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 17 часа, GeniusAtWork рече Svetska glad nejstaje zahvaljujuci osakacenom kapitalizmu i niskim cenama energenata.https://www.wfp.org/news/news-release/world-hunger-falls-under-800-million-eradication-next-goal-0 al kad prodje prica o globalnom zagrevanju pa skoci cena energenata vratice se glad i siromastvo ocas-posla. ZATO! U IME NAUKE! OSAKATIMO KAPITALIZAM JOS MALO! PODIGNIMO CENU HRANE(i svega ostalog)! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Inace, jel vas sto se zamajavate globalnim zagrevanjem ne brine sto nikad ne pricaju koja je cena stopiranja globalnog zagrevanja? Mislim, valjda je logicno pretpostaviti da ce podizanje cene energenata makar za 1 % imati jak uticaj na cene svega ostalog. Nikad nisam video tekst koji glasi - naucnici su utvrdili da bi carbon tax doprineo podizanju cene hrane, proizvodnje i svega ostalog toliko i toliko. Pitam naravno one koji hoce da drzava uradi nesto. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 15 минута, Млађони рече Inace, jel vas sto se zamajavate globalnim zagrevanjem ne brine sto nikad ne pricaju koja je cena stopiranja globalnog zagrevanja? Mislim, valjda je logicno pretpostaviti da ce podizanje cene energenata makar za 1 % imati jak uticaj na cene svega ostalog. Nikad nisam video tekst koji glasi - naucnici su utvrdili da bi carbon tax doprineo podizanju cene hrane, proizvodnje i svega ostalog toliko i toliko. Pitam naravno one koji hoce da drzava uradi nesto. Eno Šveđani propadoše skroz od 1991. kad su uveli porez na CO2... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука