Драшко Написано Август 3, 2016 Пријави Подели Написано Август 3, 2016 1 minute ago, Pronobis рече Тако вратим крв у главу. Dal bi Nada Macura dozvolila ovaj ...metod...u ovim toplim danima? aliluja, Suncokret54, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2016 Пријави Подели Написано Август 4, 2016 19 hours ago, Pronobis рече Садистичка природа Цркве је испољена када је каноном забранила кастрацију, а потом и мастурбацију. Не зна човек после шта ће са собом. Али је дозволила, штавише, благословила, брак, тј. заједницу двоје људи, љубав, топлину, потомство - умјесто кажњавања самог себе/ уживања у самом себи. Мало ли је?! Suncokret54, Драшко and Страле је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2016 Пријави Подели Написано Август 4, 2016 У праву си, Сунцокрет, трагикомично је. Али то је друга прича. Него, упита Пронобис, који је наш метод. Ја сам чула да се то лакше рјешава на нивоу помисли, јер лакше се изборити са помишљу, него кад пређе у психофизику и биологију, или кад дође до конкретне ситуације. Борба са помислима; а на вањском плану, избјегавање критичних ситуација. Такође сам чула за универзалан лијек за све и свашта, па и за то - молитву и причешће... Драшко and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2016 Пријави Подели Написано Август 4, 2016 1 hour ago, Pronobis рече Што се ти правиш наивна. Зна се да наш народ не улази невин у брак, тако да нема поенте брак и разматрати. Нема поенте прекинути са блудом, кад-тад, и преобразити га у брачни однос? Наш народ, наше жене, бла-бла.... Нема скривања иза колектива. ЈА, моја одговорност. Ништа да гледам шта раде други. Још мање да судим... рече неко (Неко) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2016 Пријави Подели Написано Август 4, 2016 2 minutes ago, Pronobis рече Јел тако умирујете своју савест? Ја ћу да блудничим пре брака, па ћу онда то да преобразим у брак. То је исто као она фора, ја ћу да грешим, живећу раскалашно и развратно, а онда ћу у старости да се покајем, ти јефтини трикови код Бога не пролазе. То је ђавоља проповед. Опет си у праву, осим што говориш у другом лицу, то је оно што сам покушала да ти објасним... Христос ти рекао да не гледаш друге, само себе. А пошто претпостављам да је та слика само аватар и да нам не пише Бенедикт, чини ми се да немаш ауторитета да кориш и поучаваш... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2016 Пријави Подели Написано Август 4, 2016 НИје ти узалуд симбол-слика Непогрешиви Викариус Деи. Страле, Караконџула and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 14 hours ago, Pronobis рече Па сигурно ћу да ставим светог оца, наследника светог Петра на коме је изграђена Црква, а не тамо неке источне етнофилисте Из твог угла гледано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 Молитва, св. Тајне.. рад, ред, дисциплина! Легнем касно, не стигнем ни да се наспавам колико треба. Избегавам да гледам или слушам досадна разглабања о пожуди. Страле, kopitar and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 Tiranija bluda se samo na dva načina može donekle ukrotiti koliko znam... Ili otudjivanjem od sveta ( Monaštvom) ili Svetom Tajnom Braka... najbolje u mladosti... U svim drugim slučajevima verujem da je tiranija nepredvidiva pa čak i da blud isteraš... zna još gori da se vrati i to onda kad se najmanje nadaš. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 Свети Сава се закопавао у земљу три дана уз строги пост да би се ослободио тираније блуда..колико је то јако кад је он онакав морао тако да се бори.. Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 Vrlo je jaka tiranija zato sto je primamljiva. S njom je najteze zato sto treba pobediti sebe. Borba do kraja zivota, osim u nekim slucajevima. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 3 hours ago, aliluja рече Tiranija bluda se samo na dva načina može donekle ukrotiti koliko znam... Ili otudjivanjem od sveta ( Monaštvom) ili Svetom Tajnom Braka... najbolje u mladosti... U svim drugim slučajevima verujem da je tiranija nepredvidiva pa čak i da blud isteraš... zna još gori da se vrati i to onda kad se najmanje nadaš. Blud može da se 'istjera' - prevaziđe, nadiđe, ali duševna potreba za bliskošću, pripadanjem, veoma teško. To je suština, jer je to isprepleteno. Tj. tjelesne manifestacije ljubavi, koje kad se izopače, postanu blud, tjelesno uživanje koje je samo sebi svrha, a ne ljubav i zajedništvo. Zato je monasima, jedino zato lakše - jer neće brak, ne traže partnera, imaju samo da se bore sa pomislima i da se sklanjaju od iskušenja. Monaštvo nije garancija prekida tiranije, bar na nivou pomisli, ali zato imamo dragocjena uputstva od njih o borbi s pomislima. Brak jeste sredstvo pobjeđivanja bluda, ap.Pavle jeste tako rekao, ali brak je mnogo više od toga, on je sam sebi cilj... Zatim, ima i bluda i u braku, i ljudi mogu biti cjelomudreni i u braku. Hrišćanin je pozvan da polako nadilazi prirodu... aliluja је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Децембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2016 On 8/5/2016 at 19:38, aliluja рече Tiranija bluda se samo na dva načina može donekle ukrotiti koliko znam... Ili otudjivanjem od sveta ( Monaštvom) ili Svetom Tajnom Braka... najbolje u mladosti... U svim drugim slučajevima verujem da je tiranija nepredvidiva pa čak i da blud isteraš... zna još gori da se vrati i to onda kad se najmanje nadaš. Па има у нашој Цркви много светих Тајни корисних па и за ову врсту проблема а не само те две...света Тајна причешча где примамо самог Христа..па зар Он није у стању да помогне?зато је и потребно стално Литургијско учешће и причешће да би се Христом ослободили тога Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 15 часа, Bokisha рече Па има у нашој Цркви много светих Тајни корисних па и за ову врсту проблема а не само те две...света Тајна причешча где примамо самог Христа..па зар Он није у стању да помогне?зато је и потребно стално Литургијско учешће и причешће да би се Христом ослободили тога Naravno.. U pravu si... Samo što je teško živeti svetovnim životom.. ne biti u braku i potisnuti potrebe tela...(tj. ne imati seksualne odnose.. niti praktikovati samozadovoljavanje). Nije nemoguće... Ali smatram da je bolje da se u tom slučaju povuče od sveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука