Jump to content

Војни пуч у Турској?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пропо пуч, похапшено 750 људи за сада, међу којима 5 генерала и око 30 пуковника. Испитује се и петоро судија Врховног суда.

Завереници држе само неке мање положаје по Анкари углавном, али највероватније да ће и то у току дан да се среди, јавља турска државна телевизија након што су пучисте отерали људи који су поново заузели телевизију.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Zamisli celnika drzave, "rodoljuba" koji prvo zatrazi azil u drugoj zemlji a onda pozove narod da izadje na ulicu i zastiti ga tj. bori se goloruk protiv vojske!

Tesko mogu da zamislim vecu bedu od prosecnog savremenog politicara. Gadniji su mi od ovih terorista, ako je to uopste moguce!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, florenntina рече

Zamisli celnika drzave, "rodoljuba" koji prvo zatrazi azil u drugoj zemlji a onda pozove narod da izadje na ulicu i zastiti ga tj. bori se goloruk protiv vojske!

Tesko mogu da zamislim vecu bedu od prosecnog savremenog politicara. Gadniji su mi od ovih terorista, ako je to uopste moguce!

Сад се пучистима црно пише. А нека, макар је Ердоган добио мало по њушци :D Сад ме занима ко је све имао везе са пучом и зашто се само мали дио војске дигао.

Подели на овим сајтовима

Velika je vjera onih koji vjeruju da SAD stoji iza ovako traljavo odigrano puca. Sa ovim pucem nemaju nista ni SAD ni Rusija. Erdogan koji je sve galdniji i gladniji za vlascu i apsolutnom kontrolom nad drzavom imao je najvise interesa da izvede ovako traljav puc kako bi jos vise ucvrstio vlast. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, florenntina рече

Их сестро слатка, па то ти је "стара ствар". Има онај препев Јакшићевих стихова који каже: "Падајте браћо, плинте у крви, пустите мене да бежим први". :)Није ту више проблем тај политичар који трипује своју величину позивајући народ "у бој", већ народ који и без позива јуриша.

Међутим, постоје и другачији случајеви. Има она анегдота из Титове пећине приликом десанта на Дрвар, кад су Швабе сколиле са свију страна у намери да га упропасте он се фино обукао и чекао, док су остали јурили тражећи излаз и гинули у борби. И кад су му колеге из штаба и партијски сарадници упали у пећину и рекли да су нашли пролаз за бекство он није хтео да иде, а кад су покушали да га подстакну на бежање говорећи му како партизани напољу гину да би обезбедили одступницу а он неће да бежи (у смислу какав си то човек и комуниста), бравар им одговорио у фазону ако, нека гину, имају и за кога да гину.

Тако ти је то... 

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

http://rs.sputniknews.com/politika/20160716/1107317240/Ankara-prevrat-gradonacelnik-ucesnici.html

У преврату учествовао пилот који је оборио руски Су-24

Један од учесника државног преврата у Турској био је и пилот који је оборио руски авион Су-24, изјавио је градоначелник Анкаре Мелих Гокчек.

Према речима градоначелника, пилот је био члан организације свештеника Фетулаха Гулена.

Активности ове организације званична Анкара назива „паралелном државом“. Раније је председник Ердоган оптужио присталице Гулена за организовање побуне. Сама организација са седиштем у САД одбацује ове оптужбе, а Гулен је лично осудио преврат.

„Управо ’паралелна држава‘ покварила је наше односе са Русијом. То је био инцидент (обарање авиона) у којем је учествовао један од пилота из те организације. Он је био један од учесника пуча. Досад то нисмо објављивали, задржали смо информацију за себе. Али ја, Мелих Гокчек, кажем да су наше односе са Русијом покварили управо ови ниткови“, изјавио је градоначелник на телевизији Си-Ен-Ен Турк.

Он је додао да је „паралелна држава“ намеравала да изолује Турску на међународној сцени.

„Јуче сам имао госта из Русије — Путиновог саветника. Он дели моје мишљење“, истакао је Гокчев, али није прецизирао о којем је саветнику реч.

Турски ловац оборио је руски авион на небу изнад Сирије у новембру прошле године. Председник Русије назвао је то „ударом у леђа“ сарадника терориста, након чега је Москва увела Турској низ економских ограничења. Крајем јуна председник Ердоган упутио је Владимиру Путину извињење и саучешће, након чега Путин је објавио да долази до нормализације односа са Анкаром.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

- Војници ухапшени након покушаја војног удара у Турској рекли су истражитељима да су мислили да учествују у војној вежби.

- Ердоган затражио од Обаме да испоручи опозиционог исламског проповедника Фатулаха Гулена којег Анкара оптужује да је одговоран за организацију покушаја војног преврата у Турској.

- Турски министар рада Сулејман Сојлу тврди да Вашингтон стоји иза покушаја државног удара у Турској.

- Грчке власти обећале су да ће испоручити Турској осам учесника у државном удару који су данас хеликоптером побегли у Грчку, изјавио је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

- Вашингтон је спреман да размотри околности везане за умешаност проповедника Фатулаха Гулена у покушај државног удара у Турској, изјавио државни секретар САД Џон Кери.

- Вршилац дужности председника Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да је измена приступа Турске поводом ситуације у Сирији, али и самостална политика Ердогана према Западу, могла да испровоцира „прозападне“ генерале да организују пуч у Турској.

- Званични Техеран подржао је турску власт и осудио покушај државног удара у тој земљи.

- Командант Прве армије Турске Умит Дундар изјавио је о ликвидацији више од сто учесника државног преврата у Турској. „Погинуло је 90 особа, од којих је 41 припадника полиције, два припадника војске и 47 цивила, 1154 особе су рањене, 1563 је војника ухапшено и убијено 104 побуњеника“, изјавио је в.д. команданта Генералштаба Дундар на конференцији за медије у Анкари.

http://rs.sputniknews.com/evropa/20160716/1107293427/turska-pucnjava-lovci-vojska-prevrat-erdogan-zrtve-istanbul-parlament-udar-uspeh-obavestajci-puc111.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Свака част Ердогану, за само пар сати је успео да среди ствари.

Ердоган Реџеп, један је Ердоган Реџеп...

Ово је све шоу да народне масе.

Чак мислим да су покварили планове Фетулаху Гилену.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Ja uopste ne znam ni ko je ko ovde, a kad prelistam vesti, i teme ovde i na mycity forumu - tek onda ne znam nista...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, RYLAH рече

Ухапшено преко 2800 судија у целој земљи и, ако је превод добар "130 радника Врховног суда".

Земља твојих снова :D

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Синоћ је Мајкл Макаул, ПРЕДСЕДНИКА КОМИТЕТА ЗА НАЦИОНУ БЕЗБЕДНОСТ САД - дао изјаву која гласи:

„Наша војска је у веома добрим односима са војском Турске. Ако се овај државни удар одиграо и буде успешан, сматрам да је наставак таквог односа са нашим савезником из НАТО-а од највећег значаја",

То је изјавио Макаул у интервјуу за „Фокс њуз“.  Елем, не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг! рекоше наши стари.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Ovdje imate predavanja o Rusiji, Njemačkoj, o Erdolfu i o Turskoj, možete se potpomoći

slovačkim titlovima (uključite ih tamo) kome je prebrz ruski za praćenje radi orijentacije:

Zaznobin o budúcej úlohe Turecka (16.5.2013) - Zaznobin o budućoj ulozi Turske

Zaznobin: během 10-15 let budou přemýšliví lidé po celém světě mluvit rusky, nikoliv anglicky

Jedna písnička za Erdolfa - at žije Erdolf, esselamuheil Erdolf, mašallah :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...