Jump to content

Да ли бисте желели прекид раскола Цркве Истока и Запада?

Оцени ову тему

Да ли бисте желели?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте желели?

• Да
      43
    • Не
      14

Препоручена порука

On 16. 04. 2010. at 15:10, obi-wan рече

Prekid raskola nije moguc, jer to odavno nije raskol nego niz otvorenih jeresi sabranih na jedno mesto... kad se to na Zapadu rascisti i ocisti onda ce on sam prirodno da se ponovo nakalemi na pitomu vocku sa koje je i otpao...

Imali kakvog napretka od 2010 ...po ovom pitanju u te .ne_shvata

Подели на овим сајтовима

On 6/29/2017 at 8:58, kopitar рече

Imali kakvog napretka od 2010 ...po ovom pitanju u te .ne_shvata

A sto napretka u me`? Nije valjda da to pitanje od mene zavisi? Nekako sam ja to drukc`e razumeo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Шта је Истина, могао би свако да се пита. Могао би свако да има своју верзију Истине, и онда то није Истина.

Треба још пуно разговарати како бисмо дошли до усаглашења у Истини. Ни ми православни нисмо савршени.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Protos рече

Želeo bih pod uslovom da Pravoslavni batale nacionalizam i prihvate primat naslednika svetog Petra, ali pravi primat, ne ovaj lažni koji ne funkcioniše što ima Carigrad.

По ком основу Папа има примат над осталима?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Protos рече

Želeo bih pod uslovom da Pravoslavni batale nacionalizam i prihvate primat naslednika svetog Petra, ali pravi primat, ne ovaj lažni koji ne funkcioniše što ima Carigrad.

Zar ne treba papa Rimski da izobražava Boga Oca, a ne apostola Petra? U jednom dobrom promišljenom tumačenju takvog izobraženja, svi problemi mogu biti rešeni.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Zar ne treba papa Rimski da izobražava Boga Oca, a ne apostola Petra? U jednom dobrom promišljenom tumačenju takvog izobraženja, svi problemi mogu biti rešeni.

Koje leba ti promišljao to bogohulno tumačenje?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

To je teorija mitropolita Zjezjulasa u kojoj carigradski arhiepiskop treba da ikonizuje Boga Oca u odnosu na druge patrijarhe. 

Sveta Rimska Crkva je razvila primat pape, dok je istok razvijao etnofiletizam i duple jurisdikcije. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

По ком основу Папа има примат над осталима?

Po nikakvom.Ni Petar ga nije imao među apostolima,svi su bili jednaki.Papstvo je recidiv rimske imperijalističke prošlosti

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Није богохулно, а ја сам га читао код митрополита Јована Зизјуласа.

Samo je Isus ikona Boga Oca.Teška hula od Zizijulasa.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...