Natasa. Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 hours ago, RYLAH рече Довољна ми је бенефиција да то спомињем у сваком разговору Znate ja sam vegan АлександраВ, александар живаљев, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 minutes ago, Anika рече Postoji matematicko-logicka, a prostorna ili spacijalna inteligencija je nesto drugo, ne meri se na klasicnim iq testovima... Psiholog Howard Gardner je tvorac Teorije visestrukih inteligencija, uveo je prvo 7 razlicitih vrsta, da bi posle dodao jos 2, koje nisu u potpunosti prihvacene... Znam, drzala sam predavanje o tome na faksu. Хвала на корекцији, контао сам да сам ту погрешио александар живаљев and Anika је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 26 minutes ago, Иван ♪♫ рече Ја сам на тестовима интелигенције добијао најразличитије могуће резултате. Не знам шта да мислим... Ето, просто нисам паметан шта да мислим, јесам ли паметан ил' нисам Ja sam čitao da ako radiš test puno puta, da obesmišljavaš test pre svega jer je namenjen da uradiš nešto što prvi put vidiš, tako što ćeš da nađeš pravila, zbog toga je pre moglo da se uradi jedan za ceo život (sad može na par godina jedan). Tako da si verovatno radeći te testove potpuno upropastio svrhu testa i svaki budući rezultat će biti "pogrešan". Ako sam dobro shvatio kako test funkcioniše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Ономад сам решавала неке тестове интелигенције са Ломоносова, испала сам нешто између генија и лудака. Живот је тотално побио те резултате. александар живаљев, АлександраВ and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 48 minutes ago, Paradoksologija рече Na poslu sam i u gužvi pa samo u najkraćim crtama najosnovnije: Ako je IQ pokazatelj ičega, onda je pokazatelj statusa u određenom društvu čiji eksperti prave test. Recimo, studija: dve grupe u Japanu, ona smatrana za 'nižu rasu' ima IQ u proseku za 15 niži (jedna standardna devijacija); međutim, prva generacija dece imigranata u SAD, gde i jedne i druge podjednako tretiraju kao 'Japance' ne pokazuje razlike u proseku između ove dve grupe. Тешко ми је испратити тему у недостатку времена, тако да, само што ми западне за око... Свако ко прати расправу о интелигенцији са пола ока/уха, зна колико је тема кисела, испуњена до врха методолошким изазовима, политичком осетљивошћу, непризнатим филозофирањима и понекад лошим опште - научним понашањем. И ја са 133 јурим оне који верују да су IQ тестови добра мера интелегенције, да је биолошки базиран, и да стога има смисла поделити људе на групе на основу неких бројева на папиру, - ако хоћеш права социјална конструкција. Ову групу често нападају активисти, и то оправдава њихово само-схватање по томе да су нека врста научних мученика за истину. Проблем је у томе што активиста напад на IQ људе често стави димну завесу преко стварних научних критика на рад. Можда због тога често медији некритички дају простор резултатима псеудо-начне психологије. Лако је наћи некога кога ће поштовати , док рецимо ти говориш о Истраживању, и одређујеш противника аргумете за Осећај. Класични медијски оквир за кофликт и драму. Добар пример је на пример Ниборг, којем је у више медија дозвољено да буде прогоњен научник. Овај "племенити научник" жели само да пренесе објективне и истините податке и можда неповољне чињенице о свету, али је прогоњен од стране злих владара у друштву, прерушених у бирократе са коренима у комунистичком режиму ( да добро, раније, али знамо да су били зли и анти-капиталистички). Истраживање је, према њему самом, непријатна истина за људе који из политичких или емотивних разлога желе да свет изгледа другачије. И те жеље су ови људи искористили да сузбију истине, а које испадају из његовог ормара података. Линк: Наслов "Прогоне се другачијег мишљења" или дисиденти (па ко воли нек изволи на Гугл переводчик). Мало ван теме, али ок. АлександраВ, Paradoksologija and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 minute ago, Тања1 рече Проблем је у томе што напад активиста на IQ људе често стави димну завесу преко стварних научних критика на рад. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 23 minutes ago, RYLAH рече Тестови интелигенције су прављени тако да мере искључиво једну врсту интелигенције, корекција: математичко - логичку (хвала Аника). То је оно што може да се стандардизује, а да буде независно од образовања, културе и осталих друштвених чинилаца, а и то само у одређеној мери. Питање је да ли може да се направи да буде независно од образовања и уопште формирања мозга од раног детињства. Математички објекти нам нису урођени. Урођена је једино способност за апстракцију, али се математички објекти и релације међу њима морају научити. Јако занимљиво питање ја како је то повезано са језиком и како варира од језика до језика. Види ово, на пример. Justin Waters, АлександраВ, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Резултати могу да варирају и у току дана, у зависности од различитих фактора, умора,... Poslato sa HUAWEI SCL-L01 uz pomoć Tapatoka александар живаљев and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 15 minutes ago, Juan рече Види ово, на пример. Много интересантно. То је тај рад. АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 30 minutes ago, Снежана рече Ономад сам решавала неке тестове интелигенције са Ломоносова, испала сам нешто између генија и лудака. Живот је тотално побио те резултате. Онлајн тестови нису поуздани, ако желиш прави IQ тест, то уради код психолога, предлажем да истражи Менса, они пружају подршку и дају савете, значи, ако стварно желиш да знаш, има Менса тест. То је онако више 'права ствар'. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Извињавам се ако сам прескочио неке претходне постове, нисам могао више да копам по теми, огромна је, а и није ни битно ништа што се рекло пре мене, тако да је ово од сад тема за тестове интелигенције. Paradoksologija and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 My whole life was a lie. 55 minutes ago, RYLAH рече Друим речима, ако га добро урадиш, окачиш га на зид, или свима причаш како си члан ове или оне организације која окупља људе и узима им паре за чланарину зато што су генијалци Менса је удружење паћеника... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 17 minutes ago, Juan рече Питање је да ли може да се направи да буде независно од образовања и уопште формирања мозга од раног детињства. Математички објекти нам нису урођени. Урођена је једино способност за апстракцију, али се математички објекти и релације међу њима морају научити. Јако занимљиво питање ја како је то повезано са језиком и како варира од језика до језика. Види ово, на пример. Hehe, super je ovo. Sad onako laicki, urodjena nam je sposobnost opazanja sveta u 3D, i mali posmatra stvari u kvalitativnom smislu, red novcica zapravo jeste veci prostorno jer je rastegnut, ali mali uopste ne razmislja u kontekstu merenja (brojanja novcica), ne razmislja o gustini novcica, vec razmislja onako kako i dozivljava svet oko sebe - nesto je vece ili manje, moze da se popne ili ne moze npr. Ili ono sa stapicima, koji je duzi, pa onaj drugi jeste duzi ali u desnu stranu realno Onda je merio rukom nivo tecnosti u casama, ali kad je presula u tanju casu nivo je bio visi i on konta u tom istom kontekstu - nivoa tecnosti, zato je i stavio ruku, a ne u smislu kolicine. Na kraju mislim da ga je povuklo ono brojanje sa novcicima, naucio je, kada je rekao da je fer njegova podeljena tabla a njene dve cele, jer je video dve i dve table, ali i dalje ne razmislja u smislu zapremine. Zanimljivo Paradoksologija, АлександраВ, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 minutes ago, Господин Дареалис рече My whole life was a lie. Možda nije dobra ideja bazirati svoj život na (posebno onlajn) testovima inteligencije АлександраВ, Juanito, Тања1 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Pa i Fajnman na nekom od tih testova nije imao nesto dobar rezultat, tako da mi je teško da shvatim kako je Madona inteligentnija od njega. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука