Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Управо сада, Ronald рече

Ne razumije naučni metod, neka pročita onaj Milanov tekst samo teorija, mislim da Milan tu kritikuje i IQ usput.

Ma procitao ga je milion puta i on i ostali. Nije njima porlbem mogucnsot zakljucivanja nego zelje. Kao onaj Spiker. Ti ga pitas hipotetickoi pitanje kad bi znao da su klimatolozi u pravu da li bi podrzao. A on pocne pricu o tome kako to nije tacno, sto ga ti nisi ni pitao. Znaci problem je to sto je to grupa ljudi koja ne zeli da svet bude ovakav ili onakav nego nekakao u kome se oni sa svojim idejama dobro osecaju. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Znam za podvrste vukova ne znam za rase. Mozda ovi sto ukrstaju pse i neke (pod)vrste vukova dobiju nekuy rasu vuka ali za rase vukova ne znam. Jelena takodje.

Раса чак ни за животиње није званична биолошка класификација. Неформално је у питању је нешто што је очигледно доста генетски различито, али не довољно да буде подврста.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, pedja257 рече

Vrlo je znacajan podatak. Jer ako crnci imaju nizi IQ i ako nisu jednako uspesni u skoli i na poslu kao belci, to onda znaci da rasizam nije razlog.

Takodje mogli bi da batalimo pozitivnu diskriminaciju. I pametnije ulazemo resurse.

Ali iq je poprilicno besmislen podatak, kao i zodijakci znak, slicno je i sa pojmom crnci. Da postoje ljudi koji imaju crnu kozu ali isto tako postoje ljudi koji su visoki 184 cm. Sta ako oni imaju veci IQ nego oni visoki 186 cm? Sta znace ti podatci? Nista! Potpuno besmisleni brojevi nabacani na gomilu.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ali iq je poprilicno besmislen podatak, kao i zodijakci znak, slicno je i sa pojmom crnci.

Moja životna iskustva su me potakla da više verujem u prediktivnost zodijačkog znaka za određene osobine i sposobnosti, nego pripadnosti 'rasi', etnicitetu, pa i polu.

P.S.: ne verujem u horoskope, samo kažem :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Имаш Србе који краду, имаш Србе који живе по улици, имаш Србе који завршавају високе школе, имаш Србе који су олош, имаш Србе који су поштени, имаш Србе који су лењи, имаш Србе који су марљиви...

Шта ти говори податак о некоме када кажеш "Он је Србин!" ?

(Сад замени Србин и црнац)

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aquilius Cratus рече

Ma procitao ga je milion puta i on i ostali. Nije njima porlbem mogucnsot zakljucivanja nego zelje. Kao onaj Spiker. Ti ga pitas hipotetickoi pitanje kad bi znao da su klimatolozi u pravu da li bi podrzao. A on pocne pricu o tome kako to nije tacno, sto ga ti nisi ni pitao. Znaci problem je to sto je to grupa ljudi koja ne zeli da svet bude ovakav ili onakav nego nekakao u kome se oni sa svojim idejama dobro osecaju. 

Zaćutao je kad sam mu rekao da Milan nije lijevi liberal šta god to značilo već da svoj liberalizam i moralna načela uvijek želi preispitati kroz naučne dokaze, kako je i Hajek objasnio. Oni ne mogu da shvate da se liberal ne boji znanja, već prilagodjava svoj svjetonazar u skladu sa naučnim otkricima. Speaker ima svoj svijet u koji ne prima ništa novo, zivi u nekoj utopiji koja veze sa realnoscu nema. Jedino mi je drago da se bar smirio koliko toliko i shvatio kakav je Milan naučnik i ko mu izdaje knjige. Razumijem ja da je teško kontinuirano svoja moralna načela testirati ali ne mogu da vjerujem da je zakovan na jednom mjestu i drobi kako je jedino ispravno njegovo glediste, a zbog nedostatka znanja on nije svjestan da živi u zabludi. Ne mogu da razumijem kako ti ljudi nisu u stanju da shvate da mi ne živimo u liberarijanskoj utopiji i da treba da se borimo u okviru ovoga što imamo kako bi zaustavili da svijet ne ode niz stranputicu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, pedja257 рече

Zato kada upisujes prvi razred pitaju te sta si u horoskopu da vide dal si za redovnu skolu ili za skolu za decu sa posebnim potrebama.

Не раде ти ни тест интелигенције, јер се и ку тестови не раде пре одређене године, раде ти тестове на основу којих виде да ли дете има неких заостатака у развоју и колико је емотивно на нивоу да може да иде у школу, као и да ли има неке психолошке проблеме на које треба обратити пажњу.

Зато је оцена интелигенције увек "описна", јер и није циљ видети интелигенцију детета, него да ли је за редовну или можда специјалну школу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, pedja257 рече

Zato kada upisujes prvi razred pitaju te sta si u horoskopu da vide dal si za redovnu skolu ili za skolu za decu sa posebnim potrebama.

Cak i da rade IQ test to ne bi popravilo reputaciju IQ testa nego jos vise pokvarilo reputaciju skole cija filozofija ucenja i opste kognicije je jedne najgora verzija Tjuringovog testa. A to je danas u IT naukama poprilicno losa ocena kad je u pitanju pogresnost necega.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Juan рече

Овако. Црнци су црни због меланина. То не може да буде критеријум за сврставање у расу (тј. тај критеријум је потпуно произвољан, зашто да не издвојимо расу носатих уместо тога?), тако да је изјава да је ”црна раса” фактор ризика очигледно погрешна. Може се рећи да је црна боја коже фактор ризика, ако је то случај, ако меланин игра улогу у развоју болести. А највероватније је случај да је фактор ризика одређена мутација распрострањена на афричком континенту и то вероватно само у одређеним деловима, а не код свих Африканаца.

То за Ашкеназе такође није критеријум за расу. Раса ”хив отпорних”?

Којих азијата? Азијати су и амерички индијанци и они из југоисточне азији и ескими...

Да би заиста дошло до формирања раса, потребна је поптуна изолованост популације током изразито дугог временског периода. Чак ни она амазонаска племена која нису никада успоставила контакт са спољним светом нису еволуирала у другу расу. А код људи је оно чувено уско грло у популацији додатно смањило ту могућност.

Овде нико не тврди да не постоје генетске варијације и да нису географски уочљиве. Тврдња је да не постоје расе и да је у просеку варијабилност гена већа унутар раса него између раса, што је потпуно довољан критеријум да се појам расе одбаци.

Gledaj, mnogo bolesti je tipično za one kategorije koje se (po toj logici ajde :) ) tradicionalno smatraju različitim rasama. I to ne mislim ni na šta što ima veze sa melaninom. Čudno je u medicini to, ali jednostavno mnoge bolesti su prevalentnije kod crnaca, a da nije do geografije i da nije do melanina. Ako kažem "crne boje kože", to onda ispada da je do boje kože, do melanina.

Žuta rasa ima slabiju toleranciju alkohola zbog deficita enzima dehidrogenaze. Sve smo to ovako učili...

Ne znam da li to važi i za američke Indijance, znam da važi za dobar deo ljudi u Aziji.

O "kriterijumu rasa" već ne bih mogao ništa da kažem. :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Gledaj, mnogo bolesti je tipično za one kategorije koje se (po toj logici ajde :) ) tradicionalno smatraju različitim rasama. I to ne mislim ni na šta što ima veze sa melaninom. Čudno je u medicini to, ali jednostavno mnoge bolesti su prevalentnije kod crnaca, a da nije do geografije i da nije do melanina. Ako kažem "crne boje kože", to onda ispada da je do boje kože, do melanina.

Žuta rasa ima slabiju toleranciju alkohola zbog deficita enzima dehidrogenaze. Sve smo to ovako učili...

Ne znam da li to važi i za američke Indijance, znam da važi za dobar deo ljudi u Aziji.

O "kriterijumu rasa" već ne bih mogao ništa da kažem. :)

Pa kakve veze imaju deficit enzima dehidrogenaze zbog koje oni imaju slabiju toleranciju alkohola sa rasama. Pa Juan ti je navodio koliko su se Holanđani fizički izmijenili u zadnjih 100 godina zbog dodavanja mlijeka u svoju ishranu, ovo je jedna od hopteza, ali Juan ce objasniti. Zatim Evropljani bolje tolerišu mlijeko od Azijata. Prehrambene navike se mijenjaju i ljudski organizam se prilagodjava, rase nemaju veze sa tim.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Aquilius Cratus рече

Sta nije jasno? Ja nisam demokrata, to se vec odavno zna na forumu. Ja sam za minarhisticku tehnokratiju u kome ne bi svaka budala mogla da glasa pogotovo ne na refeJendumski nacin i slican vid populistickih ideotizama.

Onda bi intelektualna božanstva kao što ste ti i Milan Ćirković mogla nesmetano da vlada nad nama debilima i plebejcima.  :)

Šta misliš o ovome @Juan? :) Sa Mlađonijem više nećeš da se igraš zbog onoga, evo ovaj se gnuša parlamentarne demokratije.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Aquilius Cratus рече

Sinonim za skup ideja nakon kojih pocinjes da sumnjas u liberlanu demokratiju, socijaldemokratiju, verujes u muske i zenske mozgove, muske i zenske poslove, trazis slobodno trziste ali za tvoj narod i rasu (sloboda do bola), verujes da je zeni mesto u kuhinji a cak i da nije samo pojedinim nije, verujes da postoje razlicite rase i da im psiholoski pashu razlicite stvari, verujes da samo STEM vredi studirati a i to samo primenjeni deo (matematicari i teorijski naucnici su paraziti - protestansko ludilo), verujes da zene zele seks mnogo manje nego muskarci i jos gomilu slicnih budalastih ideja.

Nalupetao si se samo tako, neću ništa da kažem pošto ne znam ni odakle da krenem.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Onda bi intelektualna božanstva kao što ste ti i Milan Ćirković mogla nesmetano da vlada nad nama debilima i plebejcima.  :)

Nije to mislio nemoj tako, već da o nekim pitanjima koja su dosta stručna odlučuju oni koji nešto o tome znaju, a ne neko ko nije cuo ni jedan pojam iz te oblasti. Pa uzmi sebe, sutra ćeš biti doktor, zamisli da se na referendumu odlučuje o tome da li treba koristiti neki lijek jer ljudi i pored toliko testova koji potvrđuju njegovu djelotvornost, vjeruju da je on opasan i da narod treba da odluci. Slično sa GMO, vakcinama, GZ i tako dalje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...