Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

10 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Meni? Koji bi ti i jos dobrom delu forumasa, da mogu, smesta ukinuo pravo glasa i uopte tu pricu oko izbora? Ja sam veci hijerarhista i elitista od svih vas red pill likova samo sto moja argumentacija za takav sistem nije toliko do bola ocito pogresna kao vasa.

Ukinuo bi i pravo glasa, šta? :)

Mislim da ne razumem...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

ОК, али што се то све зове црвена пилула? 

Zato što se probudiš iz matriksa u koji su te ubacile zle feministkinje koje vladaju svetom i shvatiš da su muškarci ti koji su potlačeni i ugnjeteni.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, pedja257 рече

Dakle rase uopste ne postoje? Ne postoje rase pasa, macaka, konja ??? Wow radikalno.

Lepo sam rekao unutar ljudske vrste i to jos naglasio par puta a ti postavljas ovakva pitanja. U drugim vrstama postoji u ljudkosj ne postoji. Jedan od razloga za to je usko grlo u genetskom fodnu nase vrste koje se stvorilo nakon erupcije vulkana kod jezera Toba.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Lepo sam rekao unutar ljudske vrste i to jos naglasio par puta a ti postavljas ovakva pitanja. U drugim vrstama postoji u ljudkosj ne postoji. Jedan od razloga za to je usko grlo u genetskom fodnu nase vrste koje se stvorilo nakon erupcije vulkana kod jezera Toba.

Brate ovo su sve spekulacije. Cak i zvuci kao neki mit.

Jesi ti naglasio ali nisi potkrepio argumentima. Na osnovu cega postoje rase pasa a ne rase ljudi? U svetlu Lewontin fallacy, koju si izneo, pre bismo mogli da "zakljucimo" da ne postoje rase pasa a da postoje ljudske rase. Medjutim postoji i jedno i drugo. It's a beautiful and diverse world!

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Paradoksologija рече

Zato što se probudiš iz matriksa u koji su te ubacile zle feministkinje koje vladaju svetom i shvatiš da su muškarci ti koji su potlačeni i ugnjeteni.

Ааааа! Тек сад видех, то је група на редиту. Баш нисам упућен. Онако одокативно, делује ми као скуп предпубертетлија који једни другима објашњавају како да одведу жену у кревет.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, pedja257 рече

Evo ti od nekog drugog ako ti je tako lepse xD

https://www.quora.com/What-is-Lewontins-Fallacy

Ko god da postavi ne menja cinjenicu da je fallacy.  Vidis ta varijabilnost je mnogo izrazenija unutar rase kod pasa nego kod ljudskih rasa. Pa opet doberman je jedna pseca rasa a pudlica je druga rasa. Ili ti isto kao Juan smatras da rase uopste ne postoje. Ni kod pasa, macaka, konja, ptica... ?

Kako si do te mere nerazuman? I ti i svi koji verujete u ovakve gluposti? Doberman i pudla i sve te domace zivotinje su produkt vestacke selekcije i planskog urkstanja. Jesi siguran da je to dobro porediti sa ljudima koji hval Bogu nisu? 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Juan рече

Ааааа! Тек сад видех, то је група на редиту. Баш нисам упућен. Онако одокативно, делује ми као скуп предпубертетлија који једни другима објашњавају како да одведу жену у кревет.

... ili objašnjavaju zašto zle žene neće s njima u krevet, ili objašnjavaju zašto te zle žene navuku da ih oženiš da bi se posle razvele od tebe i živele od alimentacije ako ih odvedeš u krevet.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, pedja257 рече

Brate ovo su sve spekulacije. Cak i zvuci kao neki mit.

Jesi ti naglasio ali nisi potkrepio argumentima. Na osnovu cega postoje rase pasa a ne rase ljudi? U svetlu Lewontin fallacy, koju si izneo, pre bismo mogli da "zakljucimo" da ne postoje rase pasa a da postoje ljudske rase. Medjutim postoji i jedno i drugo. It's a beautiful and diverse world!

Znaci deo genetike koji ti neodgovara je mit a drugi je tacan? Pa necemo tako. Problem naseg nerazumevanja je kao sto sam vec milion puta naglasioo u ovim i ostalim temam je sto se nas naci analiziranja podataka sustinski razlikuje. Zato koji god podatak, broj, merenje, eksperiment da razumenimo necemo se razuemti jer vi imate neki vama unikatan nacin razmisljanja a mi opet neki sasvim drugi. 

Подели на овим сајтовима

Evo jedan tekst i na našem o tome da li postoje rase:

на краjу, научници су дали одговор и на питање колико од укупне генске вариjабилности чине међугрупне разлике – око 85% генске вариjабилности одлази на индивидуалне разлике припадника исте популациjе, а само 15% на разлике између популациjа. Да поjедноставимо, више се разликуjемо међусобно, уколико поредимо било коjе две особе из неког нпр. разреда ученика, него што би се разликовали када упоредимо таj разред са разредом из Кине.

На основу ових разлика генетика даје јасан одговор – ниjе могуће извршити успешну класификациjу популациjа људи на расе!

https://www.google.com.hk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://elementarium.cpn.rs/teme/da-li-postoje-ljudske-rase/&ved=0ahUKEwiq0PrTvc3NAhXCchQKHVtmAaMQFggiMAQ&usg=AFQjCNE6s_tWBCLV_JuRCJHAqVO-qkcr9w&sig2=WqSbbn29yPsL6od-j7dl6Q

Подели на овим сајтовима

55 minutes ago, Ronald рече

Ali ne razumiješ nije objektivna istina jer nisi u stanju u jednačinu da ubacis onaj vremenski period u kojem crnci nisu imali priliku da se obrazuju. Slično je i sa moralom, ti si moralniji od ljudi iz 19. Vijeka koji su mislili da je rasizam u redu i tada je to bilo mejnstrim. Kultura omogućava rast znanja kroz meme. E sad kako odrediti bazu i kako ustanoviti i izracunati koliko crncncima da dodas kasnije zbog nemogućnosti kontinuiranog obrazovanja. Objektivna istina je nepromenljiva zar ne?

Hoćeš da kažeš da rečenica "Crnci u proseku imaju manji IQ od belaca", nije objektivna istina do koje se došlo merenjem i uproeđivanjem IQa?

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ukinuo bi i pravo glasa, šta? :)

Mislim da ne razumem...

Sta nije jasno? Ja nisam demokrata, to se vec odavno zna na forumu. Ja sam za minarhisticku tehnokratiju u kome ne bi svaka budala mogla da glasa pogotovo ne na refeJendumski nacin i slican vid populistickih ideotizama.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Kako si do te mere nerazuman? I ti i svi koji verujete u ovakve gluposti? Doberman i pudla i sve te domace zivotinje su produkt vestacke selekcije i planskog urkstanja. Jesi siguran da je to dobro porediti sa ljudima koji hval Bogu nisu? 

Rasa nastaje samo kod domacih zivotinja putem ljudske intervencije? Ne postoje rase jelena, vukova, ptica?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Odahviing рече

Hoćeš da kažeš da rečenica "Crnci u proseku imaju manji IQ od belaca", nije objektivna istina do koje se došlo merenjem i uproeđivanjem IQa?

Dobro, da li ti mislis da je ista blizu razmnunog, u kontekstu postojanja individue kakav je Neil deGresse Tyson i neki random pripadnik Masai plemene koji jos uvek lovi lavove kopljem, pricati o crncima? Bilo kulturolosko bilo bioloski?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...