Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

12 minutes ago, Avocado рече

Gotovo isti argumenti se mogu iskoristiti za izlazak UK iz Nato pakta ili izlazak Škotske iz Uk ili izlazak Londona iz Uk ili izlazak neke opštine iz Londona ili odlazak nekog čoveka iz civilizacije (društva) u džunglu... kad god se ujedinjuješ u nešto veće od sebe, gubiš deo vlasti (ograničava se) i imaš neke troškove... stoga je potpuno besmisleno nabrajanje onoga šta si sve izgubio, bez analize da li je ono što si dobio vrednije...

Znaš šta je hteo da kaže.

Nation states sa manjim državnim aparatom su praktičnije na svaki način od super-država kao EU, SSSR ili Jugoslavija...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Isti zapadni hrišćani koji su i ljude spaljivali u to vreme i koji su vršili genocid u NDH nad Srbima koliko juče? :) 

Verovatno misliš da su "Srbi" društveni konstrukt takođe, sad kad razmislim malo, pa možda to nema nikakvu težinu za tebe...

Zašto bi 'islamska kultura' uključivala čoveka Jusufspahića i razgovore koje si ti imala sa njim?

Imam i ja kolege na fakultetu muslimane, to definitivno ne uključuje njih lično i pogotovo ne moje razgovore sa njima.

Dobro, možda se složim za ovo, ali je i to nešto relativno zanemarljivo u široj islamskoj slici. Sufizam nije mejnstrim Islam i surovo je proganjan bio (što govori isto tako!) u svojoj istoriji.

Opet mi vrdaš i relativizuješ, moguće je da je zbog one prijateljskeosovine feminizam-Islam... :) 

To što ne razumeš o čemu govorim ne znači da ja vrdam. :)

Naravno da su 'Srbi' društveni konstrukt.

To ne znači nužno 'nešto lažno' nego 'pojam koji društvo i/ili pojedinac konstruiše'. Svaki pojam je manje ili više konstrukt, uključujuću naučne klasifikacije, ali su naučne klasifikacije (iuglavnom, ima svačeg u istoriji nauke) konstruisane na osnovu objektivnih, merivih parametara, dok su društveni konstrukti daleko arbitrarniji i podložniji promenama kroz istoriju i geografiju. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

To što ne razumeš o čemu govorim ne znači da ja vrdam.

Aaajde :)

1 minute ago, Paradoksologija рече

Naravno da su 'Srbi' društveni konstrukt.

...

2 minutes ago, Paradoksologija рече

Svaki pojam je manje ili više konstrukt

Ovo je tvoj životni moto. :)

U pravu je čovek u onom klipu bio: "We're witnessing the death of feminism. There's now such complete lack of credibility, nobody takes it seriously anymore. Feminism is now seen merely as a playpen for crybabies and bullies. Censorious, small-minded, safe-space harpies who hate being women, and who want everyone else to compensate them for it."

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Gotovo milion ljudi već potpisalo peticiju da se referendum ponovi.

Ја сам изабрала да се ослоним на моју приватну мрежу, а ту је слика која јасно говори да су људи уморни од ЕУ.  Британија је земља са великом радничком класом, па сам веровала да ће гласати не.  Ко је био паметан зарадио је на паници на берзама. Тржиште данас води паника, а најмање  још две године треба да Британија изађе из ЕУ, а то ће банке да преживе ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Господин Дареалис рече

Aaajde :)

...

Ovo je tvoj životni moto. :)

U pravu je čovek u onom klipu bio: "We're witnessing the death of feminism. There's now such complete lack of credibility, nobody takes it seriously anymore. Feminism is now seen merely as a playpen for crybabies and bullies. Censorious, small-minded, safe-space harpies who hate being women, and who want everyone else to compensate them for it."

?

Nijedan pokušaj da razumeš o čemu govorim, već samo totalno nepovezani ad hominem koji ne znam kakve veze ima sa mnom i sa ovom raspravom.

Feminizam nije = prepoznavanje da su rod, etnicitet, i nacije društveni konstrukti, za razliku od pola, boje kože i državljanstva, koje su biološka klasifikacija, spektar količine melanina u koži, i pravna kategorija (takođe konstruisane od različitih elemenata kao kriterijuma za klasifikaciju). To je prosto najosnovnija osnova svih društvenih nauka, 101. Možeš biti anti-feminista ali završiti prvu godinu osnovnih studija bilo koje društvene nauke i razmeti o čemu govorim.

Čak ne moraš biti u društvenim naukama. Da li je Pluton planeta ili nije? To zavisi od toga šta je planeta. Od kojih kriterijuma smo konstruisali ovaj pojam kao naučnu kategoriju? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Господин Дареалис рече

crybabies and bullies. Censorious, small-minded, safe-space harpies who hate being women, and who want everyone else to compensate them for it

Ovo nije ad hominem? Ovo je argument protiv konkretnog pogleda na svet?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...