Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

17 minutes ago, Млађони рече

Super tekst. Samo ne vidim kakve veze ima? I konzervativci su levicari cesto. Konzervativac ne znaci apsolutno nista. Jer znaci svasta

I ti ocekujes da ovde ne posumnjam da trolujes?

Kazes nije obrazovan onaj ko citira hajeka a svrstava se u levicare. Ja ti kazem da je to glupo jer neko moze da citira svasta ukoliko se to slaze sa onim domenom o cemu tada govori bez obzira sto se ne salaze sa celinom ili vecinom te filozofije. Dam ti i primer u vidu Hajekovog teksta kojeg prenose ni manje ni vise nego levicari sa pescanika.

Ne. Moguce je biti individualista i biti levicar narocito ako je nekome kao Sargonu bitnija drustvena od ekonomske slobode. Nije moguce biti individualista i marksisticki levicar, sa svim derivatima marksizma, ali je i tek kako moguce biti individualista i anarho levicar. Isto kao sto je moguce biti invidiualista i drusveni koznervativac, pa biti zagovornik ekonomskih sloboda i strogih drusvenih restrikcija.

Подели на овим сајтовима

32 minutes ago, Млађони рече

Akvilije, ubice te politicka korektnost. 
Eu nista ne uskracuje britaniji. Mi ne znamo kako ce da teku dalje stvari.  Sve o cemu vi pricate je dizanje panike i straha, kako ce britanija toboze da nadrlja bez eu. Ne znam kada ste savladali moc divinacije, poceli da gledate u kristalne kugle, otvarate tarot ili tumacite astroloske znake, ali voleo bih da me uputite. 

Ne znam sto se konstatno ponasate kao da znamo.

Poput kreacionista, hvataš se za epistemologiju kada ti nešto ne odgovara... naravno da ne znamo pouzdano kako će biti, ali to ne znači da ne možemo osnovano da pretpostavimo... što nema nikakve veze sa divinacijom, kristalnim kuglama, tarotom i astrologijom.

Evo ti pa čitaj, mene mrzi:

https://www.gov.uk/government/publications/hm-treasury-analysis-the-immediate-economic-impact-of-leaving-the-eu

Uostalom, šta će biti naravno ne znamo, ali znamo šta već jeste:

Pound plunges after Leave vote

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

A gradjani citaju zakonske prijedloge inace? Budmo realni, EU regulacije su uglavnom vezane za minorne stvari prakticne prirode, a kontrolu Komisije vrsi DEMOKRATSKI IZABRAN PARLAMENT ( tako nedemokratski ). Idiotno je da Parlament nema zakonodavnu inicinativu, ali daleko od toga da to vodi evropskom SSSR-u ( ili Cetvrtom Rajhu, zavisi kako ko gleda ). Prakticne koristi daleko nadmaduju prakticne i principijelne troskpve u ovom slucaju. Jedini dostojni argumenti za izlazak jesu oni koji kazu da drzava zeli pun suverenitet, jer svakako ima pravo na to. Sve ostale nebuloze o "cudovistu" EU su lupanje u prazno.

Ne citaju, ali ne vidim kakve to veze ima sa cinjenicom da ne mogu? Gradjani trebaju da mogu da citaju zakone. Ako hoce. 
Da bi mogli da ih kritikuju, menjaju itd. 

To je farsa od demokratije.. kada glasas nekog a nemas transparentnost sta je ko radio.

demokratija bez transparetnosti je jadna demokratija. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Млађони рече

Sto se migracija tice. 
Nisu sve migracije i migranti dobri. 
Oni migranti koji doprinose drustvu su dobri. 
Oni migranti koji ne doprinose drustvu su losi. 

Uzmimo na primer srbe. Ja znam gomilu srba koji kupuju bugarske i hrvatske licne karte, ulecu u migrantska kola, i beze po nemackama i ostalim lepim zemljama da se nakace na socijalnu pomoc.
Da li zelite takve migrante? Naravno da ne! DA li mislite da ce takvi migranti da doprinesu kulturi u kojoj zive. NEce. Degradirace je.

Glavni razlog sto je Tramp toliko gotivljen je upravo sto meksikanci rade isto. U ameriku ne beze samo neki lberty loving meksikanci. Vec i podosta sljama iz meksika koj idobija americka politicka prava preko raznoraznih shemi i fori (u americi nije tesko dobiti politicka prava). A ko ih voli? Pa demokrate posto meksikaci redovno glasaju za vecu vladu, vise socijalizma. Preko 80 % amerikanaca glasa pre "big goverment" i vise vladinih programa. I sad svako ko kaze to, sta demokrate rade? PRicaju da je rasista ovo ono dza bu. I sta ce tako da se desi? Sem sto ce pravi rasisti da isplivaju na povrsinu, nista. 

Slichna je situacija sa Britanijom. Samo sto britanci nemaju meksikance, vec srbe, poljake, hrvate i izbeglice sa bliskog istoka. 

Meni se cini da libertarijanci imaju dvostruke standarde. Kad se pominju regulacije, zabrane, rampe i blokade u vezi slobodnog protoka robe onda se dize svima kosa na glavi, ne ne roba treba slobodno da se krece pa makar ona ugrozavala domacu proizvodnju i snizavala joj cijenu. No kad je u pitanju slobodan protok radne snage, sto je u principu isto kao i roba, onda odjednom ne ne, ne moze slobodan protok ljudi, trebaju rampe, treba to regulisti, sorirati ono sto valja i ono sto ne valja ne pustati....Uopste nije zato ni cudno sto je dosta libertarijanca ujedno i rasisticki orijentisana. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Who's to Blame for Brexit? The Elites

Цитат

Britain's vote to leave the European Union was driven by right-wing populism, but the real blame must be laid at the feet of elite technocrats who have bungled the European project.

'Nači, @Aquilius Cratus, ipak tehnokratske elite vladaju, al' to ne valja za mase :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Who's to Blame for Brexit? The Elites

'Nači, @Aquilius Cratus, ipak tehnokratske elite vladaju, al' to ne valja za mase :D 

Dzaba, zaboravio je ljude gustere. Nece mu te jednacine dati prave rezultate bez svih nepoznatih. :D

Подели на овим сајтовима

Сутра ексклузивно у Информеру:

Излазак Уједињеног Краљевства из ЕУ је смишљен са искључивим циљем наношења штете мандатару Вучићу и снажном реформском курсу Србије!

Информер дошао до проверених информација да су Саша Радуловић и Бојан Пајтић намештали гласање у руралним деловима Велса и источне Енглеске, бесрамно агитујући за отцепљење искључиво ради скупљања јефтиних политичких поена против мандатара Вучића! 

Имамо поуздане информације да је говором који је одржао на данашњој конференцији за штампу, мандатар Вучић постао мета Брегзит мафије која је послала свој тим плаћених убица у Србију. Спрема се атентат на мандатара и угрожавање безбедности грађана Србије!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

I ti ocekujes da ovde ne posumnjam da trolujes?

Kazes nije obrazovan onaj ko citira hajeka a svrstava se u levicare. Ja ti kazem da je to glupo jer neko moze da citira svasta ukoliko se to slaze sa onim domenom o cemu tada govori bez obzira sto se ne salaze sa celinom ili vecinom te filozofije. Dam ti i primer u vidu Hajekovog teksta kojeg prenose ni manje ni vise nego levicari sa pescanika.

Ne. Moguce je biti individualista i biti levicar narocito ako je nekome kao Sargonu bitnija drustvena od ekonomske slobode. Nije moguce biti individualista i marksisticki levicar, sa svim derivatima marksizma, ali je i tek kako moguce biti individualista i anarho levicar. Isto kao sto je moguce biti invidiualista i drusveni koznervativac, pa biti zagovornik ekonomskih sloboda i strogih drusvenih restrikcija.

Nije. 
1. Levica je socijalizam
2. Socijalizam je KOLEKTIVNO vlasnistvo nad sredstvima proizvodnje.
3. Individualizam je individualno vlasnistvo privatne svojine. 

Anarho levici su takodje kolektivisti, samo ne veruju u drzavu nego u "sindikat" ili drustvenu prisilu. U sustini u teorijama anarholevicara sindikati vrsi istu funkciju kao drzava. 

Individualisti su ljudi koji se strogo zalazu za integretet individue. Kako ekonomski tako i licni. 

Naravno, moguce je da imas raznorazna shizofrena cepanja. Tu moze da se slozimo, ali to se zove licemer. 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Avocado рече

Poput kreacionista, hvataš se za epistemologiju kada ti nešto ne odgovara... naravno da ne znamo pouzdano kako će biti, ali to ne znači da ne možemo osnovano da pretpostavimo... što nema nikakve veze sa divinacijom, kristalnim kuglama, tarotom i astrologijom.

Pored cinjenica da je nemogucepretpostaviti sta ce se dalje desavati, sto imamo statisticki dokazano gomilu puta da svi ti politicki-ekonomski analiticari grese. Ali hej, optuzi me da razmisljam kao kreacionista, to uvek radi... ;) 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Млађони рече

hrvati tvrde drugacije

Pa šta sad? Dve banke ne dajem šta oni tvrde.

14 minutes ago, Млађони рече

Ali kada sam trazio konstitutivnost srba u RH nisam nasao.

Šta li si ti tražio... :)

https://sr.wikipedia.org/wiki/Земаљско_антифашистичко_вијеће_народног_ослобођења_Хрватске

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Justin Waters рече

No kad je u pitanju slobodan protok radne snage, sto je u principu isto kao i roba, onda odjednom ne ne, ne moze slobodan protok ljudi, trebaju rampe, treba to regulisti, sorirati ono sto valja i ono sto ne valja ne pustati....Uopste nije zato ni cudno sto je dosta libertarijanca ujedno i rasisticki orijentisana. 

Naprotiv, ne znam gde si video da su libertarijanci protiv kretanja radne snage? 
Ja mislim da sam bio poprilicno jasan, ja sam protiv kretanja wellfare pijavica, ljudi koji hoce da dodju u zemlju i da se nakace na socijalnu pomoc. A ne protiv ljudi koji hoce da dodju i da rade. 

Zato je argument libertarijanaca prost... ili wellfare state ili skroz slobodne migracije.

Naravno levica to odlicno koristi da optuzuje libertarijance da su rasisti, jer kazu da osoba x iz srbije kupuje hrvatske licne karte, i ide u nemacku u nadi da ce dobiti socijalnu pomoci i biti pijavica na nemacki budzet. Sram me blo, kakav sam oikofob. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Nije. 
1. Levica je socijalizam
2. Socijalizam je KOLEKTIVNO vlasnistvo nad sredstvima proizvodnje.
3. Individualizam je individualno vlasnistvo privatne svojine. 

Anarho levici su takodje kolektivisti, samo ne veruju u drzavu nego u "sindikat" ili drustvenu prisilu. U sustini u teorijama anarholevicara sindikati vrsi istu funkciju kao drzava. 

Individualisti su ljudi koji se strogo zalazu za integretet individue. Kako ekonomski tako i licni. 

Naravno, moguce je da imas raznorazna shizofrena cepanja. Tu moze da se slozimo, ali to se zove licemer. 

To su neke tvoje definicije, potpuno arbitrarne i na bas dobro razradjene, sto je vaznije poptuno su odvojeni od stvarnih drustvenih fenonmena u kojima kako god da okrenes imas drusvene i ekonomske slobode ili neslobode. Socijaldemokrate uopste ne verujeu u kolektivno vlasnisto nad sredstvima za proizvodnju. To je marksisticka glupa mantra a socijal demokrate se tome ostro protive. Sa druge strane oni se zalazu za relativno visoke poreze i regulacije. Pri cemu se zalazu za maksimalne drustvene slobode. Ja nisam socijal demokrata niti verujem u tu njihovu pricu ali oni nisu nikakvi kolektivisti, to je ptopuno besmislena kategorizacija koja te cini isitinski slepim za taj fenomen socijaldekomratije bilo ga podrzavoa ili bio protiv njega.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Pricam o 74. TU nisam nasao da nigde pise da su srbi konstitutivan narod. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...