Милан Ракић Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Posle više od 42 godine i operacije promene pola Helena Vuković je sada i fizički žena. Helena je početkom prošle godine izazvala buru u srpskoj javnosti kada je javno priznala da, iako je rođena kao muškarac i otac je četvoro dece, u sebi oseća da je žena. Dugogodišnja služba u Vojsci Srbije donela je nekadašnjem oficiru M. V. penziju i nadimak sačinjen od bivše titule - major Helena. Jedini rat koji je sada zanima je borba za trans-prava i oporavak od operacije. - Operisao me je tim stručnjaka na čelu sa prof. dr Miroslavom Đorđevićem. Država je pokrila 65 odsto troškova, ostalo sam dala ja. Oporavak je dug, tako da vodim računa i pridržavam se pravila da negde ne pogrešim, jer ovo sam čekala celog života - kaže za “Blic” Vukovićeva. Probudila se na operacionom stolu kao žena, a reakcije okoline su je oduševile. - Dočekala me podrška. Svi vide sreću u mojim očima bez obzira na bol koji je prisutan. Mnogi koji se nisu godinama javljali sada šalju poruke podrške i čestitaju. Mada, bol koji se javlja je totalno sekundarna i prolazna stvar. - I da sam pre svega znala kako će sve izgledati, opet bih isto uradila - zaključuje Vukovićeva i najavljuje da će izaći u javnost 25. juna i prošetati na paradi “Ponos Srbije”. N. Gavrilović, Blic Џуманџи and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Drago mi je što se Helena sada oseća bolje u svom telu i što može da živi život slobodnije u društvu u kome jesmo. Želim da ima svako dobro, a što manje neprijatnosti u budućnosti. Čini se da je prijatna osoba. Ne slažem se, ipak, da osoba rođena sa penisom koja se podvrgne operaciji promene fizičkog izgleda spoljnih genitalija nakon uzimanja sintetičkih hormona može da postane 'fizički žena'. Ne slažem se sa situacijom u kojoj je promena pola/roda jedini način da autentično živi osoba rođena sa penisom koja (po prethodnim intervjuima) voli da nosi haljine, komplete i štikle i rado okupa svoju decu i sredi svoj dom i i dalje je privlače ženske osobe (sve ovo je jednako malo relevantno). Ne slažem se sa trendom transrodnosti koji je u porastu - i zbog kog se sve mlađa deca (odnosno, njihovi roditelji) sve lakše odlučuju na ekstremne poteze koji trajno narušavaju zdravlje jer se ne uklapaju u očekivanja društva. verum est in beer, Дијана., Mилена КШ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Hm,nesto sam gledala na netu prikaz animirani operacije promene pola.MIslimhirurzi su jako kreativni ,moram priznati,ali ono je meni kao trajna sminka,veze nema sa stvarnom promenom organa,mada nisam skolovala za tu oblast,al bih volela da cujem negde svedocanstva ljudi koji su promenili pol da li su zadovoljni onime sto su time hteli da postignu,cisto tehnicki. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Bog mu se smilovao Suncokret54 and kamila је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 (измењено) Шта ће овакви ******* на верском форуму. Измењено Јун 23, 2016 од Дијана. neprimjeren rječnik kamila and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 baš lepo što država ima novac za ovakve medicinske intervencije ,a nema da spasava živote ugrožene dece novorođenčadi itd kamila, Ненад Р., Лапис Лазули and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 3 minutes ago, Panthera Leo рече Шта ће овакви дегенерици на верском форуму. pa nisu degenerici..... nego jadni bolesni izgubljeni.....a šta će na ovom forumu ne znam ni ja .....bulevarske žute štampe kolko oćeš......ovo beče nekad mesto odmora od toga,al sad druga priča......valjda da ne posustanemo u kaljenju ako smo prezaklonjeni.....ko da neznamo kolko je ovakvih i sličnih bolesti u svetu kamila је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Psihopatologija koju treba da liječi psihijatar, a zahvaljujući dometima i sredstvima moderne medicine, koja naravno nekome donosi veliku finansijsku dobit, sad može da se realizuje i zakomplikuje živote ne jednoj osobi, već čitavvim porodicama i šire. Jadna djeca! Žena manje-više, ni prva ni posljednja koja je pogrešno izabrala. Čuj, i dalje ga/je privlače žene. Ne komentarišem ovu personu, već pojavu. Negdje na nivou 13-14 godina, svoj lični identitet, ukliko je zdrav i normalan razvoj psihe, treba da se izražava kao 'ja i niko drugi' tj. ja sam ja, a ne dječak, djevojčica, to je u skali razvoja ličnosti samo malo iznad/posle identifikacije sa ličnim imenom (koja se dešava otprilike kad učimo da govorimo). kamila, АлександраВ and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 3 minutes ago, Bokisha рече baš lepo što država ima novac za ovakve medicinske intervencije ,a nema da spasava živote ugrožene dece novorođenčadi itd da za decu sms,donacije,dijaspora...,ko da smo tako neka rendom skupina ljudi bez ikakve drzave sistema istorije,ko neki putujuci cigani,sekta,amisi ne znam vise sa cime da uporedim pa se skuplja ko da je to neka najnevaznija stvar u zivotu!Nek ima i za ove,ali ne moze za decu da nema i da se skuplja ko da su eksperimenti na pacovima a ne zivoti u pitanju.Jeza. -Владимир-, Bokisha, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 13 minutes ago, Bokisha рече baš lepo što država ima novac za ovakve medicinske intervencije ,a nema da spasava živote ugrožene dece novorođenčadi itd Ovo je komentar mnogih ljudi na netu... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 1 minute ago, Anika рече Ovo je komentar mnogih ljudi na netu... pa ne znam -nisam po netu....a zar nije besmislica, farsa ,ne znam ni kako da nazovem ? Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 kvazi(repata rogata) humanost na delu u paketu sa rodnom ravnopravnošću i ostalim bljuvotinama.....ta nikako da se naviknemo da smo u zadnjim vremenima i da sve u stvari je rečeno da će vako biti.šta ti je svest i nesvest? kamila је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Nek' je sa srećom. Treba biti oprezan sa ovolikim liberalizmom, nisu ovo stvari za zezanje. kamila је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 23 minutes ago, Bokisha рече baš lepo što država ima novac za ovakve medicinske intervencije ,a nema da spasava živote ugrožene dece novorođenčadi itd Izgleda da će još puno vremena proći dok se ovaj "komunistički mentalitet" izgubi iz našeg naroda, пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 21, 2016 Пријави Подели Написано Јун 21, 2016 Stav SPC o promeni pola Beograd -- Osobe koje su promenile pol mogu da se krste i venčavaju u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC, kaže podgorički paroh Velibor Džomić. Protojerej Velibor Džomić, koji je stručnjak za crkveno pravo, izjavio je za “Vijesti” da je zvaničan stav SPC da je trans osobama “blagosloveno korišćenje darova crkve Hristove od kršćenja do pričešća". “S obzirom na to da promena pola ne predstavlja uobičajenu pojavu, crkveni postupak sa takvim osobama je drugačiji kao što je, na primer, drugačiji postupak kada je mladoženja stariji od mlade više od 15 godina ili mlada od mladoženje više od tri godine", rekao je Džomić. On je objasnio da osoba koja je zbog medicinske opravdanosti promenila pol može da koristi blagodati svetih tajni, ali da sa svojim stanjem mora da upozna sveštenika. “Sveštenik je kao duhovnik dužan da tu osobu sasluša i pouči upoznajući je sa stavom Crkve Hristove. Nakon toga, parohu se mora dostaviti valjana medicinska dokumentacija koja svedoči da se operacijama nije pristupilo iz hira, nego iz razloga medicinske nužnosti", objasnio je paroh podgorički. Dokumentacija se, prema njegovim rečima, sa molbom prosleđuje višim crkvenim vlastima, a svete tajne i obredi nad takvim osobama se obavljaju tek nakon blagoslova nadležnog episkopa. “Promene o kojima govorimo moraju biti evidentirane u crkvenim matičnim knjigama", rekao je paroh podgorički. Prema tvrdnjama Džomića, takav stav SPC je još 1986. godine formulisao partrijarh Pavle kao episkop raško-prizrenski. “Hirurška promena pola predstavlja pojavu novijeg datuma sa kojom se Crkva kroz prethodne vekove nije susretala iz prostog razloga što medicinska nauka nije bila na takvom stepenu razvoja kao što je danas", objasnio je Džomić. On je rekao da u slučaju krštenja i venčanja transrodnih osoba postoje dve situacije: da li je osoba prvo krštena, pa onda pristupila promeni pola ili obrnuto, napominjući da se sveta tajna krštenja ne ponavlja ni u jednom slučaju. “Krštenje se vrši nad ličnošću, a ne nad polom", rekao je Džomić. On je istakao da, iako je izražena razlika polnosti na zemlji, polne sposobnosti nemaju metafizički, večni značaj. Pozvavši se na svetog apostola Pavla (poslanica Galatima), Džomić je poručio da “nema muško ni žensko, nego su pred Bogom jedno". Izvor Dijasporka, Ronald, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука