Jump to content

Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17.8.2018. at 22:41, Liga Džentlmena рече

Razilazimo se zato sto pricas o jednoj streni. : ) Posto je ljubav partnerstvo moraju obe strane da se odreknu necega zarad one druge a to je prilagodjavanje.

A sta je sa drugom stranom? Valjda i ona treba da se odrekne necega zarad moje volje?

Ja sam imao dogovor sa bivsom ( duza veza) ( ona nije bila mnoogo pobozna ali je znala za Boga lako smo se dogovorili)  jedna nedelja posta uzdrzanje zbog pricesta, ostalo ne. Eto ti prilagodjavanje.

Када је брак у питању у реду је, потребно је и други да уложи неку жртву иначе зашто би ми ступали у брак са неком особом која није спремна да се бар мало жртвује. Али ми не треба да размишљамо на тај начин "ја дајем, дај и ти"; "а где сам ту ја". То јевећ калкулација и ту места за љубав нема. То углавном произилази из егоизма. 

Договор је јако битан за све. Да ли то била једна недеља или шест недеља, то је ваша ствар. Е сад ако сте се договорили јер то тако одговара и теби и њој или вам бар не представља неки проблем то је онда прилагођавање али ако једноме та солуција није одговарала али на крају је ипак пристао, е онда је то жртва. Ито има много већу цену. На крају крајева Господ није дошао да би се прилагодио нама, већ да се жртвије за нас.

E pa ja sam imao devojku sa nekih 25 -6 poboznu ja to racunao ozbiljna veza pricali o braku itd, ja sam bio neki 5 godina pri crkvi, ona tek usla u veru. Sreda, petak, nedelja uzdrzavanje od svega cak i poljupca. Post nema ni poljubac.

E sad kako se ona zrtvovala prema meni ako me je volela? Ako tako gledamo ona nije fleksibila ili prilagodljiva ili bolje reci sebicna, tipa ja moram njoj da se prilagodjavam a gde sam tu ja? Sta ce ona zbog mene da zrtvuje?

Та жртва је пре свега ради Господа и ко из такве везе уђе у брак, благо њему. За нас је важно да ми гледамо како ми за другог да се жртвујемо, а не како ће он за нас. И ако је за брак потребно обоје. Мој став је да би ми мушкарци увек требали да тежимо да уложимо бар дупло више жртве него што жене то чине зарад нас. Права жена ће то и те како ценити. 

E to je ono oko cega se svi spore. Ti imas zadatak da budes ispravan sa stavovima, delovanjem, da budes iskren, pravedan, da cinis dobra dela. Brate, cilj je da gledas sebe i svoj zivot a ne sta je napisano, to je pisano za doba kada su oni ziveli, mi zivimo u savremenom dobu, treba se prilagoditi i adaptirati. Najbolje ne kada uklopis strast i ljubav, to je ubitacna kombinacija a nije nemoguca.

Споре се они који робују од страсти и траже оправдања за то. Није циљ да гелдам себе, него да гледам себе ради других а не ради себе. Те моралне карактеристике које си набројао може чинити и будиста и исламиста и атеиста и било ко други али ми хришћани смо позвани на много више и узвишеније, а то је борба са самим собом. Ко себе победи тај победио све ! Џаба је мени ако сам ја и исправан, праведан и чиним добра дела, ако их чиним из сујете или под покривачем страсти. Тај спој страсти и љубави је демнска обмана. За праву и истинску љубав нема места међу страстима, колико год то нама тешко било да чујемо и да признамо. Не можемо служити и Богу и мамону.

Ko sto kaze moj duhovnik, trudi se uvek da sve sto radis ima neku dobru pouku, a prevahodno da se ponasam dzentlmenski, sta hocu da kazem, covek se prosto prilagodi savremenom svetu ali sacuva sustinu verovanja. Ono sto se nikad ne menja.

Знаш како каже мој духовник: црква никада није била модерна. А шта значи модерна ? Прихватати све што ти се данас нуди без кртичког расуђивања. Али је црква увек била савремена. Увек је ишла у корак са временом прихватајући оно што је добро и што може да користи за добро а одбацивала оно што је лоше.

А Дух Истине није говорио кроз оце само за један временски период већ за сва времена до краја света и века. Христос је увек исти, и јуче и данас и сутра..

Ако ми стављају да бирам од та два, да ли да слушам свете оце који заговарају борбу са страстима или да слушам савремени свет који заговара да прихватим те страсти, ја бирам свете оце, па макар неимао од тог савременог света ништа.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 5.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 30 минута, Liga Džentlmena рече

@Neša_ Citao sam danas neki winbleman misli da se zove blog. Napravili su neku studiju sa 150 zena. Hteli su da dodju do zakljucka sta to najvise privlaci zene. Neki su pricali da je to sarm, neki da je to novac, neki fizicki izgled. Imale su pred sobom slike od 30 razlicitih muskaraca ( razlicito obucenih) koji su na slikama isticali jedan od tri gore ponudjena odgovora. Zene su trebale da poredjaju muskarce po tome koliko im se svidjaju. Odgovori i slaganje je bilo razlicito. Ali 70 posto zena je u prve redove stavljalo muskarce koji su fizicki dobro igledali, ali ne fizicki lepi nego lepo gradjeni. Tako da Neso brate nije fizicka lepota presudna nego vezbanje, pa onda  bacimo se na vedzbanje i vi mrsavi i mi debeli. :)

Znam jednu situaciju gde je mladić tražio od devojke da smrša,i ona išla u teretanu i posle našla drugog  :dobro:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Petar-M рече

Када је брак у питању у реду је, потребно је и други да уложи неку жртву иначе зашто би ми ступали у брак са неком особом која није спремна да се бар мало жртвује. Али ми не треба да размишљамо на тај начин "ја дајем, дај и ти"; "а где сам ту ја". То јевећ калкулација и ту места за љубав нема. То углавном произилази из егоизма. 

Договор је јако битан за све. Да ли то била једна недеља или шест недеља, то је ваша ствар. Е сад ако сте се договорили јер то тако одговара и теби и њој или вам бар не представља неки проблем то је онда прилагођавање али ако једноме та солуција није одговарала али на крају је ипак пристао, е онда је то жртва. Ито има много већу цену. На крају крајева Господ није дошао да би се прилагодио нама, већ да се жртвије за нас.

Та жртва је пре свега ради Господа и ко из такве везе уђе у брак, благо њему. За нас је важно да ми гледамо како ми за другог да се жртвујемо, а не како ће он за нас. И ако је за брак потребно обоје. Мој став је да би ми мушкарци увек требали да тежимо да уложимо бар дупло више жртве него што жене то чине зарад нас. Права жена ће то и те како ценити. 

Споре се они који робују од страсти и траже оправдања за то. Није циљ да гелдам себе, него да гледам себе ради других а не ради себе. Те моралне карактеристике које си набројао може чинити и будиста и исламиста и атеиста и било ко други али ми хришћани смо позвани на много више и узвишеније, а то је борба са самим собом. Ко себе победи тај победио све ! Џаба је мени ако сам ја и исправан, праведан и чиним добра дела, ако их чиним из сујете или под покривачем страсти. Тај спој страсти и љубави је демнска обмана. За праву и истинску љубав нема места међу страстима, колико год то нама тешко било да чујемо и да признамо. Не можемо служити и Богу и мамону.

Знаш како каже мој духовник: црква никада није била модерна. А шта значи модерна ? Прихватати све што ти се данас нуди без кртичког расуђивања. Али је црква увек била савремена. Увек је ишла у корак са временом прихватајући оно што је добро и што може да користи за добро а одбацивала оно што је лоше.

А Дух Истине није говорио кроз оце само за један временски период већ за сва времена до краја света и века. Христос је увек исти, и јуче и данас и сутра..

Ако ми стављају да бирам од та два, да ли да слушам свете оце који заговарају борбу са страстима или да слушам савремени свет који заговара да прихватим те страсти, ја бирам свете оце, па макар неимао од тог савременог света ништа.

Мислим да треба пре свега читати шта је Христос говорио и шта је акцентовао

.Имате ви код људи страст према новцу,страст према луксузу,посебно луксузним аутомобилима.. страст према неумесном бављењу туђим животима.:izlet:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Нифада рече

.Имате ви код људи страст према новцу,страст према луксузу,посебно луксузним аутомобилима.. страст према неумесном бављењу туђим животима.:izlet:

Тако је. Оци су и на њих мислили, и то посебно на њих. Тако да долазимо до закључка да ниједна страст није добра без обзира на шта се односила :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Petar-M

Ajmo neki rezime.

Brak - veza- prijateljski odnosi sve se svodi na prihvatanje i prilagodjavanje.

Ljubav je i uzimanje i davanje. "Zrtva" mora da bude obostrana ( prilavodjavanje je ustvari zrtvovanje). Znaci pricamo o istom. Ni muskarac ni zena, nema jedno vise drugo manje potpuno isto.

Ako trazis to sto dajes nije egoizam. Poenta je da i ona trazi nesto od tebe, tako da ako bolje sagledamo ako ona ne popusti, i ja ne popustim oboje smo egoisticni ( nismo spremni na ljubav- prilagodjavanje- zrtvu).

Data nam je i data slobodna volja da biramo nas put. Nije za svakoga put koji ti pratis na moje spasenje, kao sto ni moj put ne bi bio na tvoje spasenje. Jer u tom slucaju "ako se secas price o zameni krstova" svako bi mogao da nosi krst onog drugog pa bi cak i Hrista memoisao njegov. Ali ne svako nosi svoj krst spasenja i samo Gospod odlucuje ko je dostojan ko nije. Samim tim te i iskusan duhovnik savetuje ( ako te dobro poznaje i postuje) da ides putem koji je bolji za tebe. Saslusaj Justina Celijskog on nije isao protiv Boga ali je mnoge brakove spoio i sacuvao..

Tako da, hodis putem koji si izabrao, i taj put se ukrsta sa putevima drugih ljudi. Ako nadjes sa njima kompromis (prilagodite se) vi hodite ka istom cilju, oni koji ne mogu da prate put oni ispadaju biraju svoj.

Meni zrtvovanje, ako je jednostrano lici mi na samo sazaljevanje. Ako se zrtvujes da spasis nekoga od necega, tipa da ge ne zgazi auto, od metka, spasis druvara iz tuce ili izcupas drugaricu iz lose veze, a desi se da ti nastradas nekako to je ok. Drugi vid zrtvovanja prosto ne mogu da prihvatim.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Нифада рече

Znam jednu situaciju gde je mladić tražio od devojke da smrša,i ona išla u teretanu i posle našla drugog  :dobro:

Одлично, на време. Боље него у браку :D

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Нифада рече

Bez strasti nema progresa. Kakav bi bio zivot bez strasti? Da li bi imali struju da nije Tesla bio strastveni pronalazac? Strast sve pokrece. Najbitnije je samo je pravilno usmeriti. :)

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Petar-M рече

Тако је. Оци су и на њих мислили, и то посебно на њих. Тако да долазимо до закључка да ниједна страст није добра без обзира на шта се односила :)

Могуће,мада је питање шта се све подразумева под појмом страст.Можда је ипак страст између мушкарца и жене који се воле ,јер се често страст акцентује на том нивоу,ипак намање проблематична,наравно ако цели однос није заснован само на томе,ако се  прати са љубављу:mazenje:

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Нифада рече

Pomogla je i sebi i njemu.:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Liga Džentlmena рече

@Petar-M

Ajmo neki rezime.

Brak - veza- prijateljski odnosi sve se svodi na prihvatanje i prilagodjavanje.

Ljubav je i uzimanje i davanje. "Zrtva" mora da bude obostrana ( prilavodjavanje je ustvari zrtvovanje). Znaci pricamo o istom. Ni muskarac ni zena, nema jedno vise drugo manje potpuno isto.

Ako trazis to sto dajes nije egoizam. Poenta je da i ona trazi nesto od tebe, tako da ako bolje sagledamo ako ona ne popusti, i ja ne popustim oboje smo egoisticni ( nismo spremni na ljubav- prilagodjavanje- zrtvu).

Data nam je i data slobodna volja da biramo nas put. Nije za svakoga put koji ti pratis na moje spasenje, kao sto ni moj put ne bi bio na tvoje spasenje. Jer u tom slucaju "ako se secas price o zameni krstova" svako bi mogao da nosi krst onog drugog pa bi cak i Hrista memoisao njegov. Ali ne svako nosi svoj krst spasenja i samo Gospod odlucuje ko je dostojan ko nije. Samim tim te i iskusan duhovnik savetuje ( ako te dobro poznaje i postuje) da ides putem koji je bolji za tebe. Saslusaj Justina Celijskog on nije isao protiv Boga ali je mnoge brakove spoio i sacuvao..

Tako da, hodis putem koji si izabrao, i taj put se ukrsta sa putevima drugih ljudi. Ako nadjes sa njima kompromis (prilagodite se) vi hodite ka istom cilju, oni koji ne mogu da prate put oni ispadaju biraju svoj.

Meni zrtvovanje, ako je jednostrano lici mi na samo sazaljevanje. Ako se zrtvujes da spasis nekoga od necega, tipa da ge ne zgazi auto, od metka, spasis druvara iz tuce ili izcupas drugaricu iz lose veze, a desi se da ti nastradas nekako to je ok. Drugi vid zrtvovanja prosto ne mogu da prihvatim.

Добро брате ако си резимирао, онда да не кварим :D разменили смо мало мишљења и то је лепо и корисно :aplauz: 

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Liga Džentlmena рече

Pomogla je i sebi i njemu.:dobro:

Негде сам прочитала да данас сви виде као проблем вишак килограма,а мањак мозга,читај  памети,не види се као проблем:mahmah:Све оно што може да се реши у теретани или пластичном хирургијом,лак је посао,проблем је за неке са оним што не може.Медијска слика  жене која се промовише је Јелена Карлеуша,неталентована певачица која показује само оно са чиме располаже,има мужа који добро зарађује и постаје идол младим девојкама.

Ових дана на Инстаграму позната и талентована глумица Мирјана Карановић  објавила је фотографију са нудистичке плаже,вероватно је решила сама да постави пошто су је папапрацо фотографи иначе снимали тамо где она летује,.Коментари су били испод фотографије:"слобода".Какво време,такво и поимање вредности,па и тога шта је слобода.Покажеш пратиоцима голо ду.. и то је слобода.Ваљда је и позната глумица видела шта се данас котира и скреће  пажњу,ко још иде у позориште и гледа представе.Али она мањина мањине која иде,они и појам слободе доживљавају мало шире,да не помињем друге вредности:)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Нифада рече

Могуће,мада је питање шта се све подразумева под појмом страст.Можда је ипак страст између мушкарца и жене који се воле ,јер се често страст акцентује на том нивоу,ипак намање проблематична,наравно ако цели однос није заснован само на томе,ако се  прати са љубављу:mazenje:

Разлика је само у томе да ли је узрок те љубави страст као телесно задовољавање или су узрок људске врлине и личност као таква. Често ми мислимо да волимо другог због њега а у ствари иза тога стоји страст која помути ум и разум. А ако се деси да се та страст изгуби или да спласне као што се често пута дешава, парови наиђу на једну сасвим нову ситуацију. Неретко долази до раскида, а у браку до развода. Зато је треба контролисати колико год можемо и ставити другог на тест уздржавања мало од те страсти да видимо јели та особа са нама баш због нас или је због телесног уживања. Врло битна ствар за будући живот у браку.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Нифада рече

Негде сам прочитала да данас сви виде као проблем вишак килограма,а мањак мозга,читај  памети,не види се као проблем:mahmah:Све оно што може да се реши у теретани или пластичном хирургијом,лак је посао,проблем је за неке са оним што не може.Медијска слика  жене која се провише је Јелена Карлеуша,неталентована певачица која показује само оно са чиме располаже,има мужа који добро зарађује и постаје идол младим девојкама.

Ових дана на Инстаграму позната и талентована глумица Мирјана Карановић  објавила је фотографију са нудистичке плаже,вероватно је решила сама да постави пошто су је папапрацо фотографи иначе снимали тамо где она летује,.Коментари су били испод фотографије:"слобода".Какво време,такво и поимање вредности,па и тога шта је слобода.Покажеш пратиоцима голо ду.. и то је слобода.Ваљда је и позната глумица видела шта се данас котира и скреће  пажњу,ко још иде у позориште и гледа представе.Али она мањина мањине која иде,они и појам слободе доживљавају мало шире,да не помињем друге вредности:)

Pazi pomogla je sebi time sto je smrsala i nasla je drugog momka koni nece da joj popuje. Prosto. Ovaj sto je popovao ostao je sam. Moj drugar koga ti osudjujes, kada mu je zena rekla da se ugoila ( a kad je bila mladja izgledala je kao megan fox a on debeljuca) kaze moram da smrsam. A on kaze : ti si meni takva najlepsa. Da vidis samo kakav je osmeh ozario njeno lice.

Meni je Jelena - Tomasevic- Bosiljcic osoba kakvu bih stvarno pozeleo pored sebe. Odmerena, uvek sa ukusom obucena i kulturna.

Seksualna revolucija nam je sve to donela, nisam za javno prikazivanje svojih atributa ali da treba covek da poradi na sebi da lepo izgleda da bude dopadljiv partneru a ne celom svetu, to je meni oke.

Karleusa hehe pa sta moze jedna lavica da radi nego da zeza narod i da promovise neke ne produhovljene vrednosti. Zato joj je Aca lukas streptomicin ( mada i on nije za neku pohvalu).

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Liga Džentlmena рече

Bez strasti nema progresa. Kakav bi bio zivot bez strasti? Da li bi imali struju da nije Tesla bio strastveni pronalazac? Strast sve pokrece. Najbitnije je samo je pravilno usmeriti. :)

"Тесла као страствени проналазач" - одличан наслов за будућу књигу његовог житија :aplauz:

Подели на овим сајтовима

@Petar-M ma jok brate nema ljutis. :) Volim da vodim polemike posebno sa ljudima koji imaju svoj stav. Zrelo gledaju na zivot i veruju u ono sto kazu. Slobodno raspali mozda naucim nesto korisno.

пре 11 минута, Petar-M рече

ставити другог на тест 

Bingooooo. A gde je tu zrtvovanje?:navijanje:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...