Jump to content

Родитељи оставили дете само у шуми да би га казнили

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Sasa Vojvoda
24, 22, 17.
:)

Najstarije na specijalističkim studijama, dva fakulteta završava u isto vrijeme, srednje student isto, i najmlađe gimnazijalka. Možemo izgledati kako god, ali zna se ko je mama, i to ne smijem zaboraviti, ni ja a ni oni. 
Da, svo troje me mogu u zubima nositi, i bez napora prebaciti preko ramena, ali kada ih pogledam znaju što mislim...ne trebam ništa reći, i poslušaju. Sada je lakše nego ikada. :)

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, Јелена011 рече

Pa to je prvi srednje, bolesno bre tuci dete tad, sta si ga vaspitao vaspitao, gotovo.

Evo slicne teme 

https://pouke.org/forum/topic/43298-драга-фб-мама-савета/#comment-1456642

Kad sam imala 17 godina pocela sam da duvanim, i dodjem kuci iz skole i kazem majci, ja sam pocela da pusim. Ona mi odgovara, zabranjujem ti ...a ja kazem, mozes da mi zabranis da pusim u kuci, ali ja cu da zapalim cigaretu kad izadjem napolje, ako to zelim. Ne mozes tu nista da ucinis. Ona naravno pobesni, i uzme varjacu i krene da me mlati...:smeh1:

Nastavila sam da pusim sve dok sam to zelela, kad nisam zelela prestala sam, i tako i dan-danas. Kad hocu zapalim cigaretu, kad necu ne. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ayla рече

@Sasa Vojvoda
24, 22, 17.
:)

Najstarije na specijalističkim studijama, dva fakulteta završava u isto vrijeme, srednje student isto, i najmlađe gimnazijalka. Možemo izgledati kako god, ali zna se ko je mama, i to ne smijem zaboraviti, ni ja a ni oni. 
Da, svo troje me mogu u zubima nositi, i bez napora prebaciti preko ramena, ali kada ih pogledam znaju što mislim...ne trebam ništa reći, i poslušaju. Sada je lakše nego ikada. :)

:naklon:svaka cast :) 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

joj kuku. Samo cu to reci. Ja sam imala cast da imam najludje strogu mamu na svetu, za neke stvari nisam smela da mrdnem, bila je despot za ocene pri tom sam bila vukovac pa je po meni suludo vristati na dete kad dobije cetvorku, al je mislim jedina koja me je terala da izlazim i bunila se sto slabo izlazim (to mi ni danas ne oprasta a ja skroz nikad nisam bila u fazonu izlazaka i druzenja). Za duvan nisam smela da joj kazem odmah, onda me je uhvatila besna posle dva meseca, al besna ne sto pusim nego sto sam krila i rekla mi da se njena cerka nece zickati za cigare i da je trebalo da joj kazem na vreme. U stilu ne mogu da ti zabranim da pusis al nemoj se kriti majku mu to je ispod casti.

Mozda zato ja imam takav stav, ja nemam problem da udarim dete po ruci ako krene ka vreloj ringli al mu ne tupim posle toga. Meni se na glavu popese te lekcije silne koje dobijah i sto puta sam rekla daj izudaraj me i zavrsi s tim nemoj mi drviti. Ako ista ne volim to su ti stilovi sad cu ja da ti drzim predavanje. To moze, al u nekim situacijama, al za neke stvari ne daje rezultate. Samo se drzim svog pravila ne drviti. Sta je bilo bilo je tad i nikad vise, nema onog e a kako si pre sto godina uradio to i to, jer se meni to na glavu popelo.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Spasilački tim brinu kiša i niske temperature noću, ali i to što su pronađeni svježi tragovi medvjeda na području gdje su roditelji ostavili dječaka.

Yamato Tanooka, sedam godina star dječak, nažalost još uvijek nije pronađen unatoč tome što se brojni silno trude ući mu u trag.

Podsjetimo, Yamata su vlastiti roditelji u subotu za kaznu ostavili u šumi na otoku Hokkaido, a povod njihovoj okrutnoj odluci je bio bijes jer je maleni bacao kamenje na prolaznike i njihove automobile.

Dječaka je od subote do danas pokušalo naći dvije stotine volontera i policajaca, no budući da su svi napori do sada bili uzaludni, spomenutim se ljudima u srijedu pridružilo i 75 vojnika.

"Iscrpljeni smo, ali se predati nećemo. Nažalost, problem je u tome što nismo našli baš nikakav trag, što još uvijek nemamo naznake u kojem je smjeru odlutao", izjavio je za glasnogovornik spasilačkoga tima Satoshi Saito.

Brojni su silno zabrinuti za Yamatovo zdravlje, što zato što je otok Hokkaido pogodila obilna kiša i što su noću temperature padale na samo 7 Celzijevih stupnjeva, a što i zato što su lovci ugledali svježe tragove medvjeda na području gdje su ga roditelji ostavili. 

U medijima se u međuvremenu oglasio i njegov otac Takayuki Tanooka, koji je je odluku da na tako grozan način kazni sina nazvao neoprostivom pogreškom.

Dodajmo priči da su upravo roditelji i bili ti koji su prijavili Yamatov nestanak, no i da su isprva tvrdili kako je dječak odlutao.

http://m.dnevnik.hr/clanak/vijesti/svijet/i-vojska-se-ukljucila-jos-se-ne-zna-gdje-je-djecak-kojeg-su-roditelji-za-kaznu-ostavili-u-sumi---439128.html

Подели на овим сајтовима

The Japanese Boy Who Was Left in a Forest Has Been Found Alive

By VICE Staff

June 3, 2016

seven-year-old-japanese-boy-yamato-tanoo

The young Japanese boy who was dumped by his parents nearly a week ago in a remote forest as punishment for misbehaving on a road trip has been found alive.

Kyodo News is reporting the young boy, Yamato Tanooka, was found by "military personnel" early Friday morning. Soldiers found him curled up on a mattress in an empty building in the town of Shikabe, five kilometres from where he was dumped by his parents six days ago.

"The boy was found alive, but we don't have information on details of his condition," rescuer Satoshi Saito told the AFP. Yamato has reportedly been taken to hospital, after braving six days of heavy rainfall and overnight temperatures of just seven degrees.

The sprawling manhunt for Yamato has gripped Japan after his parents admitted they kicked the seven-year-old out of the family car without food or water, stranding the him in bear-infested woodland in Hokkaido, Japan's northernmost island

seven-year-old-japanese-boy-yamato-tanoo

Yamato was found in Shikabe on Japan's northernmost island of Hokkaido. Image via Google Maps.

Originally, Yamato's parents told police their son had wandered off while the family was hiking. However, it quickly emerged the boy was actually abandoned to "discipline" him for throwing stones at other cars.

"The parents left the boy in the mountains as a punishment," a spokesman said. "They said they went back to the site immediately but the boy was no longer there."

"I feel very sorry for my son," Yamato's father Takayuki told reporters earlier this week. "I am so sorry for causing trouble for so many people."

Police told media they were looking into charging the boy's parents with neglect.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

Has Been Found Alive

:slavaaa:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ŽIV JE! Mali Japanac kog su roditelji ostavili pronađen posle ŠEST NOĆI U ŠUMI

T. Č. , Tanjug , | 03. 06. 2016 - 07:35h izmena vesti 08:26h

Sedmogodišnji Jamato Tanuka, koga su roditelji ostavili u šumi po kazni na ostrvu Hoakido u Japanu prošli vikend, nađen je živ posle šest noći u šumi, navode vlasti.

The father of the Japanese boy found after a week's disappearance is "very sorry" http://cnn.it/287ygg3 

Malog Jamata je pronašla vojska u jednoj kolibi u vojnoj bazi gde inače izvode vojne vežbe.

Doktor kaže da mališan ima samo nekoliko ogrebotina i da je bio prilično miran kad su ga pronašli, da nije paničio.

Jamata su roditelji izbacili iz automobila nakon njegovog lošeg ponašanja, a policiji su prethodno rekli da se izgubio tokom planinarenja.

Kasnije su priznali da je bacao kamenje na tuđe automobile i ljude i da su hteli da ga kazne tako što će ga izbaciti iz automobila na pet minuta kako bi ga kaznili, ali da je on nestao kada su se vratili po njega. Japanski mediji navode da su se roditelji, pošto su ostavili dete samo, odmakli od njega nekih 500 metara.

Takajuki Tanuka, otac dečaka, novinarima ispred bolnice je rekao kako se odmah izvinio svom sinu kad ga je ugledao i da je "otišao predaleko" sa svojom kaznom, a Jamata je rekao da je "sve ok" i zagrlio ga.

Dečak je imao dosta nisku temperaturu i bio je gladan i žedan kad ga je vojnik pronašao u njihovoj baraci u vojnoj bazi, gde je imao da pije vodu, ali je, čim su ga našli, tražio da jede jer je bio mnogo gladan.

Nađen je na oko 5 kilometara od mesta gde su ga roditelji izbacili iz kola, kaže da je pešačio, dok nije naišao na vojnu baraku, a onda je tu spavao i čekao da ga pronađu.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 5/30/2016 at 18:03, Ayla рече

Ne kažem da nije bilo propusta, ali dala sam sve od sebe. Nisam dizala ton na djecu, i jednom, ali samo jednom sam počupala za uho dijete, i zažalila do kraja života.
Znam da sam hiljadu puta ponavljala isto...pričala i dok spavaju, nalazila razne taktike. Na kraju je došao i dan da pustim i da padnu, onda vidala rane. Dozvolila sam i da pogriješe, i to su bili najteži testovi, kako za mene tako i za njih... nikada nisam zloupotrijebila povjerenje, i prava sam bila koja je znala za svaku grešku, koju sam preuzimala na sebe, jer to je moj, a ne njihov propust. Tražila sam i da mi pomognu da savladamo problem, a sve to uz puno, puno ljubavi.
 Sada sam ponosna na njih, i sada su moja najveća podrška. I dalje sam mama koja ima autoritt, ali me često zagrle snažno i toplo kao da su oni mene stvorili a ne ja njih.
Otvorih se, ali bio mi je merak. Sretna sam majka :)

Потписујем сваку твоју ријеч.

А за овај случај кажњавања дјетета немам ријечи. Да срце препукне. Хвала Богу па су га пронашли. 

• Волим 1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...