Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, billy2014 рече Ovdje se ne radi samo o nekakvim crkvenim pravilima nego o apostolskom 'ucenju', ako odstupamo od toga, sta smo onda, sta onda znaci ono ''vjerujem u jednu svetu sabornu i apostolsku crkvu? Je l to apostolsko ucenje deo neke dogme? Znas, apostoli su ucili mnoge stvari, ali mnogo stvari koje su rekli su u kontekstu tog vremena. Sam hristos je rekao "teze ce uci bogat u carstvo nebesko nego ..." Ali ti kada uporedis bogatog tog doba, koji je neki tamo carinik, robovlasnik i zlocinac. A bogat covek danas, pristojan domacin moze da bude, preduzetnik, neko ko je ulozio svoj novac vredno radio. DA li mislis da to pravilo vazi za SVE BOGATE ili samo na tip bogatih od tada? Eto cisto pitanje za razmisljanje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 9 minutes ago, Млађони рече Pa nije hriscanstvo islam gde Muhamed tvrdi da mu bog direktno u usi saputao. Nismo mi toliko okultni valjda... Naravno da jesu mnogi u Crkvi, jer evo danas sam čuo da su sveštenici napravili grijeh jer su ručno zvono zamenili za električno. александар живаљев and Млађони је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 minute ago, Млађони рече Je l to apostolsko ucenje deo neke dogme? Znas, apostoli su ucili mnoge stvari, ali mnogo stvari koje su rekli su u kontekstu tog vremena. Sam hristos je rekao "teze ce uci bogat u carstvo nebesko nego ..." Ali ti kada uporedis bogatog tog doba, koji je neki tamo carinik, robovlasnik i zlocinac. A bogat covek danas, pristojan domacin moze da bude, preduzetnik, neko ko je ulozio svoj novac vredno radio. DA li mislis da to pravilo vazi za SVE BOGATE ili samo na tip bogatih od tada? Eto cisto pitanje za razmisljanje. Znaci, onda po tvome i ostalim koji se slazu s tobom, moze doci vrijeme kad ce crkva donijeti pravilo da se bez grijeha moze spavati sa vise ljudi prije braka ili da covjek ima vise zena istovremeno, zasto da ne...npr imas tri zene i sve tri volis ili da se zivi u grupama...poliamorija. Da, mislim da vrijedi za sve bogate, i tad si u tom vremenu imao dobrih carinika a i sad imas 'dobrih' bogatih a i lossih Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 34 minutes ago, александар живаљев рече О, тада сам волио чинило ми се вјечном љубављу и био спреман да проведем читав живот са те три предбрачне љепотице. И сада се подржавамо иако су нам животи отишли на различите стране. А са сада вјенчаном женом од како смо се први пут, библијски речено "познали", живим заједно. Zasto nisi ozenio jednu? Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 minute ago, billy2014 рече Zasto nisi ozenio jednu? Ех, кад ме тјераш да се исповједам: волио сам црнке високе, самосвјесне, зреле (и сад волим једну такву). Оне су све биле моје годиште (1968) и како су дјевојке "напредније" од вршњака оне су имале дуге везе са сјајним младићима. Међутим, ја сам их засипао толиком љубављу или, ако хоћеш, заљубљеношћу, да ми нијесу одољеле. Дакле, наше везе нијесу имале перспективу и признајем: ухватио си ме у блуду. Био би добар исповједник! Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 minute ago, billy2014 рече Zasto nisi ozenio jednu? Da li si ti oženio neku? Da li si ti osjetio tu ljubav o kojoj govoriš, ili je samo teorija u pitanju, a ti u nju vjeruješ. Koliko si dugo volio jednu ženu ... 2, 5...20 god? Pričaš, ubjeđuješ, na osnovu kakvog ili čijeg iskustva...tvog? Ne vjerujem ljudima koji mi govore na osnovu tuđeg iskustva, ili usvojenih teorija, u nedostatku lične spoznaje. ...i reci mi, da li je on oženio ženu koju je opjevao. Da, sigurna sam da je on tu ženu osjetio, i volio bar te jedne večeri, ovo je njegovo iskustvo...tako je nastala jedna od natoplijih i nastrasnijih ljubavnih pjesama. Ne vjerujem da vladika gori u paklu...naprotiv. Драшко, Милан Ракић and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 20 minutes ago, billy2014 рече Znaci, onda po tvome i ostalim koji se slazu s tobom, moze doci vrijeme kad ce crkva donijeti pravilo da se bez grijeha moze spavati sa vise ljudi prije braka ili da covjek ima vise zena istovremeno, zasto da ne...npr imas tri zene i sve tri volis ili da se zivi u grupama...poliamorija. Da, mislim da vrijedi za sve bogate, i tad si u tom vremenu imao dobrih carinika a i sad imas 'dobrih' bogatih a i lossih Nisam znao da su ljudi koji drze robove i otimaju tudje pare "dobri" doci vrijeme kad ce crkva donijeti pravilo da se bez grijeha moze spavati sa vise ljudi prije braka ili da covjek ima vise zena istovremeno, zasto da ne...npr imas tri zene i sve tri volis ili da se zivi u grupama...poliamorija. Ne, ali je jasno da seks pre braka nije blud. U tom slucaju svako ziv je bludnik. Sto je besmisleno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 45 minutes ago, Млађони рече A jel si ti svestan da unutar crkvenih pravila, cesto budu pravila "tog doba" koja imaju opravdanje u jednom perodu istorije ali u drugom nemaju? Ovo je potencijalno opasno tvrditi i ovako relativizovati stvari. Drugo, u suštini uopšte nije tačno. billy2014 and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 48 minutes ago, Млађони рече A jel si ti svestan da unutar crkvenih pravila, cesto budu pravila "tog doba" koja imaju opravdanje u jednom perodu istorije ali u drugom nemaju? to i jeste problem ,bolje da se nije mjenjalo, da ja morem i danas biti vjencan sa 7 zena i da ponapravim djece 100 komada Млађони and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, Господин Дареалис рече Ovo je potencijalno opasno tvrditi i ovako relativizovati stvari. Drugo, u suštini uopšte nije tačno. Jelte, znaci treba da kamenujemo kurve? Pa ajd... daj. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 5 minutes ago, Млађони рече Ne, ali je jasno da seks pre braka nije blud. Ali jeste... 1 minute ago, Млађони рече Jelte, znaci treba da kamenujemo kurve? Pa ajd... daj. Mislim od dolaska Hrista pa ovamo. billy2014 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 e, al vidi ovih bludnika kako se brane, aaaaaaaaaaa, nema sta ne potezu sa polica Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 nije eva kriva, neg zmija Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 3 minutes ago, kordun рече to i jeste problem ,bolje da se nije mjenjalo, da ja morem i danas biti vjencan sa 7 zena i da ponapravim djece 100 komada Muhamed al-Korduni! kordun and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, kordun рече e, al vidi ovih bludnika kako se brane, aaaaaaaaaaa, nema sta ne potezu sa polica Ne odmaži. Tvoja se riječ sada ne računa. Na čajevima si. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука