Jump to content

Цитат + песма

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ko зида добро самим тим руши зло. Ко се пак окрене да руши зло, брзо заборави зидати добро и претвори се у злочинца.

Свети Николај Жички

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Postoji zabluda da snažna osećanja iz mladosti s vremenom postaju blaža. Nije istina. Samo naučiš da ih kontrolišeš i suzbijaš. Ali ona ne jenjavaju. Jednostavno se skriju i talože na nekim povučenim mestima. I kad čovek slučajno upadne u neki od tih ponora, bol je stravičan. Sada takve male ponore nalazim svuda oko sebe."
"Kako to izgleda, pitao sam te jednom, biti čovek čiji su principi toliko uzvišeni da niko ne može da ih dosegne? Ali ti si mi samo okrenuo leđa, kao što si okretao leđa svakome ko bi te izneverio svojom nedoraslošću zadatku."

N.Kraus

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"S vremena na vreme čini mi se da u nekom susretu, u predskazanju, u odredjenom razvoju dogadjaja prepoznajem sudbinu, ali kada je suviše puteva, oni nikuda ne vode - suviše brojne sume ne sabiraju se! Osećam lepo u toj raznovrsnosti, u tom neredu, prisustvo jedne ličnosti, ali njen oblik kao da je uvek ocrtan pritiskom okolnosti, a crte joj se mute kao slika koja se ogleda u vodi. Uostalom, masa mojih sklonosti, želja, planova, ostaje neodredjena i neuhvatljiva - kao što je avet."

M.Jursenar

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Niko ne može da poseduje nikoga. Jer, šta vredi verno telo kad je duh samom svojom prirodom neveran?" 

L.Darel

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Музика је посредник између духовног и осећајног живота." - Бетовен

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Šta je nesanica?

Pitanje je retoričko, odveć dobro znam odgovor.
To je strahovati i brojati u gluvo doba noći surove, neminovne otkucaje; to je pokušavati sa bezuspešnom vradžbinom, ravnomerno disanje, to je težina tela koje se naglo prevrće na drugi bok, to je stiskati očne kapke, to je stanje slično groznici i koje, svakako, nije java. To je izgovarati odlomke paragrafa pročitanih pre mnogo godina, to je znati da ste krivi što ste budni dok drugi spavaju, to je hteti uroniti u san a ne moći uroniti u san, to je užas 'biti' i nastavljati da budete, to je sumnjiva zora.

Борхес

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

''Arapska pjesma rodila se u pustinji. Francuz je propjevao zbog žene, Italijan radi publike. Grk pjeva za bakšiš. Nijemac pjeva na komandu, a Srbin propjeva uz piće. Arapin je zapjevao od straha. Pustinja uplaši i junake i divove. Pustinje se jedino ne boje pjesnici.... U pustinjama čovjek je propjevao da ne poludi. Možda se svaka poezija i svuda u svijetu rodila u pustinjama.''

Zuko Džumhur

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

U svoj život uglavnom ne privlačimo ljude koje želimo , već one koji su nam potrebni za dalji rast. Tako da srodna duša vrlo lako može biti neko ko nam nanosi najviše bola, jer potrebno nam je to iskustvo da bismo ojačali i uzdigli se iz pepela, poput feniksa.
Ako želimo napredovati na svome duhovnom putu, neophodno je da se slomi ego i naš stari pogled na svet. A obično nas srodne duše bacaju na dno, zato i jesu srodne, jer sve je unapred dogovoreno.
Kada toga postanemo svesni, možemo se zahvaliti Bogu za svu muku, jer upravo muka nas oslobađa i čini jačim...
Kako je to mudro rekao Egziperi: ne daj mi to što ja želim, već to što mi je zaista potrebno.
(nn)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Društvenost se viskoko kotira na današnjoj rang-listi vrlina. Komunikativnost takođe.Ali nema opasnijih stvari po dušu. Jer društveni i komunikativni, večno opsednuti idejom samoostvarenja, panično želeći da budu samo svoji i originalni, paradoksalno bivaju oblikovani predrasudama okoline i njihovi postupci ne potiču od njihove volje nego iz sulude želje da se dopadnu, da budu prihvaćeni, rado viđeni, uvek na mestu događaja.

Svetislav Basara

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Jedva nadjoh ovu simpaticnu temu. Prikacite je! 0703_read

Михаил Љермонтов: И ПУСТО И ТУЖНО 
И пусто, и тужно, и никог руку да ти даде 
Кад је душа сва распета... 
Жеље! Та нашто залуд и жеље и наде? 
Кад најбоља беже лета! 
Љубити – кога? Ради љубљења зар вреди труда, 
Кад вечне љубави није. 
Погледаш у се – прошлости ни од куда: