Гости Guest Написано Мај 14, 2016 Гости Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Odusevnjen sam temom.. moj doprinos Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Данче бе где нам је наш ученик? Лаб мен се беше вика? Пееј, брате ,пеј,... Осмехувам си е дан данаске на тој песну. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 ЦРНО И БЕЛО Во очи сега гледај ме Не сум губитник ти знај Не се предавам до крај Нема раѓање без паѓање Отвори душа признај ми Што сме сега јас и ти Пола мое во тебе А пола твое спие во мене Ајде сега гушни ме До небо дигни ме Црно и бело е се Една вистина и една лага Иако заедно сме Јас бирам среќа, ти бираш тага Црно и бело е се Добро и лошо ништо не ги дели Дај сега насмевни се Денот не води во ноќи бели Во очи сега гледај ме Таму ти ќе најдеш се Ајде предај се до крај За ново раѓање, со мене Отвори душа признај ми Што сме сега јас и ти Пола мое во тебе А пола твое спие во мене Ајде сега гушни ме До небо дигни ме Црно и бело е се ... Караконџула, PredragVId and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Сите ќе умрете, некој после некој сега... знам ми кажа директорот Одличен филм, топло препорачувам да погледате. АлександраВ and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 hour ago, Драгана Милошевић рече Данче бе где нам је наш ученик? Лаб мен се беше вика? Пееј, брате ,пеј,... Осмехувам си е дан данаске на тој песну. Не знам каде е. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Damo tu jedan gramatički rečenički primjer: Јас сум македонски топ модел а вие сте ружни сељаци што одат со автобус на работа. Pardon, taj primjer radije ne, bolje neki drugi, neutralan i pokud možno ne tako impertinentan, više klasični školski: Evo školski: Јас сум болен. No, taj je previše jednostavan. Ili Јас сум Бугарофил! Nećemo ni taj, radije nešto drugo. Ili najbolje folklorni: Јас сум мома охриѓанка - македонска народна песна Јас сум мома Охриѓанка Ono gore je malo šale na uvod. E taj je konačno kako treba. Na njemu vam ukažem sličnost makedonštine i moravštine, makedonskog i moravskog jezika. Moravski se ja sam kaže já su. To je ostatak od nekadašnjeg já sum - dakle isto kao u makedonskom јас сум. Tako se govorilio do kraja 19 vijeka i početka 20 vijeka pa se to SUM početkom 20. vijeka skratilo sa SUM na SU. Tako su još govorile moja baka Zdeňka Zalešáková koja je bila Moravanka katolkinja i moje nastavnice u muzičkoj, sestre Natalija i Ljuba Václavove koje su bile Moravanke ali pravoslavke a živjele u exJugoslovajiji - centralnoj BiH. . Znale su se i lično jer su živjele u istom gradu tj. Zenici i govorile medjusobno češki/moravski kad bi se zajedno našle negdje u šetnji na ulici. Češki : já jsem, moravski já su(m), slovački: ja som, srpski: ja sam i makedonski: јас сум Dam vam tu i par moravskih pjesama, iz prve je to já su(m) i vidjet: JÁ SU RÁDA... Malá nivnička v cyklu Sedmihlásky TV NOE Krajčír sveta... Malá nivnička v cyklu Sedmihlásky TV NOE Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Учиме чешки јазик... АлександраВ, -Владимир-, Биљана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 6 minutes ago, Juan рече Учиме чешки јазик... Učite se kako su slični moravski i makedonski jezik. Svati Kiril i Metodije nas ovdje cijeli svoj život učili zboruvat po makedonski. PredragVId and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 15, 2016 Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 Isto se to kaže i na češkom, na slovačkom i na makedonskom: Учиме македонски јазик. se na češkom i moravskom i slovačkom kaže: Učíme se makedonský jazyk. Slavic FAMILY język słowiański slovanský jazyk SLAVONSKI JEZIK langues slave. PredragVId and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 Љубовта е над сите канони и устави. Ако мразиш дури и само еден човек – ти си одвратен пред Бога. Треба да ги сакаме сите. Но ако не можеш, барем на сите посакувај им добро. Во последните времиња луѓето ќе се спасуваат со љубовта, смирението и добрината. Добрината ја отвора вратата на Рајот, смирението воведува внатре, а љубовта Го покажува Бога. старец Гавриил Караконџула, Плутон, Viikica and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Moja omiljena... Снежана, Данче* and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Милице - Фолтин Ај, дали знаеш, паметиш Милице кога си бевме малечки кога си бевме малечки, Милице кога се двајцата љубевме. Милице, Милице... Ај, дали знеш, паметиш се сеќаваш.. Милице, Милице... во чичовото градинче... Ај дали знаеш, паметиш, Милице кога си бевме малечки кога се двајцата љубевме, Милице во чичовото градинче Милице, Милице... Ај, дали знеш, паметиш се сеќаваш.. Милице, Милице... во чичовото градинче... Ај, дали знаеш. паметиш, Милице кога си бевме малечки кога се двајцата љубевме, Милице трендафил цвеќе, цутеше Милице, Милице... ај дали знаеш, паметиш се сеќаваш... Милице, Милице... трендафил цвеќе, цутешe Данче* and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Буква Б како Белград. АлександраВ, Снежана and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Бог е постојано во нашите домови, но ние често не сме дома. Бог је увек у нашим домовима, али ми често нисмо код куће. Плутон, Драгана Милошевић, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Гледао сам један леп филм на македонском, давно, кад сам био клинац, и нигде не могу да га нађем . Ради се о Игуману једног манастира који је имао обичај да своје грехе запише и обмота папир око зрна црног и белог пасуља. После његове смрти монаси одмотавају за зрна пасуља и читају његову исповест. Да ли се можда неко сећа тог филма ? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука