александар живаљев Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 ФБ ОБЈАВА ЂАКОНА НЕНАДА ИЛИЋА "ДУБОКО ГРЛО", ИЗАЂИ НА СВЕТЛОСТ! На основу анализе медијских натписа о нашој цркви рекло би се да се негде у овој згради крије чувени "извор" који сваке године, поготово у време Сабора, по нахођењу износи незваничне информације о битним темама нашег црквеног живота. Српско "дубоко грло". Јуче је "дубоко грло" облатило једног доброг свештеника, оца Радомира Рашу Поповића, за кога ни овде на фејсбуку ни данас у цркви нити било где нисам могао да чујем лошу реч, а и сам га довољно познајем да бих могао олако да поверујем у оптужбе против њега изнете у штампи. Идентитет "дубоког грла" наравно није познат. Могуће је да се иза псеудонима "извор" крије и више личности које се повремено оглашавају на различите теме, па и из више супротстављених углова. Ја сам, рецимо, начуо из друге руке а опет од "извора", да се отац Раша замерио једном моћном епископу који је познат по склоности да злопамти, а да су онда и неки црквени људи из личних и користољубивих побуда узели учешће у линчу који траје већ неко време а јуче је избио у јавност. Не знам сад шта је истина. Било би заиста на месту да "дубоко грло" изађе из сеновитих простора ове зграде на светлост дана и храбро и часно објави шта има. Ми смо Црква, а не клика. АлександраВ, Милан Ракић and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 И мени је отац Раша остао у лепом сећању као професор, без обзира што ми је дао "осмицу" на испиту и за разлику од неколико студената пре мене које је питао по три питања, мене "изуо" са осам. Имам и записана питања А били смо једно време и комшије у Земуну. И све ово, како многи рекосте, нарочито пред Саборе баш "смрди"... Него Александре Живаљеву, харанга се наставља, ајде ти брајко "истреси" имена овдена, као што си најавио на претходној страници PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 7 minutes ago, Милан Ракић рече Него Александре Живаљеву, харанга се наставља, ајде ти брајко "истреси" имена овдена, као што си најавио на претходној страници Није то мени проблем, нас Марковљане остали Чевљани и други Староцрногорци називају "калијежни": крешемо све у брк. (Ја сам унук Живаљев, а по презимену Живковић.) Него је све то лијепо упакова отац Неша, онај његов извор је потпуно тачан. Очекујем од црквених власти да, колико сјутра, објаве извињење оцу Раши Поповићу. А дотле оволико: онај свештеник кога помиње ђакон Илић је на платном списку мог саплеменика. Имају они колко оћеш - пет, седам, десет хиљада евра. Чувају му они признанице јудиних сребрењака, те службе имају двије хиљаде година искуства Јефимија Крунић, PredragVId and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 Е сад је мало јасније александар живаљев and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 Nista pozitivno covek da procita...te ovaj ukrao, onaj slagao, ovaj proneverio, nestao.....sacuvaj nas Boze PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 ... Ovo se strucno zove - nagadjanje ... To je kad neko nema dovoljno znanja ( informacija ) , pa izmislja odgovore ... tj. odgovara iz glave sto bi se reklo u zargonu ... a zapravo nema pojma o cemu prica ... zao sto je njegvo znanje ograniceno ... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 8, 2016 Гости Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 9, 2016 Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 Деманти 9. Мај 2016 - 9:08 Поводом текста ''Патријарх смењује због несталог злата'' који је Р. Драговић објавио у Вечерњим новостима 5. маја 2016. године на страни 4, истине ради обавештавамо заинтересовану јавност да је навод: '' У црквеним круговима незванично се помиње да је у тренутку пописа недостајало чак четири килограма драгоцености – килограм злата и три килограма сребра (…) У овом случају скупоцени материјал у тренутку провере није затечен у цркви, али ни код златара с којим је посао уговорен, тврди извор ''Новости''' – нетачан! Истина је да су од поменутог сребра направљени престони крстови и свећњаци за Часну трпезу, а од израде златног путира се одустало тако да је цркви Ружици враћен тачан тржишни износ вредности рафинираног и прерађеног злата (које потиче од накита који су верници прилагали цркви) који је потом, како правила финансијског пословања налажу, одложен у депозит који ова црква има код Епархијског управног одбора Архиепископије београдско-карловачке. Из Канцеларије Архиепископије београдско-карловачке Саопштења http://www.spc.rs/sr/demanti_0| PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 9, 2016 Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 11 hours ago, Милан Ракић рече без обзира што ми је дао "осмицу" на испиту Осмицу си заслужио, није ти је дао Узгред, то је једина реална оцијена, остало је или незнање или фолирање. PredragVId and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 9, 2016 Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 О.Рашо није попалио злато, а што се студента тиче PredragVId, коЖељ њацИ , Ronald and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 9, 2016 Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 Реаговање протиног сина Чедомира Поповића поводом срамног новинског чланка Чедомир Поповић Желео бих да се обратим поводом недавних текстова из листа „Новости“ који говоре о проневери злата,сребра и осталих драгоцености из Цркве Ружице на Калемегдану. У поменутом очигледно нарученом тексту на најгори могући начин,без прилике да се чује друга страна, на стуб срама стављен је мој отац Радомир Поповић. Свако ко је било када имао неки контакт са мојом породицом и првенствено са мојим оцем, зна о каквом човеку је реч. Кроз образовање и интелектуални рад, мој отац је досегао сам врх своје професије, студирајући два факултета упоредо, магистрирао је историју на Филозофском факултету,потом докторирао на Теолошком, прошао сва звања од асистента до редовног професора. Као део свог усавршавања у иностранству академску 1989-1990 провео је на универзитету у Лозани,Швајцарска бавећи се истраживањем из историје ране Цркве. По неколико месеци,ради учења језика и истраживања,боравио је у Паризу (Institute Catolique; Institute Orthodoxe Saint Serge),у Солуну (Центар за Балканске студије), Атина (Богословски факултет), Бирмингам (Енглеска –Selly Oak College),Московска духовна академија, Петроградска духовна академија. У два мандата био је декан Богословског факултета у Београду а по позивима Правног факултетао држао је предавања из Црквеног и канонског права. Пуних 37 година рада у црквеној просвети,стотине објављених радова,преко двадесет написаних књига превођених на разне језике, рад на факултету кроз које је образовао седморицу владика, на стотине свештеника и ђакона Православне Цркве, који никада нису имали ни најмањи проблем са мојим оцем, а камоли верници које је свакодневно примао у Цркви и са којима је више деценија остваривао праву хришћанску заједницу, што показује подршка и коментари на Интернет презентацији Вечерњих новости и осталих електронских медија који су пренели малициозни текст. Ситуација у којој се нашао мој отац и наша породица је застрашујућа,преко ноћи од једне породице која је важила за узорну и честиту,окарактерисани смо као криминалци који краду из Цркве, мој отац који важи за једног од ретких и поштених свештеника,омиљен међу студентима, верницима, цењен и поштован од људи из других научних дисциплина и професија доведен је на најгори могући стуб срама. Данашњи деманти целокупне ситуације који је објављен на сајту СПЦ,тужба против „Вечерњих новости“,било каква накнада или нешто томе слично неће моћи да отклони штету која је нанета. Такође на исти начин нападнут је и свештеник и професор, колега мог оца Драгомир Сандо. Покушао сам на овај начин да прикажем ситуацију у каквој се налазимо,трудећи се да будем пристојан и разуман,иако бих имао много тога да напишем на рачун појединих владика и свештеника који су одговорни за ово,али другом приликом. Овом приликом захвалио бих се свим бившим и садашњим студентима мог оца,пријатељима,колегама, људима пре свега који су претходних дана звали из свих крајева света,слали поруке подршке,свесни о каквој хајци је реч. Остаје нада да ће истина победити и изаћи на видело. Првенствено бих се захвалио и Ненад Илић-у ,кога не познајем лично на објављеним текстовима и Zoran Djurovic-у на текстовима и објавама подршке. александар живаљев, PredragVId and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 Остаје питање зашто је смењен о. Радомир. Новости пишу: Crkva ne smenjuje zbog sitnica Reagovanje povodom dopisa "U Crkvi Ružici nije bilo pronevera" http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:605862-Crkva-ne-smenjuje-zbog-sitnica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука