Jump to content

Irodovi sinovi

Оцени ову тему

NinaD

Препоручена порука

Odgledah ovaj pretužni dokumentarni film i, iako sam sve ovo već znala, uvek je bolno gledati i slušati o stradanjima nevinog naroda, a pogotovo dece. Postavila sam film na svoj FB profil jer mislim da se za ovo mora znati, a upoznala sam dosta ljudi koji ne znaju ili su samo nešto načuli. Ono što me je iznenadilo je da je samo jedna osoba reagovala na postavljeni film. Da sam postavila fotografiju kuce ili mace to bi izazvalo desetine lajkova. Da li to znači da smo kao narod nezainteresovani za teme kao što su zločini o kojima film govori, ili je to tema koja je još uvek u našem društvu tabu? Da li se bojimo da će se naši prijatelji drugih nacija naljutiti ili uvrediti, ako govorimo o genocidu koji je, ne jednom, izvršen nad srpskim narodom? Da li su nam to onda zaista prijatelji? Zanima me mišljenje ostalih forumaša. Ako postoji slična tema, izvinjavam se i molim admine da spoje.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da ipak nije stvar u tabuu već prosto nismo zainteresovani za temu genocida nad srpskim narodom. A genocid nad srpskim narodom se, po definiciji, desio i u 1.sv.ratu i u 2.sv.ratu. Takođe, izvršioci tog genocida su isti u oba slučaja. Da li govoriti o ovome znači mrziti narode čiji su preci izvršili ove strahote i zašto nam se nameće takav kompleks? Film je veoma dobro urađen. Teško ga je gledati, ali mislim da se mora znati i da se mora istina izneti na videlo i na znanje čitavom svetu. 

Подели на овим сајтовима

Преко дана радим, и чим сам чуо за овај филм сам га прво вече и одгледао... Не памтим да је икада неки филм толико утицао на мене да буквално нисам знао где сам... Након тога сам буквално терао све око мене да га погледају. Намерно сам употребио израз "терао" јер и без упућивања у филм нису имали претерану жељу да га одгледају, што је мени поражавајуће јер се носим мишљу да би свако требао без "терања" да га погледа.. Не знам који је разлог томе, али ми је тешко да мислим да смо се отуђили и да данашње генерације не занима наша историја..

Подели на овим сајтовима

Užasava me pomisao da, ne samo druge, već ni nas nije briga. Ove nedužne žrtve, stradale samo zato što su pravoslavni Srbi, zaslužuju valjda barem da ih pamtimo, da kažemo kako su stradali i zašto. Ono što mi ipak daje nadu i izaziva divljenje u filmu je odsustvo mržnje kod svedoka, a neki su i sami preživeli te strahote ili su izgubili svoje njajmilije. Mislim da je to primer kakav treba biti. 

Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, NinaD рече

Ono što mi ipak daje nadu i izaziva divljenje u filmu je odsustvo mržnje kod svedoka, a neki su i sami preživeli te strahote ili su izgubili svoje njajmilije. Mislim da je to primer kakav treba biti. 

Слажем се потпуно. Апсолутна дефиниција и пример какви требамо бити. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

.

Teška rana, dosta teška, a prekrivena običnim flasterom, samo da se ne vidi. Možda misleći da će tako i rane nestati. A šta će biti sa telom ako se tako sa takvom ranom postupi?

One koji ne gledaju moramo razumeti, posebno koji su roditelji. To je, ako se može porediti, kao kada se izbegava pomenuti ime zmije pre aprila, na sopstvenom telu pokazati nešto o bolesti, pomeriti se sa mesta po pomeni nečeg lošeg ...  Ali ... 

.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 hours ago, NinaD рече

Užasava me pomisao da, ne samo druge, već ni nas nije briga. Ove nedužne žrtve, stradale samo zato što su pravoslavni Srbi, zaslužuju valjda barem da ih pamtimo, da kažemo kako su stradali i zašto. Ono što mi ipak daje nadu i izaziva divljenje u filmu je odsustvo mržnje kod svedoka, a neki su i sami preživeli te strahote ili su izgubili svoje njajmilije. Mislim da je to primer kakav treba biti. 

Такве људе не можеш ни да мрзиш, јер такво зло превазилази могућност људског разума да схвати . Можеш само да их гледаш као бесловесне звери или као душевно болесне људе . Чак су и своју децу заразили својим лудилом и духовним слепилом и осудили их да их и они прате у вечну смрт . 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, -Владимир- рече

Такве људе не можеш ни да мрзиш, јер такво зло превазилази могућност људског разума да схвати . Можеш само да их гледаш као бесловесне звери или као душевно болесне људе . Чак су и своју децу заразили својим лудилом и духовним слепилом и осудили их да их и они прате у вечну смрт . 

Slažem se. Od postanka sveta traje rat između dobra i zla, a lako se prepoznaju oni koji su se priklonili zlu jer su birajući tu stranu ostali bez duše pa često i nisu svesni zla koje čine. To se baš na ovom užasu prepoznaje. Još im je zajedničko da se uvek trude da i druge povuku za sobom. Žao mi je njihove dece. Eto vidi se na tome koliko je to odsustvo ljubavi Božije kad ni za duše svoje dece ne mare.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...