Jump to content

Мишљење о Исламу

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 20. 9. 2020. at 20:38, cloudking рече

Hahaha kako moes da lupas ovolke gluposti kad i sam  znas da nisi jedini na ovoj temi nego ovo i drugi clanovi citaju? Mislis da mozes tek tako da izmislis nesto i da se nadas da niko nece primeti? :D

Seti se sta sam govorio za lazove... lazovi nece naseliti carstvo nebesko... ja bih vodio racuna na tvom mestu

Expand  

A da li si ti svestan koliko lupaš pa si još i živ? 

♱ Римљанима 10:9-10 ♱

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Пошто смо последње две-три стране били затрпани спамом, поставићу поново, мислим да је врло битно:

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:12, Родољуб Лазић рече

Пре него што поставим цитат две претходне напомене. 

1.  Цитат који ћу навести је из Тaфсира ибн Касира.

Тaфсир је тумачење Курана, а ибн Касиров тaфсир се сматра једним од два  најауторитативнија у читавој историји ислама (други је ал Табаријев тaфсир који се сматра нешто ауторитативнијим од ибн Касировог). Иначе , ибн Касир је живео у 14. веку  и носи епитет "стуб ислама".

2. Хадиси су предања о Мухамедовим поступцима или речима које су од стране његових најближих сарадника, ученика, жена...пренета другим веродоистојним лицима, а они су их пренели новим поузданим примаоцима предања....На крају су та предања сакупљена у збирке хадиса, међу којима се Бухаријева и Муслимова збирка сматрају најпоузданијим у смислу тачности предања о Мухамедовим поступцима и речима, односно да то збиља јесу Мухамедове речи и поступци.

А сада следи цитат из Тафсира ибн Касира:

" U    dvije    vjerodostojne    zbirke,    Buharijinoj  i  Muslimovoj,  od  Abdullaha  ibn  Omera,  neka   je   Allah,   dž.š.,   zadovoljan   njima   dvojicom,   navodi  se  predanje  od  Allahovog  Poslanika,  s.a.v.s.,  da je rekao:

"Naređeno mi je da se borim protiv ljudi  dok  ne  posvjedoče  da  nema  boga  osim  Allaha  i  da  je    Muhammed  Allahov  Poslanik  i  da  obavljaju  namaz i daju zekat."

https://www.docdroid.net/xtUSsr4/tefsir-ibn-kesir-tumacenje-kurana-pdf#page=512

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 19:56, cloudking рече

Dobar hriscanin mora imitirati Isusa... pa kad god vidi nepravdu treba da uzme bic u ruke i da pobije go...  ovaj, prestupnike :)

Expand  

Citirao si Zajrona iz mog komentara ali svejedno niđe vize... nije to islam :tongue:

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:43, ИгорМ рече

Citirao si Zajrona iz mog komentara ali svejedno niđe vize

Expand  

Probaj Master card :D

Zavisi od crkve do crkve, ali sigurno da negde rade i sa Master cardom :D

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:40, Pedja.jo рече

Zayron ne dozvoli da te demoni oteraju. ☦️

Expand  

Trebalo je otvoriti tremu u Podforumu o dogmatici sa naslovom Islam sa gledišta hrišćanske dogmatike. Tema je otvorena na pogrešnom mjestu i ima nepotpun naslov, zato tu ovo na temi izgleda tako kako izgleda! Pošto je to stara tema 6.4.2016. trolovi se jedva dočekali  i te minimalne neodredjenosti u naslovu, kao biva ne razumije se jel se radi o Islamu, muslimanima ili islamskoj filozofiji i sa kojeg ugla ili aspekta gledanja, islamskog, ateističkog ili hrišćanskog!

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:38, Pedja.jo рече

A šta je sa Raškom (sandžakom)? Klaude ne znam za tebe ali nije Srbe lako poislamiti. Ja jutros bio na svetoj liturgiji, mala crkva, unutra 80 ljudi, polovina starosti između 25 i 30, od preostalih 40 da kažemo 20 dece oko 15 godina, ostalo srwdovečni ljudi i starci, na moje prijatno iznenađenje. Da, danas pored svih obaveza, posla, otuđenja od Boga, parova, zadruge, interneta, muzike, crkva PUNA na nedeljnoj liturgiji, puna mladih ljudi i dece a zamisli koliko je U srba vera bila jaka u prošlosti ??

Expand  

Zar nisi rekao da ćeš na kupusijadu u Čačak?? Btw, ne pričaj o Kosovu i Kosovarima ako nisi upoznat. Možda o Sandžaku i nesto znaš, o ostalima lupas gluposti. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:17, Zayron рече

Jedan od najčešćih aslučajeva primjene takije u propagandi islama, laganje i uljepšavanje toga što islam kaže o položaju žene u šerijatskom pravu, iznošenje samo prijatnih a prećutkivanje po islam neprijatnih činjenica s ciljem ne odbiti odmah sve potencijalne konvertite/konvertitke sa Zapada koje bi se toga s razlogom prepale i od toga momentalno utekle glavom bez obzira!

Expand  

Ima jedna devojka iz smedereva udala se za nekog muslimana (tamo negde Alzir, Maroko, zaboravio sam tacno) i otisla tamo da zivi, sve bilo lepo u pocetku i brak, ali vremenom je muz sve vise poceo da praktikuje te neke lose strane islama o polozaju zene i zivot joj je postao pakao i vratila se kuci.

Ne znam da li je bila bas takija i sve lepo dok se ne udje u brak, ali kaze devojka da je to teska prica za neku zenu druge vere i kulture koja udje u brak sa muskarcem muslimanom jer on manje ili vise i pre ili kasnije mora da pokaze te neke lose stvari koje postoje u islamskoj veri........ mozda je ovo izrazenije u muslimanskim zemljama, da ne generalizujemo bas toliko, mozda i tamo nije bas toliko izrazeno, mozda je i vise izrazeno kod muslimana muskaraca koji su revnosniji u islamu,.......  ali u principu govoreci verovatno postoji, devojka je na svojoj kozi to osetila.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:42, Родољуб Лазић рече

Expand  

Sad će da ti kažu da si to izmislio i da to ne piše u Tafsiru ? Tako to ide ovde na forumu. Citiraš im najrelevantnije islamske izvore, Imama Bukharija, Muslima, Tafsir Ibn Kasir, Ibn Abasa, Sunnan Ibn Majah, itd i džabe, nazovu te ležovom ?

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:48, Zayron рече

Trebalo je otvoriti tremu u Podforumu o dogmatici sa naslovom Islam sa gledišta hrišćanske dogmatike. Tema je otvorena na pogrešnom mjestu i ima nepotpun naslov, zato tu ovo na temi izgleda tako kako izgleda! Pošto je to stara tema trolovi se jedva dočekali  i te minimalne neodrejenosti u naslovu, kao biva ne razumije jer se radi o Islamu, muslimanima ili islamskoj filozofiji i sa kojeg ugla ili aspekta gledanja, islamskog, ateističkog ili hrišćanskog!

Expand  

Ja tacno znam kako cemo resiti ovaj spor i to tako da vi budete najzadovoljniji.

KOntaktirjate administraciju i zamolite ih da vam dozvole da otvorite temu "Pljuvanje Islama" ali im kazite da je otvore  u forum "Razbibriga"!

Ideja je genijalna jer, posto se nalazi u "Razbibrigi" niko ne moze temu da shvati ozbiljno tako da nema ljutnje za sta god da napisete, a vi s druge strane mozete tamo da pljujete i da circle jerk-ujete kolko god zelite bez da vam iko od nas "demona" kvari zabavi!

Sta mislite? Prihvatate li predlog? Ja mogu da se zauzmem kod administracije da vam ispuni ovo...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:48, Zayron рече

Trebalo je otvoriti tremu u Podforumu o dogmatici sa naslovom Islam sa gledišta hrišćanske dogmatike. Tema je otvorena na pogrešnom mjestu i ima nepotpun naslov, zato tu ovo na temi izgleda kako izgleda! Pošto je to stara tematrolovi se jedva dočekali  i te minimalne neodrejenosti u naslovu, kao biva ne razumije jer se radi o Islamu, muslimanima ili islamskoj filozofiji i sa kojeg ugla ili aspekta gledanja, islamskog, ateističkog ili hrišćanskog!

Expand  

Ne brini, došli bi trolovi i na tu temu, to su duhovi Antihrist, opsednuti ljudi kojima treba spasenje i za koje treba da se molimo. Meni je fascinantna stvar da je tema o Islamu i tako upadne random lik i krene o Hrišćanstvu ? Ono... druže niko ti ne brani ali o Hrišćanstvu možemo na drugoj temi. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:49, Rabbi рече

Zar nisi rekao da ćeš na kupusijadu u Čačak?? Btw, ne pričaj o Kosovu i Kosovarima ako nisi upoznat. Možda o Sandžaku i nesto znaš, o ostalima lupas gluposti. 

Expand  

Ne jedem kupus jbg nadima me. E tu grešiš hahahaa Kosovare poznajem zapravo MNOGO BOLJE nego Bošnjake iz Raške. Ne generalizujem, ne kažem da među Albancima sa Kosova i Metohije nema posvećenih, ima naravno ali mladi Albanci u većini su ti sve samo ne posvećeni muslimani. Rekoh ti, jedino mesto na balkanu gde po glavi stanovnika ima najviše posvećenih muslimana je Tutin. Više Muslimana ima u Tutinu nego u federaciji Bih i Novom Pazaru sa okolnim selima ?

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 21:00, Pedja.jo рече

Ne brini, došli bi trolovi i na tu temu, to su duhovi Antihrist, opsednuti ljudi kojima treba spasenje i za koje treba da se molimo. Meni je fascinantna stvar da je tema o Islamu i tako upadne random lik i krene o Hrišćanstvu ? Ono... druže niko ti ne brani ali o Hrišćanstvu možemo na drugoj temi. 

Expand  

Od 143 stranice ove teme 140 je potroseno na kuknjavu o skretanju s teme. :)

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 20:55, Bokisd рече

Ima jedna devojka iz smedereva udala se za nekog muslimana (tamo negde Alzir, Maroko, zaboravio sam tacno) i otisla tamo da zivi, sve bilo lepo u pocetku i brak, ali vremenom je muz sve vise poceo da praktikuje te neke lose strane islama o polozaju zene i zivot joj je postao pakao i vratila se kuci.

Ne znam da li je bila bas takija i sve lepo dok se ne udje u brak, ali kaze devojka da je to teska prica za neku zenu druge vere i kulture koja udje u brak sa muskarcem muslimanom jer on manje ili vise i pre ili kasnije mora da pokaze te neke lose stvari koje postoje u islamskoj veri........ mozda je ovo izrazenije u muslimanskim zemljama, da ne generalizujemo bas toliko, mozda i tamo nije bas toliko izrazeno, mozda je i vise izrazeno kod muslimana muskaraca koji su revnosniji u islamu,.......  ali u principu govoreci verovatno postoji, devojka je na svojoj kozi to osetila.

Expand  

Nemoj zezat... ? 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2020. at 21:06, cloudking рече

Od 143 stranice ove teme 140 je potroseno na kuknjavu o skretanju s teme. :)

Expand  

Biće i još jer znam da ne smeš da otvoriš zasebnu temu na kojoj ćeš da trubiš o Hrišćanstvu ? znaš, pas laje dok je zatvorena kapija, kad se kapija otvori počne da maše repom ??

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...