Jump to content

Мишљење о Исламу

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 14. 9. 2020. at 16:15, cloudking рече

Nije tacno. Zlocinci koji su cinili zlocine u ime hrista su to radili cvrsto uvereni u njihovu biblijsku opravdanost i cak su isto kao i ti danas nudili razno-razna tumacenja biblije koja to dopustaju. Kao sto znas sve svete knjige su tako pisane da svako u njima moze da nadje tacno ono sto trazi.. tako da se ne pravis blesav vise, ako nije problem

Islamski teolozi kazu da nije. Kazu da u Kuranu pise da dzihad, sveti rat ne znaci fizicki rat nego duhovni... ali kao sto vidimo i na ovom forumu, svaka relgijia ima svoj deo budala koje vole da tumace religiju kako si njima odgovara tako da na kraju dobijes islamske teroriste il inkviziciju ili pljačkaške krstaše, stagod...

Osecam da ce ovo pitanje da usledi odmah posle ovog posta pa da predupredim odgovorom... da, smatram da je Islam gori od hriscanstva.

Expand  

Dokazi, ajde otvori mi novi zavet ovde i procitaj mi jedan pasus koji opravdava ubistvo ili zlocin, gde je Isus rekao da je blo koji zlocin opravdan a da su te Isusove reci navele nekoga da pocini to zlo. Nemoj da mi baljezgas kako je "neko u istoriji" bio ubedjen. Znas kako je bio ubedjen? Kao sto je Rabbi ubedjen da je Hriscanstvo prljavije od Islama, e isto tako. 

♱ Римљанима 10:9-10 ♱

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 14. 9. 2020. at 16:15, cloudking рече
  On 14. 9. 2020. at 15:52, Pedja.jo рече

Koliko puta treba neko da napise "Zabole me za sta su pojedinci kroz istoriju koristili jednu ili drugu religiju" sta tu nije jasno? Ni Inkvizicija, ni nasilna pokrstavanja niti bilo sta slocno tome NISU BIBLIJSKI NAREDJENI

Expand  

Nije tacno. Zlocinci koji su cinili zlocine u ime hrista su to radili cvrsto uvereni u njihovu biblijsku opravdanost i cak su isto kao i ti danas nudili razno-razna tumacenja biblije koja to dopustaju. Kao sto znas sve svete knjige su tako pisane da svako u njima moze da nadje tacno ono sto trazi.. tako da se ne pravis blesav vise, ako nije problem

Expand  

Ali, nije tocno' ovo sto ti sad Cloud kazes...... ako su neki bili cvrsto uvereni u biblijsku opravdanost, to onda ne znaci da su dobro protumacili bibliju. 

I, ako neko pogresno protumaci nije do Biblije, nego do toga sto je neko sam od sebe tako tumacio Bibliju, ..... ne po tumacenju svetitelja i crkve, onako kako je to crkva prihvatila koje je tacno tumacenje - koje se razlikuje od tumacenja tih nekih koji su pogresno shvatali smisao i kontekst raznih stihova i prica i dogadjaja u Bibliji.

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 16:38, Bokisd рече

Ali, nije tocno' ovo sto ti sad Cloud kazes...... ako su neki bili cvrsto uvereni u biblijsku opravdanost, to onda ne znaci da su dobro protumacili bibliju. 

I, ako neko pogresno protumaci nije do Biblije, nego do toga sto je neko sam od sebe tako tumacio Bibliju, ..... ne po tumacenju svetitelja i crkve, onako kako je to crkva prihvatila koje je tacno tumacenje - koje se razlikuje od tumacenja tih nekih koji su pogresno shvatali smisao i kontekst raznih stihova i prica i dogadjaja u Bibliji.

Expand  

Upravo, i pored toga je ta osoba koja je iz Biblije nekako zakljucila da moze da ucini odredjeni zlocin namerno protumacila Bibliju pogresno jer nigde od pocetka NZ ni u jednom od 4 jevandjelja i ni u jednoj od poslanica ne postoji ni jedna naredba od Isusa niti od Apostola u ime Isusa da se ucini neko zlodelo, ubistvo ili sta god, nema, nece niko naci ni indirektno ni direktno naredjenje. Dakle ja ne znam koliko bi individua trebala da izvuce neki novozavetni stih iz konteksta da bi na osnovu toga ucinila zlodelo. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 8:58, Тражитељ рече

Ево исечка који садржи само тај део, али пре тога само да нагласим, пошто сам ја тај који је поставио тај клип и пошто је било доста замена теза око овога и цела поента је искривљена до супротности: поента није у томе да ли је заиста Мухамед човек послат од Бога, а Куран света књига, нити мотивација Јеротића да такав став заузме.

Поента је била у томе да су поједини хришћани који су одбијали да пљују и бљују по исламу и опомињали оштро браћу да то не чине, подругљиво називани отпадницима и "муслиманима", и да не понављам све сад.

Знам да је тешко похватати све конце јер је ово тема на којој је у 7 дана исписано 50 страница, али у општој разулареној дебилизацији читаве дискусије се некако дошло и до погрешног тумачења поенте постављања овог цитата. Дакле, да поновим, поента није да се утврди ишта објективно о исламу, него да се на овој проклетој теми дозовемо смирености и памети:

Expand  

Hvala. 

Mislim da po pitanju Islama mora da se razdvoji njegov neposredni nastanak i prvobitna njegova svrha, od same njegove suštine. 

Kad govorimo o samom nastanku, o viđenjima i epileptičnim napadima, o izlivima agresije i besa i kasnije terora čitavih naroda i religija, tu je jasno šta je po sredi.

Ali Kuran kao knjiga koja usvaja ceo moralno-etički kodeks starog i novog zaveta ipak vremenom rađa određene vrlinske plodove, što je opet jasno čijom pomoću.

Ko ima uši za dobro i dobre plodove rađa njega sigurno Hristos neće ostaviti ma koje vere bio.

To je reka ljudi koja svakako ne može da se generalizuje a ni slučajno da se odbaci.

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 13:23, Pedja.jo рече

Hriscani pljuju po tudjim svetinjama?

- Muslimani osvoje Indiju > Razruse najsvetiji Hindu hram (mesto rodjenja boga Rame) i na tom mestu sagrade dzamiju i razruse i zauzmu Hindusima najsvetije mesto. 

- Muslimani osvoje Jerusalim > Od toliko mesta rese bas na Temple Mountu da naprave Al Aksu i Kupolu i zauzmu Jevrejoima najsvetije mesto.

- Muslimani osvoje Carigrad > Od toliko mesta, rese Aja Sofiju da oskrnave i pretvore u Dzamiju, dakle od toliko mesta oni zauzmu hriscanski simbol u tom delu sveta. 

- Muslimani osvoje Spaniju > Od toliko mesta, rese da jednu od najvecih katerdrala u tom delu sveta, Katedralu u Kordobi pretvore u Dzamiju.

Muslimani su toliko tolerantni i postuju tudje svetinje da bas one jajvece svetinje drugih religija pretvaraju u dzamije :) Tolerantnost na nivou. 

Muslimani su toliko tolerantni da bi kada bi stigli do Kine i kineski zid pretvorili u Dzamiju. Da su na mesec stigli pretvorili bi ga u Dzamiju. 

Expand  

Kao što rekoh već islamu se svašta može prigovoriti... samo je licemerno kad mu prigovarate iste stvari koje terete i hrišćanstvo...

Koja je to prehrišćanska svetinja ostala i opstala u hrišćanskim zemljama kao paganska?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sada mi nađite ajete iz Kur'ana koji pozivaju na ubijanje djece, silovanje žena u ratu. 

„Koga stignu, probost će ga; koga uhvate, mačem će sasjeći; pred očima smrskat će im dojenčad, opljačkati kuće, silovati žene. Gle, podižem na njih Medijce što ne cijene srebra i preziru zlato. Svi će mladići biti pokošeni, sve djevojke zatrte. Na plod utrobe neće se smilovati, nad djecom im se oko neće sažaliti. Babilon, ures kraljevstava, ured i ponos kaldejski, bit će kao Sodoma i Gomora kad ih Bog zatrije.“ (Stari zavet,13:15-19)

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 17:02, Rabbi рече

Sada mi nađite ajete iz Kur'ana koji pozivaju na ubijanje djece, silovanje žena u ratu. 

„Koga stignu, probost će ga; koga uhvate, mačem će sasjeći; pred očima smrskat će im dojenčad, opljačkati kuće, silovati žene. Gle, podižem na njih Medijce što ne cijene srebra i preziru zlato. Svi će mladići biti pokošeni, sve djevojke zatrte. Na plod utrobe neće se smilovati, nad djecom im se oko neće sažaliti. Babilon, ures kraljevstava, ured i ponos kaldejski, bit će kao Sodoma i Gomora kad ih Bog zatrije.“ (Stari zavet,13:15-19)

Expand  

Bravo evo ustao sam i tapsem svom silom prosto me dlanovi bole od tappsanja koliko si bistar i kako si uspeo sad tako da me onesposobis :O

Po Starozavetnom narativu Vavilon je prakticno bio "Kupleraj" gde su obitavali ljudi postovaoci demona Baala i zavetovali su se Baalu prinosili zrtve Baalu i Bog je taj narod (prakticno sataniste) prokleo ali cak i to, citajuci Stari Zavet nigde neces naici na situaciju da su ti isti jevreji kojima je Bog to rekao otisli i pobili sve u Vavilonu, zapravo iz Vavilona se rodilo "iskvareno Judejstvo". I ovo nije jedino mesto u Bobliji gde se spominje slicna prica, ima i mesto gde izraelska izvidnica primeti grad u kom zive dzinovi (nefilimi) i Bog naredi da se taj grad istrebi, prosto iz razloga sto su nefilimi potomci zena i palih andjela dakle nigde Bog nije naredio da se obican narod istrebi vec iskljucivo narod koji je zatrovan, koji odbija Boga i postuje demona, narod koji opsti sa djavolom i radja Nefilime. 

I jos jedna stvar, a nisam jevrejin da mi citiras Toru i  Tanak, izvoli kod nekog rabina pa i njega pitaj da ti te stihove objasni, recice ti isto sto i ja. :) Ti meni ovde citiraj NOVI ZAVET. 

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 16:36, Pedja.jo рече

Dokazi, ajde otvori mi novi zavet ovde i procitaj mi jedan pasus koji opravdava ubistvo ili zlocin, gde je Isus rekao da je blo koji zlocin opravdan a da su te Isusove reci navele nekoga da pocini to zlo. Nemoj da mi baljezgas kako je "neko u istoriji" bio ubedjen. Znas kako je bio ubedjen? Kao sto je Rabbi ubedjen da je Hriscanstvo prljavije od Islama, e isto tako. 

Expand  

Ja ne nalazim ni jedan takav pasus u NZ.

Ali ne pricamo o meni nego o budalama koje koriste bibliju za validaciju svojih losih namera a kao sto znas SZ to itekako dopusta ;)

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 16:38, Bokisd рече

Expand  

Identicnu stvar kazu moderni islamski teolozi u odnosu na militantne islamiste...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 16:46, Pedja.jo рече

Upravo, i pored toga je ta osoba koja je iz Biblije nekako zakljucila da moze da ucini odredjeni zlocin namerno protumacila Bibliju pogresno jer nigde od pocetka NZ ni u jednom od 4 jevandjelja i ni u jednoj od poslanica ne postoji ni jedna naredba od Isusa niti od Apostola u ime Isusa da se ucini neko zlodelo, ubistvo ili sta god, nema, nece niko naci ni indirektno ni direktno naredjenje. Dakle ja ne znam koliko bi individua trebala da izvuce neki novozavetni stih iz konteksta da bi na osnovu toga ucinila zlodelo. 

Expand  

pa ne znam... pitaj inkviziciju ili te krstase koje pominjes. Oni su svi bili hriscani i svi su bili blagosloveni od strane hriscanske crkve... pitaj ih cime su opravali takav tretman.

Kazes da su krstaski ratovi bili odgovor na islamska osvajanja... ok... kako je hriscanska crkva stala iza osvete, pljacke i masovnih ubistava koja su pratila krstase? 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 17:24, cloudking рече

Ja ne nalazim ni jedan takav pasus u NZ.

Ali ne pricamo o meni nego o budalama koje koriste bibliju za validaciju svojih losih namera a kao sto znas SZ to itekako dopusta ;)

Expand  

U tom kontekstu apsolutno ni stari zavet ne dopusta. Apsolutno je kroz stari zavet jasno zasto je Bog dozvoljaao da neki narodi i citavi gradovi propadnu ali se to ne odnosi na naredjenje meni ili tebi da ti odes i unistis jedan grad na primer. S druge strane Novi Zavet je novi savez Boga s ljudima i za mene kao hriscanina stari zavet ne vazi. Ja sam ti iz hriscanske perspektie rekao zasto je Bog naredio unistenje nekih naroda, gradova, itd a ako te interesuje Judejski narativ mozda je najbolje da pitas nekog Rabina. 

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 17:13, Pedja.jo рече

I jos jedna stvar, a nisam jevrejin da mi citiras Toru i  Tanak, izvoli kod nekog rabina pa i njega pitaj da ti te stihove objasni, recice ti isto sto i ja. :) Ti meni ovde citiraj NOVI ZAVET. 

Expand  

Zar stari zavet nije deo HRISCANSKE biblije?

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 17:28, cloudking рече

pa ne znam... pitaj inkviziciju ili te krstase koje pominjes. Oni su svi bili hriscani i svi su bili blagosloveni od strane hriscanske crkve... pitaj ih cime su opravali takav tretman.

Kazes da su krstaski ratovi bili odgovor na islamska osvajanja... ok... kako je hriscanska crkva stala iza osvete, pljacke i masovnih ubistava koja su pratila krstase? 

Expand  

I to me ne interesuje, jer niko ovde nije rekao da je odluka ovozemaljske crkve, fizicke crkve, nepogresiva ja sam saglasan sa time da su crkve davale blagoslove za mnoge stvari za koje nisu trebale eventualno ali to nema veze hriscanskim narativom. Uzmi u obzir da je i sama crkva u odredjenim periodima istorije bila politizovana institucija i da je u mnogim crkvama politika smenjivala svestenstvo i stavljala svoje lude. 

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 17:28, Pedja.jo рече

U tom kontekstu apsolutno ni stari zavet ne dopusta. Apsolutno je kroz stari zavet jasno zasto je Bog dozvoljaao da neki narodi i citavi gradovi propadnu ali se to ne odnosi na naredjenje meni ili tebi da ti odes i unistis jedan grad na primer. S druge strane Novi Zavet je novi savez Boga s ljudima i za mene kao hriscanina stari zavet ne vazi. Ja sam ti iz hriscanske perspektie rekao zasto je Bog naredio unistenje nekih naroda, gradova, itd a ako te interesuje Judejski narativ mozda je najbolje da pitas nekog Rabina. 

Expand  

Pusti sad unistavanja gradova i naroda... sta cemo sa uputstvima da se kamenuju raznorazni prestupnici? Preljubnici cini mi se... za njih je zapracena kazna kamenovanja po SZu.

Eto, sad komotno moze neki pravoslavac da krene da kamenuje svalere i da to pravda time sto tako pise u bibliji. Na srecu to retko ko radi u hriscanstvu i zato je hriscanstvo bolje od islama (a? jel vidis kako sam krenuo u skoro savki post da ukazujem na ovu izjavu? :D moj plan je da nakon 1000 puta, na kraju skapiras. Drzimo se! Videcemo sta ce biti! :D )

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2020. at 17:30, cloudking рече

Zar stari zavet nije deo HRISCANSKE biblije?

Expand  

Stari zavet jeste fizicki deo Biblije ali se ne odnosi na Hriscane i to ce ti reci svaki pravoslavni svestenik, rimokatolicki svestenik, protestantski pastor, bilo koji hriscanin. Moras da rastavis Bibliju i Kuran, iako su oba u formi knjige zapravo nisu isto. Biblija je podeljena na knjige koje vaze za odredjene periode dok je Kuran jedna celina koja kao celina vazi za vernike Kurana. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...