Jump to content

Зоран Ђуровић: Исус погрешио у пророштву?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Још један кратак прилог за васкрсење које се већ десило. Више ћу писати када средим књижицу о св. Симеону Лудом. Индикативан је превод, односло манипулисана верзија његовог житија коју је и наш Јустин превео: „Међутим ђакон Јован, дошавши у колибу преподобнога и не нашавши га у њој, свуда га брижљиво тражаше. А када затим дознаде да је свети Симеон умро и већ сахрањен, он горко плака. И оде на његов гроб, са намером да узме одатле тело, његово и чесно га сахрани на почасном месту. Но када отворише гроб, не нађоше светитељево тело: јер Господ са светим анђелима Својим беше га пренео на непознато за људе место. Тада сви житељи града Емесе, као пробудивши се из сна, стадоше се присећати и причати један другоме чудесна дела угодника Божјег, и пророчанства, и многострадално житије његово“.

Болдирао сам кључну реченицу. У грчком стоји: ς ον νοιξαν τν τφον, οχ ερον atν. μετθηκεν γρ atν δοξσας κριος. У преводу: „Али пошто су отворили гроб, не нађоше га. Јер га је Господ преселио и прославио“. Код Јустина имамо један коментар, не превод: јер Господ са светим анђелима Својим беше га пренео на непознато за људе место. Такође, грчком не одговара ни претходна реченица, која је настала на основу дихотомије тело/душа. Јустин вели да му не нађоше тело, Леонтије, писац оригиналног житија, вели да њега не нађоше. Дакле, човека, особу, а не један део ње. „Јустин“ има потребу да објасни ово васкрсење. Јер ако ће васкрсење да буде у последњи дан, како је овај већ васкрсао, а знамо да ће васкрсење да буде свеопште? Да ли ће поново да васкрсне, односно пре тога да умре па васкрсне у последњи дан? То је бесмислено. Још само фали да се каже како ће га Исус пре тога убити да би овај васкрснуо са свима...

Како може да Симеон буде телом у Рају кад је Рај нематеријалан јер га насељавају душе? Онда он не би могао да види друге јер су душе невидљиве, а све остале би могле да виде њега, Исуса, Марију... Због тога мора да се прибегне бесмисленом објашњењу: место непознато људима. Неће касапин овог житија да призна да је овај већ у Рају, Царству Божијем. Ако му је већ Бог узео тело сигурно га не држи као неку мумију или га је ставио у неки инкубатор. Не, Бог га је васкрсао. То говоре и грчки аористи које Леонтије користи, а они се употребљавају да означе свршену радњу. Не неку будућу. Леонтије пише: μετθηκεν (од μετατίθημι) и δοξσας (од δοξάζω). Господ га је са једног места ставио на друго. Дакле, из једног света у други. И то је урадио једном за свагда. Двојица становника Царства Божијег, Мојсије и Илија, су били у прослављеним телима на Тавору, како видесмо у Луке. А Павле васкрсла тела назива прослављенима. Дакле, очигледно је да смо пред догађајем васкрсења.

Али, како да су само неки васкрсли, а остали ће тек да васкрсну? Јер, немогуће је да тек неки устају, јер је васкрсење јединствени преображај свега створеног. Једино логично решење се налази у васкрсењу свих на крсту у Јерусалиму о чему сам говорио у више наврата. Ово је само једна од житијских потврда тог факта.

Сваке суботе слушам, али тек ове ми је онако есхатолошки одзвонило оно Павлово: "...ми који будемо живи о доласку Господњем..."

Нешто се мислим, чини ми се да су и он - који је био узнесен до трећег Неба, и св. Јован Богослов - који је гледао својим очима Дан Господњи, хтели да нам кажу нешто друго а не оно како смо схватили. Можда... можда се Павле није забављао тезом да ће Христос одмах, тих дана доћи други пут за сав свет (јер већ беше дошао њему, једном на путу за Дамаск, а други пут кад бејаше уздигнут до трећег Неба), већ нам је говорио да ће бити мноштво живих (по Христовим речима, који су већ прешли из смрти у живот, Свети) као и мртвих (ми, боранија виђена за прво Небо). Могуће?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Сваке суботе слушам, али тек ове ми је онако есхатолошки одзвонило оно Павлово: "...ми који будемо живи о доласку Господњем..."

већ нам је говорио да ће бити мноштво живих (по Христовим речима, који су већ прешли из смрти у живот, Свети) као и мртвих (ми, боранија виђена за прво Небо). Могуће?

Nešto čisto sumnjam da je Pavle bio u fazonu Mi "svetitelji" koji budemo živi o dolasku Gospodnjem... a neki od vas kao Janko boranija što u Hrista svo uzdanje ima, će pričeka malo na prvom nebu gde bleje duše....čekajući..čekajući..čekajući...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nešto čisto sumnjam da je Pavle bio u fazonu Mi "svetitelji" koji budemo živi o dolasku Gospodnjem... a neki od vas kao Janko boranija što u Hrista svo uzdanje ima, će pričeka malo na prvom nebu gde bleje duše....čekajući..čekajući..čekajući...

Не бре ВСБ...

Није он био у том фазону да гордо мисли високо о себи. Довољно је да му је показано (приликом боравка горе) да има оних који ће и после (оне привремене-гледајући са Земље) смрти бити потпуно свесни и учествовати и даље у устројавању света до Дана Господњег (дакле време ће за њих попримити други облик, биће активни учесници, из НАШЕ перспективе - Свети) а има и оних који ће умрети, којима ће се време скратити, тј први трен по смрти ће им бити Други Долазак (пасивни учесници, свети са малим с ;) ).

Волим ја тако да пустим машти на вољу. Инспирише ме Ава. :)))

Подели на овим сајтовима

Не бре ВСБ...

Није он био у том фазону да гордо мисли високо о себи. Довољно је да му је показано (приликом боравка горе) да има оних који ће и после (оне привремене-гледајући са Земље) смрти бити потпуно свесни и учествовати и даље у устројавању света до Дана Господњег (дакле време ће за њих попримити други облик, биће активни учесници, из НАШЕ перспективе - Свети) а има и оних који ће умрети, којима ће се време скратити, тј први трен по смрти ће им бити Други Долазак (пасивни учесници, свети са малим с ;) ).

Волим ја тако да пустим машти на вољу. Инспирише ме Ава. :)))

Da samo što ja mislim, da je on mislio na sve one koji Hrista primiše a gle čuda tu bi trebalo da se izgubi ta gordost "Svetoga" čoveka i svi koji jedu Jedno su u Hristu Isusu. Ja lično mislim da svetih u Hristu nema na način na koji mi to doživljavamo, oni su mali i jednaki nama po tome i jesu najsvetiji. Tako mislim da ih Hristos i Carstvo doživljava.

Oni koji neće živi dočekati Hrista jesu oni koji ne jedu Telo i Krv i oni će zasigurno vaskrsnuti na Sudu, gde će se neki udostojiti Života i Hristos će im dati Sebe kao što sada daje nama.

Jedina razlika može da postoji između onih koji već sada jesu Telo a to je moguće jedino Pričešćivanjem (druge mogućnsti nema, prosto je nema) , mi to zovemo Crkva i onih koji ne jedu ali sa napomenom ponovo da posle Suda i poslednjeg dana postoji verovatnoća u šta svim srcem verujem, da će i te male Hristos udostojiti i dati Sebe njima na dar kao što je nama dato za vreme zemnoga života što nas ćini Život. ( spasenje van Crkve )

Da mi jesmo Život (već sada) ili nam je vera uzaludna.

Подели на овим сајтовима

Da samo što ja mislim, da je on mislio na sve one koji Hrista primiše a gle čuda tu bi trebalo da se izgubi ta gordost "Svetoga" čoveka i svi koji jedu Jedno su u Hristu Isusu. Ja lično mislim da svetih u Hristu nema na način na koji mi to doživljavamo, oni su mali i jednaki nama po tome i jesu najsvetiji. Tako mislim da ih Hristos i Carstvo doživljava.

Oni koji neće živi dočekati Hrista jesu oni koji ne jedu Telo i Krv i oni će zasigurno vaskrsnuti na Sudu, gde će se neki udostojiti Života i Hristos će im dati Sebe kao što sada daje nama.

Jedina razlika može da postoji između onih koji već sada jesu Telo a to je moguće jedino Pričešćivanjem (druge mogućnsti nema, prosto je nema) , mi to zovemo Crkva i onih koji ne jedu ali sa napomenom ponovo da posle Suda i poslednjeg dana postoji verovatnoća u šta svim srcem verujem, da će i te male Hristos udostojiti i dati Sebe njima na dar kao što je nama dato za vreme zemnoga života što nas ćini Život. ( spasenje van Crkve )

Da mi jesmo Život (već sada) ili nam je vera uzaludna.

Лепо је што волиш све без разлике. Но, имамо прво, друго, треће Небо. Имамо земаљску Цркву као Икону Небеске, вечне Цркве а у њој јерархијско устројство, различите службе, различита достојанства... "...неки по 30, неки по 50 а неки по 100" . Не развијамо сви своје дарове у истој пропорцији у односу на дато. Ја сам лењ и нисам умножио све таланте, већ много мање и од тебе. Зато се надам не првом Небу него сутерену или подруму Царства (макар чувао бачве са оним родом од кога је Христос рекао да ће пити у Царству ;) ). Нисам у заблуди да смо сви исти, као што није био ни св. Павле.

Подели на овим сајтовима

Када је  Ђуровић поставио ову тему помислио сам да ће се чути нешто ново али све се своди опет да ли ћемо цитирати ове или оне.

Што се тиче Исусових цитата јасно је да су они противуречни.

Проблем је што у хришћанству није дозвољено мишљење него се увек позива на одређене ставове али су ставови противуречни па онда ћемо да цитирамо овога или онога.

Што се тиче телесног васкрсења за неке као што је св.Теофан Затворник који је био веома обавештен све сем Бога је тело, па у том контексту телесно може значити много тога.

Као што знамо из Светог Писма Исус се једини није узнео на небе.Неки су се узнели и пре васкрсења.Шта ћемо са тим?

Шта се уопште десило са Христовим васкрсењем.како мора да стравично изгледају васкршње посланице у којима се говори да смрти нема некоме коме је неко умро тих дана.

Ако прихватимо оно што се може закључити из литургичких текстова да је Христос својим васкрсењем отворио Рај онда неће ни бити свеопштег васкрсења него је васкрсење свакоме када умре.

То да је смрт зло није став црквене праксе која прославља дан смрти светих као дан посвећен њима.

Господине Ђуровићу није нека слобода ако се једна парадигма замени адвентистичком парадигмомом него ако почне да се мисли.

Референтни оквир може бити Свето Писмо и филозофија например или нешто друго,али не некакви Свети Оци јер тако нешто не постоји због мноштва противуречности.Или чак Мојсијево откровење и филозофија као што на једном месту каже св.Тома Аквински.

Молио бих Ђуровића који има за то капацитетда покуша да напише нешто о ономе о чему је отворио тему.Иначе то је засењивање простоте назови ерудицијом.Чудио сам се например једном када је објашњавао шта значи име Франциск код св.фрање Асишког.Па ваљда је за толике године у Италији мога да чује да је Фрањи име било Јован а да Франческо значи не оно што је он писао него мали француз јер је као дечак продавао француске штофове са оцем.

Конкретно питање је да ли се свеопште васкрсење десило или да ли се дешава сваком у часу његове смрти .Молим да ми не замери на искрености.

Подели на овим сајтовима

Лепо је што волиш све без разлике.

Ne to nije istina, Hristos nas voli sve bez razlike, to je Istina!

Postoje ljudi koji neće proći Sud i takav neće biti pričesnik večnoga života. Postoji čas telesne smrti kao sud, jer nema niti mitarstva niti čistilištva. Ako prođeš sud i nema šta da ti se dosuđuje, šta će raditi tvoje suđena duša? Blejaće na nebu jer Hristos ne može da ti da eshatološko telo u kojem živiš poslednji dan dok se svima ne zbude?

Tačno je da neko ima 50 neko 100 ali to nema nikakve veze sa večnim životom, jer i prvi i poslednji istu platu primiše. I upravo plata u tom času jer je ovde u toj priči uvedeno kao kategorija i vreme i plata vidimo da ustvari vreme ne čini nikakvu posebnu suštinu niti je merilo ikakve vrednosti jer je u plati izjednačeno a plata je verovatno život večni.

Ako je apostol radio od prvog časa, ništa veću platu nema od tebe Janko koji eto vidiš kao i ja dođosmo na njivu u poslednji čas. A ako je plata ona koju nam eshatološki upravo svedoči Apostol, da nećemo umreti onda je ona podjednaka za sve Hrišćane.

Onaj koji ima 50 nema upola manji večni život od onog koji ima 100.

Đurović je sveštenik, on se zadržava na svetiteljima, jer ima utemeljenje u Crkvenom učenju i može da ponese na njima svoja razmišljanja o eshatološkim telima koje dobijamo posle smrti, ja lično mogu i imam prava da razmišljam u pravcu apostola, koji svedoči večni život sada i ovde i to svima kojima govori a ne samo nekima kanonizovanima i vrednima, kako si ti to uspeo da uporediš u svojim promišljanjima.

Nekako mi je apostol kao neko ko životvori Hristom Božju reč, ipak čovek koji nikada sebi ne bi dozvolio, da ijednog Hrišćanina pričesnika svetoga Tela i svete Krvi izdvoji i kaže neki od nas ćemo živeti večno a neki od vas ćete pričekate. To mi je nerazumljivo!!!

Apostol govori o svim ljudima ovoga sveta pa verovatno deli Hrišćane koji jedu i one koji su to samo po savesti, dakle nisu još Crkveni, na one koji smrti neće videti i one koji na žalost jer nemaju Telo i Krv vaskrsloga još,  moraće umreti i vaskrsnuti u dan Suda u taj poslednji dan gde mi verovao ili ne Janko već jesmo. Jesmo jer smo u Hristu Isusu koji i jeste taj Dan, jer seti se vreme kao kategorija ne postoji.

Ako tako istorijski posmatramo kao ti, onda se ikonomija nastavlja i posle telesne smrti dakle i posle suda ako uzmemo u obzir da čistilišta nema. Dakle ikonomija se nastavlja posle suda na jednom nebu, pa posle prelazi duša na drugo nebo(verovatno i tu ima sud koliko si vredno radio da zaslužiš drugo) pa treće, četvrto.....

Onda da kažemo, telesna smrt nije sud!! Kako nije?? 

Подели на овим сајтовима

Када је  Ђуровић поставио ову тему помислио сам да ће се чути нешто ново али све се своди опет да ли ћемо цитирати ове или оне.

Као што знамо из Светог Писма Исус се једини није узнео на небе.Неки су се узнели и пре васкрсења.Шта ћемо са тим?

Конкретно питање је да ли се свеопште васкрсење десило или да ли се дешава сваком у часу његове смрти .Молим да ми не замери на искрености.

Мене јако обрадује кад има читалаца који ме годинама прате. Тако да ме чуди кад неко хоће стално нешто ново да чује. Заменио си ме са тв дневником...

Одговори су већ дати на ова твоја питања у фајлу који сам линковао на првој страни. Зато га скини па се дружи са господином Ђуровићем кроз 70 страна. Нисам папагај. Уживај.

А да се моје учење поистовети са адвентистичким, то може да помисли само неко ко дели судбину њихове пророчице, Јелене Вајт, која се стрмекнула низ степенице и онда почела свашта да виђа.

А да си искрен види се из никнејма... Не замери ми, кумим те капицом...  

Подели на овим сајтовима

Ko je ova boldovana elita? :))

Подели на овим сајтовима

Ako može neko da mi pomogne, da promislim o poslednjem sudu.

Definitivno, da ako čistilišta nema, niti ima mitarstva a kako nas sama Crkva uči ovde za života zemnog kako si živeo tako će ti se suditi. Ako onda uzmemo u obzir da posle telesne smrti, nema ničeg čime bi popravio svoj pravedni ili nepravedni status, onda je telesna smrt definitivno i sud.

Mi verujući pristupamo strašnom i poslednjem sudu koji će se desiti u dan sveopšteg vaskrsenja, već sada i ovde dobrovoljno tako i živimo. Živimo verujući u taj sud, živimo tako, da svojim životom svedočimo pred Sudom. Kako smo živeli takav je i Sud. Druge nema ili ima?

Ukoliko nemaš nekih neoprostivih grehova a živeo si sa Hristom i u Hristu, živeo si Njegovim Telom i Krvlju, živeo si Njegovim Sudom, onda posle smrti koju sudsku presudu još čekaš? Ne dobijaš li je odmah? Možeš li išta uraditi posle i šta je to što bi čekalo presudu ako ne možeš više ničim uticati? ( Sve to moram priznati, da mi se jako dopalo kod o.Zorana ).

Na Poslednjem Sudu će se suditi svima!! Tako je! Amin!

Svima će se suditi i onima koji nisu živeli sudom, pa tako niej ni moglo da im bude sudjeno i presudjeno ali i nama će se u taj dan čitati presude, koje nosimo već posle svoje telesne smrti. Svima će se suditi svi će znati sve. I nama koji dobrovoljno živesmo sudom i onima koji ga negiraše i neverovaše u sveopšte vaskrsenje pa i svekoliki sud čovekovog života. To je pravda prava nebeska smisao ljudskog postojanja, početak i kraj, Alfa i Omega. 

Nije poslednji sud samo sud ljudskih grehova i zločina, Bogoborstva i neverovanja u bio kakvu pravdu, već je to sud smisla ljudskog postojanja i smisla života, njegove (životne) ljubavi, delatnosti.zajednice bližnjih, taj sud jeste prosvetljenje i svetlost gde konačno čovek uzvraća ljubav Životu i slobodnom voljom sa eshatološkim elanom nastavlja večni život koji više ne poznaje vreme.

Sa ove distance magle senke i nesvetlosti svetloga života, večni život zahteva snage energije,borbe,muke trpljenje, koju malo koji čovek može da postigne i dostigne.

Nije nama svetlost života u znanju, nije ga poznavao ni Apostol iako je mogao da ga vidi, nego u veri, upravu u veri je ta svetlost, koja daje životvorni elan, gde večnost ne prestavlja više muku i borbu, nego lakoću i ljubav večnoga laganog eshatološkog bezbolnog nadasve kreativnog postojanja.  Vera a ne znanje, nas čini da "vidimo svetlost večnoga života" kojeg ni uho ne ču, ni oko ne vide. Apostol i u ono što je video, morao je i dalje da veruje.

Zato ja verujem da među Hrišćanima koji nemaju neoprostivog greha nema razlike posle telesne smrti!

Подели на овим сајтовима

Definitivno, da ako čistilišta nema, niti ima mitarstva a kako nas sama Crkva uči ovde za života zemnog kako si živeo tako će ti se suditi. Ako onda uzmemo u obzir da posle telesne smrti, nema ničeg čime bi popravio svoj pravedni ili nepravedni status, onda je telesna smrt definitivno i sud.

Mi verujući pristupamo strašnom i poslednjem sudu koji će se desiti u dan sveopšteg vaskrsenja, već sada i ovde dobrovoljno tako i živimo. Živimo verujući u taj sud, živimo tako, da svojim životom svedočimo pred Sudom. Kako smo živeli takav je i Sud. Druge nema ili ima?

Ukoliko nemaš nekih neoprostivih grehova a živeo si sa Hristom i u Hristu, živeo si Njegovim Telom i Krvlju, živeo si Njegovim Sudom, onda posle smrti koju sudsku presudu još čekaš? Ne dobijaš li je odmah? Možeš li išta uraditi posle i šta je to što bi čekalo presudu ako ne možeš više ničim uticati? ( Sve to moram priznati, da mi se jako dopalo kod o.Zorana ).

Svima će se suditi i onima koji nisu živeli sudom, pa tako niej ni moglo da im bude sudjeno i presudjeno ali i nama će se u taj dan čitati presude, koje nosimo već posle svoje telesne smrti. Svima će se suditi svi će znati sve. I nama koji dobrovoljno živesmo sudom i onima koji ga negiraše i neverovaše u sveopšte vaskrsenje pa i svekoliki sud čovekovog života. To je pravda prava nebeska smisao ljudskog postojanja, početak i kraj, Alfa i Omega. 

Nije poslednji sud samo sud ljudskih grehova i zločina, Bogoborstva i neverovanja u bio kakvu pravdu, već je to sud smisla ljudskog postojanja i smisla života, njegove (životne) ljubavi, delatnosti.zajednice bližnjih, taj sud jeste prosvetljenje i svetlost gde konačno čovek uzvraća ljubav Životu i slobodnom voljom sa eshatološkim elanom nastavlja večni život koji više ne poznaje vreme.

Sa ove distance magle senke i nesvetlosti svetloga života, večni život zahteva snage energije,borbe,muke trpljenje, koju malo koji čovek može da postigne i dostigne.

Nije nama svetlost života u znanju, nije ga poznavao ni Apostol iako je mogao da ga vidi, nego u veri, upravu u veri je ta svetlost, koja daje životvorni elan, gde večnost ne prestavlja više muku i borbu, nego lakoću i ljubav večnoga laganog eshatološkog bezbolnog nadasve kreativnog postojanja.  Vera a ne znanje, nas čini da "vidimo svetlost večnoga života" kojeg ni uho ne ču, ni oko ne vide. Apostol i u ono što je video, morao je i dalje da veruje.

Zato ja verujem da među Hrišćanima koji nemaju neoprostivog greha nema razlike posle telesne smrti!

Заиста, за Бога време не постоји, али за нас је неминовност.

Могу да утичем и после смрти.

Долази припадајућа камата на главницу.

Ако је главница злодело, камата су зли плодови, потомство за које одговараш и због којег ћеш још већма бити осуђен ако је и оно само зло (не заборавимо да и потомци имају слободну вољу на коју Бог чека да се испољи као и на нашу, иначе упадаш у проблем предестинације).

Исто тако, ако смо посејали добре плодове они ће кроз многе године, деценије или векове давати своје добре плодове, а све ће и нама ићи на збир доброга које смо покренули.

Зато постоји и тај коначни, свеопшти Дан Васкрсења, кад ће Књиговођа да узме завршни рачун. За неке се већ по телесној смрти видело да су у дебелом плусу и они су већ прешли из смрти у живот, а има нас који смо "на нож" за тамо или овамо - па да видимо хоће ли бити бонус прихода из орочених средстава. ;)

Дакле не може се баш тако лако губити временска перспектива. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Заиста, за Бога време не постоји, али за нас је неминовност.

Могу да утичем и после смрти.

Долази припадајућа камата на главницу.

Ако је главница злодело, камата су зли плодови, потомство за које одговараш и због којег ћеш још већма бити осуђен ако је и оно само зло (не заборавимо да и потомци имају слободну вољу на коју Бог чека да се испољи као и на нашу, иначе упадаш у проблем предестинације).

Исто тако, ако смо посејали добре плодове они ће кроз многе године, деценије или векове давати своје добре плодове, а све ће и нама ићи на збир доброга које смо покренули.

Зато постоји и тај коначни, свеопшти Дан Васкрсења, кад ће Књиговођа да узме завршни рачун. За неке се већ по телесној смрти видело да су у дебелом плусу и они су већ прешли из смрти у живот, а има нас који смо "на нож" за тамо или овамо - па да видимо хоће ли бити ;) бонус прихода из орочених средстава. 

Дакле не може се баш тако лако губити временска перспектива. 

E bre Janko, ja tebe mnogo volim ti to znaš. Jedan si od retkih koji se upustiš u svojim msilima ali jesi vezan stegama "predznanja" :))

A šta ti misliš sada ne umemo da se kajemo raskajemo svedemo račune, znamo li šta je neoprostivo šta je oprostivo?? Jesmo li licemeri da idemo posle ispovesti na sveto Pričešće i kažemo ne znam da li Hristos stvarno  oprostio sve ili je nešto ostavio za strašni sud? :))

Jeste li Hristos ovde nama oprostio sve ili nije, nemoj mi te grehove koje će naši naraštaji ispaštati? Šta će bre ispaštati ako nam je Hristos ovde oprostio? 

Eto seti se prilikom sledeće ispovesti i budi sam sa sobom i sa Hristom i vidi da li će ti oprostiti sve ili će zadržati neku kamatu kao pokvareni američki bankar za dan Suda?

Подели на овим сајтовима

Улетео сам у неки посао па не успевам да се сконцентришем на Јанко и ВСБ... Можда вечерас. А за дивно чудо, овог ВСБ сада капирам, али сам морао да се подвизавам дуго док сам ушао у његове асоцијативне путеве. Сад ми је Јанко мало шуманте-туте... Нисам укапирао први одговор од како је почео да мисли о неким небима... Јављам се вечерас ако се не забандам са сликањем превише...

Подели на овим сајтовима

Мене јако обрадује кад има читалаца који ме годинама прате. Тако да ме чуди кад неко хоће стално нешто ново да чује. Заменио си ме са тв дневником...

Одговори су већ дати на ова твоја питања у фајлу који сам линковао на првој страни. Зато га скини па се дружи са господином Ђуровићем кроз 70 страна. Нисам папагај. Уживај.

А да се моје учење поистовети са адвентистичким, то може да помисли само неко ко дели судбину њихове пророчице, Јелене Вајт, која се стрмекнула низ степенице и онда почела свашта да виђа.

А да си искрен види се из никнејма... Не замери ми, кумим те капицом...  

Зоране заменио си ме са неким.Ти јеси дао одговоре на ова питања али чини ми се да су помало различити.Они нису само за учене као што си и Ти него и за просте попут мене тако да је Твоја дужност да ми објасниш ако ми ипак није јасно.Не разумем о каквој се капици ради нити да се искреност у питању види у имену.Ја Те не пратим годинама него читам форуме а ти си ту чест гост.Чему ругање.Ниси толико млад да се увек ругаш ја сам те питао озбиљне ствари.Од тебе сам више очекивао увек идеш до пола.

Подели на овим сајтовима

Nema razlike u smislu da su svi kako kažu pobozanstveni , kristoloki tj da su u punini , i do kraja sretni i blaženi, do kraja napunjeni jedina ne razlika u veličini posude, jedni su možda veličine mal čašice za rakiju a drugi ko neka najveća kaca ili bure , znači i za jedne i druge je bitno da su napunjeni do kraja i jedni drugima nezavide jer su svi do kraja ispunjeni ali razlika u količini uživanja ipak postoji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...