Гости Guest Написано Март 23, 2016 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2016 У суботу 19. марта 2016 г. група људи предвођена бившим монахом Антонијем организовала је протест против потапања манастира ваљевске Грачанице испред Патријаршије СПЦ у Београду.[1] Овај догађај, потапање древног манастира, је сигурно у свакој хришћанској души изазвао тугу и бол. Борба неких људи за тај манастир, сада већ за заустављање пуњења бране, и за испуштање воде до испод нивоа већ потопљеног манастира, интензивирала се након самог потапања. Љубав сваког човека за светињу и осећај за светињу је свакако за похвалу, тако је похвална и љубав људи који су се борили за очување овог манастира. Међутим, погледавши снимке како потопљеног манастира тако и снимке протеста не могу да не запазим више него чудно понашање многих људи који у овој борби учествују на челу са њиховим предводником бившим монахом Антонијем. С обзиром да се боре за светињу, коју, како тврде, воле, што је, како рекох, похвално, потпуно је необјашњив њихов апсолутни недостатак осећаја за светињу на другим местима и у другим приликама. Први пример њиховог неосећања јесте чињеница да су, након што су иконе и црквене ствари уклоњене из манастира, уочи планираног потапања, они самоиницијативно опет напунили цркву иконама. Затим када је вода ушла у цркву, они су не само то мирно гледали него су и снимали потапање икона, а затим све то објављивали као пропагандни материјал на својим сајтовима.[2] Страшан призор за свако православно срце. Али авај, изгледа не и за срца ових људи који протестују под паролом, о апсурда, борбе за светињу! Они сасвим супротно хришћанском понашању,жртвују иконе као некакво приношење на олтар свога идола „борбе“ за спас светиње и православља. Какав духовни мрак! Други пример њиховог потпуног неосећања за светињу јесте сам њихов протест у Београду испред Патријаршије. Тамо је ова Антонијева група као каква руља пред српским Патријархом узвикивала свакојаке гадости, тражећи од њега да им се обрати. А Патријарх српски је смирено стајао и слушао, видљиво се молећи за њих, а затим, када су потпуно изгубили контролу у своме викању, он је полако прешао на другу страну улице у Цркву на бденије уочи Недеље Православља. Док је тако Патријарх пролазио поред ове разјарене групе, која сматра да се бори за правду и истину, за Бога и светињу, једна жена као у некаквом трансу, ван себе, иконом Богородице закршта Патријарха и изговара вероватно некакве егзорцизме над Свјатјејшим српским Патријархом! У Цркви је бденије већ почело, а ова (православна?) маса остаје испред Цркве држећи говоранције и певајући којекакве песмице ометајући службу Божију, док бивши Антоније поручује Патријарху да тај народ „нису каубоји, они верују у Бога“. После свега питамо се како то они верују, и коју веру исповедају, јер православни човек не би себи дозволио да омета богослужење, нити да злоупотребљава иконе у пропагандне сврхе.[3] Још бивши монах позива Патријарха речима „Нека изађе два минута са бденија, неће му капа с главе пасти“! Боље би било бившем Антонију да је два минута ушао на бденије уместо што најављује, до у недоглед, протесте сваке суботе у време бденија, кад би требало сви да су у Цркви. О туге, о жалости! Или како би свети наш отац Јустин рекао „Каква тмина! Каква помрчина!“ Да, управо такав осећај за светињу имају неки нови „православци“ савремени „борци“, не знамо за шта. Њима је више важан њихов идол „борбе“, него светиња бденија уочи недеље Православља, као што им је њихова „борба“ важнија од светиње икона које су жртвовали. Логично је онда закључити да ни св. ваљевска Грачаница њима није важнија од саме њихове „борбе“. Они који несвесно у свему томе учествују треба да се запитају пред Богом и пред својом савешћу да ли је то што раде богоугодно. [1] Снимак протеста [2] Фотографија икона које су оставили да буду потопљене https://istinoljublj...03/dsc02440.jpg [3] Добро је што ова сметња није дуго потрајала јер је бивши монах Антоније најзад позвао људе да продуже даље. Извор: https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 ovo je bizarno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 ovo je bizarno Које? Текст или догађај? Ламех and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Bas sam bio na pocetku Knez Mihajlove tog dana kada je povorka prosla Terazijama. Malo je reci da je sve izgledalo jezivo s tim mrmljanjem i zombi pokretima. Jedna starija zena se izdvojila iz povorke, drzeci ikonu ili krst u ruci, okamenjenog i hladnog pogleda, tacno se vidi da bivanje u ovim sektama mentalno utice na ljude koji gube vedrinu, svjezinu i ljudskost i postaju hodajuci zombiji. RYLAH, Милан Ракић, Срђан Ранђеловић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 postaju hodajuci zombiji. Подсети ме на чувену песму: "Ходам сад као зомби" Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Подсети ме на чувену песму: "Ходам сад као зомби" الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Чекајте сад мало људи, па понашамо се као атеисти Србије (упоредо пратим и ту тему) како попљувашмо по свима који су били на том скупу, односно по неистомишљеницима.Па нису ваљда баш сви који су били тамо "зомбији", "секташи", "бивши монаси" и "жена у некаквом трансу". Вјероватно да је све горе написано истина, немам разлога да не вјерујем, али сигурно да је међу вјерним народом било и оних који су ту ишли за срцем. Потапање манастира је неприхватљиво за хришћанина. Тим прије што од званичних информација из врха СПЦ има само неко писмо владике у коме се моли да се манастир не потапа. Ко је изашао и јавно рекао: "народе, смирите се, све је унапријед договорено, није страшно то што се ради. ћао, здраво." Нико, колико је мени познато, а и овдје смо надуго и нашироко расправљали о томе. Ево најгласнији овдје на форуму је МилошБГ, па могу тврдити да он дефинитивно није ни једно од тога. Можда конкретно он и није био на том скупу, али дозволите да неко попут њега (регуларан лик, прим.аут) јесте, да можда неко од окупљених и није знао да су иконе биле изнешена па поново унешене, као што, уосталом, ни ја нисам. Па да сам се којим случајем задесио тада у БГ, вјероватно бих се придружио протесту (ко да би ми на памет пало да га води бивши монах). А, вјерујте, у трансу нисам био још од Кецманове 0,6 тројке у Загребу. Рекао сам већ, и поновићу, да видим кривицу искључиво у "врху Цркве" који се недовољно јасно изјаснио о свему и оставио народ ко муве без главе, па су такви лак плијен за манипулацију наведених у тексту. Али, дозволите, немојте изједначавати изманипулисаног и манипулатора. Па колико је мојих фб пријатеља, макар и тако на друштвеним мрежама изражавало протест против потапања манастира, дијелило слике, чак и ту слику потопљених икона без да су знали да су иконе накнадно унешене пошто су једном већ биле евакуисане. И нико од њих није у трансу себи мрмљао нешто у браду, сви су 1/1 људи на мјесту. Поента: немојмо бити као атеисти Србије. Толико. Праштајте NemanjaVa, nana, zuti car and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 A Goku ajde ti sad meni reci...koja je to veca razlika izmedju foruma ateista Srbije i nazalost ovog naseg foruma? Pa ovde vise ateista pise nego vernika iako bi trebalo suprotno da bude,koliko znam Justin je pre nekog vremena posvedocio da nije vernik,ko ovde jos vodi glavnu rec? Mracnjak,muramasa? i ovi ipak normalniji ateisti,a i verni koji pisu ja ne znam u koje oni crkve idu,ko su im duhovnici...jer mi je neshvatljivo da neko kao vernik ima takve stavove pro gej,pro zapadne,pro americke,anti srpske...pa ja nisam jos upoznao nijednog svestenika,monaha da imaju takve stavove i da takve stavove prenose vernima. Vise imamo tema o propagiranju pedera na forumu nego tema o nasim svetinjama. Da nema par ljudi na forumu tipa Jessy,VSB,Draganu,Mirodjiju i sad zaboravicu nekoga...pa mi bi mogli kompletno da zakljucamo podforume sve koji se ticu duhovnog zivota,jer ne bi imalo poruka. Ovde je tip i soj ljudi koji generalizuju i karakterisu olako svakoga ko ima suprotan stav kao sektasa,a dozvolili su pre nekog vremena da im glavnu rec vodi neko ko je upravo bio propagator "sektaskog" duha sa svojom duhovnom aristrokratijom i koji je ovde bio cenjen i uvazen a na kraju zavrsio na lecenju od droge i sad oni kao takvi aplauderi takvog,ocenjuju ko je kakav,znaju pogledom na pogled da ocene ko je sektas,ko je lud,ko je ovakav onakav a nisu to mogli da ocene od nekoga ko je bio na heroinu vec su mu aplaudirali i slicno. Zato nema sta koga to da cudi sto imamo identicne stavove na forumu ateista i ovde. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Pa ovde vise ateista pise nego vernika iako bi trebalo suprotno da bude,koliko znam Justin je pre nekog vremena posvedocio da nije vernik,ko ovde jos vodi glavnu rec? Nikad to nisam posvjedocio. Pomijesao si me sa juanom. Ovde je tip i soj ljudi koji generalizuju i karakterisu olako svakoga ko ima suprotan stav Naprotiv upravo ljudi tvog kova ovdje etiketiraju svakoga ko se ne slazi sa njegovim misljenjem. Pogledaj kolik laprdas na onoj temi oko princa Carlsa da ni mamino deriste ne moze zavidjeti na emotivnoj infantilnosti. Sto se tice ateista. Pitaj ih koji clanovi ovdje su svojim pisanjem doprijenli da razumiju hriscanstvo i prihvate ga kao normalan i legitiman stav u zivotu, umjesto sto bi slusajuci neke druge ljude mogli samo da se cude s kakvim bolidima sve nece pricati. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Izvinjavam se,pomesao sam vas dvojicu,stvarno. Ostalo,glupo je odgovarati,samo mi deluje da su vise oni uticali na vas "propovednike" nego vi na njih. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Извињаваш се што си их помешао, а за све друге клевете и лажи се не извињаваш него их понављаш. Не ваља овај форум стварно, превише толеришемо гејеве... Јелена011, Mилена КШ, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Da nema par ljudi na forumu tipa Jessy,VSB,Draganu,Mirodjiju i sad zaboravicu nekoga... zaboravio si sebe Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 нисам,не спадам у ту групу нажалост Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Vec postoji ovaj tekst u nekoj temi, moderacijo ponavljate se Salim se brat Vedran ih je bas lepo opisao, ali mislim da je ovo vec GA Rakic postavio na nekoj od tema, zaboravih kojoj tacno pa spojite. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Које? Текст или догађај? snimak je bizaran tekst je dobar! александар живаљев and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука