МилошБГ Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Ето, после се љутиш на Ведрана. Да ли читаш оно што напишем или само читаш како теби одговара за ток дискусије? Ја рекох да су сви радили по свом убеђењу у правцу добробити заједнице (не сумњам да и ех Антоније тако чини спрам свог знања и моћи), а како су просудили тако ће им и бити. Дакле ако су добро просудили биће добро, а ако нису зна се. Ништа више од тога ја не рекох, а ти ми стављаш у уста да ја ТВРДИМ. Не брате, ТИ ТВРДИШ да није на добробит заједнице. Немој своје тврдње (а самим тим и готов став без жеље да се ишта сучели, већ да се наметне) сликати на друге. Иначе потписујеш се са Милош БГ. Јеси из БГ-а или Ваљева? Питам јер се често догађа да људи са стране долазе да бране неке ствари на другим местима. Код нас се каже већи католик од Папе. О односу владике Милутина према оном што је потписао вл. Лаврентије нећу да полемишем. То што је договорено и преузето пре њега а он има другачије мишљење је ствар црквене администрације. Он се бунио не би ли изменио ток ствари али је на крају, повлачењем свештенства, икона, сасуда итд показао да му је послушање на првом месту. И нећу да полемишем даље о послушању са онима који не знају кад, коме и како треба да буду послушни. Нисам за слепо послушање, али ни за револуцију. Средњи пут, мада ми се чини да не знаш о чему причам и увек ћеш га етикетирати као издајнички, судећи по постовима које си овде постављао. Молитва, не вика. А називање Патријархове молитве безвредном или чак погубноносном је забијање клина у сопствени ковчег. Ревност не по разуму. Ma ne ljutim se ja na nikoga. Ok,ja sam razumeo da ti mislis da je visi interes potopio manastir u smislu potreba za vodom i nesto slicno.To de fakto nije. Ja svakako smatram da potapanje svetinje,unistavanje prirodnih izvora voda (kao sto znamo u buducnosti ce se ratovi voditi oko zdrave pijace vode) nije niti moze biti dobro niti za bilo kakvu dobrobit. To da ce svako odgovarati pred "visim"sudom za svoje postupke to je tacno,ali to ne znaci da moramo i trebamo sve za ovog zivota da posvetimo tome da sta god se dogadja,odgovarace taj pred Bogom i to je to. Da ja sam iz Beograda ako je to bitno,jesam sat vremena sam od mesta desavanja...i bas sam i to pitanje postavio monahu nemonahu jer mi je cudno da narod iz Valjeva ne vidi sta mu rade pred ocima,onda mi je on objasnio kroz primer onoga sto imamo i u Beogradu,da dva medija lokalna postoje u Valjevu i da su oba pod direktnom kontrolom vlasti koja gradi branu ,a kao sto znas ljudi nazalost veruju medijima... Ali ne vidim problem,moja stvar i ja podrzavam najpre vladiku Milutina,a povlacenje sasuda i svestenika nije dokaz da je on dozvolio ili da nema nista protiv potapanja manastira,vec samo da je priznao realnost datu u tom trenutku,uostalom trampljena nova crkva koju su izgradili politicari za menjazu za Valjevsku Gracanicu je pusta godinama i niko nije preuzeo brigu o toj crkvi,niti kljuc,a sam vladika Milutin govori ko bi poslao svestenika da sluzi na Bakica brdo u toj novoj crkvi bio bi izdajnik. Uostalom upoznat sam dobro i za izvorima zdrave i pijace vode u okolini Valjeva i samom Valjevu,koji ce ovim vestackim jezerom postati neupotrebljivi ili ce morati prolaziti kroz hemijske operacije da bi bila pitka voda. A i lepo rece Njegos ko na brdu ak imalo stoji... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука