Jump to content

О некима савременим „борцима“ за светињу и Православље

Оцени ову тему

Препоручена порука

Отказано брате, сви педери отишли на параду са "бившим монахом Антонијем".

Pazi nisi samo ono krupno izgubio,nego izgubio si i humor tamo izgleda :D

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ali puno toga si i dobio,lep zivot,letovanja od mesec dana na ekskluzivnim lokacijama...ne moze se reci da nisi dobro prosao,zar ne...boli te uvo

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Чекајте сад мало људи, па понашамо се као атеисти Србије (упоредо пратим и ту тему) како попљувашмо по свима који су били на том скупу, односно по неистомишљеницима.Па нису ваљда баш сви који су били тамо "зомбији", "секташи", "бивши монаси" и "жена у некаквом трансу". Вјероватно да је све горе написано истина, немам разлога да не вјерујем, али сигурно да је међу вјерним народом било и оних који су ту ишли за срцем. Потапање манастира је неприхватљиво за хришћанина. Тим прије што од званичних информација из врха СПЦ има само неко писмо владике у коме се моли да се манастир не потапа. Ко је изашао и јавно рекао: "народе, смирите се, све је унапријед договорено, није страшно то што се ради. ћао, здраво." Нико, колико је мени познато, а и овдје смо надуго и нашироко расправљали о томе.

Ево најгласнији овдје на форуму је МилошБГ, па могу тврдити да он дефинитивно није ни једно од тога. Можда конкретно он и није био на том скупу, али дозволите да неко попут њега (регуларан лик, прим.аут) јесте, да можда неко од окупљених и није знао да су иконе биле изнешена па поново унешене, као што, уосталом, ни ја нисам.  Па да сам се којим случајем задесио тада у БГ, вјероватно бих се придружио протесту (ко да би ми на памет пало да га води бивши монах). А, вјерујте, у трансу нисам био још од Кецманове 0,6 тројке у Загребу.

Рекао сам већ, и поновићу, да видим кривицу искључиво у "врху Цркве" који се недовољно јасно изјаснио о свему и оставио народ ко муве без главе, па су такви лак плијен за манипулацију наведених у тексту. Али, дозволите, немојте изједначавати изманипулисаног и манипулатора.

Па колико је мојих фб пријатеља, макар и тако на друштвеним мрежама изражавало протест против потапања манастира, дијелило слике, чак и ту слику потопљених икона без да су знали да су иконе накнадно унешене пошто су једном већ биле евакуисане. И нико од њих није у трансу себи мрмљао нешто у браду, сви су 1/1 људи на мјесту.

Поента: немојмо бити као атеисти Србије.

Толико. Праштајте

Гоку, ја се у суштини слажем с тобом само ми смета што с овим имплицираш да се у тексту изједначавају изманипулисани и манипулатори (као и у још једној твојој поруци). Прво, текст похваљује љубав оних који се боре за светињу. Друго, текст критикује начин на који неки то чине. Треће, текст се не бави питањем ко је манипулисани, а ко манипулатор, јер би то могло бити осуђивање, него оставља и позива свачијој савести да се преиспита нарочито у светлу две необориве чињенице из понашања НЕКИХ од "бораца". Четврто, ни текст нити било ко овде није назвао људе колективно жене у трансу, текст пише о конкретном догађају са снимка у вези са понашањем једне жене која, мученица, очигледно није у реду. Тако да није баш примерена колективизација тога појма у контексту у којем га ти нудиш.  

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Ali puno toga si i dobio,lep zivot,letovanja od mesec dana na ekskluzivnim lokacijama...ne moze se reci da nisi dobro prosao,zar ne...boli te uvo

Милоше, овде на сајту смо са атеистима нпр утврдили шта значи напад "ад хоминем", пронашли да нам је заједничко избегавање тога јер је за њих увредљиво а за нас потпуно неправославно, јер треба мрзети на грех а не на човека...

Дакле, да дајемо аргументацију везано за тему. Остави се напада на личност другог чисто да кажеш нешто "против". Нисам Гризлијев портпарол и не браним њега већ начин конверзације на форуму. Мислим да такав дијалог ничему не води, као да је отишао тамо и добио новац "за џ" само да седи у Америци. Па и св. Владика Николај је тамо био и оставио своје кости, па Пупин, Тесла, тамо је и (за мене свети) отац Јефрем Филотејски и Аризонски... Није боравак у Америци сам по себи грех.

Да наше речи буду благе а аргументи јаки...

Свако добро од Бога.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Милоше, овде на сајту смо са атеистима нпр утврдили шта значи напад "ад хоминем", пронашли да нам је заједничко избегавање тога јер је за њих увредљиво а за нас потпуно неправославно, јер треба мрзети на грех а не на човека...

Дакле, да дајемо аргументацију везано за тему. Остави се напада на личност другог чисто да кажеш нешто "против". Нисам Гризлијев портпарол и не браним њега већ начин конверзације на форуму. Мислим да такав дијалог ничему не води, као да је отишао тамо и добио новац "за џ" само да седи у Америци. Па и св. Владика Николај је тамо био и оставио своје кости, па Пупин, Тесла, тамо је и (за мене свети) отац Јефрем Филотејски и Аризонски... Није боравак у Америци сам по себи грех.

Да наше речи буду благе а аргументи јаки...

Свако добро од Бога.

Janko,

moj taj neki "sukob" sa Grizlijem kome stvarno zelim sve najbolje i ne smatram ga losim covekom samo se kosimo sa stavovima,jeste zato sto je on izabrao svoj put,video je da ovde ne moze,video je da mu ovde nema "spasa" otisao je daleko nije bitno da li je Amerika ili Tunguzija i tamo se nastanio. Medjutim on uporan jeste u svojoj neko filozofiji o menjanju necega ali sve sa neke bezbedne distance,iz daleke Amerike. I sad on zna najbolje i ko je u prelesti i ko je ovakav monah a ko onakav i ko je ovakav Srbin a ko onakav i gde ce Srbija i sve i sve i sve ali sa distance. I koja god tema je u pitanju on sve informacije ima,sve zna...a u stvari nema pojma!

Dakle zato se ja na neki nacin ophodim,razumes on dodje na forum i hvali se kako je obezbedio mesec dana najeksluzivnijeg letovanja u Americi a onda nam sa tog letovanja porucuje kako su Srbi bezobrazni jer traze da ne rade nedeljom,kako je monah nemonah Antonije ovakav,kako Srbi trebaju u nato,kako ne znam sta vise.

Za mene je svrsishodnije da ako je vec tamo gde je da malo utice tamo na ljude,da organizuje ako iz njega kipi ta strast u pozitivnom smislu i ta zelja za borbom koja crpi iz poruka da organizuje proteste protiv americkih intervencija u npr Siriji,da odvoji malo vremena,novca da nesto na delu uradi tamo gde je,a ne recima tamo gde nije,da malo utice i na Amerikance obican narod,sto da ne...

Ja jos nisam video da je Ameriku negativno komentarisao osim u smislu ma to su svi nasilnici bla bla i kraj ende,nema dalje,nema sto se finansira Isis,nema sto Racak,nema sto osiromaseni uranijum,nema nista od toga ali ima Rusija kakva je u Ukrajini,ovde onde,nekako sve bolje vidi dalje od sebe.

Amerika sama po sebi naravno da nije losa,los je americki duh,ne bi bio prvi koji ga je poprimio,imam ja takvih i u familiji.

Takodje,sve najbolje od Gospoda.

Подели на овим сајтовима

Janko,

moj taj neki "sukob" sa Grizlijem kome stvarno zelim sve najbolje i ne smatram ga losim covekom samo se kosimo sa stavovima,jeste zato sto je on izabrao svoj put,video je da ovde ne moze,video je da mu ovde nema "spasa" otisao je daleko nije bitno da li je Amerika ili Tunguzija i tamo se nastanio. Medjutim on uporan jeste u svojoj neko filozofiji o menjanju necega ali sve sa neke bezbedne distance,iz daleke Amerike. I sad on zna najbolje i ko je u prelesti i ko je ovakav monah a ko onakav i ko je ovakav Srbin a ko onakav i gde ce Srbija i sve i sve i sve ali sa distance. I koja god tema je u pitanju on sve informacije ima,sve zna...a u stvari nema pojma!

Dakle zato se ja na neki nacin ophodim,razumes on dodje na forum i hvali se kako je obezbedio mesec dana najeksluzivnijeg letovanja u Americi a onda nam sa tog letovanja porucuje kako su Srbi bezobrazni jer traze da ne rade nedeljom,kako je monah nemonah Antonije ovakav,kako Srbi trebaju u nato,kako ne znam sta vise.

Za mene je svrsishodnije da ako je vec tamo gde je da malo utice tamo na ljude,da organizuje ako iz njega kipi ta strast u pozitivnom smislu i ta zelja za borbom koja crpi iz poruka da organizuje proteste protiv americkih intervencija u npr Siriji,da odvoji malo vremena,novca da nesto na delu uradi tamo gde je,a ne recima tamo gde nije,da malo utice i na Amerikance obican narod,sto da ne...

Ja jos nisam video da je Ameriku negativno komentarisao osim u smislu ma to su svi nasilnici bla bla i kraj ende,nema dalje,nema sto se finansira Isis,nema sto Racak,nema sto osiromaseni uranijum,nema nista od toga ali ima Rusija kakva je u Ukrajini,ovde onde,nekako sve bolje vidi dalje od sebe.

Amerika sama po sebi naravno da nije losa,los je americki duh,ne bi bio prvi koji ga je poprimio,imam ja takvih i u familiji.

Takodje,sve najbolje od Gospoda.

Види, он ми је најбоље објаснио у пар речи у каквој је дебелој кризи Америка. Што се тиче духовног дела - тамо су радиле и раде величине попут св, Николаја, св. Јована Шангајског, сада старца Филотеја... Свако према могућностима. Можда имаш превелика очекивања од Гризлија. Можда неко има превелика очекивања од мене. 

Ја нисам ни мало замерао мом цимеру када се `99 крио од мобилизације а ја био "тамо". Просто, он је у ЕПС-у поправљао трафое кад их избомбардују и дао свој допринос, сигурно подједнако велики као и ми "на линији". Није свако за фронт. Треба и интенданата, кувара, логистике...

Дакле, ако Гризли нешто слага - докажи. А ако не - зашто га бијеш?

Ја препоручујем сваком добром ђаку да - ако не може да поднесе ову неправду и дубиозу која се запатила код нас - боље да оде у иностранство, заради коју кинту и обезбеди макар своје најближе који су остали овде, који могу да поднесу невоље, који мисле правилно али се не могу изборити у овом моменту ни за егзистенцију а камо ли за истину. Тако ће гајити потенцијал за бољу будућност Отаџбине. И не сумњам да Гризли тако и чини...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Неки су изгледа опседнути медведом и његовим сликама са одмора... :smeh1:

Pazi ne kontam salu/ali upoznavajuci tvoj humor a i aminovci Rakic i Justin su tu,nemam sumnje da je nesto vrlo,vrlo duhovito.

Подели на овим сајтовима

Види, он ми је најбоље објаснио у пар речи у каквој је дебелој кризи Америка. Што се тиче духовног дела - тамо су радиле и раде величине попут св, Николаја, св. Јована Шангајског, сада старца Филотеја... Свако према могућностима. Можда имаш превелика очекивања од Гризлија. Можда неко има превелика очекивања од мене. 

Ја нисам ни мало замерао мом цимеру када се `99 крио од мобилизације а ја био "тамо". Просто, он је у ЕПС-у поправљао трафое кад их избомбардују и дао свој допринос, сигурно подједнако велики као и ми "на линији". Није свако за фронт. Треба и интенданата, кувара, логистике...

Дакле, ако Гризли нешто слага - докажи. А ако не - зашто га бијеш?

Ја препоручујем сваком добром ђаку да - ако не може да поднесе ову неправду и дубиозу која се запатила код нас - боље да оде у иностранство, заради коју кинту и обезбеди макар своје најближе који су остали овде, који могу да поднесу невоље, који мисле правилно али се не могу изборити у овом моменту ни за егзистенцију а камо ли за истину. Тако ће гајити потенцијал за бољу будућност Отаџбине. И не сумњам да Гризли тако и чини...

Nemam prevelika ocekivanja,u stvari nemam uopste ocekivanja,ali smatram da je elementarno pravo da mu kazem brate Grizli dodji u Srbiju preseli se,ako si se bojao bombi,sada ih nema,vrati se pa da diskutujemo ravnopravno,a do tada menjaj ali ne sa zice Srbiju,nego menjaj Ameriku iznutra.

Nazalost Grizli bolje poznaje probleme i mane Srbije i Rusije,nego Amerike u kojoj zivi skoro 20 godina.

Подели на овим сајтовима

Ау људи... па ја тек сада одгледах снимак испред Патријаршије... нисам хтео да гледам јер сам се плашио онога што сам и видео сада. Не знам за вас ал' мене је малко срамота, то је прво што сам осетио. 

Разумем бригу и жељу да се нешто уради али мислим да ово није достојан начин. Никада ми неће бити јасна та бојазан за веру и тај радикални став, као да кријемо нешто или не дај Боже верујемо у лажу која ће испарити а не у Истину која ће надживети и небо и земљу...

Баш пре неки дан читам нешто и провуче се пасус о коме сам размишљао... дотицало се теме јединства и саборности, православља и јереси... где између осталог говори, позивајући се на сведочанства из првих векова, да је саборна (католичанска) Црква критеријум православља а не да је православље критеријум саборне Цркве. Па ваљда је предпоставка православља припадање саборној Цркви а не верност исправности теоријских дефиниција којима иначе предходи искуство саборности... Па управо су јереси биле окидач теоријским дефиницијама јер су на неки начин "принудиле" Цркву да изрази своје искуство истине.

И зар управо овакви догађаји нису окидач ( потенцијалне ) јереси? Како то дозволити себе и учествовати у томе на тај начин? Мени то делује као расипање... умето да се сабирамо и у јединству деламо. Можда ми је нешто промакло... никада нисам превише бригао јер верујем да ће Црква све проблеме и актуелности савладати, имам поверења, не знам како би другачије и био део Ње.

Можда сам наиван и неупућен али ко се плаши посете папе и због чега а да је 'оправдање' у духу православља?! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...