Juanito Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ja nikome ništa ne bih radila. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ako su se pravila donosila u skladu sa tadasnjim drustvenim, politickim i ekonomski prilikama, zasto danas ne odbaciti sva ta pravila i napisati nova u skladu sa ovim novim, umjesto tumacenja starih koja su donjeta u skladu sa drasticno drugacijim prilikama. Nema potrebe pisati nikakva nova pravila, jer ni stara pravila nisu nista drugo do drustvena, politicka i ekonomska pravila ne vezana toliko za veru. Jednostavno razdvojimo babe od zaba, religiju od politike, nauke, ekonomije, drustvenog uredjenja. Religiju uzmemo kao nesto sto se bavi egzistencijalistickim pitanjima (pitanjima nacina, modela, smisla zivota i oblika licnosti), ontoloskim pitanjima (pitanja postojanja, nepostojanja) i klasicnim religijskim praksama vezana za ova dva. A sve ostalo uzmemo za bavljenje ostalih problema. Kao sto religiju necemo mesati u to kako zamesati malter i ozidati kucu, tako necemo mesati u ekonomska, drustvena i politicka pitanja, jer cemo ta pitanja resavati najbolje naucnim putem i onim sto Poper naziva ''drustvenim inzenjeringom'' ''korak po korak metodom'' ili ''pokusaj-pogreska metodom'', pa cemo tako stvarati institucije i norme pa vidimo sta valja usvojimo, sta ne valja bacimo i jedinu tu mozemo umesati religiju kao filter kao sto rekoh, jer hriscanin upravo tezi ka tome da uradi nesto od ovog sveta i sebe. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Мене само интересује, када је природно замењено са креираним наметнутим... и када је постало срамота ( или шта већ) бити природан. Зашто себи наносимо бол, под изговором: да будем ко човек међу људима... итд, итд Може да ради ко шта хоће.Наравно и треба...али заштоо? Зашто нам је све то потребно? Када смо тачно почели да скрнавимо лепоту? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Није ствар у осуди, ствар је у јасном сагледаваљу ствари, нико никоме не брани да буде део масе и да буде фабрикован, али смо сви позвани без остатка на аутентичност..................... јасно сагледава само Господ где беше она тема, неко је писао о неком духовнику, ваљда и прозорљивом, који је причешћивао и прилазе две жене...једна сва пристојна а друга сва слободно обучена...и он причести ову слободну а ову другу врати...тако некако Тако можемо видети како жена у викендици копа, вуче земљу, носи тешке кесе из продавница, свима се труди да буде све а мужа „слабог и немоћног“ шаље на фотељу испред телевизора на дуван и пиво. Васпитање и дечака и девојчица се занемарује. Од њих израстају ни за шта способни, феминизирани мушкарци и жене - командири. И ту се опет нарушава Закон, дат Богом. За мужа глава је Бог, а за жену – муж. Муж носи жену као своје тело, односи се према њој као према драгоценом сасуду, негује је. Тако и жена треба да је нежна, крхка, лепа, као љиљан. Ви кажете: „Панталоне су тако удобне“. Али сећам се да је моја бака и у башти радила, и возом путовала, и краву музла и увек је била обучена у хаљину и сукњу, косу никада није шишала, плела је плетенице, у храм Божији је ишла, била је смирена, скромна и мила. Васпитање дечака не може без оца никако, нити без бар неке мушке фигуре...а друго што отац седи испред тв-а? Ово је мало једнострано, не може да жена буде нежна крхка као љиљан ако мушкарац није уз њу или ако су на селу па има посла за обоје и за децу још... Обоје морају да утичу на децу, код нас је често то "пусти жену да сама иде да пресвуче дете, не помажи јој" Лично доживео, и наравно нисам послушао.. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Hocu "Cuj cito,odo po njoj"* *vic:Jesi citao "Na Drini cuprija"-Cuj cito,odo po njoj. дај још неки виц, нисам се лепо насмејао цео дан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 ja bi vas sve zene u marame zamotao i za radijatore vezao Kakve su kokice, jesi li kupio ili si sam napravio? Плутон and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ma ti samo previse zvocas, tesko da bi ti uradio nesto od toga sto pricas:-) Tebi djevojka sigurno kolo vodi:-) ja sam se zezao a za ovo drugo gresis skroz, ne vodi nikolu niko u zivotu, on samo pruzi hrabro ruku svakome u usta da vidi sta ce ko da radi, smijes li ti to Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Kakve su kokice, jesi li kupio ili si sam napravio? ne jedem ja te liberalne stvari, sad sam se sunke najeo Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Zašto je meni i dalje sumnjivo da je ovo pisala žena? Prosto: retko će se žena koja nije rađala i dojila upustiti u osudu žena koje to nisu "uspele" da urade "kako treba" i za to dati neki prost osuđujući razlog - a muškarci to redovno rade (ovo je generalizacija nastala na osnovu dugog iskustva, nisu svi isti, naravno). A retko će žena koja je rađala reći da žene prirodno jesu i moraju biti krhke i nežne kao ljiljani. Realnost trudnoće i dojenja baš i ne ide u prilog krhko-nežno-ljiljanskoj slici o ženi. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 дај Ne dam!Ja sam postena! kordun, Кратос, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ne dam!Ja sam postena! -Владимир-, Плутон and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Zašto je meni i dalje sumnjivo da je ovo pisala žena? Prosto: retko će se žena koja nije rađala i dojila upustiti u osudu žena koje to nisu "uspele" da urade "kako treba" i za to dati neki prost osuđujući razlog - a muškarci to redovno rade (ovo je generalizacija nastala na osnovu dugog iskustva, nisu svi isti, naravno). A retko će žena koja je rađala reći da žene prirodno jesu i moraju biti krhke i nežne kao ljiljani. Realnost trudnoće i dojenja baš i ne ide u prilog krhko-nežno-ljiljanskoj slici o ženi. nemoj tako govoriti, sad ce zene po tebi ispasti bageri na kraju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 где беше она тема, неко је писао о неком духовнику, ваљда и прозорљивом, који је причешћивао и прилазе две жене...једна сва пристојна а друга сва слободно обучена...и он причести ову слободну а ову другу врати...тако некако Па добро Драшке, извукао си само део мог текста..............могао си и наставак / суштину онога шта сам хтела да кажем / Ниси схватио суштину, суштина је да смо сви слаби и поводљиви, да идемо линијом мањег отпора, ок је и ја сам таква. Али ја своју слабост ношења панталона, уске саблажњиве одеће не провлачим кроз Божије законе као нешто што је по дифолту у реду...... није у реду ...........али ја по слабости не испуњавам..........али толико имам свести да признам своју слабост и да нешто што је у супротности са Божијим образом не оправдавам. Значи ми треба да смо Христу саобразни а не да Божије законе саображавамо нама . По сваку цену желимо наше слабости угурати под неку заповест Божију и дати им Божији лигитимитет.Е па неће да може. kordun and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ne dam!Ja sam postena! pa daj posteno! Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 ja bi vas sve zene u marame zamotao i za radijatore vezao Što bre za radijator?Za krevet. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука