Кратос Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Pusti sad Samsona, sta cemo sa Zosimom. To beše onaj metalac?On je satanizovan odavno sa takvom muzikom.Kosa je samo posledica tog dušepogubnog uticaja tih opasnih frekvencija. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Мислим да текстовни слични насловном и осталим текстовима с дотичног сајта заправо поприлично добро осликавају мишљење које је од самог почетка долазило из цркве. То што ви ”нормални” данас причате је модерно либерално православље, које има јако мало додирних тачака са учењем цркве, а ”мрачњаци” заиста чувају традицију. Није да ја нешто претерано волим ту традицију, напротив, волим вас пинк православце, само кажем. Одакле ти то уопште? Однос према женама је пре свега наслеђен као менталитет. Ништа боље није ни у неправославним народима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Уосталом, управо је жена највећи светитељ хришћанске Цркве, пресвета Богородица Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Aj sad nisam neki liberal da mislim da žena mož da radi šta oće al el tebi kao ženi nije ponižavajuće da ti neko kaže da muž i da se ponaša prema tebi kao da si stoka i ti to treba da trpiš jer si žena i jer je on po nekom Božijem zakonu gospodar tvog života? Где си ти у тексту видео да је наведено да се муж понаша као стока према жени..........ако се понаша ја прва не бих трпела али по слабости, а не зато што не бих требало да претрпим .............ја управо причам о ономе како би требало да буде а не о стању на терену. И зашто жене једноставно не могу да се помире да су од Адамовог ребра и да творевина не може бити већа од ТВОРЦА. Ко претрпи до краја тај ће се спасти и невиђене венце задобити.......ја нажалост не бих могла стоку да претрпим, али по слабости а не зато што је у реду са стоком раскинути везу, а не покушати да можда молитвом и трпљењем спасиш и стоку поред себе и себе. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Одакле ти то уопште? Однос према женама је пре свега наслеђен као менталитет. Ништа боље није ни у неправославним народима. Како одакле, па чит'o сам свете оце, каноне, апостолска правила... Не кажем да није наслеђено и да га је црква измислила, само што је де факто постало званично учење цркве. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ако има једна ствар коју никако не могу да разумем, то је драстична разлика у духу између јеванђеља на једној страни и учења и праксе цркве од самих почетака на другој страни. Aquilius Cratus and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Како одакле, па чит'o сам свете оце, каноне, апостолска правила... Не кажем да није наслеђено и да га је црква измислила, само што је де факто постало званично учење цркве. Онако као уводни текст - не верујем да је тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 To beše onaj metalac?On je satanizovan odavno sa takvom muzikom.Kosa je samo posledica tog dušepogubnog uticaja tih opasnih frekvencija. Nije samo kosa posledica, nego sto oblaci neke tesne kozne pantalone i kozne jase i maze kreone na oci i komunista je. Kad ga normalan pobozni covek vidi, odmah pomisli da je pred njega iskocio demon iz pakla. Плутон and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Где си ти у тексту видео да је наведено да се муж понаша као стока према жени..........ако се понаша ја прва не бих трпела али по слабости, а не зато што не бих требало да претрпим .............ја управо причам о ономе како би требало да буде а не о стању на терену. И зашто жене једноставно не могу да се помире да су од Адамовог ребра и да творевина не може бити већа од ТВОРЦА. Ко претрпи до краја тај ће се спасти и невиђене венце задобити.......ја нажалост не бих могла стоку да претрпим, али по слабости а не зато што је у реду са стоком раскинути везу, а не покушати да можда молитвом и трпљењем спасиш и стоку поред себе и себе. Какав год да је муж, добар или лош, нежан или суров у опхођењу са женом, она мора да му се покорава, и колико год да је горак њен живот, не треба да тражи раздвајање од њега, осим у случају брачног неверства. Ako ne poštuješ sama sebe neće te niko poštovati,nijedan muškarac. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Текст није мој / нећеу навести име аутора / Постоји екипа која је Духом надишла и Оце и Цркву (иронична сам), и све они најбоље знају, и сви су други глупи и затуцани и заостали....итд, итд...То је једно друштво надмених људи без мрве хришћанског смиреноумља који глуме неку шатро либералну елиту. И то само зато што немају петљу да буду православни, а то значи различити и способни да приме пљување и ударце које им савремено друштво упућује, па би хтели да буду прихваћени, у тренду, ин. Захватио их кнез овог света па их меље немилосрдно. А те космополите Чачанске, Ужичке, па..............онда да не набрајам................и боље да оградим мисао. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ако има једна ствар коју никако не могу да разумем, то је драстична разлика у духу између јеванђеља на једној страни и учења и праксе цркве од самих почетака на другој страни. To je vise stvar tadasnjih drustvenih prilika. Ako si rodjen u drustvu gde je normalno takvo mracnjasko ponasanje, onda ces koliko god bio hriscanin imati takav pogled na svet. Ali u sustini takvi hriscani su pored toga imali za cilj da sve to unaprede, pa ko zna, mozda za 1000 godina neki buduci pink2 pravoslavci budu raspravljali o tome kako smo mi klali zivotinje i jeli meso i kako smo mogli da opravdavamo tako nesto. Tako ce svi oni koji budu vukli zaostavstinu proslosti pricati kako je ishrana mesom i klanje zivotinja Bogom dano i Bog to propisuje u Pismu i to nije greh i sta ti znam, pa ce im se rugati da su primitivni konzervativci sto ce tada i biti iako sada nismo, bez obzira sto postoje neke veganske grupacije koje su u mnogo cemu idiotske. Ali kao hriscani u bilo kakvoj drustvenoj situaciji tezimo ka tome uvek da unapredimo na bolje. To neki ovdasnji forumasi kao da ne razumeju, jer misle da su Bogom dane norme staticne, vecne i nepromenljive bez obzira koliko stete unaokolo pravile. Zapravo te norme ako su date, a verovatno nisu, su samo smetnja kao progresu, hriscanin je aktivno bice koje uvek menja svet na bolje, a ne poslusni sluga koji ispunjava tamo neke norme i miran je. Плутон and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ako ne poštuješ sama sebe neće te niko poštovati,nijedan muškarac. Ко каже да не поштујем , само причам да се зна ко је старији, као што се зна да је прво настала кокошка па јаје. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Мислим да текстовни слични насловном и осталим текстовима с дотичног сајта заправо поприлично добро осликавају мишљење које је од самог почетка долазило из цркве. То што ви ”нормални” данас причате је модерно либерално православље, које има јако мало додирних тачака са учењем цркве, а ”мрачњаци” заиста чувају традицију. Sasvim tačno! Ovo kao one teme o gejevima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ко каже да не поштујем , само причам да се зна ко је старији, као што се зна да је прво настала кокошка па јаје. I da se zna ko kosi ko vodu nosi,ko vozi traktor i ko otvara kapiju.. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 ето, прво ме зезаш, а онда немој да се нервираш, ц ц ц reakcija je tvoj izbor nije uslovljena mojim zezanjem Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука